Spurs naar vierde ronde FA Cup

Tottenham Hotspur is door naar de vierde ronde van de FA Cup. De Londense formatie rekende, na een moeizame eerste helft, af met Wigan Athletic. Roman Pavlyuchenk (twee keer) en Luka Modric scoorden voor de Spurs. Henri Camara redde de eer voor Wigan.

Wigan Athletic-manager Steve Bruce had het elftal dat afgelopen weekend van Bolton Wanderers won op zeven plaatsen veranderd. De metamorfose kwam Daniël de Ridder goed uit, want de oud-Ajacied startte op White Hart Lane in de basis.

Na zeven minuten was het Tottenham-middenvelder Luka Modric die de 1-0 leek te maken, maar na een mooie één-twee met Roman Pavlyuchenko mikte de Kroaat naast. Even daarvoor had Henri Camara bijna gescoord voor Wigan.

De Ridder liet na een half uur van zich horen, maar zijn vrije trap kon Heurelho Gomes niet verrassen. Vlak voor rust mocht de Amsterdamse aanvaller opnieuw aanleggen, maar ook nu was Gomes niet onder de indruk van zijn poging.

Vlak na de pauze werd de ban gebroken door de thuisploeg. Wigan-doelman Kingson haalde Spurs-invaller Fraizer Campbell(foto) naar de grond, waarna Pavlyuchenko de penalty rechts van de keeper binnenschoot: 1-0.