Groningen-debutant Sparv: "Typisch League One-duel"

Tim Sparv maakte gistermiddag zijn debuut voor FC Groningen. De Fin kwam in de winterstop over naar Groningen, maar kwam door blessureleed nog niet in actie voor de formatie van Ron Jans. Bij de 1-0 overwinning op VVV-Venlo viel hij twaalf minuten voor tijd in voor Fredrik Stedman.

De Fins international kwam afgelopen week al in actie voor zijn land en nu maakte hij ook zijn debuut voor Groningen. "Dat geeft natuurlijk een goed gevoel. En ik kan zeggen dat ik alleen nog maar met FC Groningen heb gewonnen", aldus een gelukkig Sparv na afloop op de officiële website van FC Groningen.

"Het was een typisch Engelse League One wedstrijd. Een slecht veld en veel vechtvoetbal. Op het laatst kregen we het nog moeilijk en dan moesten we eigenlijk slimmer de hoeken opzoeken. Nu was het de voortzetting vaak te slordig", constateerde de linkermiddenvelder.

De 23-jarige Fin hoopt op meer speeltijd. "Natuurlijk maakte ik gewoon deel uit van de selectie, maar het gevoel is nu wel anders. Het is prettig dat je de jongens in het veld nu ook kan helpen. Ik heb tegen de medische staf gezegd dat ik denk dat ze iets te voorzichtig met mij zijn."

"Maar ik begrijp het wel. FC Groningen heeft natuurlijk in mij geïnvesteerd en dan moet ik niet te veel risico's nemen. Gelukkig heb ik nu mijn eerste minuten gemaakt en kan ik vooruit kijken", besluit de debutant in de Euroborg.