Wasilewski terug op het veld

Anderlecht-speler Marcin Wasilewski is terug op het veld. De verdediger liep op 30 augustus een beenbreuk op in de wedstrijd met Standard Luik toen Axel Witsel na een tackle vol op het been van de Pool ging staan. Wasilewski zit nog midden in een lange revalidatieprocedure en wil volgend jaar terug zijn op het hoogste niveau. Hij sluit echter niet uit dat het al eerder is.

Wasilewski praat weinig met de pers, maar voor de Polen maakt hij een uitzondering. "Ik weet niet of je dit eigenlijk lopen kunt noemen. Na zes maanden is dit een zware dobber. Lopen op het veld is ook helemaal anders dan lopen op een band," zegt de verdediger. "Op het veld doe ik mijn best om normaal te bewegen, maar ik voel wel dat ik te veel druk zet op mijn ene been. Het is hard en moeilijk om weer te leren lopen."

"De kinesisten zeggen mij dat ik geen stappen mag overslaan in het genezingsproces, maar mijn grote probleem is dat ik ongeduldig ben. Omdat ik zo vlug mogelijk opnieuw wil voetballen, werk ik soms te hard. Op zulke momenten overdrijf ik en heb ik pijn. Dan zegt de kinesist telkens opnieuw: 'Ik had het je toch gezegd.' Eigenlijk zou ik nog dit seizoen mijn comeback willen vieren, maar volgend seizoen zal ook al goed zijn. Het gevoel in de huid rond mijn been komt heel langzaam terug. Vorige maand kreeg ik nog een infiltratie tegen de pijn. Sindsdien gaat het veel beter."