Fry: "Terugkeer Schumi zou goed zijn voor F1"

De baas van Mercedes Grand Prix Nick Fry zou het een zegen voor de sport vinden als voormalige kampioenen zoals Michael Schumacher terug willen keren in de Formule 1. De Brit zei dit bij de Motor Sport Business Forum in Monaco over de aanhoudende geruchten dat Schumi bij zijn team zou tekenen.

"Ik denk dat de terugkeer Michael of van een andere voormalige wereldkampioen iets toevoegt aan de sport," zei Fry. De Brit wijst hierbij ook op de belangstelling die er is rond de wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve. "Kan iemand die 40 of 41 is het opnemen tegen iemand die 24 is? In andere sporten hebben mensen bewezen daartoe in staat te zijn. Het voegt een ander fascinerend aspect toe aan de sport."

Fry zei dat de teamgenoot van Nico Rosberg bij Mercedes GP pas begin 2010 bekend zal worden gemaakt. Hij ontkent dat Mercedes er op uit is om er een volledig Duits team van te maken. "Nationaliteit heeft er niets mee te maken. Mercedes gaf de voorkeur aan een Duitse coureur en die hebben we nu met Nico."

De Brit voegde toe dat Mercedes GP niet op zoek is naar een jong talent maar naar een ervaren coureur. "Ik denk dat we dit jaar duidelijk geleerd hebben dat je twee coureurs moet hebben die beiden in staat zijn om in elke race punten te scoren. Hierdoor hebben we het constructeurskampioenschap gewonnen. We hebben zo ongeveer in iedere race punten gescoord en dat heb je wel nodig."

Een ervaren coureur die bij Mercedes GP genoemd wordt is Nick Heidfeld. De Duitser brengt een schat aan ervaring mee maar moet zijn eerste race nog winnen. Ook Robert Kubica is een optie mocht hij onder zijn contract bij Renault uit kunnen. De vaakst genoemde kandidaat bij de renstal uit Brackley is die van zevenvoudig wereldkampioen Schumacher. Volgens onbevestigde geruchten is de Duitser een contract met de renstal overeen gekomen voor een jaar met een optie voor nog een jaar. Het is afwachten of dit verhaal op waarheid berusten of niet.