[WK] Hoogerland: "Ik reed met kippenvel rond"

De Nederlanders konden vandaag niet meestrijden om de ereplaatsen tijdens het WK wielrennen. Johnny Hoogerland en Karsten Kroon reden nog het meest in beeld, maar konden op het einde niet meer mee. Hoogerland was uiteindelijk de beste Nederlander op plaats veertien.

"Ik denk dat ik me goed gespaard heb," aldus de renner van Vacansoleil. "Ik probeerde wel altijd mee te zitten. Op het einde was ik op en vroeg ik nog aan Karsten of ik iets voor hem kon doen. Hij zei: rijd je eigen koers, ik ben op. Ik heb de hele dag met kippenvel rondgereden. Dit geeft zo'n kick."

Bondscoach Leo van Vliet vond juist dat Hoogerland teveel krachten had verspeeld onderweg: "Ik ben er niet boos om, want hij heeft het geweldig gedaan. Hij leert het nog wel en heeft een leeuwenhart getoond. Dat willen de mensen ook zien." Van Vliet zei tegen Studio Sport dat Robert Gesink (36e) aan had gegeven niet goed te zijn.

Kroon (20e) vond de uitslag een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. "Op het eind reden toch de sterkste mannen weg. Daar was ik niet bij. Ik ben zeker op waarde geklopt. Ik heb perfect en geconcentreerd gereden en weinig energie verspeeld. Op het eind was ik gewoon niet goed genoeg. De klimmers bleven over. Normaal wint Cadel Evans geen eendagskoers."