C. Ronaldo: "Het is een eerlijk bedrag"

Het zorgde voor een hoop opschudding in de voetbalwereld. De megatransfer van Cristiano Ronaldo naar Real Madrid. Eerder kwam de algemeen directeur van Real, Jorge Valdano, met defensieve uitspraken over het transferbeleid. Nu spreekt Cristiano Ronaldo zelf over zijn overgang.

Onlangs gaf de voorzitter van de FIFA, Michel Platini, aan dat hij de bedragen die Real betaalt voor spelers niet normaal vindt en betreurt. Tegenover de Spaanse krant Marca sprak de Portugees van 94 miljoen euro over de onrust ontstaan rondom zijn transfer.

De 24-jarige aanvaller vindt het terecht dat er een dergelijk hoog bedrag voor hem op tafel is gelegd. "Ik denk dat het een eerlijk bedrag is. Als Manchester United en Real Madrid het eens zijn over dit bedrag, dan is er niets meer te zeggen," aldus Ronaldo.

De speler denkt te kunnen voldoen aan de verwachtingen die bij een dergelijk bedrag gepaard gaan. Hij vervolgt: "De grote spelers kosten veel geld en als je ze wil hebben zal je het moeten betalen. Ik ben gelukkig met het feit dat ik de duurste speler ter wereld ben."

Over de verwijten dat niemand in zijn eentje zoveel waard kan zijn zei hij: "Ik respecteer ieders mening, maar ik ben het niet met deze mensen eens."

Maandag zal de voormalig Mancunian en 's werelds duurste speler worden voorgesteld aan het publiek van Real Madrid.