Massa: "Ferrari zal seizoen sterk starten"

Felipe Massa rekent er op dat Ferrari in 2010 in de Formule 1 sterk uit de startblokken komt. De Braziliaan baseert zijn optimisme op de goede wintertests die Ferrari kende. Daarin reed de Italiaanse renstal constant mee in de top en bleek de F10 met name in de langere runs erg sterk te zijn.

Vorig jaar kende Ferrari veel problemen met de F60. Ook Massa kende fysiek ongemak omdat hij in de kwalificaties in Hongarije geraakt werd door een veer van de bolide van Rubens Barrichello. Hij herstelde volledig en zal komend weekend in Bahrein weer zijn eerste race gaan rijden. "Ik ben heel blij en gemotiveerd over het feit dat we het seizoen beter beginnen dan we in jaren hebben gedaan," zei Massa.

"Zo te zien starten we het seizoen met een goede en betrouwbare auto. Wel lekker om gelijk weer aan punten te denken. Ik verwacht dat we er daarvan in Bahrein toch een boel pakken. Ik weet niet of we kunnen winnen maar het is belangrijk als we het jaar goed beginnen. Dat verwachten we ook."

"Er zijn veel andere goede teams en rijders maar ik heb er een heel goed gevoel bij. Alles verliep tijdens de wintertests naar wens: zowel de auto als het team was erg competitief. Dat bewijst denk ik dat we klaar zijn voor de eerste races," zei de Braziliaan die dit jaar Fernando Alonso als teamgenoot naast zich heeft.