Huntelaar gewild door Tottenham

Het Engelse Tottenham Hotspur heeft officieel contact gezocht met Real Madrid voor spits Klaas Jan Huntelaar, aldus De Telegraaf dinsdag.

De Engelsen praten momenteel met De Koninklijke over de hoogte van de transfersom voor de 25-jarige Huntelaar, die geen toekomst meer heeft in de Spaanse hoofdstad. Huntelaar zou welwillend tegenover een transfer naar de Premier League staan en is bereid naar het voorstel van The Spurs te luisteren. De international van het Nederlands elftal is niet afgereisd naar Ierland, waar Real Madrid een trainingskamp belegt.

Ajax ontving afgelopen winter 27 miljoen euro van Real Madrid voor Huntelaar. De afmaker scoorde in twintig competitiewedstrijden acht keer voor De Koninklijke, maar sinds het aantreden van voorzitter Florentino Perez is de rol van Huntelaar bij de Madrilenen uitgespeeld. Door het aantrekken van spelers als Cristiano Ronaldo en Karim Benzema zijn de kansen op speelminuten voor de Nederlander miniem geworden.

Real accepteerde reeds een bod van VfB Stuttgart op Huntelaar. Bij monde van zaakwaarnemer Arnold Oosterveer liet de spits weten dat hij degene is die bepaalt waar hij komend seizoen voetbalt. Stuttgart is wel een serieuze optie voor The Hunter.