VVCS sleept KNVB voor de rechter

Spelersvakbond VVCS heeft voetbalbond KNVB voor de rechter gesleept. De reden hiervoor is dat de KNVB niet mee wil werken om vijf voetballers van het failliete HFC Haarlem tussentijds over te schrijven naar de amateurs. Wanneer het kort geding zal dienen is nog niet bekend.

De reglementen van de KNVB verbieden het dat een voetballer tijdens een seizoen de overstap van de profs naar de amateurs mag maken. De VVCS heeft er op aangedrongen om voor één keer een uitzondering te maken, zodat Frank Karreman, Giel Neervoort, Milan Berck Beelenkamp, Laurens ten Heuvel en Marcel Akerboom toch op een hoog niveau actief kunnen blijven.

De VVCS wil dat deze spelers bij een hoofdklasser kunnen tekenen om zo volgend jaar een nieuw contract af te kunnen dwingen bij een andere club. Ook kunnen ze zo hun conditie en techniek niet op peil houden. Meest belangrijke reden voor het kort geding is echter dat als profs in het buitenland hun contract in een seizoen ingeleverd hebben ze wel bij een amateurclub mogen spelen. Aan deze rechtsongelijkheid moet een einde komen vindt de vakbond.