Léonard: "Wasilewski verdient blessure"

Philip Léonard weet het zeker; Anderlecht-speler Wasilewski, die gisteren na een uiterst grove charge van Standard-speler Axel Witsel zwaargeblesseerd raakte, verdient zijn dubbele open beenbreuk. Dit vertelde de oud-Feyenoorder in zijn column in Sud Presse.

Terwijl al onze Zuiderburen de aanslag van Witsel op Wasilewski maar niet kunnen bevatten, is Léonard duidelijk in zijn column. Hij vertelt: ""Ik ben geneigd te zeggen dat Wasilewski zijn verdiende loon kreeg. Hij speelt zo ruw."

Ook vertelt Léonard dat hij fan is van Witsel: "Ik ben een grote bewonderaar van Witsel en ik kan nauwelijks iets slechts van hem zeggen. Natuurlijk mogen we geen excuses zoeken voor deze overtreding. Toch moet hij voor mij niet lang geschorst worden. Twee speeldagen schorsing moet volstaan. Ik denk dat hij de ernst van zijn fout al ingezien heeft toen hij afdroop richting kleedkamers. Toen hij in het duel ging, vermoedde hij niet dat zijn tackle zoveel schade zou aanrichten."

Wasilewski liep afgelopen zondag de zware blessure op tijdens het duel tussen Anderlecht en Standard Luik. De eindstand was 1-1.