Wuytens wil graag bij PSV blijven

Stijn Wuytens wil komend seizoen niet verhuurd worden. Dit liet de 19-jarige Belg na afloop van de eerste oefenwedstrijd van de Eindhovenaren weten. RKSV Driel werd met 10-0 verslagen.

De enige reden waarom Wuytens bij PSV wil blijven, is de komst van Fred Rutten. Hij is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van de Eindhovenaren. "Hij is een trainer die goed is voor jonge voetballers. Zelfs als ik weinig aan spelen toe kom, kan ik veel van hem leren. Daarom heb ik de beslissing genomen om in elk geval dit seizoen in Eindhoven te blijven."

Toch is het nog niet zeker of Wuytens, die zijn contract onlangs tot medio 2012 verlengde, dit seizoen een basisplaats zal krijgen. Voor zijn favoriete positie werd vorige week Orlando Engelaar binnen gehaald. "Dat zie ik niet als een probleem. Ook dat is een voetballer van wie ik kan leren."

Wuytens ziet het in elk geval als een uitdaging om ook op andere posities uit de voeten te kunnen. "In de jeugd en bij Jong PSV heb ik ook in de defensie gespeeld."