FC Eindhoven wil duidelijkheid van KNVB

De licentiecommissie van de KNVB zal maandag bijeenkomen om een definitief oordeel te vellen over de nieuwe begrotingen van de betaald voetbalorganisaties.

De procedure schrijft voor dat de bond vervolgens binnen twee weken duidelijkheid moet scheppen voor de clubs. FC Eindhoven, dat nog altijd niet weet of het zijn proflicentie behoudt, hoopt eerder uitsluitsel te krijgen van de KNVB.

"Als de zaken duidelijk zijn, neem ik aan dat ze sneller hun beslissing kenbaar maken," aldus directeur Edwin Huybers tegenover het Eindhovens Dagblad. "Maar goed, dat is aan de commissie. We hebben daarvoor verder geen indicaties en moeten afwachten."

FC Eindhoven verkeert al lang in onzekerheid over het eventueel verliezen van de licentie. In ieder geval zal de club voor 20 juli weten of men de licentie mag behouden en in welke categorie de club terecht komt. Wanneer Eindhoven wederom in de eerste categorie wordt geplaatst, zal de vrijheid van handelen voor de club van de Aalsterweg ook komend seizoen heel beperkt zijn.