FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 december 2008

Overvallers juwelier na achtervolging opgepakt

In Amsterdam heeft gisteren een wilde klopjacht plaatsgevonden na de overval op een juwelierszaak in de P.C. Hooftstraat. De overvallers konden uiteindelijk allemaal gepakt worden door de politie.

Rond 10.30 uur kwamen de drie overvallers gisteren de winkel binnen. Zij sloegen de vitrines in de zaak kapot en namen verschillende juwelen mee, waarna zij wegrenden. Buiten stond een vluchtauto klaar waar het drietal instapte. De vluchtauto met de overvallers reed in de richting van Nieuw West. Omdat een eindje verderop politieagenten stonden te surveilleren, kon de achtervolging meteen ingezet worden.

Na een wilde klopjacht werden de overvallers door verschillende politiewagens klemgereden in de Borgerstraat in Oud-West. Eén man kon direct opgepakt worden. De drie anderen gingen er te voet vandoor, maar konden in de Jan Pieter Heijestraat nog aangehouden worden. Een agent moest hierbij een waarschuwingsschot lossen. Niemand raakte bij het incident gewond.

Met dank aan KãBuS voor de submit.

Wakker Dier mag witvleeskalf 'ziek' noemen

De zogenoemde witvleeskalveren die lijden aan bloedarmoede mogen 'ziek' genoemd worden door Stichting Wakker Dier. De Reclame Code Commissie heeft dit bepaald naar aanleiding van een campagne die de stichting startte. In de campagne werd duidelijk gemaakt dat de dieren een ijzerarm dieet krijgen zodat het vlees witter wordt. Stichting Wakker Dier noemt deze kalveren in de campagne 'ziek'.

Door het volgen van een ijzerarm dieet ontstaat bloedarmoede. Een miljoen kalveren zouden jaarlijks aan bloedarmoede door een ijzerarm dieet lijden, zodat er een witter stukje vlees op tafel kan komen. De meeste supermarkten hebben inmiddels afgelopen week aangekondigd dat zij niet langer blank kalfsvlees gaan verkopen.



Met dank aan toe-maar-ff voor de submit.

Seksonwillige vrouw bijt in 's mans penis

De 27-jarige Charris Bowers uit Florida is door de politie opgepakt, wegens mishandeling van haar man Delou. De vrouw had geen trek in de seksuele avances van de man, waarop ze besloot in zijn penis te bijten.

Na een kroegentocht gaf de vrouw de man een orale beurt, aldus Delou. "Plots begon ze in mijn lid te bijten. Ik probeerde haar tevergeefs te stoppen. Ten einde raad verkocht ik haar een stevige klap om te ontkomen." De lezing van de vrouw is echter totaal anders: "Ik zat op de sofa toen mijn man plotsklaps zijn ding in mijn mond wilde stoppen. Mijn hoofd stond er niet naar, dus heb ik er maar in gebeten."

Nadat de politie werd gebeld, besloot de sheriff van Volusia County foto's te nemen van de verwonde penis en de vrouw te arresteren. De vrouw is inmiddels op vrije voeten gesteld.

Met dank aan devuser_250 voor de submit.

Maagd Maria baart Jezus tijdens kerst

De jonge vrouw Virgen María (Spaans voor Maagd Maria) uit Peru heeft op eerste kerstdag dit jaar het leven geschonken aan een zoon, Jesús (Jezus) genaamd. De vader van het kind is timmerman, net als Jozef in de Bijbel. Dat heeft het Peruviaanse Nationale Instituut voor Moederschap donderdag gezegd.

Het kind werd kort na middernacht plaatselijke tijd geboren in Lima, de hoofdstad van Peru. Moeder en kind maken het goed, aldus Maria.

Gezin gered na brand door kerststukje

Een gezin in Vlissingen heeft zichzelf op eerste kerstdag ternauwernood in veiligheid kunnen brengen nadat er brand in hun woning uitbrak door een kerststukje. De moeder en een dochtertje zijn voor de zekerheid naar een ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd. De vader bleef ongedeerd, zei een woordvoerder van de brandweer.

De brand in de woning aan de Verkuijl Quakkelaarstraat ontstond rond 20.00 uur vermoedelijk door een kaars in een kerststukje in de woonkamer op de eerste verdieping. De ouders waren op dat moment hun dochter naar bed aan het brengen op de zolderkamer een verdieping hoger. Toen ze de brand ontdekten vluchtten ze op eigen kracht door de rook naar buiten. De brandweer is naar binnen gegaan om de kat te redden.

De brand zelf was volgens de brandweer snel geblust, maar de woonkamer liep toch flinke schade op. De rest van de woning liep rookschade op en de woning eronder waterschade.

Het gezin kan tweede kerstdag in ieder geval niet thuis doorbrengen. Het huis is niet helemaal verloren, zegt de woordvoerder van de brandweer. "Misschien kunnen ze er volgend jaar weer kerst vieren." Er wordt onderdak voor de bewoners geregeld.

Dochter Fritzl had dagboek

De dochter van 'incestopa' Fritzl die 24 jaar lang door haar vader misbruikt werd en opgesloten werd in de kelder, heeft een dagboek bijgehouden. Het dagboek van Elisabeth Fritzl zou wel eens een belangrijk bewijsstuk in het proces tegen Josef Fritzl kunnen worden.

In het dagboek staan de data waarop de zeven kinderen van Elisabeth geboren werden genoteerd. Hieruit bleek dat één kind de geboorte niet overleefde. Hij voedde drie kinderen samen met zijn vrouw op en de andere drie kinderen hebben dit jaar voor het eerst daglicht gezien, nadat ze uit de kelder zijn bevrijd. Josef Fritzl wordt momenteel beschuldigd van moord, verkrachting, slavernij, incest, opsluiting en misbruik.

Met dank aan devuser_250 voor de submit.

Meeste Amerikanen tevreden over Obama

De Amerikaanse bevolking is tevreden over de wijze waarop Barack Obama, de toekomstige president van de Verenigde Staten, de machtsoverdracht regelt. Een enquête van CNN en onderzoeksbureau Opinion Research wees uit dat Obama 82 procent tevredenheid scoorde bij de Amerikaanse bevolking. Meer dan duizend Amerikanen hebben aan de telefonische enquête deelgenomen.

President Bush scoorde voor een soortgelijk onderzoek in 2001 65 procent en Bill Clinton scoorde in december 1992 67 procent. Ook de Republikeinen zijn positief over Obama: 61 procent van de Republikeinen vindt dat hij het goed doet. Ook is de Amerikaanse bevolking te spreken over de ministers die Obama benoemde: tachtig procent was hier positief over. Ook dit is een veel hoger cijfer dan zijn voorgangers kregen.

Met dank aan devuser_250 voor de submit.

Doornbos gaat nog voor IndyCars

Robert Doornbos is er nog steeds van overtuigd dat hij volgend seizoen in de IndyCar-Series kan racen. De Rotterdammer werd eerder al gelinkt aan HVM, nu is hij ook in de race voor een stoeltje bij Newman/Haas/Lanigan.

"Ik heb gepraat met het HVM-team, maar met het team van Newman/Haas/Lanigan ben ik het meest in contact," aldus Doornbos. Echter heeft dat team momenteel maar net genoeg budget om één auto in te zetten, waarbij Graham Rahal de coureur is. Justin Wilson is verzocht om uit te kijken naar een ander team.

Doornbos denkt dat hij met behulp van sponsor ING het voor elkaar kan krijgen om te gaan racen voor Newman/Haas/Lanigan. "Ik wil in het best mogelijke team rijden en ik hoop deze week een contract te tekenen, maar we weten nog niet bij welk team dat is. Ik hoop dat ik ING mee kan brengen naar de IRL in 2009."

Verkeersdode A2 Gronsveld vermoedelijk drugsrunner

De man die afgelopen nacht op de A2 bij Gronsveld bij een verkeersongeval om het leven kwam is vermoedelijk een drugsrunner. De politie hield de bijrijder van het voertuig aan wegens gevaarlijk rijgedrag. Rond 0.45 uur raakten de mannen met hun auto van de weg, waarna hun auto over de kop sloeg. De auto kwam dertig meter verder in een weiland tot stilstand. 

De bestuurder van de auto, een 27-jarige Marokkaanse drugsrunner, kwam bij het ongeval om het leven. De bijrijder is met de schrik vrijgekomen, maar direct door de politie aangehouden. In mei 2007 kwamen ook al drie Marokkaanse drugsrunners om het leven. Zij botsten met hoge snelheid op de A2-traverse in Maastricht tegen een betonnen muur. 

Met dank aan boschpoort voor de submit.

Lawinepijl richt ravage aan in woning

Een lawinepijl heeft gisteravond een grote ravage aangericht in een woning in Wouw (Noord-Brabant). Door de klap raakte de voordeur beschadigd, vloog de deur van de gang eruit en ontstonden er gaten in de muur. Niemand raakte gewond. Waarschijnlijk heeft een vandaal het stuk vuurwerk in de brievenbus gestopt. Dat meldde de politie vandaag.

De moeder van de bewoonster was de enige die in het huis aanwezig was. Onduidelijk is nog wat eventuele motieven van de dader zouden kunnen zijn.

Jans: "Defensie Heerenveen zwakste schakel"

Zondag staat de noordelijke derby op het programma. FC Groningen treft dan SC Heerenveen in het kader van de competitie. De trainer van FC Groningen, Ron Jans, blikt vooruit naar deze wedstrijd en ziet deze met vertrouwen tegemoet.

Jans vertelt via de clubsite van de Groningers: "Beide ploegen staan in punten gelijk, maar wij hebben een beter doelsaldo. Zondag staat naast de drie punten de titel 'Herbstmeister' van het Noorden op het spel" Jans vervolgt: "Heerenveen heeft vooral een gevaarlijke aanval en een uitstekend middenveld. Achterin hebben ze nog wel wat problemen. De teams zijn enorm aan elkaar gewaagd. Op het einde van 2008 zijn alle ogen gericht op de noordelijke derby. De winnaar zal met een goed gevoel 2009 ingaan."

Ook de trainer van SC Heerenveen, Trond Sollied, verwacht een boeiende wedstrijd in de Euroborg: "Wij spelen als altijd vanuit onze eigen kracht. Dat doet FC Groningen ook, zeker thuis. Wat dat betreft kan het een aantrekkelijke wedstrijd worden. Beide teams zullen voor de winst gaan en hopelijk zijn wij de winnaars. Ik verwacht wel een zware wedstrijd." De trainer voelt geen extra druk, wanneer zijn ploeg in het bomvolle Euroborg de strijd moet aangaan met FC Groningen: "Bekend is, is dat vooral het publiek in Euroborg indirect een bepalende rol kan spelen. Maar als je als trainer op de bank hebt gezeten bij een Griekse club als Olympiakos Piraeus, dan ben je al heel wat gewend."

Poll: Hoe leuk is jouw kerstpakket?

Op het FOK!forum wordt al enige tijd gepraat over de inhoud van de kerstpakketten van 2008. Niet iedereen is even blij met het 'gegeven paard'.

Zijn sommige bazen echt keuzeblind als het om kerstpakketten gaat of kiezen ze juist een heel tof cadeau? Krijg jij ook een tafelkleed, een stappenteller, een bal of gaat het geld dit jaar 'naar het goede doel'? Laat het ons weten in de speciale kerstpakketten-poll.

Overigens kun je ook nog stemmen op 'de slechtste politicus van 2008'!

Van Middelkoop op troepenbezoek in Afghanistan

Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) heeft tijdens de kerstdagen een troepenbezoek in Afghanistan afgelegd. Hij werd vergezeld door de commandanten van de land- en luchtmacht, luitenant-generaal Rob Bertholee en luitenant-generaal Jac Jansen. Dat heeft Defensie vandaag bekendgemaakt.

De minister bezocht zowel de Nederlandse militairen op het hoofdkwartier van de internationale troepenmacht ISAF in Kabul, als in de provincies Uruzgan en Kandahar in het zuiden van het land. In Uruzgan deed hij behalve Kamp Holland, ook Deh Rawod en Chora aan om de uitgezonden militairen en burgers namens het hele kabinet een hart onder de riem te steken. In een toespraak stond de minister ook stil bij het overlijden van sergeant Mark Weijdt, die afgelopen vrijdag sneuvelde door een geïmproviseerd explosief.

Van Middelkoop in Afghanistan voor kerst  (foto: ANP)

Lucius waarschijnlijk centraal achterin tegen NAC

Theo Lucius vervangt zeer waarschijnlijk André Bahia in het centrum van de verdediging, morgen tegen NAC Breda. Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek mist een karrevracht aan spelers tegen de Bredanaars.

Naast de waslijst aan blessuregevallen ontbreken vanwege een schorsing ook André Bahia, Luigi Bruins en Karim El Ahmadi. Hierdoor begint Lucius waarschijnlijk centraal in de verdediging, terwijl Kevin Wattamaleo als linksback begint. Roy Makaay wordt vanaf de zijkanten ondersteund door Diego Biseswar en Andwélé Slory.

Salcido en Lazovic klaar voor Twente

PSV-trainer Huub Stevens kan zaterdag een beroep doen op Carlos Salcido en Danko Lazovic.

Beide spelers ontbraken woensdag nog op de training, maar maakten vandaag hun rentree weer op het trainingsveld. Salcido ontbrak vorige week nog tegen Feyenoord en leek onzeker te zijn voor het duel met de Tukkers. Twente is de huidige nummer drie van de Eredivisie en hoopt die positie tegen de Eindhovenaren te verdedigen.

'Elia voor twaalf miljoen naar Ajax'


Ajax en Eljero Elia zijn bijna akkoord over een meerjarig contract. De rappe buitenspeler van FC Twente zou twaalf miljoen opbrengen voor de Tukkers.

Marco van Basten is al langer geïnteresseerd in de diensten van Elia. Vorige week vond er al een gesprek plaats tussen de 21-jarige speler en de trainer van Ajax. Ook Elia ziet een transfer wel zitten. Hij gaf tegenover de camera's van Eredivisie Live toe dat hij nog niet precies weet waar zijn toekomst lag, maar dat hij wel snel duidelijkheid wou van zijn club.

Elia kwam in 2007 over van ADO Den Haag en speelde tot nu toe 61 wedstrijden voor FC Twente. Daarin trof hij elf keer doel. Elia komt oorspronkelijk uit de jeugdopleiding van Ajax.

Zenit wil Arshavin kwijt aan Arsenal

Zenit St. Petersburg verkoopt Andrei Arshavin liever vandaag dan morgen. De sterspeler van de Russen wil niets liever dan vertrekken bij Zenit en heeft een voorkeur voor de Engelse Premier League. Arsenal lijkt de beoogde nieuwe werkgever te zijn voor de international, die zo'n 22 miljoen moet kosten.

De 27-jarige aanvaller wordt sinds zijn sterke EK gelinkt aan diverse Europese topclubs waaronder Barcelona, Real Madrid, Chelsea en Tottenham Hotspur. Ook Arsenal wordt al lange tijd in verband gebracht met Arshavin. "Arshavin mag voor 22 miljoen euro vertrekken en we hopen dat Arsenal ook een bod gaat doen," aldus algemeen directeur Maxim Mitrofanov tegenover Rado Echo.

Ondanks het feit dat Zenit Arshavin wil slijten aan The Gunners lopen er nog geen gesprekken tussen beide clubs.

Doden door Ebola-uitbraak in Congo

In de Democratische Republiek Congo (RDC) zijn negen mensen overleden door een ebola-uitbraak. Dat heeft de Congolese minister voor Volksgezondheid vandaag bekendgemaakt.

Het virus dook eind november op in de zuidwestelijke provincie Kasai. Ebola, vernoemd naar een kleine Congolese rivier, veroorzaakt onderhuidse bloedingen en soms bloedingen uit de mond, oren en ogen. Het onbehandelbare virus is zeer besmettelijk. 50 Tot 90 procent van de slachtoffers overlijdt.

In Congo brak drie keer eerder een ebola-epidemie uit. In 1976 kwamen bijna vijfhonderd mensen om aan beide kanten van de grens met Sudan. In 1995 overleden 245 mensen in de westelijke provincie Bandundu en in 2007 eiste ebola zeker 26 slachtoffers in Kasai.

Opnieuw inbraak bij familie Hilton

Kort na de inbraak bij hotelerfgename Paris Hilton, was haar oom aan de beurt. Steven Hilton betrapte eerder deze week twee inbrekers in zijn villa in Malibu Hills. Dit heeft de politie van Los Angeles bevestigd.

Hilton meldde de inbraakpoging telefonisch bij het alarmnummer 911. Paris Hilton was een week geleden slachtoffer van een inbraak toen een dief haar huis in Los Angeles binnendrong en voor twee miljoen aan waardevolle spullen meenam, waaronder juwelen die Paris had gekregen uit een erfenis van haar grootmoeder. Hilton liet woensdag nog weten dat ze vermoedt dat deze inbraak door een bekende is gepleegd.

Libanon vindt raketten tegen Israël

Libanese veiligheidsdiensten hebben vandaag in het zuiden van het land zeven raketten ontdekt, die op Israël gericht staan. Dat heeft het leger bekendgemaakt. Een expert ontmantelt ze.

De raketten staan in het kustgebied tussen de plaatsen Naqqura en Tair Harfa. Dit gebied is een bolwerk van de sjiitische Hezbollah, op vijf kilometer van de grens met Israël.

In 2006 vielen tijdens een 34 dagen durende oorlog tussen Israël en Hezbollah meer dan 1200 Libanese doden en meer dan 160 Israëlische doden. De sjiitische beweging vuurde toen meer dan 40.000 raketten af op Israël.

Sindsdien beschuldigt Israël de Hezbollah ervan dat ze zich herbewapenen. Vorige maand zei de Israëlische minister van Defensie nog tegen het parlement, dat Hezbollah momenteel drie keer zo sterk zou zijn als in 2006.

Kerstman schiet op huis: drie doden

In de Amerikaanse plaats Covina, veertig kilometer ten oosten van Los Angeles, zijn gisteravond drie mensen omgekomen nadat het huis waar zij kerstavond vierden onder vuur werd genomen door een als kerstman verklede schutter. Drie andere mensen raakten gewond.

De "kerstman" kwam 's avonds laat aan bij de woning en begon meteen te schieten. Uiteindelijk brak er brand uit. Toen de brandweer arriveerde werd er nog steeds geschoten. Uiteindelijk ging de kerstman er vandoor en konden de brandweerlieden beginnen met blussen. Na twee uur was de brand geblust. In het huis werden vervolgens de drie lichamen aangetroffen.

Volgens een politiewoordvoerder is nog onduidelijk of de brand het gevolg is van de beschietingen. Ook is nog niet bekend of de drie doden door de brand of door de kogelregen zijn omgekomen. Wel heeft de politie al een vermoedelijke dader op het oog: de 45-jarige Bruce Jeffrey Pardo, de ex-echtgenoot van één van de feestgangers.

Met dank aan schaamhaarpolitie voor de submit.

Nog 1,3 miljoen Duitsers vermist

Meer dan 63 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog worden er nog steeds 1,3 miljoen Duitsers vermist. Het hoofd van de opsporingsdienst van het Duitse Rode Kruis, Dorota Dziwoki, heeft dit vandaag gezegd. Het Rode Kruis krijgt ieder jaar nog tweeduizend nieuwe verzoeken tot opsporing.

Sinds het begin van de jaren negentig is het lot opgehelderd van meer dan 230 duizend Duitsers die na of tijdens de oorlog terechtkwamen in straf- of krijgsgevangenenkampen in de Sovjet-Unie. De naspeuringen konden pas beginnen nadat de Russische archieven, na de instorting van de Sovjet-Unie, waren vrijgegeven. Volgens Dziwoki zal het zeker niet lukken om van alle vermisten de lotgevallen te achterhalen.

Het is niet precies bekend hoeveel Duitsers er tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn verdwenen. In 1950 liet de regering van het toenmalige West-Duitsland hiernaar onderzoek doen. Daaruit bleek toen dat van minstens 3 miljoen Duitsers ieder spoor ontbrak.

Ook het onderzoek naar de wandaden door leden van het nazi-bewind is nog steeds niet afgerond. Bij het centrale meldpunt voor nationaalsocialistische misdaden in Ludwigsburg lopen volgens Kurt Schrimm, het hoofd van dit bureau, nog 22 gerechtelijke vooronderzoeken. In 2008 werden 33 dossiers afgesloten, maar ook 32 nieuwe onderzoeken gestart.


Nog 1,3 miljoen Duitsers vermist  (foto: DAG)

'Microsoft gaat oude Xbox-games achievements geven'

Er gaan geruchten de ronde dat Microsoft bezig is met het bedenken en invoeren van achievements voor oude Xbox-games die nu via Live! te downloaden en spelen zijn op de Xbox 360. De eerste games waarin je punten kunt behalen, zouden Halo: Combat Evolved en Fable zijn. Voor het einde van 2009 moeten alle games voorzien zijn, per spel zijn er 500 punten te behalen.

De geruchten zouden in ieder geval verklaren waarom sommige gamers titels van oude games in hun lijst hebben staan op Live! zonder dat daar nu nog achievements voor zijn. Microsoft heeft helaas nog geen commentaar gegeven op de roddels.



Britse schrijver Harold Pinter (78) overleden

De Britse toneelschrijver en Nobelprijswinnaar Harold Pinter is op 78-jarige leeftijd in Londen overleden. Dat meldde de Britse krant The Guardian vandaag op zijn website. Pinter leed al jaren aan kanker.

"Hij was fantastisch en het was een voorrecht om meer dan 33 jaar met hem te zijn", aldus zijn tweede vrouw, Lady Antonia Fraser. Pinter kreeg in 2005 de Nobelprijs voor literatuur.

Harold Pinter  (foto: ANP)

Russisch zeilteam wegens geldgebrek uit Ocean Race

Het Russische zeilteam met de Nederlandse navigator Wouter Verbraak heeft zich wegens geldgebrek moeten terugtrekken uit de Volvo Ocean Race. Team Russia deed de eerste drie etappes mee aan de zeilrace rond de wereld.

De teameigenaar verklaarde dat de huidige economische crisis ervoor zorgt dat voortzetting van het project te duur is.

Het team had gehoopt goede sier te maken in het prestigieuze zeilevenement, dat in juni Sint Petersburg aandoet. Team Russia beëindigde de derde etappe deze week als zevende, net voor de Nederlandse boot Team Delta Lloyd, die als laatste de finish passeerde.

Mau Assam kiest voor aflossingsploeg

Liesbeth Mau Asam zal de rest van dit seizoen alleen nog maar uitkomen op de nummers met de aflossingsploeg. Ze laat vanwege een rugblessure de individuele nummers schieten.

Mau Assam was na de Spelen in Turijn in 2006 al een jaar uitgeschakeld vanwege een hernia, daar heeft ze nu opnieuw last van. Destijds was een tweede uitstulping van een tussenwervelschijf al zichtbaar, maar deze leidde niet eerder tot klachten. "Domme pech noemde de chirurg het", aldus Mau Asam.

Om de belasting van haar rug te verminderen kiest ze nu uitsluitend voor de estafettenummers. "Met het team zijn we sterk aan het seizoen begonnen en willen we ons plaatsen voor de wereldkampioenschappen. Dat zit er zeker in. Daarom was de keuze snel gemaakt", aldus Mau Asam. De Spelen van Vancouver heeft ze nog niet uit haar hoofd gezet. "De kans is groot dat we ons kwalificeren en ik wil daar zeker bij zijn. Bovendien heb ik het gevoel dat ik echt wat kan bijdragen aan het team."

Bosniërs gooien ook schoenen naar politicus

Niet alleen de Amerikaanse president George Bush krijgt in internetspelletjes schoenen naar zijn hoofd, maar ook premier Milorad Dodik van de Republika Srpska (RS) moet het ontgelden. Bosniërs zijn zo gek op het spel dat de website regelmatig platligt door de drukte, meldde omroep B92 in Belgrado vandaag.

Een Iraakse journalist gooide recentelijk schoenen naar het hoofd van Bush. In de Arabische wereld geldt dit als een grove belediging. Kort na het incident doken overal op internet schoenengooispelletjes op.

Het spel is bij iedereen in Bosnië geliefd. Bewoners van de Moslim-Kroatische Federatie, waar Bosnië naast de RS ook uit bestaat, gooien graag schoenen naar Dodik. Maar ook in zijn eigen Banja Luka, hoofdstad van de RS, spelen veel mensen het spel.

Duits oorlogsschip verhindert kaping

Een Duits oorlogsschip heeft donderdag door een snelle reactie de kaping van een Egyptisch vrachtschip in de Golf van Aden verijdeld. Dat meldde het Internationale Scheepvaartbureau (IMB) in Kuala Lumpur vandaag.

Somalische piraten vielen het schip aan en schoten een van de 31 bemanningsleden in zijn been. Een schip in de buurt meldde de aanval aan het IMB, die de speciale eenheid oorlogsschepen van de Europese Unie waarschuwde. Het Duitse schip stuurde een helikopter, die de piraten wist af te schrikken.

De speciale EU-eenheid voert patrouilles uit om een halt toe te roepen aan de kapingen in vooral de Golf van Aden. Jemen heeft aangekondigd een anti-piraterijcentrum op te zetten om het almaar stijgende aantal kapingen te beteugelen.

Piepoli geeft gebruik doping toe

Voormalig Saunier Duval-renner Leonardo Piepoli heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France. Daarin werd hij betrapt op het gebruik van verboden middelen en meteen door zijn team op straat gezet.

"Ik moet boeten" aldus de renner tegenover Gazetta dello Sport.
Piepoli hoorde eerder twee jaar straf tegen zich eisen en gaat niet in beroep tegen de straf: "In een moeilijke periode heb ik het advies van de verkeerde mensen gevolgd. Maar ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn fout. Ik zal mijn straf aanvaarden."

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft aangetoond dat Piepoli de epo-variant CERA heeft gebruikt. Zijn voormalig teamgenoot Riccardo Ricco werd voor het zelfde vergrijp ook twee jaar geschort, maar hij ging in beroep bij het sporttribunaal CAS.

Slacht geiten en win in Age of Conan

Met Age of Conan lanceerde Funcom dit jaar een MMORPG voor de PC. Momenteel zijn er zo'n half miljoen spelers voor deze game. Ook Funcom doet mee met de kerstgekte en organiseert een event in Age of Conan.

Spelers kunnen namelijk jagen op geiten. Geen echte geiten, maar virtuele geiten. Op elke server is één geit aanwezig. De persoon die de geit kan slachten, wint twee maanden gratis Age of Conan. Als je de geit wilt vinden kun je op de officiële site allerlei raadsels oplossen om achter de locatie te komen. Tevens kun je zien of de geit op jouw server al gevonden is of niet. Happy Hunting!

'Cannavaro in beeld bij AC Milan'

Fabio Cannavaro staat in de belangstelling van AC Milan. De club van trainer Carlo Ancelotti zit al het hele seizoen krap in hun verdedigers en zien in Cannavaro de gewenste versterking voor hun selectie.

Het contract van de inmiddels 35-jarige Cannavaro loopt op het eind van het seizoen af en Real Madrid is niet van plan hem een nieuw contract aan te bieden.

Bij Milan is Alessandro Nesta nog steeds geblesseerd. Tevens kan de 40-jarige Paolo Maldini niet alle wedstrijden meer spelen voor zijn club. Thiago Silva, die eerder deze maand werd aangetrokken om de verdediging van AC Milan te komen versterken, mag pas vanaf de zomer in 2009 uitkomen voor zijn nieuwe ploeg.

Mutu opnieuw Roemeens Voetballer van het Jaar

Adrian Mutu is voor de vierde keer in zijn loopbaan benoemd tot Voetballer van het Jaar in zijn land Roemenië. Cristian Chivu, die uitkomt voor Internazionale, eindigde op de tweede plaats achter de spits van Fiorentina.

Mede dankzij de doelpunten van Mutu, plaatste Fiorentina zich voor de voorronde van de Champions League. Mutu treft begin volgend jaar met zijn ploeg tweemaal Ajax in het kader van de UEFA Cup.

De titel van Trainer van het Jaar ging naar Dan Petrescu. De voormaling Roemeens international en trainer van het bescheiden FC Unirea Urziceni verraste afgelopen seizoen iedereen met een vijfde plaats met zijn club. Dit seizoen bivakkeert de ploeg van Petrescu op de tweede plaats.

Ahmadinejad geeft kerstspeech

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft dit jaar een 'alternatieve kerstboodschap' gebracht op de Britse televisiezender Channel 4. In de toespraak geeft hij een boodschap van vrede mee aan alle inwoners van Groot-Britannië, en aan alle volgelingen van abrahamitische godsdiensten (jodendom, christendom en islam). Ahmadinejad omschrijft Jezus Christus als "vaandeldrager van gerechtigheid, van liefde voor de medemens en van het gevecht tegen tirannie, discriminatie en onrecht." Ook uit hij kritiek op het huidige globale economische en politieke systeem en op de slechte intenties van zowel terroristen als oorlogszuchtige naties.

Het hoeft geen verbazing te wekken dat het uitzenden van de toespraak hoogst controversieel is. Onder andere joodse belangengroepen en homo-organisaties hebben al kritisch gereageerd op het initiatief van Channel 4. Een woordvoerder van een homorechtengroepering stelde: "Ondanks zijn belachelijke en vaak aanstootgevende standpunten is dit een belangrijke manier om hem eraan te herinneren dat er landen bestaan waar de vrije meningsuiting niet wordt onderdrukt."

Channel 4 zendt elk jaar een 'alternatief' uit voor de traditionele kersttoespraak van de Queen of England. In de vorige jaren kwamen onder andere een veteraan van de oorlog in Afghanistan, dominee Jesse Jackson, een overlevende van 9/11 en The Simpsons al aan de beurt.

De in het Engels vertaalde toespraak van de Iraanse president vind je hier.

Automobilist botst tegen shovel

Een shovel gaat niet zo snel opzij. Dat weet nu ook een 20-jarige automobilist uit Nederweert. Hij botste gisteravond op de Heijerstraat in de Limburgse plaats op een shovel. De brandweer moest hem vervolgens uit z'n auto knippen.

De jongen zat flink bekneld en moest nadat hij bevrijd was naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Ook de bestuurder van de laadschop is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht.

Briatore: "Alonso beter dan Schumacher"

Renautl-teambaas Flavio Briatore denkt dat Fernando Alonso de kwaliteiten heeft om beter te worden dan Michael Schumacher. De Italiaan doelt hierbij met name op omgaan met situaties en het presteren onder druk.

"Het zijn twee verschillende rijders, in verschillende tijden in de Formule 1," aldus Briatore tegen F1 Racing magazine. Maar als je ze vergelijkt, dan denk ik dat Fernando minder fouten maakt. Hoe meer je druk op hem zet, hoe beter hij gaat. Michael was niet zo goed in het omgaan met druk."

Briatore denkt dat de verhuizing naar McLaren en de plotselinge terugkeer bij Renault van Alonso een betere rijder hebben gemaakt. "Fernando is Fernando. Hij kwam terug met een jaar extra ervaring. Op dit hoge niveau is dat zeer belangrijk, vooral als je in een competitief team zit."

Ook sprak de Renault-teambaas over de aankondiging in december 2005 dat Alonso naar McLaren zou gaan in 2007. "Tuurlijk was dat niet goed. Het was kerst en het was zeker geen leuk kerstcadeau. Ik wist dat het voor hem daar lastig zou worden, want de menselijker kant is belangrijke voor Alonso. Maar ik was niet boos of teleurgesteld; ik was gewoon niet blij."

[FOK!Games] De kerstprijsvraag 2008

Na het grote succes van de afgelopen jaren kon het natuurlijk niet anders dan dat er ook dit jaar weer een kerstprijsvraag is. Ook dit jaar hoef je jezelf dus niet te vervelen tijdens de kerstdagen, maar biedt FOK!Games je voldoende vermaak om de donkere dagen door te komen.

Ook dit jaar zal er weer van 25 december tot en met 1 januari dagelijks een sitenieuwsbericht worden geplaatst met daarin de vragen van die dag. Na het succes van het logo raden de afgelopen jaren zullen deze ook dit jaar weer terug komen en voor hersenkrakende momenten zorgen. Pak je gamesbijbel er dus maar vast bij. Dagelijks zullen er drie logo's te raden zijn, die elk twee punten waard zijn. Daarnaast zijn er acht gewone vragen, die ook elk drie punten waard zijn en tot slot is er de welbekende opdracht die twee tot zes punten waard is.


Wil je meedoen? Klik dan hier en speel mee! De antwoorden moeten vóór 2 januari 23:59 ingezonden zijn!  We zien je graag op FOK!Games .

 

Sikora direct in selectie Perth Glory

Victor Sikora is direct opgenomen in de selectie van Perth Glory voor de wedstrijd tegen Adelaide United. Sikora kwam afgelopen zaterdag pas aan in Australië, maar mag komende vrijdag meteen al opdraven voor zijn nieuwe ploeg.

Dave Mitchell, trainer van Perth Glory en eerder uitkomend voor Feyenoord, vertelt via de website van de club: "Victor maakt een uitstekende indruk op de training. Ik ga nu bekijken of hij tegen Adelaide in de basis staat, of op de bank begint."

Sikora draagt bij de Australische ploeg het shirt met rugnummer 29. De spits, die zes keer voor het Nederlands elftal uitkwam, speelde eerder voor Go Ahead Eagles, Ajax, NAC Breda, Vitesse, SC Heerenveen en FC Dallas.

Tottenham Hotspur opent jacht op Bellamy

Tottenham Hotspur heeft zich bij West Ham United gemeld voor Craig Bellamy. Hoewel de spits pas anderhalf jaar geleden overkwam van Liverpool en dit jaar uitgegroeid is tot één van de beste spelers van West Ham, zou de club mee willen werken aan een transfer.

Eggert Magnusson, de Ijslandse grootaandeelhouder van West Ham, verloor dankzij de kredietcrisis een groot deel van zijn kapitaal. Omdat Bellamy een grote transfersom kan opbrengen, staat de club niet negatief tegenover een mogelijke overgang van hun spits naar White Hart Lane.

Bellamy zou bij de Spurs meer dan welkom zijn. De ploeg heeft met Roman Pavlyuchenko, Darren Bent en Frazier Campbell slechts drie spitsen binnen de selectie. De spits uit Wales kwam, voordat hij bij West Ham United speelde, eerder uit voor Newcastle United en Liverpool.

Half-Life mod Sven Coop 4.0 is gearriveerd

Iedereen die wel eens mods voor de originele Half-Life heeft gespeeld, zal ongetwijfeld Sven Co-op kennen. In Sven Co-op ga je met een hele server vol gezellig samen allemaal opdrachten proberen af te ronden. De nieuwste versie liet lang op zich wachten, maar is er dan nu toch eindelijk. Het is nog een beta, maar als je Half-Life nog geïnstalleerd hebt staan is het zeker even je tijd waard. Bij Sven Co-op 4 Beta zit ook de beta van They Hunger. Klik hier om Sven Co-op te downloaden. Het is natuurlijk geen grafisch hoogstandje meer, maar de gameplay is nog steeds tof om te spelen. Je hebt de originele Half-Life nodig om de game te spelen, niet de Source-versie.



Nederlands basketbalteam wint tijdens HBW

Het Nederlandse basketbalteam heeft de derde wedstrijd tijdens de Amsterdam Haarlem Basketbal Week gewonnen. De ploeg won met 90-69 van Capitanes de Arecibo, een ploeg uit Puerto Rico.

Halverwege de wedstrijd keek Oranje nog tegen een achterstand van 42-39 aan, maar deze werd in het slot van de wedstrijd volledig ongedaan gemaakt. Peter van Paassen was met 24 punten topscorer aan Nederlandse zijde.

Nederland heeft nu vier punten uit drie duels. Eerder wist de formatie te winnen van Den Bosch, terwijl er van de Braziliaanse ploeg Minas Tenis Clube werd verloren met 64-54.

Screenshots Halo 3: Mythic Mappack

Het duurt nog een paar maanden voordat we aan de slag kunnen met Halo 3's Mythic Mappack, maar om ons nog even zoet te houden heeft Bungie alvast een twintigtal screens van 2 van de nieuwe maps vrijgegeven.

De verzameling maps moet rond dezelfde tijd als Halo Wars uitkomen en bevat de maps Orbital, Assembly en Sandbox. De exacte Europese releasedatum is nog niet bekend, maar tegen het einde van het eerste kwartaal van 2009 lijkt een goede schatting. De mappack zal ook vergezeld gaan met een aantal nieuwe achievements.

Orbital



Assembly




Oproep Adelaar om fans bij uitduels helpt

De oproep die Frans Adelaar afgelopen zondag gaf om meer Volendamsupporters mee te krijgen naar uitduels van de club heeft duidelijk geholpen. Komend weekend reizen er zo'n driehonderd supporters van Volendam mee naar Arnhem, waar Volendam zal spelen tegen Vitesse.

Tijdens de laatste uitwedstrijd tegen FC Utrecht, zaten er slechts zeven fans van Volendam op de tribune. Komend weekend zullen dat er rond de driehonderd zijn. Het bestuur van de hekkensluiter van de eredivisie bood kaartjes voor de uitwedstrijd tegen Vitesse aan voor slechts vijf euro. Deze actie trekt uiteindelijk naar verwachting enkele honderden supporters van Volendam richting het Gelredome.

Zing mee in LocoRoco 2 trailer

Vorig jaar kwam Sony met LocoRoco, een vrolijk spel voor de Playstation Portable. Door het scherm te kantelen met de schouderknoppen moest je een zingend blobje door een level navigeren. Dit jaar komt Sony met LocoRoco 2. Ten opzichte van het eerste deel is er niet bijzonder veel veranderd. De game heeft een vrij stille launch gekregen tussen alle knallers van het jaar. Vandaag hebben we een nieuwe trailer van de game om iedereen er toch nog even van bewust te maken.

Bush trekt gratie voor hypotheekzwendelaar in

George W. Bush heeft de gratie die hij als Amerikaans president heeft verleend aan Isaac Robert Toussie, een donateur van zijn partij, weer ingetrokken. Dit heeft hij gedaan nadat er meer informatie bekend raakte over de achtergrond van de man, die veroordeeld werd voor zwendel met hypotheken en valsheid in geschrifte.

Naar goede gewoonte verleent de president van de VS aan het einde van zijn ambtstermijn aan een aantal veroordeelden gratie. Normaal gesproken is dat een zaak voor een speciale afdeling van het departement justitie, dat de aanvragen beoordeelt. De president kan dit echter ook op eigen houtje doen. Zo verleende Bush op dinsdag in totaal aan negentien veroordeelden gratie.

Isaac Robert Toussie was betrokken bij de verkoop van te dure hypotheken aan Amerikanen met een laag inkomen. Hij vervalste de financiële gegevens van potentiële huizenkopers die een aanvraag wilden indienen bij het ministerie van huisvesting. Verder liet hij een vriend brieven naar de gemeente schrijven waarin de huizen veel te hoog getaxeerd werden. Niet alleen waren zijn klanten vaak niet vermogend genoeg om een hypotheek af te sluiten, de te hoog gewaardeerde huizen vertoonden ook nog eens tal van gebreken.

Toussie werd veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf, vijf maanden huisarrest en een boete van tienduizend dollar. Volgens een juridisch expert is het de eerste keer in de geschiedenis dat een Amerikaans president verleende gratie weer intrekt.

Maaskant: "Wedstrijd tegen Feyenoord topduel"

Robert Maaskant kijkt uit naar het weekend als zijn ploeg NAC Breda in het kader van de competitie het mag opnemen tegen Feyenoord. De Brabantse ploeg wist in competitieverband nog nooit te winnen in de Kuip.

Maaskant laat via de website van NAC weten:"‘Feyenoord kan dan een moeilijk seizoen draaien tot nu toe, het blijft voor ons een topwedstrijd. Kijk, en Feyenoord pakt wél bijna een gelijkspel tegen PSV, ondanks alle problemen."

De trainer van de ploeg uit Breda vertelt verder: "Als we daar willen winnen, of minimaal een punt halen, dan zullen we het toch zelf moeten afdwingen. We hebben de ploeg om op de counter te spelen, maar ik wil bij vlagen ook dat we brutaal vooruit spelen. Ik zie zeker mogelijkheden, maar zo gemakkelijk als sommige supporters er over denken, gaat het zeker niet worden."

Prince of Persia producer blikt terug

In een recent interview met IGN blikt Prince of Persia producer Ben Mattes terug op de ontwikkeling, release en reacties op de nieuwe Prince of Persia. In dit interview doet hij een aantal opvallende uitspraken.

Wanneer hij wordt gevraagd of er dingen zijn die hij graag beter had gedaan, antwoordt hij te denken dat ze het spel uitdagender hadden kunnen maken. Volgens Mattes is de lage moeilijkheidsgraad wel een bewuste keuze geweest. In het developmentteam zaten namelijk veel mensen die games vaak niet uitspeelden door een bepaald frustrerend stuk. Dit wilden ze proberen te voorkomen.

Waar ze wel heel tevreden over zijn bij Ubisoft is het risico dat ze met Elika hebben genomen. Elika is in de game een meisje dat gedurende het spel de hele tijd met je meereist. De developers vroegen zich constant af of gamers het wel zouden diggen, maar aan de respons te zien was dit weldegelijk het geval.

In het interview wordt ook nog gesproken over de behoefte aan innovatie binnen de industrie. Mattes is namelijk een beetje teleurgesteld. Hij verwachtte veel schouderklopjes voor de vernieuwende ideeën die de nieuwe Prince of Persia met zich meebracht. Hij vraagt zich in het interview hardop af of zijn ideeën gewoon niet zo innovatief waren, of dat mensen wellicht minder behoefte aan innovatie hebben dan ze aangeven.

Wanneer hij tenslotte wordt gevraagd of we een sequel kunnen verwachten, geeft hij aan hier niets over te kunnen zeggen. Hij zegt echter wel dat hij persoonlijk graag nog eens aan een avontuur in deze stijl zou willen werken.

Torres voldoende hersteld van blessure

Fernando Torres kan, als alles meezit, vrijdag al zijn rentree maken bij Liverpool. In het kader van de competitie treft de club dan Bolton Wanderers. De Spaanse goaltjesdief moest de afgelopen vijf wedstrijd missen door een hamstringblessure.

Torres was voor het laatst op het veld te zien op 26 november, in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Marseille. Vervolgens miste de spits diverse topwedstrijden, waaronder de competitiewedstrijd tegen Arsenal en het laatste Champions League-duel tegen PSV.

Sammy Lee, de assistent-coach die de taken de afgelopen dagen overnam van de zieke hoofdcoach Rafael Benitez, vertelt: "Zijn herstel verloopt uitstekend. Natuurlijk was het vervelend dat we hem een maand moesten missen, maar de rest van de selectie verdient een groot compliment omdat we zijn afwezigheid goed opgevangen hebben. En zo'n maandje afwezigheid heeft voor Fernando ook zijn voordelen. Hij is na zo'n korte pauze weer helemaal fris." Of Benitez vrijdag weer op de bank zal plaatsnemen tegen Bolton, is nog niet bekend.

Liverpool voert op dit moment de Premier League aan. De club, waar landgenoten Dirk Kuijt en Ryan Babel onder contract staan, gaat voor het eerst sinds 1996 weer de kerstdagen in als koploper. De ploeg heeft één punt voorsprong op concurrent Chelsea.

Ruim 2,1 miljoen kijkers voor All You Need

De kersteditie van het tv-programma All You Need Is Love was met 2.140.000 kijkers veruit het best bekeken programma op kerstavond. Dit blijkt uit de kijkcijfers die de Stichting KijkOnderzoek (SKO) donderdag vrijgaf.

Bijna een op de drie televisiekijkers (31,3 procent) stemde af op RTL4 en zag, al dan niet met de zakdoek binnen handbereik, hoe Robert ten Brink weer op romantische wijze talloze geliefden herenigde.

Dit zullen vooral vrouwen zijn geweest, want begin december bleek nog uit onderzoek van Discovery Channel dat mannen weinig op hebben met het 'zwijmelprogramma'. Bijna driekwart van de 2700 ondervraagde mannnen gaf aan een hekel te hebben aan de liefdesshow van Ten Brink. Bij de vierhonderd ondervraagde vrouwen was dat de helft.

Doden door explosie in Oekraïne

Zeker zeventien mensen zijn in de kerstnacht om het leven gekomen door een explosie in een appartementencomplex in de Oekraïense stad Evpatoria. Ongeveer vijftien mensen worden nog vermist, meldden de hulpdiensten vandaag.

Onder de doden is een kind. Negentien mensen zijn gered, vier van hen moesten opgenomen worden in het ziekenhuis. Reddingswerkers zoeken in het puin naar mogelijke overlevenden.

Wat de ontploffing heeft veroorzaakt is onduidelijk, wel is bekend dat het gaat om een gasexplosie. Met name in de winter, als de verwarming hoog wordt opgestookt, doen zich gasexplosies voor in de veelal oude gebouwen uit de Sovjettijd.

'Lazovic in afwachting van Nederlands paspoort'

Danko Lazovic hoopt in de komende maanden het Nederlands paspoort te bemachtigen. Deze vergroot de mogelijkheden voor de spits van PSV om in aanmerking te komen voor een werkvergunning in een land als Spanje of Engeland.

De 25-jarige Lazovic, die onder andere in de belangstelling staat van West Bromwich Albion, heeft overigens wel diverse malen aan te geven niet te willen vertrekken bij de club uit Eindhoven. De Serviër is bezig aan zijn tweede seizoen bij de landskampioen. Eerder kwam Lazovic uit voor Partizan Belgrado, Feyenoord, Bayer Leverkusen en Vitesse.

Film 'Wit Licht' goud dankzij truc

Vernietigende kritieken krijgen op je film en toch meer dan 100.000 bezoekers trekken: het is Marco Borsato gelukt in nog geen twee weken. Waar Thijs Römer het moest doen met slechts 100 bezoekers weet de zanger uit Alkmaar hordes mensen naar zijn War Child-pamflet Wit Licht te trekken, toch niet de meest gezellige kerstfilm van 2008.

Dat de film een succes is komt echter door een slimme marketingtruc. De honderdduizenden bezoekers van zijn concert Wit Licht konden namelijk hun concertticket ook als bioscoopticket inleveren. De bezoekers betaalden hier een hogere entreeprijs voor: vergeleken met de concerten van 2006 kostte het concert 13 euro meer.

Wit Licht gaat over een naïeve kok die, nadat het vriendje van zijn zoon kindsoldaat wordt, zich ontpopt tot een soort Jack Bauer in Afrika. Sterker nog, de film lijkt qua verhaal op 24: Redemption, maar ook op Blood Diamond. Hoeveel mensen zonder concertkaartje de film hebben bezocht is niet bekend.



Trailer Wit Licht

Jordy van Loon #1 in Top Request

Is hij de nieuwe Jan Smit, of toch een eendagsvlieg die we over een half jaar niet meer kennen? Hoe het ook loopt, Jordy van Loon is momenteel de populairste zanger van Nederland. Althans in de Top Serious Request van 3FM.

Het 15-jarige kindsterretje staat bovenaan in de lijst en laat 2174 platen achter zich, waaronder Adele, Marco Borsato en Coldplay. Het nummer 'Verliefdheid is een Toverbal' bracht het meest op tijdens de 3FM-actie voor het Rode Kruis. Van Loon trad gisteren ook op tijdens de finale op het grote podium. Kortom, niets staat Jordy, die nu nog 1500 euro voor een half uur zingen kost, een geweldige zangcarrière in de weg.

De volledige lijst vind je hier.


Het FOK!woord van 2008!

Onlangs is bekend geworden dat bij een verkiezing van o.a. Van Dale 'Swaffelen' het woord van het jaar 2008 is geworden.

Ook op FOK! zijn het afgelopen jaar woorden voorbijgekomen die voorheen vrij onbekend waren. Maar wat is het meest spraakmakende woord dat in 2008 op FOK! is verschenen?

Dat kun jij nu helpen bepalen, door voor zondag 28 december 22:00 uur maximaal 3 woorden te nomineren. Vervolgens kun je tot en met woensdag 31 december 2008, 22:00 uur stemmen op jouw FOK!-woord van het jaar 2008.

Op 1 januari 2009 zal het FOK!-woord van 2008 worden bekendgemaakt. Je kunt woorden voor de verkiezing nomineren in het topic in TTK: Verkiezing: Het FOK!-woord van 2008

Marshalleilanden staan blank

Op de Marshalleilanden in de Stille Oceaan is de noodtoestand uitgeroepen. Honderden mensen moesten hun huizen verlaten vanwege hevige overstromingen. Dat meldde de Britse nieuwszender BBC.

In de afgelopen twee weken is de eilandengroep drie keer overspoeld door enorme golven, die ontstonden door storm en hoogtij. Daardoor zijn de steden Majuro en Ebeye, die slechts een meter boven zeeniveau liggen, blank komen te staan.

President Litokwa Tomeing vreest voor ziektes op de eilanden, aangezien de vloedgolven de begraafplaatsen omgewoeld hebben. Hoe groot de schade precies is, is nog niet duidelijk omdat de communicatie met delen van de eilandengroep nog niet hersteld is.

De Marshalleilanden zijn een groep koraalatollen die laag boven zee (gemiddeld twee meter) uitsteken. De eilanden liggen ongeveer 3675 kilometer ten zuidwesten van Hawaii.

Met dank aan dimage voor de submit!

Brad Pitt wil niet trouwen

Angelina Jolie wil niets liever dan trouwen met haar liefde Brad Pitt, maar deze zou er nog niet aan willen. De acteur zou zelfs een huwelijksaanzoek van de mooie actrice hebben afgewezen. Reden: Pitt wil eerst relatietherapie.

Volgens een vriend van het stel had Angelina voorgesteld om een kersthuwelijk te plannen, maar Brad zag hier absoluut niets in. Volgens de acteur is een huwelijk op dit moment iets te veel stress en zijn er problemen die eerst opgelost moeten worden. Angelina begon toen in te praten op het schuldgevoel van haar geliefde, door te zeggen dat de kinderen graag zouden willen dat ze gingen trouwen.

Kinderen zijn een belangrijk onderwerp voor de acteur, aangezien hij volgens de bron de drijvende kracht is achter het snel groeiende kroost van het gezinnetje Jolie-Pitt. Angelina heeft hem weten te raken door te laten weten dat zij geen kinderen meer wil, geadopteerd of biologisch, totdat er een trouwring aan haar vinger prijkt. Vervelend, want naar verluidt was het stel juist hard bezig om opnieuw zwanger te worden. Zo zou Jolie vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan om de kans op een nieuwe tweeling te vergroten.

 


Brad Pitt wil niet trouwen  (foto: DAG)

'Turkse interesse voor Nilsson'

Lasse Nilsson kan rekenen op belangstelling van een tweetal Turkse club. Dit meldde de aanvaller tegenover de Zweedse versie van Eurosport. De oud-speler van Heerenveen kan in Frankrijk niet rekenen op veel speelminuten en wil daarom weg.

Onlangs bood hij zich aan bij FC Groningen en FC Twente. Beide clubs zagen in de oud-speler van sc Heerenveen geen meerwaarde voor hun eerste elftal. Over aanbiedingen heeft de speler van Zweedse komaf echter niet te klagen. "Ik heb de keuze uit verschillende aanbiedingen. Daar zitten ook Turkse clubs bij," aldus Nilsson, die aangaf geen belangstelling te hebben voor een verhuurperiode.

Mocht Nilsson ingaan op één van de aanbiedingen, dan kan hij rekenen op medewerking van zijn huidige werkgever. Dit meldde een woordvoerder binnen de club tegenover het eerder genoemde medium. "Als hij wil vertrekken dan gaan wij niet moeilijk doen,” aldus de woordvoerder.

Nilsson begon zijn voetballoopbaan bij IK Brage. Na twee seizoenen maakte hij de overstap naar IF Elfsborg, waar de scouts van sc Heerenveen positieve rapporten uitbrachten over de speler. Na drie seizoenen in Friese dienst lonkte er voor hem een contract bij St. Etienne. In zijn eerste seizoen bij de Franse club kwam hij maar zes keer in actie. Dit mede doordat hij door Etienne achtereenvolgens werd uitgeleend aan Aalborg BK en IF Elfsborg. Bij beide clubs liet hij de netten wel regelmatig bollen.

Manchester United gaat de transfermarkt niet op

Manchester United maakt het seizoen af met de selectie die er nu staat. Dit liet manager Alex Ferguson weten tegenover de BBC.

"Ik ben heel blij met wat er hier rondloopt, misschien halen we enkele huurlingen terug, maar daarbij blijft het", aldus een tevreden manager.

Onlangs won de Engelse club de Wereldbeker in Japan "De 23 spelers die ik heb meegenomen naar Japan voor het WK voor clubteams zijn allemaal uitstekend van niveau." In de finale won de Engelse grootmacht van Liga de Quito. "Het geeft een ‘boost’ om deze competitie op onze naam te schrijven, zeker omdat we goed speelden."

Veel tijd om te nagenieten heeft de ploeg van Ferguson niet, aanstaande vrijdag begint de Engelse Premier League weer. Dan staat Stoke City op het programma.

De Mul wil Sevilla verlaten

Tom de Mul denkt aan een vertrek bij zijn huidige club Sevilla. De Belgische vleugelaanvaller komt bij de nummer twee in de Spaanse competitie nauwelijks aan spelen toe en kijkt uit naar een andere club.

In 2007 kwam de Belg over van Ajax naar de huidige nummer twee van Spanje. Hij heeft een contract tot 2012 maar het ziet er niet naar uit dat hij die uit gaat dienen. Onder trainer Marnolo Jiménez speelt hij amper.

In de anderhalf jaar tijd dat hij bij Sevilla speelt kwam hij slechts tot negen competitiewedstrijden. Dit seizoen kwam hij slechts 65 minuten in actie in drie wedstrijden.

Tegenover het Spaanse persbureau Europa Press liet de Belg weten uit te kijken naar een andere club. "Ik hou van de club en van de stad, maar misschien is het verstandig dat ik vertrek want ik moet meer spelen. Ik ben nu 22 en dat is een belangrijke leeftijd om veel te spelen, om beter te worden als voetballer."

"Dit was niet een jaar zoals ik had gewild. Ik heb meer gespeeld dan in het voorgaande jaar, maar de situatie blijft moeilijk. Ik speel niet veel en ik weet niet of dat ook wel gaat gebeuren. Ze zeggen dat ze tevreden over me zijn, maar Jesús Navas is op mijn positie eerste keus."

"Als een club betaalt wat Sevilla voor me vraagt, dan bestaat de kans dat ik ga. Ik wil een goede club. Misschien in Spanje, misschien in een ander land, maar het moet een goede club zijn, anders ga ik niet weg bij Sevilla. Maar tot nu toe is er nog geen enkele club concreet."

CD: Charles Aznavour - Duos

Charles Aznavour mag toch wel de Godfather van het franse chanson genoemd worden. Geboren in het midden van de jaren twintig, maar nog steeds geen 'oude' man, getuige ook de cover van zijn nieuwste cd, Duos. Hierop staat hij als een hedendaagse 'cool dude' afgebeeld, in pentekening. De zwoele blik in zijn ogen past helemaal bij het imago van de franse chansonnier. Of de inhoud van de cd ook bij deze uitstraling past, valt nog te bezien.

Batman verboden in China

Batman-film The Dark Knight is niet te zien in de Chinese bioscoop. 'Culturele gevoeligheden' zouden de reden zijn waarom de immens populaire actiefilm door de autoriteiten van het communistische land verboden is. Dat zei distributeur Warner Bros woensdag.

Wat precies onder culturele gevoeligheden moet worden verstaan is niet duidelijk. Waarschijnlijk hangt het samen met een scène die zich afspeelt in Hong Kong waar Batman het aan de stok krijgt met een Chinees die geld witwast.

Clandestiene versies van de rolprent circuleren echter al sinds maanden op de zwarte markt in het Aziatische land.

Batman in China verboden  (foto: ANP)

Bartoli overweegt comeback in peloton

Michele Bartoli overweegt een terugkeer in het wielerpeloton. De 38-jarige wielrenner zei dit tegenover Cyclingnews.

"Lance Armstrong heeft me aan het denken gezet. Hij vond de moed en de motivatie om een rentree te maken," aldus Bartoli die in 2004 stopte. In 1996 won hij de Ronde van Vlaanderen, in 1997 en 1998 zegevierde hij in Luik-Bastenaken-Luik. "Een comeback is eigenlijk een droom, maar als een team mij de kans geeft, waarom niet?"

Bartoli zegt dat hij al met diverse teams ‘onofficiële’ gesprekken heeft gevoerd.

Fakkeltocht in Eindhoven trekt veel belangstelling

Voor de zeventiende keer werd dit jaar in Eindhoven op kerstavond de Fakkeltocht voor Vrede en Verdraagzaamheid georganiseerd. Jaarlijks trekt de tocht duizenden deelnemers. Dit jaar liepen er naar schatting iets meer mensen dan vorig jaar mee. Toen trok de tocht zesduizend deelnemers.

De tocht werd in 1992 voor het eerst georganiseerd. In dat jaar vonden er op verschillende plaatsen in de wereld aanslagen plaats op migranten. De tocht staat sindsdien in het teken van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid.

De tocht begon en eindigde op het Wilhelminaplein, waar voorafgaand aan de tocht optredens waren van een gospelkoor en stadsdichter Arnoud Rigter. De deelnemers werden door wethouder Marriet Mittendorff toegesproken. Tijdens de tocht vormden de deelnemers een kilometerslang lint van licht.

Een filmpje van de tocht is hier te vinden.

Roda-fans zetten grote supportersactie op

Supporters van Roda JC zijn de actie 'Fans maken Fans' begonnen om duidelijk te maken dat er een toekomst is voor Roda JC. De fans willen op die manier het stadion weer vol krijgen.

Het initiatief is van twee supportersverenigingen, namelijk de West Side Ultras en Fanproject '98. De actie moet de geschiedenis ingaan als de grootste fanactie ooit.

De bedoeling is dat supporters vrienden en kennissen overhalen om een halve seizoenkaart te kopen. Voor elke nieuwe seizoenkaarthouder wordt die supporter beloond met 25 euro of een cadeaubon van 30 euro.

Mensen die meer dan tien nieuwe seizoenkaarthouders weten te strikken, doen bovendien mee voor de hoofdprijs: een reis naar een thuiswedstrijd van FC Barcelona.

Algemeen directeur Huib Narinx vindt het een geweldig idee. "Het stadion moet vol, niet alleen om de sfeer, maar eigenlijk om te overleven. Het is fantastisch dat de fans meehelpen om het stadion vol te krijgen. Wij willen deze actie dan ook graag ondersteunen en we hopen op een geweldig resultaat!" aldus Narinx op de clubwebsite van Roda JC.

Grote brand in slachthuis Holten

In het Twentse Holten woedt momenteel in een slachthuis een zeer grote brand. De brandweer bevestigde dat het slachthuis in lichterlaaie staat. Brandweerkorpsen uit de hele regio zijn uitgerukt om ondersteuning te bieden.

Het gevaar bestaat dat de brand overslaat naar een loods van een voormalig vleesverwerkingsbedrijf achter het slachthuis. Met man en macht wordt geprobeerd om dit te voorkomen. Voor zover nu bekend is, waren er geen personen in het gebouw aanwezig, ook zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De brand ontstond vanochtend rond 05.00 uur. Het is nog niet bekend waardoor de brand is ontstaan.

Dode man gevonden in binnenstad Gouda

Afgelopen nacht is in Gouda het stoffelijk overschot van een man gevonden. Volgens een woordvoerster vermoedt de politie dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

Passanten zagen de man even na middernacht in de binnenstad, op de kruising Raam en Korte Raam, liggen, waarop zij de hulpdiensten waarschuwden. Deze hadden reden om van een misdrijf uit te gaan. De politie wil in het belang van het onderzoek echter geen verdere mededelingen doen. Over de identiteit van de man is  nog niets bekend.

Met dank aan kL0j00h voor de submit.

Bethlehem verwelkomt duizenden pelgrims

Vanuit de hele wereld zijn duizenden pelgrims naar Bethlehem gekomen om daar op de Westelijke Jordaanoever deel te nemen aan traditionele kerstvieringen. Er worden ongeveer veertigduizend pelgrims verwacht door de autoriteiten in de geboorteplaats van Jezus.

De christelijke pelgrims worden door honderden agenten beschermd tegen mogelijke aanslagen. Het hoogtepunt van de feestelijkheden in Bethlehem is de nachtmis in de Geboortekerk, die gebouwd is op de plaats waar Jezus volgens het christelijke geloof geboren is. De nieuwe Latijnse patriarch van Jeruzalem, aartsbisschop Fuad Twal, zal deze mis leiden.

Ravage door brand Beneden-Leeuwen

Bij een brand die afgelopen nacht woedde zijn twee winkels op het dorpsplein in Beneden-Leeuwen (Gelderland) zwaar beschadigd. Het vuur veroorzaakte om nog onbekende reden een extreem hoge druk. De pui van de panden is er door deze druk uitgeslagen.

Waardoor de brand is ontstaan is nog niet bekend. Er is niemand gewond geraakt, liet een woordvoerder van de brandweer weten. De bewoners van de zeventien appartementen boven de winkels zijn elders ondergebracht. Het gehele complex was nog vrij nieuw.

Kerstnacht onrustig in Athene

Ook tijdens de kerstnacht is het niet rustig geweest in de Griekse hoofdstad Athene. Op verschillende plaatsen wierpen onbekenden molotovcocktails, waardoor brand ontstond. Onder meer twee autobedrijven en een bank waren het doelwit.

Gisteravond demonstreerden circa zeshonderd mensen op vreedzame wijze in het centrum van de stad. Aansluitend werd de rust echter verstoord toen een deel van de demonstranten leuzen schreef op de muren van een kathedraal.

In Griekenland is het sinds 6 december onrustig. Toen kwam een 15-jarige jongen om door een politiekogel. Studenten zijn massaal in opstand gekomen om te demonstreren tegen de overheid, de jeugdwerkloosheid en de lage lonen.

Dodelijk ongeval op A2 bij Gronsveld

Bij een verkeersongeval op de A2 bij Rijkholt, gemeente Gronsveld (Limburg), is vanochtend vroeg de bestuurder van een personenauto om het leven gekomen. De bijrijder bleef ongedeerd, liet de politie weten.

Het ongeval gebeurde in de rijrichting Luik bij de afslag Oost-Maarland. De auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, sloeg over de kop, en kwam dertig meter verder in een weiland tot stilstand. Daarbij kwam de bestuurder onder de auto terecht. Hij overleed ter plaatse.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.