Massa vroeg Piquet jr. naar crashgate

Ferarri-coureur Felipe Massa heeft bekendgemaakt dat hij nog voordat de omvang van crashgate bekend werd zowel Nelson Piquet jr. als Flavio Briatore met de zaak heeft geconfronteerd. De Braziliaan vermoedde dat de crash van zijn landgenoot in de race in Singapore 2008 opzettelijk was geweest.

Massa ging aan de leiding van de race toen Piquet jr. in de muur crashte. De Ferrari-coureur keerde na een dramatische pitstop ver in het achterveld terug op de baan, waarna hij buiten de punten finishte. Uiteindelijk liep de Braziliaan de wereldtitel in de Formule 1 op één punt mis. Fernando Alonso won de race in de straten van Singapore na als zestiende te zijn gestart.

"Ik heb Piquet hierover gesproken, voordat het bekend werd. We deden samen mee aan een kartrace in Italië en ik vroeg hem naar Singapore. Ik wilde zijn verhaal weten, want ik vond de combinatie van gebeurtenissen verdacht. Hij lachte het weg en wilde er niets over zeggen. Toen begreep ik al dat er iets niet klopte," zei Massa tegen Autosport. "Ik heb Briatore vorig jaar in Bahrein gesproken. Hij zei me dat het onmogelijk was wat ik suggereerde. Hij probeerde er nog bij te lachen ook."