Grote schoonmaak bij FC Utrecht

FC Utrecht heeft aangegeven dat een viertal spelers mogen vertrekken bij de club. Het gaat om Morten Skoubo, Ali Boussaboun, Hans Somers en Tom Caluwé. De club is nog altijd op zoek naar een nieuwe doelman nadat Sander Westerveld niet door de medische keuring is gekomen.

Voor Boussaboun, Somers en Caluwé is er veel belangstelling. Utrecht zal dan ook meewerken aan een transfer indien een club concreet wordt. "Dat hebben we met Ali besproken, net als met Hans", zegt technisch directeur Foeke Booy aan het Algemeen Dagblad.

"Met Tom is het verschil tussen vraag en aanbod te groot. Daar komen we ook niet meer uit. Hij is in onderhandeling met een club, maar ook hij ligt nog een jaar vast. Dus gratis laten we hem zeker niet gaan."

Voor de voorhoede is Ricky van Wolfswinkel en Jacob Mulenga gehaald waardoor Skoubo niet op veel speeltijd kan rekenen. "We hebben een flink aantal spitsen rondlopen, waarvan het duidelijk zal zijn dat Ton du Chatinier zich eerst richt op de aankopen."

Ook hoopt Booy nog altijd op een nieuwe doelman. De technisch directeur laat geen namen los over mogelijke versterkingen. "Daarbij zijn de keepers van het kaliber Westerveld schaars. We gaan even rustig kijken wat we gaan doen", aldus Booy.