De Mul wil Sevilla verlaten

Tom de Mul denkt aan een vertrek bij zijn huidige club Sevilla. De Belgische vleugelaanvaller komt bij de nummer twee in de Spaanse competitie nauwelijks aan spelen toe en kijkt uit naar een andere club.

In 2007 kwam de Belg over van Ajax naar de huidige nummer twee van Spanje. Hij heeft een contract tot 2012 maar het ziet er niet naar uit dat hij die uit gaat dienen. Onder trainer Marnolo Jiménez speelt hij amper.

In de anderhalf jaar tijd dat hij bij Sevilla speelt kwam hij slechts tot negen competitiewedstrijden. Dit seizoen kwam hij slechts 65 minuten in actie in drie wedstrijden.

Tegenover het Spaanse persbureau Europa Press liet de Belg weten uit te kijken naar een andere club. "Ik hou van de club en van de stad, maar misschien is het verstandig dat ik vertrek want ik moet meer spelen. Ik ben nu 22 en dat is een belangrijke leeftijd om veel te spelen, om beter te worden als voetballer."

"Dit was niet een jaar zoals ik had gewild. Ik heb meer gespeeld dan in het voorgaande jaar, maar de situatie blijft moeilijk. Ik speel niet veel en ik weet niet of dat ook wel gaat gebeuren. Ze zeggen dat ze tevreden over me zijn, maar Jesús Navas is op mijn positie eerste keus."

"Als een club betaalt wat Sevilla voor me vraagt, dan bestaat de kans dat ik ga. Ik wil een goede club. Misschien in Spanje, misschien in een ander land, maar het moet een goede club zijn, anders ga ik niet weg bij Sevilla. Maar tot nu toe is er nog geen enkele club concreet."