Maradona vraagt hulp van boven

Diego Maradona bevindt zich momenteel in een lastig parket met de nationale ploeg van Argentinië. De bondscoach en zijn ploeg staan momenteel op de vijfde plaats in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep en gaan mogelijk het WK in Zuid-Afrika missen.

Maradona heeft inmiddels zelfs hulp van boven gevraagd om alsnog plaatsing voor de eindronde te bewerkstelligen. "God heeft mij al vele keren gered, dus ik heb hem gevraagd dat nog een keer te doen", zei Pluisje in de Argentijnse media.

Met de Hand van God verwierf Maradona in 1986 wereldfaam als speler van Argentinië. In de kwartfinale van het WK in Mexico tegen Engeland scoorde de Argentijn met de hand. Door Maradona werd het na afloop de Hand van God genoemd.

Met Argentinië speelt Maradona in oktober twee cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Peru en Uruguay. De Argentijnen moeten volgens de bondscoach minstens de vijfde plaats vasthouden. "Alle extra punten zijn mooi meegenomen", aldus Maradona. "We moeten ons ervan bewust zijn dat deze twee wedstrijden cruciaal zijn. We kunnen niets meer weggeven, zoals we dat wel deden tegen Brazilië."