Chili vreest voor deelname WK

De nationale voetbalbond van Chili vreest voor de deelname van het land aan het WK volgend jaar in Zuid-Afrika. Dit omdat de profclub Rangers uit dat land bij de burgerrechter in beroep is gegaan tegen puntenaftrek.

De bondsvoorzitter Harold Mayne-Nicholls zegt dat door het besluit van Rangers de FIFA een wereldwijde schorsing kan uitspreken. "Wij zullen proberen om Rangers ervan te overtuigen de zaak te laten rusten of ten minste erkende voetbalkanalen te gebruiken om beroep aan te tekenen." Als de FIFA besluit om strafmaatregelen te nemen, dan kan de wereldvoetbalbond in het ergste geval het Chileense voetbal uitsluiten van internationale wedstrijden, waardoor Chili niet zou mogen uitkomen op het WK.

Rangers werd drie punten afgenomen vanwege het overschrijden van het aantal buitenlanders in de opstelling. Mede hierdoor degradeerde de Chileense club uit de hoogste divisie. Rangers maakte echter de gang naar de burgerrechter, die donderdag bepaalde om de playoffs om promotie/degradatie in Chili te verplaatsen in afwachting van het vonnis.