Uitslagen Italië speelronde 18

In Italië werd dit weekend de zeventiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde. Een verslag van de topper tussen AC Milan en Juventus kun je rechts bij de gerelateerde berichten vinden.

Fiorentina - Bari

Fiorentina heeft zondagmiddag een kleine overwinning behaald op Bari. Viola won op eigen terrein met 2-1 van de opponent die vooraf evenveel punten had. Fiorentina was in de eerste helft grotendeels de betere ploeg, maar opponent Bari had tussen de twintigste en dertigste minuut het betere van het spel. In die fase kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong. Paulo Barreto kopte raak uit een hoekschop: 0-1. Tot de eerste goal was Fiorentina onder meer gevaarlijk geweest via een kopbal van Felipe, die knap werd gered door de keeper van Bari. Even later was Alberto Gilardino dichtbij een treffer, maar hij werkte de bal met zijn knie over het doel.

Nadat Adrian Mutu al een paar keer gevaarlijk was met het hoofd, kopte hij na 38 minuten raak. Uit een afgemeten voorzet van Manuel Pasqual maakte de Roemeen de 1-1. In de tweede helft pakte Fiorentina de winst via Jose Ignacio Castillo, die na 74 minuten 2-1 maakte uit een schot van Riccardo Montolivo dat terugkwam van de doellat. Castillo zou het eindsignaal niet halen, want tien minuten voor tijd kreeg hij een directe rode kaart vanwege een harde tackle. Bari stond toen ook al met tien man op het veld, nadat Sergio Almiron zijn tweede gele kaart kreeg. De bezoekers begonnen goed aan de tweede helft, maar de rode kaart voor Almiron was na 57 minuten het breekpunt. Fiorentina stijgt door de zege naar de zesde plaats.

AS Roma - Chievo Verona

De vuurdoop van Luca Toni bij AS Roma in de basis is goed verlopen. De geroutineerde aanvaller, die de Romeinen op huurbasis versterkt voor de rest van het seizoen, zag Roma met tien man Chievo Verona met 1-0 kloppen. Een vroeg doelpunt van Daniele De Rossi was genoeg voor de winst. Roma beleefde voor de winterstop een heuse comeback in de Italiaanse Serie A, nadat het eerder in het seizoen nog op een uitzichtloze positie stond. Champions League-voetbal kwam door de opmars weer in zicht, maar midweeks werd er met 2-2 gelijkgespeeld bij Cagliari.

De Romeinen wisten wel met Chievo af te rekenen. In de eerste minuut van de wedstrijd maakte De Rossi middels een kopbal de openingstreffer. Elf minuten nadien moest Roma echter met tien man verder, toen doelman Doni een overtreding buiten de zestien beging en direct rood kreeg. Toch maakte Roma zich amper zorgen, daar het zelf de beste kansen kreeg. Rodrigo Taddei miste een goede mogelijkheid en een strafschop van David Pizarro werd door Stefano Sorrentino gered. Tussendoor mikte Chievo-speler Luca Ariatti naast. Ondanks een slotoffensief bleef Roma onder aanvoering van de goed ingevallen Bogdan Lobont op de been. Marco Cassetti had namens de thuisploeg nog kans op de 2-0. Toni maakte een goede indruk. De aanvaller werd na 81 minuten vervangen.