Schaars: "Winnen voor Dirk"

AZ-aanvoerder Stijn Schaars wil zaterdagavond tegen FC Twente winnen voor Dirk Scheringa. De middenvelder probeert de preses en clubeigenaar op deze manier te steunen in moeilijke tijden.

"Als ploeg willen we graag onze voorzitter Dirk Scheringa steunen in deze zware tijden", aldus Schaars volgens Het Parool. "Een overwinning in Enschede zal hem ongetwijfeld het meest deugd doen. Daar gaan we dus voor. Veel meer kunnen we nu niet voor hem betekenen."

Dinsdag werd de DSB Bank van Scheringa onder curatele gesteld. Schaars wilde toen niet reageren. "Ik wist toen nog bijna niets. Bovendien was het allemaal nog veel te vers. Nu zijn we door de clubleiding goed bijgepraat. Daarom wil ik nu wel reageren. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om Dirk Scheringa veel sterkte toe te wensen."

Bij AZ is er voorlopig geen reden tot paniek. "De club bankiert bij de Rabobank heb ik begrepen. Dus als DSB werkelijk failliet gaat, stort AZ niet in. Verder weet ik er ook niet veel van. Ik ben geen fiscalist. Ik praat liever over voetbal. Dat is en blijft de essentie voor een speler van AZ."