Rossi kijkt uit naar racen op Silverstone

Ondanks dat Valentino Rossi enorm fan is van Donington Park heeft de Italiaan laten weten nu al uit te kijken naar de GP van Groot Brittanië in 2010. Vanaf volgend jaar is de race namelijk niet meer op Donington Park, maar op Silverstone voor op zijn minst de komende vijf jaar.

Silverstone werd als laatst in 1996 als circuit voor motoren gebruikt. Één van de belangrijkste redenen waarom Rossi ernaar uitkijkt is omdat Silverstone dankzij enkele modificaties een van de snelste circuits is.

"Ik heb begrepen dat het nieuwe circuit erg snel zal zijn. Ik heb altijd erg gehouden van het circuit van Donington Park en ik hoop dat ik hetzelfde goede gevoel zal krijgen bij het circuit van Silverstone. Donington is altijd één van mijn favoriete circuits geweest en we zullen moeten afwachten of Silverstone mij in de toekomst hetzelfde gevoel kan geven. Vorig jaar had ik bijna al een keer op het circuit van Silverstone mogen rijden met een Aston Martin DB9 maar helaas werd het evenement toen afgelast.

Natuurlijk heb ik de plannen van de verbouwing mogen bekijken maar het is altijd moeilijk om dingen vanaf een tekening te kunnen beoordelen. Op het eerste oog zag alles er wel heel erg goed uit. Het circuit van Silverstone is in ieder geval een klassiek circuit zoals ook de circuits van Donington en Assen. Het is geen circuit dat door een computer is ontworpen en dat is positief." aldus de meervoudig wereldkampioen