Benzema weigerde Man. United

Spits Karim Benzema maakt deze zomer de overstap van Olympique Lyon naar Real Madrid. De 21-jarige doelpuntenmaker weigerde aanbiedingen van enkele topclubs, waaronder Manchester United.

The Mancunians zagen in Benzema de opvolger voor de vertrokken Carlos Tévez. De Fransman koos uiteindelijk voor Real Madrid, naar eigen zeggen de club van zijn dromen. "Toen ik begon met voetballen, had ik een paar dromen. Allereerst wilde ik prof worden, ten tweede voor de nationale ploeg van Frankrijk spelen en ten derde bij Real Madrid terechtkomen," tekent Sky Sports op uit de mond van Benzema.

De spits verlaat met zijn transfer Olympique Lyon, waar hij de jeugdopleiding doorliep. "Ik ben droevig en blij tegelijkertijd," zegt Benzema hierover. "Blij omdat ik naar de grootste club ter wereld verhuis, maar droevig omdat ik mijn club, mijn vrienden en coaches van Lyon ga verlaten. Aan hen heb ik alles te danken"

Niet alleen Real Madrid zat achter Benzema aan. De spits: "Ik kon naar Manchester United, FC Barcelona, Internazionale en AC Milan, maar Real is uniek. Iedereen droomt ervan om bij Real te voetballen. Ik wilde eigenlijk bij Lyon blijven vanwege het WK, maar het vooruitzicht met Kaká en Cristiano Ronaldo te gaan voetballen deed me van gedachten veranderen."