Braafheid: "Ajax was de makkelijke weg geweest"

Veel indruk heeft Edson Braafheid tot nu toe niet kunnen maken bij Bayern München, maar toch heeft de linksback er geen spijt van dat hij afgelopen zomer FC Twente verruilde voor Der Rekordmeister.

"Het is begrijpelijk dat de trainer zijn basis niet verandert als het goed gaat", is Braafheid realistisch tegenover Voetbal International. "Achterin staat het goed en met onze aanvallers zijn we altijd gevaarlijk."

Bij Bayern wordt Braafheid een betere speler, zo merkt hij zelf. Zowel in fysiek als mentaal opzicht ontwikkelt de verdediger zich in Zuid-Duitsland. "Het banzkitten is nieuw voor me, maar je neemt het allemaal mee. Voor elke wedstrijd zitten we ook in een hotel en we vliegen heel veel. Ontzettend wennen, maar ik groei mentaal met de dag."

Ook Ajax was afgelopen zomer geïnteresseerd in Braafheid, die niet inging op de Amsterdamse belangstelling. "Dat was de makkelijke weg geweest. Dan was ik toch weer in de vertrouwde omgeving begonnen. Mensen kennen me daar en weten wat voor speler ik ben. "