Piquet jr. kreeg aanbod van F1-team

Nelson Piquet jr. heeft in een interview met SpeedTv gezegd dat hij een aanbod van een Formule 1-team naast zich neer heeft gelegd. De Braziliaan heeft er voor gekozen om naar de Verenigde Staten te verhuizen en daar in de NASCAR een nieuwe carrière op te bouwen.

"Ik had in de Formule 1 kunnen zijn als ik gewild had," zei de Braziliaan. "Een team deed me een aanbod, maar ik was moe van alles wat er speelde. Ik heb de beslissing genomen om een nieuwe stap in mijn carrière te maken en een nieuwe uitdaging aan te gaan door naar de NASCAR te gaan. Voor veel mensen buiten Amerika is dat een stap terug. Voor de kenners is het misschien een stap terug in de technologie in de auto, maar voor de carrière en hoe groot de sport is, is het zelfs lastiger dan de Formule 1. Voor mij zijn het twee verschillende typen auto's. Beide series zijn erg competitief."

Hoe het seizoen voor Piquet jr. er in 2010 uit gaat zien staat nog niet helemaal vast. De Braziliaan testte de afgelopen week weer met een auto van Red Horse Racing uit de NASCAR Truck Series op de New Smyrna Speedway. Hij meldt dat zijn seizoen nog niet vaststaat en dat het afhangt van hoe snel hij het tempo van de snelsten bij kan houden. Mocht dit lukken dan kan er voor Piquet jr. zelfs een race in de Nationwide Series in gaan zitten.