Wenger furieus op arbiter Hansson

Arsenal ging gisteren op een zeer curieuze manier onderuit bij FC Porto in de Champions League. Een snel genomen vrije trap deed de Engelsen de das om: 2-1. Achteraf was manager Arsène Wenger furieus op scheidsrechter Martin Hansson.

Het was Sol Campbell die de bal terugspeelde op doelman Lukasz Fabianski. Hij pakte de bal in zijn handen en scheidsrechter Hansson gaf een indirecte vrije trap. Zonder dat de Arsenal-defensie kon reageren werd de bal vervolgens ingetikt door Falcao. Bij die actie werd ook Campbell nog eens onbedoeld geblokt door de leidsman. "Een dergelijke indirecte vrije trap kun je niet verdedigen", reageerde Wenger op ITV. "De scheidsrechter had ons meer tijd moeten geven om de muur neer te zetten."

Na de treffer ging Wenger in conclaaf met de leidsman. Hij vroeg hem waarom de treffer was toegekend. "Geen idee, hij vertelde het me niet. Je zou het hem zelf moeten vragen. Ik snap de beslissing niet."

Martin Hansson is niet van onbesproken gedrag. Hij was ook de scheidsrechter die de handsbal van Thierry Henry over het hoofd zag tegen Ierland. Om die reden plaatste Frankrijk zich via de Ieren voor het WK voetbal komende zomer in Zuid-Afrika.