Uitslagen Italië speelronde 10

Dit weekend werd in Italië de 10e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Udinese, koploper van de Serie A, liep dit weekend puntverlies op. Thuis wist het niet te winnen van Genoa, de nummer zeven. Udinese kwam nog wel op voorsprong, in de vierde minuut kwam het via een strafschop van D'Agostino op 1-0. Die voorsprong hield het exact een uur vast, toen was het Diego Milito die namens Genoa vanaf 11 meter de gelijkmaker binnenschoot. Drie minuten later namen de bezoekers zelfs brutaal de leiding door een harde knal van Giuseppe Sculli. Een kwartier voor tijd redde Quagliarella de eer voor Udinese door de 2-2 te maken. Wegens een iets beter doelsaldo (+11 om +9) blijft het Internazionale een plek voor op de ranglijst. Die ploeg won gisteren nipt uit bij Reggina. Dankzij doelpunten van Vieira en Maicon stonden de Milanezen al na een klein half uur op een comfortabele 2-0 voorsprong. Reggina kwam echter na 55 minuten weer langszij. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar Cordob zorgde er in de negentigste minuut alsnog voor dat Inter drie punten mee mocht nemen; 2-3.

AS Roma lijkt niet meer te kunnen winnen, daar waar Juventus niet meer weet dat je ook één of nul punten uit een wedstrijd kunt halen. Dankzij doelpunten van Del Piero en Marchionni, vlak voor én vlak na rust, won Juventus namelijk met 2-0 van de Romeinen. Dankzij de zege steeg De Oude Dame naar de vijfde plaats. Roma zakte naar de zeventiende. De ploeg uit Rome heeft echter wel een duel minder gespeeld, aangezien de wedstrijd tegen Sampdoria vorige week wegens ernstige regenval werd afgelast.

AC Milan had vanavond een hele kluif aan Napoli. Het duel tussen de nummer drie en twee kende een doelpuntloze eerste helft. Vlak voordat die ten einde kwam, pakte C. Maggio zijn tweede gele kaart en kwam Napoli met tien man te staan. AC Milan wist in de tweede helft de numerieke meerderheid niet direct uit te buiten in doelpunten. In de 85e minuut kreeg de club een penalty, maar Kaká faalde vanaf elf meter. Een minuut later legde Ronaldinho aan voor een vrije trap, die via Germán Denis (van Napoli) het net invloog: 1-0 door een eigen doelpunt. Dankzij dit resultaat gaat AC Milan Napoli voorbij in de stand, en neemt het de koppositie over van Udinese. Napoli zakt twee plekken naar de vierde plek.