[WBD] Roddick overtuigend voorbij Berdych

Andy Roddick is doorgedrongen tot de kwartfinales van Wimbledon. In het duel met TomᨠBerdych kwam de Amerikaan geen moment in de problemen op eigen service en verloor dan ook geen set. 7-6, 6-4 en 6-3 waren de setstanden.

Berdych had voor het duel met Roddick nog geen set verloren in het toernooi en had veel indruk gemaakt in de eerste week. Tegen Roddick kwam hij er echter geen moment aan te pas. Mede dankzij 24 aces kwam de Amerikaan soepel door zijn servicegames heen en ondanks een verloren set in al zijn voorgaande partijen liet hij Berdych geen moment in de wedstrijd komen. De Tsjech wist geen enkel breakpunt te creëren, terwijl Roddick tot een totaal van acht kwam, waarvan hij er twee wist te benutten.

De volgende opponent van Roddick is Lleyton Hewitt. De Australiër was eerder dit toernooi al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Juan Martin Del Potro en versloeg vandaag Radek Stepanek, ondanks een 2-0 achterstand in sets. Dankzij een knappe revival wist de Australiër, gesteund door vele fanatieke fans, de laatste drie sets overtuigend te winnen. De setstanden waren 4-6, 2-6, 6-1, 6-2 en nogmaals 6-2.