FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 2 november 2008

[Upd] Uitslag Grand Prix van Brazilië

De winst in de GP van Brazilië was voor Felipe Massa, maar de echte winst was voor Lewis Hamilton - in de allerlaatste ronde werd het beslist. Fernando Alonso werd tweede en Kimi Räikkönen derde.

Speciaal voor de spanning in het kampioenschap, die strijd ging tussen Lewis Hamilton en Felipe Massa, had dennistd een code gemaakt waarmee de virtuele stand in het wereldkampioenschap te volgen was. De tabel met de livestand is inmiddels vervangen door een vaste tabel met de uitslag.

Het weer in Sao Paulo leek regenachtig te zijn. Er was heel erg slecht weer voorspeld, en ook vanmiddag nog leken regenbuien de dienst uit te maken. Zelfs onweersbuien hingen dreigend rond het circuit. En de hemelsluizen waren opengebroken vlak voor de start boven Autódromo José Carlos Pace.

De coureurs stonden klaar op de grid voor hun laatste 71 rondjes van het seizoen, maar de start werd uitgesteld. Het zouden maar korte, maar hevige buien zijn. Het regende warm water: de temperatuur daar was 29 °C. De safety car stond al klaar om de wagens een rollende start te geven, maar de bui was al snel weer voorbij en de komende 30 minuten was het droog, zo was de verwachting.

Het was toch geen rollende start, de safety car reed een rondje om te kijken hoe de omstandigheden waren. De formation lap werd verreden in een spray. Robert Kubica startte vanuit de pit. De eersten kwamen goed de eerste bocht door, maar achteraan het veld kwamen twee rijders met elkaar in aanraken. Nico Rosberg kwam tegen David Coulthard aan en Nelson Piquet jr. was het slachtoffer van de clash. De safety car kwam weer de baan op, waardoor het veld weer bij elkaar zat.

De Schot en de Braziliaan moesten de strijd staken. Een jammerlijk einde aan de carrière van Coulthard, die met een speciale livery reed. Ook een slechte start maakte Heikki Kovalainen, hij viel van een vijfde startplaats een paar plaatsen terug naar de zevende plaats. De herstart liet nog altijd veel nattigheid op de baan zien rond start-finish. Massa reed flink door vooraan, en de rest van het veld hing achter de Toyota van Jarno Trulli.

Kubica hing doordat hij uit de pit startte, achter Nakajima, die niet al te veel last gehad leek te hebben van de tik van Coulthard toen die in de rondte werd getikt. Giancarlo Fisichella en Nico Rosberg lieten in hun pitstop droogweerbanden monteren, en meer coureurs kwamen binnen voor een pitstop en met name nieuwe banden: het werd weer droog.

Nakajima had het rijden op de droogweerbanden nog niet in de vingers en hij spinde, net als Trulli. Beiden wisten de auto nog wel op de baan te houden. En de vroege beslissing van Fisichella en andere rijders om naar de 'slicks' te gaan, had hen een groot voordeel opgeleverd. Virtueel hadden op dat moment Massa en Hamilton evenveel punten, 97, maar omdat Massa meer eerste plaatsen heeft behaald, was de Braziliaan nu virtueel wereldkampioen.

In een ultieme poging haalde Hamilton Fisichella in, waardoor de Brit weer voorlag in het kampioenschap. Diverse gevechten waren er her en der op de baan gaande, waarbij Trulli aanviel bij Sébastien Bourdais, en de Toro Rosso van Bourdais werd aangetikt en belandde op het natte, gladde gras. De baan werd droger en droger, de tijden werden ook weer sneller, van de 1:20'ers naar de 1:14'ers.

Alle rijders wisten hun wagen wel op de baan te houden, alleen de onfortuinlijke Coulthard en Piquet waren de uitvallers tot dan toe. Kovalainen haalde clean Fisichella in voor plek zeven, wat gunstig zou zijn voor het constructeurskampioenschap voor McLaren, die 11 punten achterliggen op Ferrari. De volgende ronde pitstops werd geopend door Sebastian Vettel, die daardoor van de derde naar de zesde plaats terugviel.

De reeks pitstops in de top waren geweest, en Massa lag opnieuw voorop. De enige die nog zou moeten stoppen was Vettel die tweede lag. Met Hamilton opnieuw op de vijfde plaats, was het kampioenschap weer voor hem. De Toyota's lagen nu op de plekken acht (Timo Glock) en negen (Trulli) waarbij Glock twee plaatsen opgeschoven was sinds zijn start. Vettel reed sneller dan Massa, maar zoals gezegd moest de jonge Duitser nog een pitstop maken. De Toro Rosso was de Ferrari tot op 1,5 seconden genaderd.

In de 52e ronde maakte de Duitser dan toch zijn stop, en hij viel terug naar de vijfde plaats. Vettel maakte jacht op Hamilton, en het verschil was in één rondje 0,7 seconden teruggelopen tot één seconde, maar in de 57e ronde reed Vettel een duizendste langzamer. De regen lag echter weer om de hoek, binnen tien minuten zou het "kunnen regenen", zo werd op de boardradio van Kubica geroepen. Hamilton liet ondertussen Vettel toch niet dichterbij komen.

En de bui die boven het kampioenschap hing, gaf weer wat regendruppels op het rechte stuk. Heidfeld kwam voor intermediates, en ook Barrichello, Rosberg, Bourdais, Kubica en Fisichella en Sutil kwamen binnen voor nieuwe banden. Even daarna waren het Alonso en Räikkönen die binnen reden, en ook Vettel en Hamilton kwamen de pit in. De Brit wist nog voor Vettel te blijven bij het uitrijden. En ook de leider, Massa, kwam naar binnen van de eerste plek. De Braziliaan bleef wel aan de leiding, maar het hielp hem niet want Hamilton bleef vijfde.

Vettel haalde in een van de laatste ronden Hamilton in, waardoor de zesde plaats nu voor de Brit was en de titel dus naar Massa zou gaan. Hamilton reed voor wat hij waard was, maar de regen was de scherprechter. De Braziliaan ging als eerste over de meet. Echter, in de laatste ronde was Timo Glock van zijn gas gegaan, waardoor Vettel en Lewis Hamilton hem voorbij konden en het kampioenschap dus toch met één punt voorsprong naar Hamilton gaat. De gekte was compleet voor de Braziliaanse fans, maar ondanks de winst heeft hun idool toch verloren.

En het was nog een klein brandje in de pitstraat en niet alleen op de tribunes: de auto van Jenson Button stond in brand in de pitstraat.

Update
Timo Glock was niet van zijn gas gegaan zoals eerder genoemd, maar hij reed nog altijd op droogweerbanden, en had de gok genomen niet te wisselen tijdens een extra pitstop. Daardoor werd de wagen moeilijk bestuurbaar op de licht natte baan en schoof de Duitser er zelfs nog bijna vanaf.

Dat het geen toeval was dat de Toyota-coureur zoveel seconden verloor in de laatste ronde - hij was zo'n 18 seconden langzamer - wordt bevestigd doordat ook zijn teamgenoot Jarno Trulli zoveel langzamer was in de slotronde.


Uitslag van de race:

Pos.CoureurTeamTijd
1 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:34:11.435
2 Fernando AlonsoRenault F1 + 13.298
3 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari + 16.235
4 Sebastian VettelScuderia Toro Rosso + 38.011
5 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes + 38.907
6 Timo GlockToyota Racing + 44.368
7 Heikki KovalainenMcLaren Mercedes + 55.074
8 Jarno TrulliToyota Racing + 1:08.433
9 Mark WebberRed Bull Racing + 1:19.666
10 Nick HeidfeldBMW F1 + 1 ronde
11 Robert KubicaBMW F1 + 1 ronde
12 Nico RosbergWilliams + 1 ronde
13 Jenson ButtonHonda Racing F1 + 1 ronde
14 Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso + 1 ronde
15 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 + 1 ronde
16 Adrian SutilForce India + 2 ronden
17 Kazuki NakajimaWilliams + 2 ronden
18 Giancarlo FisichellaForce India + 2 ronden
- Nelson Piquet Jr.Renault F1 DNF
- David CoulthardRed Bull Racing crash

Eindstand in het kampioenschap

Pos.CoureurTeamPunten
1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 98
2Felipe Massa Ferrari 97
3Kimi Räikkönen Ferrari 75
4Robert Kubica BMW Sauber 75
5Fernando Alonso Renault 61
6Nick Heidfeld BMW Sauber 60
7Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes 53
8Sebastian Vettel STR-Ferrari 35
9Jarno Trulli Toyota 31
10Timo Glock Toyota 25
11Mark Webber Red Bull-Renault 21
12Nelsinho Piquet Renault 19
13Nico Rosberg Williams-Toyota 17
14Rubens Barrichello Honda 11
15Kazuki Nakajima Williams-Toyota 9
16David Coulthard Red Bull-Renault 8
17Sebastien Bourdais STR-Ferrari 4
18Jenson Button Honda 3
19Giancarlo Fisichella Force India-Ferrari 0
20Adrian Sutil Force India-Ferrari 0
21Takuma Sato Super Aguri-Honda 0
22Anthony Davidson Super Aguri-Honda 0


Eindstand in het constructeurskampioenschap

Pos.TeamPunten
1Scuderia Ferrari172
2McLaren Mercedes151
3BMW F1135
4Renault F180
5Toyota Racing56
6Scuderia Toro Rosso39
7Red Bull Racing29
8Williams26
9Honda Racing F114
10Force India0
11Super Aguri F10

Glock: "Gok pakte verkeerd uit"

Toyota-coureur Timo Glock speelde in de laatste ronde van de Formule 1-wedstrijd in Brazilië een onbedoelde hoofdrol in de titelstrijd tussen Felipe Massa en Lewis Hamilton. De Duitser lag tot enkele bochten voor het einde op plaats vier, maar zag Hamilton nog passeren, zodat de Brit de titel opeiste.

Lewis Hamilton lag met het ingaan van de laatste ronde op plaats zes, wat niet voldoende was voor de titel, maar Glock was niet in de pits geweest en zijn droog-weer-banden verloren in de laatste kilometers van de race veel grip door de natter wordende baan. Met nog twee bochten te gaan, viel Glock hierdoor terug naar plaats zes en besliste hiermee de titelstrijd in het voordeel van de Brit. De laatste rondetijd van de Duitser ging in 1:44.731, wat achttien seconden langzamer was dan de rest van het veld.

"We moesten een gokje wagen, maar helaas pakte het dit keer niet goed uit. In de laatste ronde was de wagen haast onbestuurbaar geworden. Vettel en Hamilton gingen me voorbij in de laatste bocht, maar ik had geen schijn van kans. Het was een dramatisch einde van het kampioenschap, maar dat is toch alleen maar goed voor de fans?," aldus een wat teleurgestelde Glock.

Drie bomexplosies op Noord-Molukken

In Ternate, de hoofdstad van de Indonesische Noord-Molukken, hebben maandagochtend (lokale tijd) drie bomexplosies plaatsgevonden. Dat meldden lokale media.

Een bom ontplofte dichtbij het kantoor van de gouverneur, aldus twee tv-zenders. Het is onduidelijk hoe zwaar de explosies waren en of er slachtoffers zijn gevallen.

De Indonesische autoriteiten hebben de afgelopen dagen de veiligheidsmaatregelen aangescherpt, vanwege de geplande executie van drie mannen die zijn veroordeeld voor hun aandeel in de aanslagen op Bali in 2002. Daarbij kwamen 202 mensen om.

Uitslagen Duitsland speelronde 11

In de elfde speelronde in de Bundesliga heeft 1899 door een 4-1 winst op Karlsruher SC de koppositie behouden. Bayer Leverkusen en Bayern München volgen in het spoor van de promovendus. Het Hamburger SV van Martin Jol ging met 3-0 onderuit in Hannover en haakt voorlopig af voor de koppositie.

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen blijft het goed doen in de Bundesliga. De ploeg van Bruno Labbadia moest het dit weekend opnemen tegen VfL Wolfsburg, dat komende week in de UEFA-Cup SC Heerenveen ontvangt. De eerste helft was niet van hoog niveau, maar de tweede helft scoorde de Zwitser Tranquillo Barnetta voor de thuisploeg met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied. Stefan Kiessling verdubbelde met een rake kopbal de score, 2-0, waardoor Bayer Leverkusen bovenin mee blijft draaien in de competitie.

Bayern München

Bayern München lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. Der Rekordmeister moest het zaterdag in München opnemen tegen Arminia Bielefeld. Makkelijk ging het voor de thuisploeg niet, want na een goal van Miroslav Klose wist Artur Wichniarek middels een penalty Arminia langszij te brengen. Na rust denderde Bayern door, maar paal en lat voorkwamen een voorsprong. Uiteindelijk wisten Franck Ribéry en Lukas Podolski de thuisclub, waar Mark van Bommel in de basis stond, naar de winst te schieten. Hierdoor klimt Bayern naar een derde plaats in de competitie.

Hannover 96 – Hamburger SV

Hannover 96 dat de laatste wedstrijden weinig punten had gepakt, nam het thuis op tegen het Hamburger SV van trainer Martin Jol. De thuisploeg speelde een stuk beter dat HSV dat weinig kansen wist te creëren. Bastian Schulz opende al na vier minuten de score voor de thuisploeg, waarna Jan Schlaudraff voor rust de marge op twee bracht. Jiri Stajner strooide in de tweede helft nog zout in de wonden van HSV door ook de 3-0 voor Hannover aan te tekenen.

Koploper 1899 Hoffenheim maakte dit weekend geen fout en won eenvoudig met 4-1 van Karlsruher SC. Schalke 04 moest het uit opnemen tegen Energie Cottbus. Bij de ploeg uit Gelsenkirchen kreeg Orlando Engelaar de eerste rode kaart uit zijn carrière, toch wist de ploeg van trainer Fred Rutten in ondertal te scoren en uiteindelijk met 0-2 te winnen. De Revierderby tussen Borussia Dortmund en VfL Bochum kende geen winnaar met een 1-1 score.


Uitslagen speelronde 11:

ThuisUitUitslag
Bayer Leverkusen VfL Wolfsburg2-0
Werder Bremen Hertha BSC5-1
Energie Cottbus Schalke 040-2
Hannover 96 Hamburger SV3-0
1899 Hoffenheim Karlsruher SC4-1
VfB Stuttgart 1. FC Köln1-3
Bayern München Arminia Bielefeld3-1
Borussia Mönchengladbach Eintracht Frankfurt1-2
Borussia Dortmund VfL Bochum 1-1

De stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 1899 Hoffenheim 11 8 1 2 25 31 - 16
2 Bayer Leverkusen 11 8 0 3 24 26 - 11
3 Bayern München 11 6 3 2 21 25 - 17
4 Schalke 04 11 5 5 1 20 17 - 8
5 Hamburger SV 11 6 2 3 20 17 - 18
6 Borussia Dortmund 11 4 6 1 18 19 - 16
7 Hertha BSC 11 5 3 3 18 15 - 15
8 Werder Bremen 11 4 4 3 16 28 - 23
9 VfL Wolfsburg 11 4 4 3 16 23 - 18
10 VfB Stuttgart 11 5 1 5 16 16 - 15
11 1. FC Köln 11 5 1 5 16 11 - 13
12 Eintracht Frankfurt 11 3 3 5 12 13 - 17
13 Hannover 96 11 3 3 5 12 13 - 20
14 Karlsruher SC 11 3 0 8 9 9 - 20
15 VfL Bochum 11 1 5 5 8 14 - 19
16 Arminia Bielefeld 11 1 5 5 8 12 - 20
17 Borussia Mönchengladbach 11 2 1 8 7 10 - 22
18 Energie Cottbus 11 1 3 7 6 6 - 17

Topscorers:

#SpelerClubGoals
1 Vedad Ibi¨ević 1899 Hoffenheim 13
2 Patrick Helmes Bayer Leverkusen 8
=Artur Wichniarek Arminia Bielefeld 8
4 Milivoje Novakovič 1. FC Köln 7
=Claudio Pizarro Werder Bremen 7
6 Demba Ba 1899 Hoffenheim 6

Programma speelronde 12:

DatumThuisUit
7/11 1. FC Köln Hannover 96
8/11 Hamburger SV Borussia Dortmund
8/11 VfL Wolfsburg Energie Cottbus
8/11 Karlsruher SC Bayer Leverkusen
8/11 Arminia Bielefeld Borussia Mönchengladbach
8/11 VfL Bochum Werder Bremen
9/11 Schalke 04 Bayern München
9/11 Eintracht Frankfurt VfB Stuttgart
9/11 Hertha BSC 1899 Hoffenheim

Obama en McCain strijden in laatste ronde

De Amerikaanse presidentskandidaten Barack Obama en John McCain vechten in de laatste ronde van hun campagnevoering om stemmen in de voor hen cruciale staten. De Democraat Obama bezocht vandaag Ohio, terwijl zijn Republikeinse rivaal door Pennsylvania trok.

"Mac is Back", zei John McCain vandaag tegen enkele honderden belangstellenden tijdens een bijeenkomst op een school. "We gaan winnen in Pennsylvania, we winnen deze verkiezingen. Ik zie het, ik voel het, ik weet het", aldus de 72-jarige senator van Arizona. Pennsylvania heeft 21 kiesmannen en stemde voor de Democraten in 2004. Ohio, met twintig kiesmannen, stemde toen Republikeins.

De president van de Verenigde Staten wordt formeel gekozen door de 538 leden van het kiescollege. Zij zijn verdeeld over de vijftig staten. De kandidaat die een meerderheid van 270 kiesmannen achter zich krijgt, wint de verkiezingen.

Obama leidt in de peilingen. In een laatste poging de Amerikanen te overtuigen, uitte McCain dit weekend weer harde kritiek op de belastingplannen van zijn rivaal, die veel Amerikanen zouden duperen. De Democratische campagne blijft erop hameren dat McCain een verlengstuk van de impopulaire president George Bush is.

Obama bezoekt morgen nog de 'swing states' Florida, North Carolina en Virginia. Daarna gaat hij terug naar zijn thuisbasis Chicago om te zien of zijn miljardencampagne voor verandering zijn vruchten heeft afgeworpen. McCain sluit zijn campagne morgen onder meer af in Florida.


Obama en McCain nog even vriendjes voor de camera's  (foto: ANP)

Uitslagen Italië speelronde 10

Dit weekend werd in Italië de 10e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Udinese, koploper van de Serie A, liep dit weekend puntverlies op. Thuis wist het niet te winnen van Genoa, de nummer zeven. Udinese kwam nog wel op voorsprong, in de vierde minuut kwam het via een strafschop van D'Agostino op 1-0. Die voorsprong hield het exact een uur vast, toen was het Diego Milito die namens Genoa vanaf 11 meter de gelijkmaker binnenschoot. Drie minuten later namen de bezoekers zelfs brutaal de leiding door een harde knal van Giuseppe Sculli. Een kwartier voor tijd redde Quagliarella de eer voor Udinese door de 2-2 te maken. Wegens een iets beter doelsaldo (+11 om +9) blijft het Internazionale een plek voor op de ranglijst. Die ploeg won gisteren nipt uit bij Reggina. Dankzij doelpunten van Vieira en Maicon stonden de Milanezen al na een klein half uur op een comfortabele 2-0 voorsprong. Reggina kwam echter na 55 minuten weer langszij. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar Cordob zorgde er in de negentigste minuut alsnog voor dat Inter drie punten mee mocht nemen; 2-3.

AS Roma lijkt niet meer te kunnen winnen, daar waar Juventus niet meer weet dat je ook één of nul punten uit een wedstrijd kunt halen. Dankzij doelpunten van Del Piero en Marchionni, vlak voor én vlak na rust, won Juventus namelijk met 2-0 van de Romeinen. Dankzij de zege steeg De Oude Dame naar de vijfde plaats. Roma zakte naar de zeventiende. De ploeg uit Rome heeft echter wel een duel minder gespeeld, aangezien de wedstrijd tegen Sampdoria vorige week wegens ernstige regenval werd afgelast.

AC Milan had vanavond een hele kluif aan Napoli. Het duel tussen de nummer drie en twee kende een doelpuntloze eerste helft. Vlak voordat die ten einde kwam, pakte C. Maggio zijn tweede gele kaart en kwam Napoli met tien man te staan. AC Milan wist in de tweede helft de numerieke meerderheid niet direct uit te buiten in doelpunten. In de 85e minuut kreeg de club een penalty, maar Kaká faalde vanaf elf meter. Een minuut later legde Ronaldinho aan voor een vrije trap, die via Germán Denis (van Napoli) het net invloog: 1-0 door een eigen doelpunt. Dankzij dit resultaat gaat AC Milan Napoli voorbij in de stand, en neemt het de koppositie over van Udinese. Napoli zakt twee plekken naar de vierde plek.

Uitslagen:

ThuisUitUitslag
Udinese Genoa 2-2
Lazio Roma Catania 1-0
Sampdoria Torino 1-0
Palermo Chievo 3-0
Siena Fiorentina 1-0
Atalanta Bergamo Lecce 0-0
Cagliari Bologna 5-1
Juventus AS Roma 2-0
Reggina Internazionale 2-3
AC MilanNapoli 1-0

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 AC Milan 10 71 2 22 15-7
2 Udinese 10 63 1 21 19-8
3 Internazionale 10 63 1 21 16-7
4 Napoli 10 62 2 20 14-8
5 Lazio Roma 10 61 3 19 18-12
6 Juventus 10 53 2 18 11-7
7 Genoa 10 52 3 17 14-10
8 Fiorentina 10 52 3 17 12-8
9 Palermo 10 51 4 16 15-14
10 Catania 10 43 3 15 9-8
11 Atalanta Bergamo 10 42 4 14 9-9
12 Siena 10 33 4 12 8-8
13 Lecce 10 25 3 11 9-11
14 Sampdoria 9 24 3 10 7-11
15 Cagliari 10 31 6 10 10-13
16 Torino 10 22 6 8 9-14
17 AS Roma 9 21 6 7 9-17
18 Chievo 10 13 6 6 6-16
19 Bologna 10 20 8 6 8-19
20 Reggina 10 12 7 5 8-19


Topscorers:]

#SpelerClubDoelpunten
1Gilardino Fiorentina 7
2Diego Milito Genoa 6
=Miccoli Palermo 6
=Zarate Lazio Roma 6
5Amauri Juventus 5
=Denis Napoli 5
=Di Vaio Bologna 5
=Ibrahimovic Internazionale 5
=Pandev Lazio Roma 5
=Quagliarella Udinese 5

Programma:

DatumThuisUit
za 8/11 Bologna AS Roma
za 8/11 Torino Palermo
zo 9/11 Napoli Sampdoria
zo 9/11 Lecce AC Milan
zo 9/11 Genoa Reggina
zo 9/11 Chievo Juventus
zo 9/11 Catania Cagliari
zo 9/11 Internazionale Udinese
zo 9/11 Fiorentina Atalanta Bergamo
zo 9/11 Lazio Roma Siena

Duitse miljardaire afgeperst door gigolo

De rijkste vrouw van Duitsland, de 43-jarige miljardaire Susanne Klatten, is voor miljoenen afgeperst door een gigolo. Dat meldden Duitse media vandaag.

De vrouw, die grootaandeelhouder is van de Duitse autofabrikant BMW en het chemieconcern Altana, had sinds 2006 geregeld seksafspraakjes met de gigolo. De ontmoetingen werden stiekem gefilmd door een Italiaanse handlanger van de man.

In 2007 vertelde de gigolo dat hij werd afgeperst door de Italiaanse maffia, waarop Klatten hem de gevraagde 7,5 miljoen euro gaf. Vervolgens vroeg hij veertig miljoen euro in ruil voor de seksfilmpjes. Klatten stapte daarop naar de politie die een onderzoek startte waarna de 41-jarige gigolo is opgepakt. Hij beweert Klatten te hebben afgeperst vanwege haar 'nazifortuin'. Klattens vader, Herbert Quandt, was een Duitse industrieel die tijdens de Tweede Wereldoorlog fortuin maakte dankzij een nauwe samenwerking met Adolf Hitler, aldus Duitse media.

Relletjes na voetbalwedstrijd Sparta-NEC

Bij station Rotterdam Centraal zijn vandaag aan het einde van de middag zes NEC-fanatiekelingen opgepakt na voetbalgerelateerde relletjes. Een politieagent en twee fans liepen bij deze relletjes letsel op.

Supporters van de Nijmeegse club gingen na de wedstrijd Sparta-NEC (0-2) met twee volle trams van het Kasteel in Spangen naar Rotterdam Centraal. Eenmaal daar aangekomen begonnen de NEC-fanatiekelingen ruzie te zoeken met de politie, die daarop hard ingreep. De fanatiekelingen werden met behulp van honden naar de treinen gedreven, ook moest de omgeving van het station enige tijd worden afgezet door de relletjes.

Twee NEC-fanatiekelingen raakten bij hun arrestatie gewond en moesten in het ziekenhuis behandeld worden. Eén van hen was door een politiehond gebeten, de ander was gewond geraakt na een klap met een wapenstok. De politieagent die letsel opliep werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Vijf NEC-fanatiekelingen zijn gearresteerd wegens openlijke geweldpleging, de zesde arrestant was bij een afzetting doorgelopen. Deze laatste is inmiddels vrijgelaten. Op basis van camerabeelden hoopt de politie binnenkort meer arrestaties te kunnen verrichten. Bij de rellen waren, voor zover bekend, geen Sparta-fans betrokken.

Met dank aan DJMO voor de submit.

 

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Sport.

Man botst op kudde koeien

Vlakbij Haskerdijken (Friesland) heeft een 24-jarige automobilist uit Ermelo vandaag een botsing met een kudde koeien gehad. De vijftien koeien waren na hun ontsnapping richting de A32 gelopen.

Nadat de bestuurder één van de koeien had ontweken, reed hij toch nog in op een andere koe. Deze laatste overleed na de aanrijding. De bestuurder raakte niet gewond, maar zijn medepassagier liep verwondingen op door rondvliegend glas. De overige veertien koeien zijn inmiddels terug bij de boer.

Lindgren: "We zijn weer helemaal terug"

Ajax won zaterdagavond met 0-2 van FC Twente. De maker van het tweede doelpunt was de Zweed Rasmus Lindgren, hij was erg blij met de overwinning.

"We zijn de eerste helft totaal niet in de problemen gekomen," aldus Lindgren. "We stonden als verdediging prima en het is dan lekker dat we een doelpunt meepikken. In de tweede helft kwamen we een aantal keren wat gelukkig weg, maar uiteindelijk telt de overwinning."

Lindgren heeft door deze overwinning veel vertrouwen in de toekomst. "We hebben de afgelopen weken een aantal belangrijke zeges geboekt en het niveau stijgt met de week. We zijn dus weer helemaal terug," aldus de speler.

Marokko verbiedt Frans weekblad

Het laatste nummer van het Franse weekblad L'Express is door de Marokkaanse overheid verboden. Het hoofdartikel van dit nummer met de kop 'De schok Jezus-Mohammed' gaat namelijk over de relatie tussen het christendom en de islam, wat een belediging zou zijn voor de islam.

De minister van Informatie in Marokko, Khalid Naciri, zegt dat er geen andere mogelijkheid was dan het nummer te verbieden. "Artikel 29 van de perswet zegt het verboden is om artikelen te publiceren die de islam of de monarchie schaden", aldus Naciri. L'Express laat op hun website weten de reactie van Marokko op het artikel niet te begrijpen.

Verbeek: "Het zat eindelijk eens mee"

Gert-Jan Verbeek wist zondagmiddag eindelijk weer eens met Feyenoord te winnen. In Kerkrade werd Roda JC met 4-0 verslagen. Toch bleef de oefenmeester na de tweede overwinning van het seizoen realistisch.

"Alles zat eindelijk een keer mee in de tweede helft. Maar dat hebben we zelf afgedwongen", liet Verbeek weten. De trainer gaf overigens wel toe dat zowel hij als de spelers onder hoge druk stonden. Feyenoord behaalde tot vandaag slechts vijf punten. "Je staat toch zestiende op de ranglijst. Daar moet je wel mee kunnen omgaan. In de eerste helft zag je dat we daar als ploeg problemen mee hadden. We speelden zonder veel zelfvertrouwen en initiatief. Maar de organisatie was goed. We gaven amper kansen weg."

In de rust gaf Verbeek zijn spelers de boodschap om de manier van spelen vast te houden. "Dan zouden we opnieuw kansen krijgen en hopelijk wel tot scoren komen. Dat gebeurde ook. Gelukkig konden we deze keer de voorsprong wel vasthouden en uitbouwen. Ik ben niet verbaasd over deze uitslag. We weten allemaal bij Feyenoord dat het erin zit. Maar het moet er natuurlijk wel een keer uitkomen. Ik ben heel blij en tevreden met deze overwinning. Het lucht in elk geval een flink stuk op."

Geen aanwijsplek Wüst op 3 km

Ireen Wüst zal bij de komende wereldbekerwedstrijden niet uitkomen op de 3 kilometer. De KNSB besloot haar geen aanwijsplek te geven.

De schaatsster van TVM eindigde gisteren op de 3 kilometer als vijfde, maar werd gediskwalificeerd omdat ze met haar schaats in de baan van haar tegenstandster kwam. De KNSB had nog een aanwijsplek en had ervoor kunnen kiezen op deze manier alsnog Wüst af te vaardigen, maar koos hier niet voor. Diane Valkenburg, die door de kwalificatie van Wüst de vijfde plaats overnam, mag naar de eerste wereldbekerwedstrijden.

"De prestatie van Ireen was niet uitzonderlijk genoeg om haar aan te wijzen", sprak topsportmanager Arie Koops. "Als ze hier een record had geschaatst, dan hadden we dat zeker wel gedaan. Nu niet."

De selectie:

Mannen:,
500m:Smeekens, Tuitert, Kuipers, Groothuis en Nijenhuis
1000m: Groothuis, Wennemars, Tuitert, Kuipers en Bos
1500m: Kramer, Tuitert, Kuipers, Wennemars en Groothuis
5000m: Kramer, Verheijen, Wouter Olde Heuvel, De Jong en Bloemen
10.000m: Kramer, Verheijen, De Jong, Bloemen en Ooijevaar.

Vrouwen
500m: Gerritsen, Boer, Oenema, Timmer en Bruintjes
1000m: Van Deutekom, Gerritsen, Bruintjes, Van Riessen en Wüst
1500m: Van Deutekom, Wüst, Leenstra, De Vries en Van Riessen
3000m: Groenewold, Van Deutekom, Van der Geest, Smit en Valkenburg
5000m: Groenewold, Smit, Van der Geest, De Vries en Van der Weijden.

In Berlijn rijden Tuitert, Wennemars en Verheijen de ploegenachtervolging. Een week later komen Kuipers, Kramer en Wouter Olde Heuvel op het ijs. Bij de vrouwen schaatsen beide weekeinden Van Deutekom, Wüst en Groenewold.

Uitslagen Engeland speelronde 11

Dit weekend werd in de Engelse Premier League speelronde elf afgewerkt. Zo nam Tottenham Hotspur het op tegen Liverpool, kreeg Arsenal bezoek van promovendus Stoke City en moest Hull City op bezoek bij het grote Manchester United. Hieronder volgt een terugblik op dit weekeinde.

Tottenham Hotspur wint in slotfase van Liverpool
Tottenham Hotspur lijkt aan de hand van de nieuwe trainer, Harry Redknapp, de weg naar boven weer gevonden te hebben. Dit weekend wisten The Spurs, die een dramatische seizoensstart kenden, te winnen van Liverpool. Na 90 minuten voetbal stond er 2-1 voor de thuisploeg op het scorebord.

Toch leek het er in het begin niet op dat Tottenham Hotspur zou winnen. Na drie minuten kon Heurelho da Silva Gomes al gaan vissen, nadat Kuijt de Braziliaan wist te verschalken. Vlak voor rust incasseerde de ploeg nog een tegenvaller, toen Jermaine Jenas het veld geblesseerd moest verlaten. Toen de tweede helft 25 minuten oud was, kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Carragher. In de laatste minuut stelde Pavlyuchenko de zege veilig door het tweede doelpunt voor zijn ploeg te laten aantekenen.

Manchester United klopt Hull City in spektakelstuk
Manchester United is er dit weekend met veel hangen en wurgen in geslaagd om van Hull City, dé verrassing van dit seizoen, te winnen. Toen de The Mancunians met 3-1 voor stonden, kwam de ploeg in de problemen. Toch zou dit geen dramatische gevolgen hebben.

Cristiano Ronaldo bracht Manchester United na drie minuten spelen al op voorsprong. Lang kon de thuisploeg hier niet van genieten, aangezien Cousin een kwartier later gelijk maakte. Pas na de pauze wist de ploeg uit Manchester het verschil te maken door treffers van Carrick, wederom Cristiano Ronaldo en Vidic. Hull City toonde echter veerkracht en knokte zich door doelpunten van Mendy en Giovanni, maar hier bleef het uiteindelijk bij.

Stoke City verrast Arsenal
Stoke City was dit weekend de verrassing van het Premiership. De ploeg speelde vorig seizoen nog in het Championship, maar was zondag te sterk voor Arsenal. Delap was de grote man aan de zijde van de thuisploeg. Hij trof namelijk twee keer doel.

Na dertien minuten spelen stond Stoke City al op voorsprong door de eerste goal van Delap. Pas ver in de tweede helft wist de thuisploeg de zege veilig te stellen door de tweede treffer van de aanvaller. Clichy deed in de slotfase nog wat terug voor Arsenal, maar zij stonden toen al met negen spelers. Van Persie kreeg namelijk een rode kaart en Walcott moest geblesseerd afhaken, nadat er al drie keer was gewisseld.


Uitslagen van speelronde 11:

ThuisUitUitslagen
EvertonFulham1-0
ChelseaSunderland5-1
Manchester UnitedHull City4-3
Stoke CityArsenal2-1
West Bromwich AlbionBlackburn Rovers2-2
MiddlesbroughWest Ham United1-1
PortsmouthWigan Athletic1-2
Tottenham HotspurLiverpool2-1
Bolton WanderersManchester City2-0

Stand:

#ClubGespeeldWinstVerliesGelijkPuntenDoelsaldo
1Chelsea118212627-4
2Liverpool118212616-8
3Manchester United106312119-8
4Arsenal116232023-12
5Aston Villa106222019-12
6Hull City116232017-18
7Everton114341515-19
8Middlesbrough114251411-16
9Portsmouth114251411-07
10Manchester City114161323-18
11West Ham United114161315-19
12Stoke City114161313-19
13Blackburn Rovers113441313-20
14Sunderland11335129-16
15Fulham10325118-9
16Wigan Athletic113261113-16
17Bolton Wanderers113261110-13
18West Bromwich Albion112261110-18
19Tottenham Hotspur11236913-17
20Newcastle United10235912-18

Het duel tussen Newcastle United en Aston Villa staat voor morgenavond op het programma

Topscorers:

#SpelerClubAantal doelpunten
1ZakiWigan Athletic8
=AnelkaChelsea8
3Cristiano RonaldoManchester United6
=AgbonlahorAston Villa6
=DefoePortsmouth6
=RobinhoManchester City6

Programma speelronde 12:

DatumThuisUit
08/11Wigan AthleticStoke City
08/11ArsenalManchester United
08/11Hull CityBolton Wanderers
08/11SunderlandPortsmouth
08/11West Ham UnitedEverton
08/11LiverpoolWest Bromwich Albion
09/11Blackburn RoversChelsea
09/11Aston VillaMiddlesbrough
09/11Manchester CityTottenham Hotspur
09/11FulhamNewcastle United

Man vastgelijmd aan wc-bril openbaar toilet

Een man uit het Britse Brierley Hill heeft dankzij onbekende grappenmakers een 'interessant' ritje naar het ziekenhuis gehad. Onbekenden smeerden namelijk lijm op de toiletbril van een openbaar toilet. Toen de man tijdens het toiletgebruik ging zitten, zat hij vastgelijmd.

Om de man te bevrijden werd de hulp van de brandweer ingeschakeld. Het gehele toilet moest uitgebroken worden om de man vervolgens met toilet en al naar het ziekenhuis te kunnen vervoeren. Hier wisten ze de man van de toiletpot te bevrijden. De toiletpot is later teruggebracht en opnieuw geïnstalleerd.

Met dank aan FIGJAM voor de submit.

[Special] Hamilton wereldkampioen 2008

Lewis Hamilton heeft zich vandaag in Brazilië tot wereldkampioen gekroond. De Brit pakte op Interlagos vier punten en hield één punt over op Felipe Massa in de titelstrijd.

Hamilton toonde bij de seizoensopener in Australië meteen wat zijn doel was voor 2008. In een krankzinnige race met maar zeven man aan de finish bleef de jonge McLaren-coureur uitermate cool, waar zijn opponenten van Ferrari volop fouten maakten. Massa begon als vierde aan de race maar schoof al in bocht één van de baan. Kimi Räikkönen moest als regerend kampioen van de vijftiende plaats starten en kwam klem te zitten achter langzamere coureurs en maakte zichzelf gek en ging er tweemaal in dezelfde bocht af.

Ondertussen was er niemand in staat Hamilton aan te vallen, waardoor de Brit met tien punten in de zak naar Sepang kon afreizen. In Maleisië was het vooral Ferrari wat de klok sloeg en leek het zelfs lange tijd een zesde plaats voor de eerste negroïde coureur ooit in de F1 te worden. Tot halverwege de race Massa eraf stuiterde en Hamilton een plekje won.

In Bahrein zagen we wederom een nieuwe winnaar dit jaar. Toen de motoren zwegen stond Massa op de hoogste trede. Naast hem kwamen Räikkönen en Robert Kubica. Hamilton leek wel permanent op half vermogen te rijden en kwam al snel in het middenveld terecht. Toen Alonso ineens voor hem reed, leek er iets te knappen bij de Brit. Hij reed zijn neus onder de zilverrode wagen vandaan en moest bijna een complete ronde afleggen met die halve neus alvorens hij bij zijn pitcrew was. Daarna was de dertiende plek het maximaal haalbare en kon de Ferrari-Fin de leiding in het kampioenschap overnemen.

Op de baan in Barcelona moest Hamilton lijdzaam toezien hoe de Ferrari's oppermachtig waren. Räikkönen won voor Massa en de Brit. De race werd vooral gekenmerkt door de crash van Heikki Kovalainen. De Fin van McLaren schoof in de 22e ronde keihard van de baan af en werd door een helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Op 11 mei reden de coureurs in Turkije hun rondjes. Ook dit jaar was het Massa die won in het land van Atatürk. De Braziliaan staat daar nu op een hattrick. Hamilton kwam na een driestopper op de tweede plaats over de streep voor WK-leider Räikkönen. Vooraan was het een best spannende race, maar verder gebeurde er weinig.

Tijdens een vermakelijke race op Monaco toonde Hamilton dat hij ook kan improviseren. De Brit maakte in ronde zeven een foutje en liep een lekke band op. De crew van McLaren tankte de wagen helemaal af en zag hun coureur op plaats vijf zijn race vervolgen. Vooraan ging Massa er als een haas van door op een kletsnatte baan. Räikkönen volgde op gepaste afstand en leek niet erg happy op de verraderlijke baan. Het feest begon pas goed toen zowel David Coulthard als Sébastien Bourdais vlak na elkaar in Massenet er hard afgingen. Om de beide wrakken te bergen kwam de Safety Car de baan op.

Weg voorsprong voor Massa, die zijn teamgenoot een drive through-penalty zag krijgen omdat hij te laat banden op zijn auto had voor de race. Daardoor kwam Kubica tweede te liggen en die reed erg hard door om de Ferrari voor hem te bedreigen. Hetgeen lukte want Massa werd nerveus in schoof rechtdoor in Sainte Devote waarna de Pool aan de leiding kwam. Toen de BMW-coureur naar binnen ging, kwam Hamilton weer aan de leiding van de race. Omdat er veel benzine in de McLaren zat, kon de Brit erg lang door. Na zijn tweede stop kwam de jonge McLaren-coureur gewoon als leider uit de pits en leek hij ontketend.

Nadat er een aantal coureurs naar slicks gingen, werd het een boeiend geheel. Eerst klapte Nelson Piquet jr. van de baan af en niet veel later lanceerde Nico Rosberg zichzelf bij het zwembad. En weer was de Safety Car nodig om de rotzooi die van de Williams af kwam op te ruimen onder veilige omstandigheden. Toen de baan weer vrij gegeven werd ging het wederom mis. De ster van de dag was Adrian Sutil die op dat moment vierde lag, maar door Räikkonen's toedoen haalde de Force India de streep niet. De Fin verloor de controle over zijn auto en reed de Duitser van de baan af. Hamilton won in Monaco pas zijn tweede race van het jaar. Tevens stond hij na deze race drie punten voor op Räikkönen in de titelstrijd

Tijdens de Canadese Grand Prix hadden we weer een nieuwe winnaar. Robert Kubica won namelijk voor Nick Heidfeld en David Coulthard. Gesprek van de dag was het pitincident. Hamilton reed aan de leiding voor Kubica en Räikkönen toen Bernd Maylander de Safety Car de baan op reed. Die was noodzakelijk omdat Sutil stil gevallen was. Toen de Fin en Kubica Hamilton passeerden tijdens de pitstop, leek het alsof de Brit als derde de race moest vervolgen. Tot de McLaren-coureur niet zag dat het rode licht bij de pituitgang aan stond en dus vol op de Ferrari reed. Om de chaos compleet te maken reed Rosberg zijn Williams kapot op de achterkant van Hamilton. BMW-coureur Kubica was de lachende vierde in dit geval; hij stond rechts van de chaos en reed onbeschadigd weg toen het licht op groen ging. Inmiddels ging Heidfeld aan de leiding voor Rubens Barrichello en Kazuki Nakajima. Nadat deze drie gestopt waren, vond Kubica zich als tweede terug achter zijn teamgenoot. Echter was de Pool sneller dan de Duitser. Heidfeld moest daarna nog knokken met Fernando Alonso, die daarna met versnellingsbakproblemen van de baan spinde. Aan de finish stond BMW ineens aan kop van de constructeurstitel en leek hun eerste man kandidaat voor de titel en stond ook eerste in de stand.

In Frankrijk was Ferrari weer oppermachtig. Ondanks een losse uitlaat bij Räikkönen kwam een dubbelzege nooit in gevaar. Helaas voor de Fin koste dat probleem hem wel de zege. Hamilton moest van een dertiende plek starten en was eigenlijk de hele race kansloos voor punten. De winst van Massa zorgde ervoor dat de Braziliaanse fans sinds 1993 weer een WK-leider hadden.

Op een nat Silverstone verzopen beide Ferrari's. Räikkönen hield de schade beperkt met een vierde stek, maar Massa werd de clown van de dag met diverse spins en eindigde als dertiende. Her en der schoven er wagens de baan af en het gevaar van dat ene kleine moment van verslapping lag de hele race voor iedereen op de loer. Hamilton was in zijn thuisrace diegene die als enige van de titelkandidaten een goede race reed. Na de finish zag hij Heidfeld en Barrichello zich melden voor de andere podiumplaatsen.

Ook in Duitsland won de Brit. Het was voor het eerst sinds 1998 dat McLaren-Mercedes won op de baan, waar ook de DTM rijdt. De eerste helft van de race was erg saai en heerste Hamilton enorm. Toen Timo Glock hard de pitmuur in vloog, werd de race leuk. De Safety Car kwam weer eens van stal om de rotzooi te kunnen laten opruimen. Velen doken naar binnen, maar Hamilton bleef waar hij was, namelijk op de bumper van Bernd Maylander. Gevolgd door Heidfeld en de verrassende Piquet jr. De Renault-coureur was net de pits in geweest toen Glock crashte en won dus vele plaatsen toen iedereen naar binnen ging. Nadat de Safety Car naar binnen ging trapte Hamilton zijn pedaal vol in en stampte tot de benzine totaal uit zijn bolide verdwenen was. Na zijn noodzakelijke stop reed Massa voor zijn neus, en reed halve Nederlander Piquet jr. op de eerste stek rond. Lewis Hamilton was soms wel twee seconde per ronde sneller dan de Ferrari en was er snel bij. En zo mogelijk nog sneller er voorbij, met een geniale actie in de hairpin. In volle vaart denderde de nieuwe kampioen door naar de Renault en die nam al snel genoegen met de tweede plaats. Räikkönen en Kubica werden zesde en zevende en haakte iets af in de titelstrijd.

Ook dit jaar was het in Hongarije vrij saai tot er bij Bourdais, Barrichello en Nakajima wat brandjes ontstonden tijdens het bijtanken. Het waren geen grote brandjes, maar het maakte iedere ingedutte toeschouwer weer wakker. Massa reed langzaam weg bij Hamilton, die nooit bedreigd werd door Kovalainen. Ineens ging er een McLaren even van de baan. Het was de Britse coureur die een lekke band had opgelopen. Hamilton viel ver terug. Met nog een drie rondjes te gaan stond Massa ineens stil. De motor van de Ferrari was geploft wat veel rook opleverde. De Fin van McLaren pakte het cadeautje met beide handen aan en won zijn eerste race ooit voor Glock en Räikkönen. Hamilton werd vijfde en bleef aan de leiding in de titelstrijd.

De eerste race op het stratencircuit van Valencia was niet erg verheffend. Massa won overtuigend voor Hamilton en Kubica. Er waren twee momentjes van betekenis, namelijk de startcrash van Alonso en de geplofte motor van Räikkönen.

In de Belgische Ardennen was het een vrij matige race waarin Räikkönen leek te gaan winnen tot er wat regen kwam. Toen zat ineens Hamilton erg dicht op de staart van de Ferrari-coureur. In de Bus Stop-chicane kwamen beide heren elkaar drie rondjes voor het einde tegen en kon de Brit niet anders dan rechtdoor gaan. Hij gaf de eerste plek meteen weer terug aan de Fin, maar pakte hem in de meteen volgende La Source-hairpin al terug. Samen glibberden ze richting de eindstreep en het ene moment ging de ene coureur naast de baan en het andere moment de andere. Tot Kimi Räikkönen wat hard op zijn gaspedaal trapte bij het uitaccelereren en zijn bolide de muur in hing in Blanchimont. Massa was inmiddels aangesloten maar hij maakte het Hamilton niet meer lastig. Heidfeld was de held van de laatste ronde, hij reed vijf man voorbij en pakte de laatste podium plaats. Twee uur na de race is Hamilton zijn zege kwijt geraakt wegens afsnijden en te snel weer aanvallen in de Bus Stop en La Source. Hierdoor won Massa voor Heidfeld en ging de laatste beker naar Hamilton die 25 seconde bijgeteld zag worden bij zijn eindtijd.

Monza was misschien wel de meest historische race van het jaar. Het hele weekend was het erg slecht weer. Op zaterdag verraste Toro Rosso met pole voor Sebastian Vettel en Bourdais op plek vier. In de regen startte de wagens achter de Safety Car en werd pas na twee rondes los gelaten. Vettel vertrok snel en werd eigenlijk nooit bedreigd door wie ook. Hamilton en Räikkönen begonnen in het middenveld en ploeterden zich een weg naar voren, waarin de McLaren beter naar voren kwam dan de Ferrari, die in de regen moeilijker te besturen zijn. Er waren overal veel gevechten, behalve aan de kop. Hamilton kreeg veel kritiek over zijn inhaalacties op Glock, Alonso en Mark Webber. Vettel pakte zijn eerste zege, en dat in een auto waarmee je nooit kon winnen aldus de kenners. Kovalainen werd netjes tweede voor Kubica. Massa werd zesde en Hamilton zevende. Räikkönen nam afscheid van zijn titelaspiraties door negende te worden.

Tijdens de eerste nachtrace in Singapore in de F1 kregen we wederom een verrassende winnaar. Fernando Alonso profiteerde van de Safety Car-situatie nadat Piquet jr. zijn Renault afschreef. In de rest van de race toonde de Spanjaard dat hij één van de beste van de twintig rijders is. Rosberg werd knap tweede en Hamilton zette weer een stap dichter naar de titel door derde te worden. Massa nam tijdens zijn stop de hele tankinstallatie mee en was daarna kansloos voor een goede klassering. De andere Ferrari-coureur, Räikkönen, reed te hard over de kerbstones en stond ineens in de muur.

Won hij in Singapore nog met geluk, in Japan was Alonso gewoon veruit de sterkste. In de eerste bocht had bijna iedereen problemen met remmen. Gevolg was dat Hamilton, Räikkönen, Kovalainen en Massa erg ver doorschoten. Alonso en Kubica schoten ook iets door maar minder ver dan de vier man voor hen, dus zij konden als eerste en tweede de race vervolgen. In de tweede ronde ging Hamilton Massa voorbij die wijd ging en vervolgens tegen de Brit aan te rijden. Als laatste kon de McLaren-coureur zijn weg vervolgen. Beide konden zich daarna melden voor een drive trough-penalty.

Na de eerste stop was Alonso de leider en gaf die leiding nooit meer weg. Kubica kon ook niet echt aanvallen. Hij moest eerder proberen zijn tweede plaats niet te verliezen aan Räikkönen. Dat lukte na een mooi gevecht. Massa maakte zich in de rest van de race niet populair door eerst Webber op een gevaarlijke, maar stiekem wel een mooie, manier in te halen. En later Bourdais die de pit uit kwam, rond te tikken. De gekte werd nog groter toen niet Massa maar Bourdais bestraft werd voor dit incident.

In China kon Hamilton op papier kampioen worden, maar tijdens de race leek het geen moment waarheid te worden. De Brit deed wat hij moest doen en dat was winnen. Achter hem kwam Massa als tweede over de streep nadat Räikkönen hem erlangs liet. Het was niet echt een spannende of boeiende race, maar de spanning om de titel vergoedde een hoop. Beide heren reisden naar Brazilië af met de wetenschap dat Massa zeven punten minstens, dus een tweede plaats, moest behalen om kans te houden op de titel. Maar dan nog was het afhankelijk waar Hamilton gefinisht zou zijn.

In Brazilië was het een knotsgekke race. Vlak voor de start was er een stortbui en werd de start met tien minuten uitgesteld. Nadat de race eindelijk begonnen was, schoven Coulthard, in zijn laatste race, en Piquet al in de eerste bochtencombinatie van de baan. Massa nam resoluut de leiding en Hamilton volgde rustig op de vierde stek. Al snel kwam iedereen binnen voor droogweerbanden. Van spanning om de race-overwinning was de hele race geen spraken. Massa was oppermachtig en Hamilton controleerde op de vierde en soms vijfde stek de titelstrijd. Toen het kort voor het einde ging regenen en iedereen voor zekerheid regenbanden ging halen in de pits passeerde eerst achterblijver Kubica en direct daarna nummer zes Vettel de controlerende Hamilton. Op dat moment was de titel voor Massa. Toen Massa over de finish kwam leek hij kampioen. Wat niemand door had, was dat Glock nog op slicks reed en dus veel minder hard ging dan Vettel en Hamilton. Het leek zelfs wel of de Brit het zelf niet door had dat toen hij de Toyota voorbij ging, een paar honderd meter voor de finish, hij de titel pakte. En zo kwam er een bizar slot aan een spannend seizoen.

Dubbele overwinning Tsonga in Parijs

Jo-Wilfried Tsonga heeft beslag weten te leggen op de Masters-titel van Parijs. In de finale versloeg de Fransman voor eigen publiek de Argentijn David Nalbandian met 6-3, 4-6 en 6-4. Dankzij deze overwinning wist Tsonga zich ook te plaatsen voor de Masters-Cup in Shanghai die volgende week van start gaat.

Eerder wisten Juan Martín Del Potro, Andy Roddick, Nikolaj Davydenko, Andy Murray, Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal zich al te plaatsen voor Shanghai, waar enkel de beste acht spelers van het afgelopen jaar aan mogen deelnemen.

Tsonga kende een indrukwekkend toernooi in Parijs. Gesteund door het thuispubliek versloeg hij onder andere Andy Roddick en Novak Djokovic, van wie hij eerder dit jaar nog de finale van de Australian Open verloor. Het is voor de jonge Fransman zijn eerste Masters-titel.

Politie zoekt autovernielers

De politie is op zoek naar onbekenden die in de nacht van zaterdag op zondag in Voorburg zeker vijftig auto's hebben vernield. Dat heeft de politie vandaag laten weten. Alle auto's stonden in de omgeving van de Prinses Mariannelaan.

De politie kreeg vanochtend een melding dat de autobanden van een geparkeerde auto waren lekgestoken. Ter plekke aangekomen, troffen agenten een spoor van vernielingen aan. Sommige auto's hadden lekgestoken banden, afgebroken ruitenwissers, losgehaalde kentekenplaten en vernielde autoruiten.

In Scheveningen werden in dezelfde nacht in de Koppelstokstraat zeventien auto's bekrast.

Krajicek verliest finale Bratislava

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd het toernooi van Bratislava te winnen. De Nederlandse verloor in de finale van het ITF-toernooi met 3-6 en 1-6 van Anastasia Pavljoetsjenkova.

Krajicek startte prima in de partij. Ze brak de 17-jarige Pavljoetsjenkova in de eerste game, maar daarmee was de koek op. In de tweede set ging het nog sneller.

Krajicek is, na vele blessures, terugggezakt naar de 324ste plaats op de wereld maar zal nu weer een flinke sprong voorwaarts maken.

Justitie gaat zwaarder straffen

Verschillende misdrijven, zoals kindermisbruik, zullen in het vervolg zwaarder bestraft moeten worden. Dat vindt het CDA, de PvdA en de VVD.

Politici zijn bang dat de Nederlands hun vertrouwen in de rechtszaak verliezen wanneer de straffen niet verhoogd worden. Deze zouden op dit moment niet in verhouding staan tot de gepleegde misdaad. Onder andere de straffen voor het bezit van kinderporno moeten omhoog, aldus VVD'er Fred Teeven.

Fred Teeven wil het ook onmogelijk maken dat criminelen vrijgesproken worden door vormfouten. Dit gebeurde recent in een rechtszaak tegen twee overvallers van een discotheek in Amsterdam.

Kamerlid Sybrand van Haersma Buma (CDA) zal de minister van Justitie Hirsch Ballin vragen om een onderzoek naar de verschillen tussen straffen in Nederland en andere landen.

Amerikaanse verkiezingen waren nooit zo duur

De Amerikaanse verkiezingen van 2008 zijn de duurste aller tijden, blijkt uit cijfers van het Center for Responsive Politics in Washington. De totale kosten lopen op tot ongeveer 5,3 miljard dollar (4,2 miljard euro).

Het totaal aan uitgaven ligt ongeveer 25% hoger dan bij de verkiezingen van 2004, die circa 4,2 miljard dollar kostten. De campagnes van de twee presidentskandidaten Barack Obama en John McCain liepen op tot meer dan een miljard dollar. McCain gaf 360 miljoen dollar uit aan reclame, Barack Obama 693 miljoen.

Ook de afgevallen kandidaten hebben voor een recordbedrag uitgegeven. Deze kandidaten, waaronder Hillary Clinton en Mitt Romney, hebben samen in totaal 600 miljoen dollar besteed.

F1: Knotsgek einde seizoen in Brazilië

Het weer in Sao Paulo leek regenachtig te zijn. Er was slecht weer voorspeld, en ook vanmiddag nog leken regenbuien de dienst uit te maken. Zelfs onweersbuien hingen dreigend rond het circuit. En de hemelsluizen waren opengebroken boven Autódromo José Carlos Pace.

De coureurs stonden klaar op de grid voor hun laatste 71 rondjes van het seizoen, maar de start werd uitgesteld. Het zouden maar korte, maar hevige buien zijn. De safety car stond klaar om de wagens een rollende start te geven. Het regende warm water, de temperatuur daar was 29 °C. De bui was alweer voorbij en de komende 30 minuten was het droog, zo was de verwachting.

Het was geen rollende start, de safety car reed een rondje om te kijken hoe de omstandigheden waren. De formation lap was aan de gang, de wagens reden in een spray weg. Robert Kubica startte vanuit de pit. De eersten kwamen goed de eerste bocht door, maar achteraan het veld kwamen twee rijders met elkaar in aanraken. Nico Rosberg kwam tegen David Coulthard aan en Nelson Piquet jr. was het slachtoffer van de clash. De safety car kwam weer de baan op, waardoor het veld weer bij elkaar zat.

De Schot en de Braziliaan moesten de strijd staken. Een jammerlijk einde aan de carrière van Coulthard, die met een speciale livery reed. Ook een slechte start maakte Heikki Kovalainen, hij viel van een vijfde startplaats een paar plaatsen terug naar de zevende plaats. De herstart liet nog altijd veel nattigheid op de baan zien rond start-finish. Massa reed flink door vooraan, en de rest van het veld hing achter de Toyota van Jarno Trulli.

Kubica hing doordat hij uit de pit startte, achter Nakajima, die niet al te veel last gehad leek te hebben van de tik van Coulthard toen die in de rondte werd getikt. Giancarlo Fisichella en Nico Rosberg lieten in hun pitstop droogweerbanden monteren, en meer coureurs kwamen binnen voor een pitstop en met name nieuwe banden: het werd weer droog.

Nakajima had het rijden op de droogweerbanden nog niet in de vingers en hij spinde, net als Trulli. Beiden wisten de auto nog wel op de baan te houden. En de vroege beslissing van Fisichella en andere rijders om naar de 'slicks' te gaan, heeft hen een groot voordeel opgeleverd. Virtueel hebben Massa en Hamilton evenveel punten, 97, maar omdat Massa meer eerste plaatsen heeft behaald, is de Braziliaan nu virtueel wereldkammpioen.

In een ultieme poging haalde Hamilton Fisichella in, waardoor de Brit nu weer voorlag in het kampioenschap. Diverse gevechten waren er her en der op de baan gaande, waarbij Trulli aanviel bij Sébastien Bourdais, en de Toro Rosso van Bourdais werd aangetikt en belandde op het natte, gladde gras. En de baan werd droger en droger, de tijden werden ook weer sneller, van de 1:20'ers naar de 1:14'ers.

Alle rijders wisten hun wagen wel op de baan te houden, alleen de onfortuinlijke Coulthard en Piquet waren de uitvallers tot nu toe. Kovalainen haalde clean Fisichella in voor plek zeven, wat gunstig zou zijn voor het constructeurskampioenschap voor McLaren, die 11 punten achterliggen op Ferrari. De volgende ronde pitstops werd geopend door Sebastian Vettel, die van de derde naar de zesde plaats terugviel.

De reeks pitstops in de top waren geweest, en Massa lag opnieuw voorop. De enige die nog zou moeten stoppen was Vettel die tweede lag. Met Hamilton opnieuw op de vijfde plaats, was het kampioenschap weer voor hem. De Toyota's lagen nu op de plekken acht (Timo Glock) en negen (Trulli) waarbij Glock twee plaatsen opgeschoven was sinds zijn start. Vettel reed sneller dan Massa, maar zoals gezegd moest de jonge Duitser nog een pitstop maken. De Toro Rosso was de Ferrari tot op 1,5 seconden genaderd.

In de 52e ronde maakte de Duitser dan toch zijn stop, en viel terug naar de vijfde plaats. Vettel maakte jacht op Hamilton, en het verschil was in één rondje 0,7 seconden teruggelopen tot 1 seconde, maar in de 57e ronde reed Vettel een duizendste langzamer. De regen lag echter weer om de hoek, binnen tien minuten zou het "kunnen regenen", zo werd op de boardradio van Kubica geroepen. Hamilton liet Vettel toch niet dichterbij komen.

En de bui die boven het kampioenschap hing, gaf weer wat regendruppels op het rechte stuk. Heidfeld kwam voor intermediates, en ook Barrichello, Rosberg, Bourdais, Kubica en Fisichella en Sutil kwamen binnen voor nieuwe banden. Even daarna waren het Alonso en Raikkonen die binnen kwamen, en ook Vettel en Hamilton kwamen de pit in. De Brit wist nog voor Vettel te blijven. En ook Massa kwam naar binnen van de eerste plek. De Braziliaan bleef wel aan de leiding, maar het hielp hem niet want Hamilton bleef vijfde.

Vettel haalde Hamilton in, waardoor de zesde plaats nu voor de Brit was en de titel dus naar Massa zou gaan. Hamilton reed voor wat hij waard was. En de regen was de scherprechter. De Braziliaan ging als eerste over de meet. Maar in de laatste ronde kwam Timo Glock (nog op zijn droogweerbanden) niet goed op tempo, waardoor Vettel en Lewis Hamilton hem voorbij gingen en het kampioenschap gaat dus toch met één punt voorsprong naar Hamilton. De gekte was compleet voor de Braziliaanse fans, maar ondanks de winst heeft hun idool toch verloren.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Schaatsen: Overzicht NK Afstanden

Het afgelopen weekend werd het Nederlands kampioenschap afstanden verreden in Heerenveen. Hieronder vind je een kort verslag van het hele weekend.

 

Vrijdag

Vrijdag werd Jan Smeekens de eerste Nederlandse kampioen van dit seizoen. Smeekens prolongeerde zijn titel op de 500 meter. De grote verrassing was Mark Tuitert, die na twee omlopen het brons veroverde. Jan Bos en Erben Wennemars stelden teleur en vielen buiten de prijzen en een ticket voor de wereldbekerwedstrijden. Bij de vrouwen prolongeerde Annette Gerritsen haar titel. Vooral haar tweede 500 meter in een tijd van 38,40, was zeer sterk. Grote verrassing was echter de relatief onbekende Thijsje Oelema die het brons pakte. De laatste afstand op de vrijdag was de 5.000 meter voor mannen. Sven Kramer prolongeerde daar met overmacht zijn titel. Met 6.14,90 was hij bijna acht seconden sneller dan zijn ploeggenoot Carl Verheijen.

Zaterdag

De zaterdag begon met de 1.000 meter voor vrouwen. Paulien van Deutekom prolongeerde daarin haar titel in een tijd van 1.16,66. Annette Gerritsen pakte het zilver, voor Natasja Bruintjes. De kilometer bij de heren was een prooi voor Stefan Groothuis. Erben Wennemars revancheerde zich voor de slechte 500 meter een dag ervoor en pakte zilver. Nederlands recordhouder Beorn Nijenhuis werd gediskwalificeerd omdat hij in de eerste bocht met zijn schaats buiten de lijn van de baan kwam. De zaterdag werd afgesloten met de 3.000 meter voor vrouwen en die werd een prooi voor Renate Groenewold. Ireen Wüst werd gediskwalificeerd. 

Zondag

Op de zondag pakte Paulien van Deutekom haar tweede titel van dit weekend. Ze werd Nederlands kampioene op de 1.500 meter. In de laatste rit wist ze de eerste plaats van Ireen Wüst over te nemen. Marrit Leenstra completeerde de top drie. Sven Kramer sleepte op fabuleuze wijze de Nederlandse titel op de 1500 meter in de wacht. Mark Tuitert legde beslag op de tweede plaats en Simon Kuipers werd derde. Even later voegde Kramer er zijn derde titel van dit weekend aan toe door ook de 10.000 meter winnend af te sluiten. De Fries wist de 10.000 meter te winnen in 13:09.84, waarmee hij Carl Verheijen en Bob de Jong ruim voorbleef. Verder werd nog de vijf kilometer voor de dames afgewerkt. Deze afstand leverde Renate Groenewold de tweede titel van het weekend op. Ze won voor Gretha Smit en de verrassende Lisette van der Geest. 

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Minister: Portugal wil nationalisatie BPN-bank

De Portugeese overheid overweegt de nationalisatie van Banco Portugues de Negocios. Dat zei de minister van Financiën, Fernando Teixeira dos Santos, vandaag tegen journalisten.

"De overheid zal het parlement voorstellen de BPN bank te nationaliseren." De bank heeft grote verliezen geleden als gevolg van de problemen op de financiële markten.

De Portugese overheid stelde 12 oktober 20 miljard euro beschikbaar aan banken. De regering wilde zo de vastgelopen kredietmarkt in beweging brengen. Half oktober werden de Nederlandse activiteiten van Fortis genationaliseerd.

IVW bekijkt containers met gevaarlijke stoffen

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) gaat vanaf morgen 55 containers met gevaarlijke stoffen controleren die in de Rotterdamse Eemhaven staan. De containers zijn afkomstig van het schip Glasgow Express, meldde de IVW zondag.

De Glasgow Express, een containerschip van de Duitse rederij Hapag Lloyd, belandde twee weken geleden op de Atlantische Oceaan in een storm en verloor toen 51 containers. Dinsdag arriveerde het in de Rotterdamse haven. Daar bleek dat een container met gevaarlijke stoffen lekte. Een container met papier en vijf koelcontainers met varkensvlees waren stuk.

De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) heeft zich gebogen over het rottende vlees. De IVW wil weten of de bewuste 55 containers verder vervoerd kunnen worden. Omdat schepen wel vaker containers verliezen, begint de IVW binnenkort speciale controles om zo te wijzen op het belang van het goed vastzetten van de containers.

Honderden evacuaties na noodweer in Frankrijk

In het oosten van centraal Frankrijk zijn vandaag honderden huizen ontruimd wegens overstromingen veroorzaakt door hevige regenval. Rivieren traden buiten hun oevers.

De snelweg A6 tussen Parijs en Lyon moest uren dicht nadat hij was overstroomd. Ook de A46 tussen Lyon en Saint-Etienne ging dicht. Een persoon wordt vermist, aldus de autoriteiten. In sommige regio's viel de stroom uit. Modderstromen vernielden gebouwen en auto's.

[NK] Terugblik NK afstanden

Het afgelopen weekend werd het Nederlands kampioenschap afstanden verreden in Heerenveen. FOK!sport blikt nog een keer terug met de winnaars en de verrassingen.

Vrijdag werd Jan Smeekens de eerste Nederlandse kampioen van dit seizoen. Smeekens prolongeerde zijn titel op de 500 meter. De grote verrassing was Mark Tuitert, die na twee omlopen het brons veroverde. Jan Bos en Erben Wennemars stelden teleur en vielen buiten de prijzen en een ticket voor de wereldbekerwedstrijden. Bij de vrouwen prolongeerde Annette Gerritsen haar titel. Vooral haar tweede 500 meter in een tijd van 38,40, was zeer sterk. Grote verrassing was echter de relatief onbekende Thijsje Oenema die het brons pakte. De laatste afstand op de vrijdag was de 5.000 meter voor mannen. Sven Kramer prolongeerde daar met overmacht zijn titel. Met 6.14,90 was hij bijna acht seconden sneller dan zijn ploeggenoot Carl Verheijen.

De zaterdag begon met de 1.000 meter voor vrouwen. Paulien van Deutekom prolongeerde daarin haar titel in een tijd van 1.16,66. Annette Gerritsen pakte het zilver, voor Natasja Bruintjes. De kilometer bij de heren was een prooi voor Stefan Groothuis. Erben Wennemars revancheerde zich voor de slechte 500 meter een dag ervoor en pakte zilver. Nederlands recordhouder Beorn Nijenhuis werd gediskwalificeerd omdat hij in de eerste bocht met zijn schaats buiten de lijn van de baan kwam. De zaterdag werd afgesloten met de 3.000 meter voor vrouwen en die werd een prooi voor Renate Groenewold. Ireen Wüst werd gediskwalificeerd.

Op de zondag pakte Paulien van Deutekom haar tweede titel van dit weekend. Ze werd Nederlands kampioene op de 1.500 meter. In de laatste rit wist ze de eerste plaats van Ireen Wüst over te nemen. Marrit Leenstra completeerde de top drie. Sven Kramer sleepte op fabuleuze wijze de Nederlandse titel op de 1500 meter in de wacht. Mark Tuitert legde beslag op de tweede plaats en Simon Kuipers werd derde. Even later voegde Kramer er zijn derde titel van dit weekend aan toe door ook de 10.000 meter winnend af te sluiten. De Fries wist de 10.000 meter te winnen in 13:09.84, waarmee hij Carl Verheijen en Bob de Jong ruim voorbleef. Verder werd nog de vijf kilometer voor de dames afgewerkt. Deze afstand leverde Renate Groenewold de tweede titel van het weekend op. Ze won voor Gretha Smit en de verrassende Lisette van der Geest.

Daklozenopvang voor honden geopend in Berlijn

In deze tijden van economische crisis komt Berlijn nu de daklozen tegemoet. Ondanks het nobel streven, is deze daklozenopvang al op veel kritiek gestuit. Misschien wel terecht, want alleen dakloze honden zijn er namelijk welkom. Directrice Claudia Hollm is juist van mening dat men ook moet blijven denken aan dakloze viervoeters.

"Mensen onderschatten honden. De dieren zijn ontzettend belangrijk voor mensen die geen sociale contacten hebben. Ervoor zorgen dat honden voldoende eten hebben, is even belangrijk als ervoor zorgen dat mensen niet verhongeren", vindt Hollm.

Een twintigjarige dierenliefhebster is in elk geval al heel blij met de nieuwe dienst. Met twee honden, vier katten, een konijn en een aantal cavia's heeft ze namelijk nogal wat monden te voeden.

44 kilo goud kwijt na blunder bank

Dankzij een blunder van een Belgische bank kan een 37-jarige Belg fluiten naar 44 kilo goud. Het slachtoffer werd namelijk in de kluis overvallen. Doordat de bank had verzuimd de camera's aan te zetten, kan men echter niet achterhalen wie de dader is.

Een 37-jarige man uit het Belgische Overijse ging vrijdag aan het eind van de middag naar de ING-bank in zijn woonplaats. Hij liep gelijk door naar zijn kluis, waar hij zijn 44 kilo aan goudstaven had opgeborgen. Op dat moment kwam er ineens een andere man tevoorschijn, die een zak over het hoofd van het slachtoffer trok. De overvaller bond enkels en polsen van de 37-jarige rijkaard samen, en maakte het geknevelde slachtoffer vast aan een radiator.

De overvaller is zo'n 1,80 meter lang en komt vermoedelijk uit oost-Europa. De man is met de zware buit ontkomen. Omdat de bank had verzuimd de bewakingscamera's aan te zetten, is de Belgische politie de man nog niet op het spoor.

[SF] Uitslag Vallelunga race 2

De tweede race van de Superleague Formula in het Vallelunga is gewonnen door FC Porto. Tristan Gommendy wist net voor de finish AS Roma nog te passeren en zo de zege op te eisen. Derde werd PSV-coureur Yelmer Buurman. Robert Doornbos viel in de eerste ronde al uit.

Dortmund-coureur Enrico Toccacelo had de beste start en werd gevolgd door Andy Soucek van Atletico Madrid die goed gestart was. Flamengo-rijder Tuka Rocha elimineerde in de eerste ronden niet alleen zichzelf, maar ook de AC Milan-auto van Doornbos en de Corinthians-auto van Antonio Pizzonia. Hierdoor kwam de Safety Car op de baan.

Na de herstart pakte Atletico Madrid de leiding over, terwijl AS Roma doorschoof naar de derde plek. PSV schoof ondertussen een aantal plaatsen door. Na de pitstops ging AS Roma aan de leiding voor PSV, terwijl Borussia Dortmund uitgevallen was en Atletico Madrid een straf kreeg.

Ondertussen was FC Porto opgeklommen naar plaats drie en wist PSV in een foutje te dwingen. In de laatste ronde wist Porto zelfs door te stoten naar de eerste plaats en zo de eerste winst van het seizoen binnen te halen. Dominick Muermans werd met de auto van Al-Ain uiteindelijk achtste. In het klassement gaat Beijing Guoan FC onbedreigd aan de leiding voor PSV dat op plaats twee staat.

Pos. Rijder Team Tijd
1 T. Gommendy FC Porto 46:15.508
2 F. Perera AS Roma + 1.482
3 Y. Buurman PSV Eindhoven + 4.562
4 A. Valles Liverpool FC + 13.321
5 D. Rigon Beijing Guoan FC + 14.126
6 C. Dolby Anderlecht + 25.284
7 R. Dalziel Rangers FC + 30.185
8 D. Muermans Al-Ain FC + 1:04.015
9 S. Katsimis Olympiacos DNF
10 D. Tappy Tottenham Hotspur DNF
11 A. Guidi Galatasaray DNF
12 A. Soucek Atletico de Madrid DNF
13 B. Garcia Sevilla FC DNF
14 E. Toccacelo Borussia Dortmund DNF
15 M. Wissel FC Basel DNF
16 A. Pizzonia Corinthians DNF
17 R. Doornbos AC Milan DNF
18 T. Rocha Flamengo DNF

De stand:

#TeamPunten
1 Beijing Guoan 353
2 PSV Eindhoven 294
3 Liverpool FC 291
4 AC Milan 267
5 RSC Anderlecht 244
6 AS Roma 243
7 Galatasaray SK 236
8 FC Porto 218
9 Sevilla FC 217
10 Tottenham Hotspur 207
11 Corinthians 205
12 Al-Ain 200
13 Rangers FC 190
14 FC Basel 183
15 Flamengo 171
16 BVB Borussia Dortmund 158
17 Olympiacos 142
18 Atletico de Madrid 120

Zoon prins Bernhard gedoopt

Benjamin Pieter Floris van Vollenhoven, zoon van prins Bernhard en zijn vrouw prinses Annette, is vandaag in besloten kring gedoopt in de kapel van Paleis Het Loo Nationaal Museum in Apeldoorn. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten.

Anne van der Meiden, theoloog en oud-hoogleraar communicatiewetenschap, ging voor in de doopdienst die werd gehouden onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse Protestanten Bond.

De peetouders van Benjamin zijn prins Floris, Claudine Verhulst-van der Ven, Isabel Schouten-van Eys en Claire Folkerts-Drabbe.

Benjamin is geboren op 12 maart 2008 in Amsterdam.

Irak verkoopt Saddams jacht

De Iraakse regering verkoopt het jacht van wijlen dictator Saddam Hussein. Dat zei een regeringswoordvoerder vandaag. Bagdad kreeg het schip in juli in handen na een slepend juridisch conflict met een bedrijf dat claimde eigenaar van het jacht te zijn.

De 82 meter lange Ocean Breeze ligt sinds november in de haven van het Zuid-Franse Nice. Het in 1981 in Denemarken gebouwde schip telt naast de 'gewone' luxe zaken zoals enkele zwembaden ook een moskee, een raketlanceerinstallatie en een minionderzeeër.

Het op de Kaaiman Eilanden gevestigde bedrijf Sudeley Limited claimde lang de eigenaar te zijn van het drijvende paleis. De onderneming, die deels eigendom is van de Jordaanse koning Abdullah II, zette het jacht vorig jaar te koop voor 23,5 miljoen euro. De Iraakse regering stapte daarop naar de Franse rechter. Die verbood de verkoop in januari, waarna Jordanië in juli liet weten af te zien van de Ocean Breeze.

Bejaarde overleden na spookrijden op A2

De 82-jarige spookrijder die gisteren verscheidene ongevallen veroorzaakte op de A2 tussen Boxtel en Best is vandaag bezweken aan zijn verwondingen. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De man raakte gisterochtend zwaargewond nadat hij bij Best-West met zijn bestelbus de snelweg in de verkeerde richting op was gereden. De bestuurder van een auto met daarin nog twee andere personen (allen uit Eindhoven) slaagde erin de bestelbus te ontwijken, maar belandde wel in de vangrail. Een vrouwelijke passagier moest met nekklachten naar het ziekenhuis. Even verder reed de spookrijder frontaal op een personenauto met daarin een echtpaar uit Huizen. Het stel bleef ongedeerd. Hun auto werd ook nog van achter aangereden door een man uit Boxtel, die eveneens ongedeerd bleef.

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse 02/11/2008

In de Rabobankhoofdklasse speelden de dames en mannen dit weekend een bijna volledige speelronde. Hieronder vind je de uitslagen en de stand.

Uitslagen dames:

thuisUitEindstand
Den BoschAmsterdam3-3
KampongNijmegen3-1
RotterdamLaren2-3
PinokeHCKZ2-1
HurleyHGC2-3
HDMSCHC1-1

Stand dames:

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1Den Bosch71934-13
2Amsterdam71928-7
3Laren71618-7
4SCHC71616-12
5HDM71111-9
6Kampong71010-10
7Nijmegen7911-14
8HGC778-20
9HCKZ7611-15
10Pinoké766-18
11Rotterdam729-16
12Hurley716-27

Topscorers dames:

PositieSpelerClubDoelpunten
1Maartje PaumenDen Bosch11
2Vera VorstenboschDen Bosch8
3Fieke HolmanAmsterdam6
=Carlien Dirkse van den HeuvelSCHC6



Uitslagen mannen:
thuisUitEindstand
TilburgOranje Zwart1-3
HCKZHGC2-6
PinokéAmsterdam3-4
KampongDen Bosch1-3
LarenSCHC4-6

Stand mannen:

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1Amsterdam71924-12
2Oranje Zwart71724-6
3Bloemendaal61527-12
4Kampong71220-20
5Rotterdam61218-14
6SCHC71021-23
7HGC7827-24
8Den Bosch7823-23
9Tilburg7620-31
10Laren7523-23
11Pinoké7317-37
12HCKZ718-27

Topscorers mannen:

PositieSpelerClubDoelpunten
1Ashley JacksonHGC10
2Sohail AbbasRotterdam9
3Jan Marco MontagDen Bosch8
4Lucas JudgeOranje Zwart7
=Jeroen KoopsPinoke7
=Olmert MeijerBloemendaal7

[NK] Kramer pakt ook derde titel

Sven Kramer heeft bij de NK afstanden in Heerenveen de derde titel van het weekend gewonnen. De Fries wist de 10.000 meter te winnen in 13:09.84, waarmee hij Carl Verheijen en Bob de Jong ruim voorbleef.

Kramer won eerder vandaag al de 1.500 meter en was op de 10.000 meter superieur. Zijn tegenstander van de rit, Ted-Jan Bloemen kwam halverwege de race nog wel langszij, maar kon de rondetijden niet volhouden. Wel plaatst Bloemen zich net als Mark Ooijevaar zich voor de wereldbeker. Brigt Rykkje had de pech om alleen te moeten rijden. Wouter Olde Heuvel door ziekte ontbrak op deze afstand.

#SchaatserTijd
1.Sven Kramer13:09,84
2.Carl Verheijen13:13,88
3.Bob de Jong13:19,34
4.Ted-Jan Bloemen13:28,22
5.Mark Ooijevaar13:30,84
6.Brigt Rykkje13:34,88
7.Arjen van der Kieft13:39,70
8.Rob Hadders13:40,96
9.Joost Kool13:48,89

Overzicht Eredivisie speelronde 9

Dit weekend werd in de Eredivisie de negende speelronde afgewerkt. Feyenoord wist eindelijk weer eens te winnen en deed dat op bezoek bij Roda JC (0-4). Het treffen tussen NAC Breda en FC Groningen eindigde in het voordeel van de Brabanders (1-0). Verder won regerend landskampioen PSV de derby tegen Willem II (2-0) en speelde sc Heerenveen gelijk tegen AZ (3-3).

Uitslagen negende speelronde:

ThuisUitUitslagen
FC TwenteAjax 0 - 2
PSVWillem II 2 - 0
NAC BredaFC Groningen 1 - 0
SC HeerenveenAZ 3 - 3
VitesseADO Den Haag 3 - 1
Roda JCFeyenoord 0 - 4
SpartaNEC 0 - 2
FC VolendamDe Graafschap 3 - 1
FC UtrechtHeracles Almelo 2 - 0

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Mounir El HamdaouiAZ12
2Matthew AmoahNAC Breda9
3Danijel Pranijcsc Heerenveen8
=Frank DemougeWillem II8
5Marcus BergFC Groningen6
6Klaas-Jan HuntelaarAjax5
=Ibrahim AfellayPSV5

Programma speelronde 10:

DatumThuisUit
07/11De GraafschapNAC Breda
08/11NECPSV
08/11Heracles AlmeloVitesse
08/11Willem IIRoda JC
09/11AZFC Twente
09/11AjaxSparta
09/11FeyenoordFC Utrecht
09/11FC GroningenFC Volendam
09/11ADO Den HaagSC Heerenveen

Groenewold: "Dit doet een mens goed"

"Dit doet een mens goed." Dat waren de woorden van Renate Groenewold na afloop van haar winst op de 5.000 meter vanmiddag. Gisteren pakte ze ook al de titel op de 3.000 meter.

"Ik heb in de aanloop toch vaak alleen getraind, zonder die andere meiden. Dat was best wel eens lastig. Maar dit weekeinde heb ik de bevestiging gekregen dat ik op de goede weg ben," aldus Groenewold die wel zal deelnemen aan het NK allround, maar laat verder de korte afstanden tot en met de 1500 meter schieten. "Ik moet zuinig zijn op mijn lijf. Dat heeft het verleden wel uitgewezen. Daarom ga ik volgende week en in januari een week naar de zon op Tenerife".

Brawn verbaasd over racestrategie McLaren

Ross Brawn zet zijn vraagtekens bij de strategie van McLaren. De technisch directeur van Honda is verbaasd dat Lewis Hamilton slechts als vierde van start gaat. McLaren-teambaas Ron Dennis noemt op zijn beurt de tactiek van Ferrari aanvallend en agressief.

Brawn: "De veiligste plek om te starten is helemaal vooraan. De McLaren is snel genoeg om helemaal weg te rijden met een korte stint en dan niet te ver terug te vallen in het veld. Dus het verbaast mij dat Hamilton vierde staat."

Als Lewis Hamilton bij de eerste vijf komt is hij de opvolger van Kimi Räikkönen.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 9

Dit weekend werd de negende speelronde in de eredivisie gespeeld. AZ blijft na dit weekeinde koploper op doelsaldo. NAC Breda en Ajax hebben evenveel punten als de ploeg uit Alkmaar en bezetten de tweede en derde plaats. FC Volendam boekte zijn eerste zege van het seizoen.

De wedstrijd tussen FC Twente en Ajax beloofde vooraf veel, maar was in de eerste helft niet om aan te zien. Beide ploegen wilden geen enkel risico nemen wat resulteerde in eindeloos balletjes breed leggen en achteruit spelen. Na een half uur werd het spel wat beter en de eerste kans van Ajax was gelijk raak. De Jong scoorde na een voorzet van Martina. In de tweede helft ging Twente op zoek naar de gelijkmaker, maar N'Kufo slaagde er niet in de kansjes te benutten. Huysegems schoot nog op de lat, waarna Lindgren de eindstand bepaalde op een geflatteerde 0-2.

De ontmoeting tussen NAC Breda en FC Groningen betekende een wedstrijd tussen de nummers twee en vier van de ranglijst. De ploeg uit Groningen begon het best aan de wedstrijd en kreeg ook de kansen om op voorsprong te komen. Het schot van Lovre werd echter gekeerd en Powel schoot over. In het vervolg nam NAC het initiatief over en was het gedaan met de kansen voor de Noorderlingen. Namens NAC miste Penders, Cairo en Zwaanwijk nog kansen, maar toen Penders een gemiste kopbal van Amoah binnengleed kwam het alsnog op 1-0. Mtiliga kreeg nog rood nadat hij Berg een beuk gaf.

De wedstrijd tussen SC Heerenveen en AZ was tot het eind boeiend. De Friezen kwamen na twaalf minuten op een 1-0 voorsprong na een doelpunt van debutant Wojciechowkski. Daarna moest AZ het initiatief nemen, maar omdat de ze slordig speelden werd het in de eerste helft niet gevaarlijk. In de tweede helft veranderde dit liet het mooie combinaties zien. Dankzij El Hamdaoui en Holman boog het de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Heerenveen kwam langzij dankzij Henrique maar AZ nam wederom een voorsprong omdat Pocognoli kon scoren na een blunder van doelman Steppe. De wedstrijd eindigde echter toch nog in een gelijkspel omdat Henrique in de blessuretijd de 3-3 inkopte.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. PSV won met 2-0 van Willem II. Feyenoord boekte zijn eerste uitzege in de competitie van het seizoen door Roda JC met 0-4 te verslaan. Vitesse was met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag en Sparta Rotterdam verloor met 0-2 van NEC. FC Utrecht won met 2-0 van Heracles Almelo en FC Volendam versloeg De Graafschap met 3-1.

Alle uitslagen van dit weekend:
Zaterdag 1 november:                              
FC Twente – Ajax (0-2)                  
NAC Breda – FC Groningen (1-0)
PSV – Willem II (2-0)
sc Heerenveen – AZ (3-3)
                                       
Zondag 2 november:                               
Roda JC – Feyenoord (0-4)
Vitesse – ADO Den Haag (3-1)
Sparta Rotterdam – NEC (0-2)
FC Utrecht – Heracles Almelo (2-0)
FC Volendam – De Graafschap (3-1)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

'Paris Hilton gebruikt voor seks'

Paris Hilton heeft er moeite mee om mannen niet te wantrouwen. "Bijna elke man met wie ik iets had heeft me gebruikt voor geld of seks. Maar ze gingen vooral voor mijn beroemdheid. Dat maakte het moeilijk om mannen te vertrouwen", bekent ze.

Haar nieuwe vlam Benji Madden wordt echter niet met argusogen bekeken."Mijn liefdesleven gaat beter dan ooit. Benji is bij me omdat hij van me houdt en meer niet. Ik weet dat ik hem kan vertrouwen en andersom."

Paris en Benji lijken trouw zijn in een relatie echter niet al te serieus te nemen. Er werd haar namelijk gevraagd of ze al met Benji ging toen hij nog een relatie had met fotomodel Sophie Monk. Paris antwoordde niet, maar trok slechts een brede glimlach.

Politie en busbedrijven gaan nauwer samenwerken

De politie stelt binnenkort een speciale contactpersoon aan die zich gaat bezighouden met de veiligheid in het openbaar vervoer. De functionaris heeft als voornaamste taak de samenwerking tussen politie en busbedrijven op de rails te krijgen en daarmee de veiligheid van chauffeurs en reizigers te verbeteren.

Dat maakten de Raad van Hoofdcommissarissen en de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland vandaag bekend. "Met het aanstellen van de contactfunctionaris verwachten we de informatie-uitwisseling bij incidenten te vergemakkelijken, de aangiftebereidheid verder te vergroten en de inzet van handhavings- en opsporingsactiviteiten te verbeteren", aldus beide partijen.

Meer politie in de bus?  (foto: ANP)

Uitslagen Eredivisie 02/11/2008 II

Om half drie begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.
Sparta Rotterdam - NEC 0-2
20’ Ntibazonkiza 0-1
49’ El-Akchaoui (pen) 0-2


Toeschouwers: 10.212
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: Het Kasteel
Gele kaart: Strootman, Knol (Sparta Rotterdam), Schöne, Zomer (NEC)

Opstellingen

Sparta Rotterdam: Wapenaar, Vermes, Knol (Godee/76), Adeleye, Slijngard, Falkenburg (Rose/65), Slot, Strootman, Duplan, Poepon, John (Dissels/46)

NEC: Babos, Fernández, Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui, Sibum, Worm (Radomski/69), Davids, Ntibazonkiza (Bouaouzan/46), Janssen, Schöne


FC Utrecht - Heracles Almelo 2-0
62’ Boussaboun 1-0
90+2’ Van der Gun 2-0

Toeschouwers: 18.000
Scheidsrechter: Van Sichem
Stadion: De Galgenwaard
Gele kaart: Cornelisse, George (FC Utrecht)

Opstellingen

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Keller, Schut, Nesu, Silberbauer, v. Dijk, Caluwé, Cziommer (v.d.Gun/46), Loval (George/74), Boussaboun

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Wuytens ,Looms, De Vries, Bridji, Klavan, Douglas (Schulmeister/73), Everton (Dost/73), Overtoom (Bajer/62)


FC Volendam - De Graafschap 3-1
38’ Platje 1-0
45+1’ Fung A Wing 1-1
85’ Tuyp 2-1
86’ Van Dijk 3-1

Toeschouwers: 5000
Scheidsrechter: Van Boekel
Stadion: Kras Stadion
Gele kaart:Heijblok, J. Buijs (De Graafschap)


Opstellingen

FC Volendam: Verhoeven, Koning, Boots, Bakens, Meijers, De Lange, Hofstede (Valenta/66), Yildiz, Platje (Narsingh/84), Tuyp, Sheotahul (v.Dijk/78)

De Graafschap: Heijblok, Schuurman, Hese (Meijer/48), Volmer, Fung A Wing, .Buijs, Jungschläger (De Ridder/87), v.d. Ouweland, Oost, Den Ouden, Assaidi (Robbemond/39)

Eerste tijdritzege Armstrong

In de aanloop naar zijn rentree in het wielerpeloton heeft Lance Armstrong zijn eerste overwinning binnen. De 37-jarige Amerikaan won gisteren de 25e editie van de Tour de Gruene, een individuele tijdrit in Texas over 25,6 kilometer.

De tegenstand was beperkt, er deden voornamelijk recreanten mee. De Amerikaan Erick Benz, de Texaanse wegkampioen in de leeftijdscategorie 45-49 jaar, eindigde als tweede op 1 minuut en 43 seconden achterstand.

De eerste echte koers van Armstrong is in januari, als hij de Tour Down Under in Australië fietst.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Gisteren stond de achtste speelronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Vanaf dit seizoen wekelijks op zondag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

ASWH - Katwijk 1-1 (0-1)
29. 0-1 Mats van der Poel 69. 1-1 Joshua Brard

Barendrecht - FC Lisse 2-0 (0-0)
67. 1-0 Mark van Zanten 87. 2-0 John de Ronde

Capelle - Noordwijk 3-2 (2-2)
18. 0-1 Nixon Dias 22. 1-1 Henk Roeland (strafschop) 28. 1-2 Ivar van Dinteren 30. 2-2 Alex van Duijvenbode 60. 3-2 Godwin Falix

Excelsior Maassluis - DOTO 4-1 (3-1)
1. 1-0 Ronnie Nouwen 3. 2-0 Niels Redert 13. 2-1 Bilal El Yacoubi (strafschop) 16. 3-1 Ronnie Nouwen 63. 4-1 Niels Redert

Quick Boys - Scheveningen 3-2 (2-1)
3. 1-0 Benjamin Martha 37. 1-1 Michael Ros (strafschop) 45. 2-1 Derek van der Plas 80. 3-1 Marcel Pronk (strafschop) 85. 3-2 Daniël da Cruz
Rood: Benjamin Martha (Quick Boys)

Rijnsburgse Boys - Heerjansdam 3-1 (2-1)
5. 1-0 Danny van der Vijver 41. 1-1 Mohammed Bensadik 45 (+1). 2-1 Martijn Gootjes 79. 3-1 Danny van der Vijver

Ter Leede - ARC 3-2 (1-0)
16. 1-0 Jamal Ahaddouch 46. 2-0 Robin Stolp 55. 2-1 Stefan Schaafsma 67. 2-2 Jermain Heldoorn 90 (+2). 3-2 Pascal Zoet

STAND

1. Rijnsburgse Boys 8-22
2. Capelle 7-17
3. Barendrecht 8-16
4. Quick Boys 8-15 (+4)
5. Katwijk 8-15 (+3)
6. Ter Leede 8-14
7. FC Lisse 7-11 (-1, 12 goals voor)
8. ASWH 7-11 (-1, 11 goals voor)
9. ARC 8-7 (-4)
10. DOTO 8-7 (-7)
11. Noordwijk 8-6 (-3)
12. Excelsior Maassluis 8-6 (-12)
13. Scheveningen 7-3
14. Heerjansdam 8-3

Rijnsburgse Boys periodekampioen

Topscorers:

1. Sergio Ommel (Ter Leede) 8
2. Henk Roeland (Capelle) 6
3. Arie Jonker (Katwijk) 5
=. Joost Leonard (Noordwijk) 5
=. Benjamin Martha (Quick Boys) 5

Hoofdklasse B

AFC Ajax - Spakenburg 0-1 (0-1)
35. 0-1 Maurice van der Wilt

DOVO - Geinoord 2-3 (0-1)
25. 0-1 Daan van der Valk 48. 1-1 Daniël Kops 50. 1-2 Jeffrey Lammers 80. 1-3 Niels Maat 84. 2-3 Daniël Kops

Jodan Boys - GVVV 2-3 (0-2)
19. 0-1 Kevin Tom 24. 0-2 Dennis van Meegdenburg 57. 1-2 Marijn Verhoef 78. 2-2 Mitchel Heerkens 89. 2-3 Dennis van Meegdenburg
Rood: Vincent van Staveren (Jodan Boys)

Kozakken Boys - Volendam 3-3 (2-3)
17. 0-1 Arjan Koehoorn 22. 0-2 Nick Tol 36. 0-3 Ben Zwarthoed 43. 1-3 Richie Basoski 45. 2-3 Marc Vink 67. 3-3 Andro Franca

Sparta Nijkerk - Bennekom 2-1 (2-1)
7. 1-0 Niels Buijtenhuis 15. 1-1 Clint van der Wal 23. 2-1 Raoul Henar (strafschop)
Rood: Wouter Lamers (Bennekom)

IJsselmeervogels - SDC Putten 2-1 (2-0)
32. 1-0 Bram Meurs 35. 2-0 André Kemper 72. 2-1 Harry Hamstra

Zwaluwen '30 / Henver - Hoek 0-2 (0-2)
29. 0-1 Ferry Alfons 38. 0-2 Ferry Alfons (strafschop)
Rood: Patrick Leeflang (Zwaluwen '30 / Henver)

STAND

1. IJsselmeervogels 8-19
2. GVVV 8-16
3. Spakenburg 8-14 (+4)
4. Hoek 8-14 (+3)
5. Bennekom 8-12
6. Kozakken Boys 8-11 (+1)
7. Sparta Nijkerk 8-11 (-8)
8. Jodan Boys 8-10 (-1)
9. Zwaluwen '30 / Henver 8-10 (-2)
10. DOVO 8-10 (-5)
11. Volendam 8-9
12. SDC Putten 8-8
13. AFC Ajax 8-6 (-6)
14. Geinoord 8-6 (-7)

IJsselmeervogels periodekampioen

Topscorers:

1. Kwong-Wah Steinraht (IJsselmeervogels) 9
2. Thijs Houwing (Spakenburg) 7
=. Dennis van Meegdenburg (GVVV) 7
4. André Kemper (IJsselmeervogels) 6
=. Daan van der Valk (Geinoord) 6

Hoofdklasse C

Be Quick '28 - Nunspeet 0-1 (0-1)
29. 0-1 Frank van Twillert

Excelsior '31 - Go-Ahead Kampen 2-3 (0-2)
3. 0-1 Arjan van Keulen 14. 0-2 Marc van der Vegte 82. 1-2 Gerald Janssen 88. 2-2 Jolf Stel 89. 2-3 Jurrian Zandbergen
Bijzonderheid: Duel vijf minuten gestaakt om af te koelen na opstootje

Flevo Boys - SC Genemuiden 4-3 (3-1)
2. 0-1 Berry Halfwerk 24. 1-1 Frank van der Plaats 36. 2-1 Arjen Spaan 41. 3-1 Frank Post 70. 3-2 Freek van de Berg 79. 3-3 Erik Rotman 80. 4-3 Arjen Postma

ONS Sneek - Berkum 2-1 (2-0)
21. 1-0 Edmund Mijnheer (eigen doelpunt) 43. 2-0 Klaas Johan Knevelman 79. 2-1 Marc van der Meulen
Rood: Jan Oppedijk (ONS Sneek, 2 x geel)
Bijzonderheid: Marc van der Meulen (Berkum) mist strafschop

PKC '83 - Harkemase Boys 0-2 (0-1)
1. 0-1 Oebele Schokker 86. 0-2 Martijn Barto

Staphorst - Oranje Nassau 1-4 (0-1)
40. 0-1 Jorrit Sennema 57. 0-2 Jorrit Sennema 60. 0-3 Renco van Eeken 65. 1-3 Dimitri Kamerling 82. 1-4 Jan Grobbe

WHC - HHC Hardenberg 3-0 (2-0)
16. 1-0 Pascal Diender 38. 2-0 Henrico Mud 88. 3-0 Biko Brazil

STAND

1. Harkemase Boys 8-19
2. Go-Ahead Kampen 8-16 (+12)
3. HHC Hardenberg 8-16 (+1)
4. Nunspeet 8-14 (+5, 14 goals voor)
5. WHC 8-14 (+5, 13 goals voor)
6. Be Quick '28 8-13
7. ONS Sneek 8-11
8. Excelsior '31 8-10 (-1)
9. Flevo Boys 8-10 (-9)
10. Berkum 8-8 (+1)
11. PCK '83 8-8 (-3, 11 goals voor)
12. SC Genemuiden 8-8 (-3, 10 goals voor)
13. Staphorst 8-8 (-9)
14. Oranje Nassau 8-3

Harkemase Boys periodekampioen

Topscorers:

1. Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) 8
2. Martijn Barto (Harkemase Boys) 6
=. Arjen Postma (Flevo Boys) 6
4. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 5
=. Nick Kok (Be Quick '28) 5
=. Oebele Schokker (Harkemase Boys) 5
=. Erwin Schouten (Nunspeet) 5
=. Paul Smid (Staphorst) 5
=. Jolf Stel (Excelsior '31) 5

Regen in Saõ Paulo

Het begint er toch op te lijken dat de seizoensfinale in Saõ Paulo onder natte omstandigheden gaat plaats vinden. Op dit moment regent het licht op het Autodromo Jose Carlos Pace.

De Formule 1 teams houden nauwlettend het weer in de gaten boven Saõ Paulo. Omdat dit weekend nog geen grote hoeveelheid neerslag is gevallen hebben de teams nog niet kunnen werken aan een natweer afstelling. De kans op neerslag is tijdens de race zo'n 80 procent.

[SF] Uitslag Vallelunga race 1

De eerste race van de Superleague Formula in het Vallelunga is gewonnen door Beijing Guoan FC. De Italiaan Davide Rigon bleef in eigen land AC Milan-coureur Robert Doornbos en Galatasaray-coureur Alessandro Pier Guidi voor.

Bij Al-Ain verving Dominick Muermans voor de race de geblesseerde Paul Meijer. Hij reed in het begin rond op een vijftiende plaats. Vooraan begon de wedstrijd zoals werd verwacht met Liverpool FC, AC Milan en Galatasaray die vooraan wegreden. Dit bleef tot de pitstops zo. Daar viel Liverpool door een slechte stop terug en wist Beijing Guoan FC AC Milan in te halen.

In het vervolg van de race wist AC Milan niet meer dichterbij te komen, waardoor Beijing wist te winnen en de leiding in het kampioenschap wist te verstevigen. Derde werd Galatasaray, terwijl het van pole gestarte Liverpool door technische problemen nog terugviel naar de achtste plaats. Yelmer Buurman kwam voor PSV Eindhoven als tiende over mde meet, terwijl Muermans op een ronde achterstand als veertiende over de finish ging.

Pos. Rijder Team Tijd
1 D. Rigon Beijing Guoan FC 45:40.448
2 R. Doornbos AC Milan + 1.679
3 A. Guidi Galatasaray + 11.750
4 T. Rocha Flamengo + 32.589
5 R. Dalziel Rangers FC + 33.205
6 A. Pizzonia Corinthians + 34.288
7 C. Dolby Anderlecht + 35.238
8 T. Gommendy FC Porto + 35.712
9 A. Valles Liverpool FC + 38.594
10 Y. Buurman PSV Eindhoven + 43.216
11 D. Tappy Tottenham Hotspur + 59.987
12 M. Wissel FC Basel + 1:02.549
13 S. Katsimis Olympiacos + 1 ronde
14 D. Muermans Al-Ain FC + 1 ronde
15 F. Perera AS Roma DNF
16 A. Soucek Atletico de Madrid DNF
17 B. Garcia Sevilla FC DNF
18 E. Toccacelo Borussia Dortmund DNF

Zware blessure voor Ammi

Ahmed Ammi heeft aan het treffen met Vitesse een hersenschudding overgehouden. Daarnaast vreest men ook nog dat de verdediger van ADO Den Haag nekletsel heeft. De speler liep de kwetsuur in de eerste helft, na een kopduel, op.

Ammi werd per brancard van het veld gedragen en direct daarna naar het ziekenhuis in Arnhem vervoerd. Daar hebben de artsen zijn nek uit voorzorg vastgezet. Het is nog niet duidelijk hoelang de rechterverdediger daar moet blijven.

Vandalisme ontregelt TGV rond Parijs

Het TGV-verkeer rond Parijs is vandaag ernstig ontregeld geweest. Een of meerdere vandalen hadden gisteravond bij de Parijse voorstad Marcoussis de bovenleiding van de hogesnelheidstreinen kapotgeschoten.

Ongeveer vijftig treinverbindingen waren de dupe van het incident. Treinen kwamen met lange vertraging aan op de plaats van bestemming of moesten helemaal geschrapt worden. Vooral de diensten naar het westen van Frankrijk hadden te lijden van de beschieting.

Rubin Kazan pakt Russische titel

Voor het eerst in de geschiedenis is Rubin Kazan kampioen van Rusland geworden. De ploeg won met 1-2 bij Saturn Moscow Region en verkreeg daarmee een onoverbrugbare voorsprong op CSKA Moskou. Met drie wedstrijden te gaan heeft Rubin Kazan tien punten voorsprong.

Voor het tweede jaar op rij werd er geen club uit Moskou kampioen. Vorig seizoen wist Zenit St. Petersburg de hegemonie van de clubs uit de hoofdstad te doorbreken.

Nederlander in Istanbul in coma geslagen

Een 32-jarige Nederlander ligt in coma in een ziekenhuis in Istanbul nadat hij op straat in het uitgaanscentrum van de Turkse stad in elkaar was geslagen. Dat meldde de krant Milliyet vandaag.

Het slachtoffer bezocht het hippe restaurant Club 360 in de belangrijkste uitgaansstraat van Istanbul. Volgens het personeel was hij behoorlijk dronken toen hij het restaurant verliet en volgde er bij de uitgang een woordenwisseling over de prijs van de garderobe.

Daarna zou het personeel het slachtoffer op straat in elkaar hebben geslagen. Het restaurant ontkent de betrokkenheid van het personeel. Drie uitsmijters van de eetgelegenheid zouden zijn opgepakt, maar inmiddels weer op vrije voeten zijn. De politie wil geen commentaar geven op het lopende onderzoek.

PSV uitgeschakeld in LEN Trophy

De waterpoloërs van PSV/Bekkers zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de LEN Trophy.

In de tweede kwalificatieronde verloor het vandaag in groep p met 8-11 van Dinamo Moskou. Afgelopen vrijdag verloor het met 6-15 tegen het Thuisspelende Primorje Rijeka uit Kroatië.

Widex GZW Donk slaagde er ook niet in zich te kwalificeren. de ploeg van de Olympische succescoach Robin van Galen won zijn laatste groepswedstrijd tegen Spartak Wolgograd met 8-7, maar had de eerste twee duels al verloren.

[Prijsvraag] Win een Fleshlight!

Win een Fleshlight!
Heb jij altijd al een Fleshlight willen hebben? Dat komt goed uit!
FOK! mag er namelijk in samenwerking met Kim's Eden drie weggeven!

Wat moet je hiervoor doen?
Je hoeft alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag: Welke Fleshlight girls zijn er momenteel verkrijgbaar bij Kim's Eden?

Stuur je antwoord voor dinsdag 4 november 23.59 uur naar forumacties@fok.nl o.v.v. Fleshlight. Vergeet niet je username te vermelden! Wil je meer weten? Kijk dan even in het actietopic in SEX of KPD

Enne dames, niet getreurd, binnenkort gaat er een wedstrijd speciaal voor jullie van start!

[NK] Groenewold wint ook 5.000 meter

Renate Groenewold heeft op overtuigende wijze de 5.000 meter bij de vrouwen gewonnen. Ze bleef met een tijd van 7:04,00 Gretha Smit en Lisette van der Geest ruim voor.

Voor Lisette van der Geest was het een mooi weekend, want ook op de 5.000 meter reed ze met 7:13,86 wederom een persoonlijk record. Vierde en vijfde werden Elma de Vries en Annouk van der Weijden.

#SchaatsterTijd
1.Renate Groenewold7:04,00
2.Gretha Smit7:08,83
3.Lisette van der Geest7:13,86
4.Elma de Vries7:15,13
5.Annouk van der Weijden7:19,32
6.Marja Vis7:19,41
7.Diane Valkenburg7:24,08
8.Jorien Voorhuis7:28,53

Ericsson 4 wint eerste etappe VOR

De Ericsson 4 heeft de eerste etappe in de Volvo Ocean Race gewonnen. De Zweedse boot kwam als eerste aan in Kaapstad.

De etappe ging van start in Alicante en had een lengte van 6500 zeemijl. In het totaalklassement, waarvoor ook de in-port-races in Alicante meetellen, staat de Ericsson 4 nu ook bovenaan. De andere boten zijn op dit moment nog onderweg. De Nederlandse boot Delta Lloyd vaart momenteel op de zesde plek.

Op 15 november gaat de tweede etappe, met als eindbestemming het Indiase Cochin, van start.

Stel reist 15.000 kilometer voor nutteloze stem

Een in India woonachtig, Amerikaans echtpaar heeft er wel heel veel voor over om op Barack Obama te stemmen. Het stel heeft namelijk vijftienduizend kilometer gevlogen om hun stembiljet te kunnen inleveren.

De Nieuw-Zeelandse Susan Scott-Ker en haar Marokkaanse echtgenoot hebben beide de Amerikaanse nationaliteit gekregen maar zijn momenteel woonachtig in India vanwege hun werk. Vanwege administratieve problemen mocht het echtpaar niet per brief hun stem uitbrengen. Geen probleem voor het stel, zij onderbraken hun zeereis om per vliegtuig naar New York af te reizen.

Vele mensen zullen zich afvragen wat het echtpaar bezielt om vijfduizend dollar neer te leggen voor een vliegreis van vijftienduizend kilometer, om hun stem uit te brengen in een staat waar Obama sowieso al gaat winnen. Scott-Ker haalt hiervoor echter haar schouders op. "Apathie werkt niet in een democratie", aldus de Nieuw-Zeelandse.

In het midden? Wat een onzin!

"papa?"
"ik lijk steeds meer op jou..."
"ja maar papa"
"ik lijk steeds meer op jou..."
"pahpaahaaaaa!!!!"
"ik lijk steeds meer op jou..."
"nouhouuuu, pa-paaa!"
"ja lieve schat, zeg het eens?"
"nou, ik wil..."
"...ook zo'n broek met van die zakken aan de zijkant!"
"nee, papa..."
"ik lijk steeds meer op jou..."
"nouHOU!  papaikwil.."
"..ook zo'n broek met van die zakken aan de zijkant!"
"Papamagikinhetmiddenzitten?"
"in het midden?  wat een onzin!  Had-ie van Bose gehoord had-ie voor Bose gekozen!"

Van Deutekom: "Lastiger om de winst te pakken"

Paulien van Deutekom slaagde er dit seizoen wederom in om tijdens het NK afstanden de 1.500 meter op haar naam te schrijven. Toch was ze van mening dat de schaatsmijl minder soepel ging dan de 1.000 meter van gisteren.

"Het verschil met Ireen Wüst is dan wel bijna een seconde, maar toch ging het stroever. De laatste ronde moest ik oppassen dat ik niet te veel ging krabbelen, maar het is gelukt en daar ben ik zeer tevreden mee", liet Van Deutekom optekenen.

De schaatsster heeft er overigens voor gekozen om niet op de 5.000 meter te starten. "Volgende week moet ik in Berlijn bij de World Cup weer vol aan de bak. Dus we hebben besloten hier van deze stayerafstand af te zien."

Tuitert: "Drie keer podium niet verwacht"

Mark Tuitert werd tijdens de 1500 meter van het NK afstanden tweede en baalde vooral van het feit dat de eindzege voor zijn neus werd weggekaapt. Toch kon de schaatser ook nog lachen.

"Ik ben een jaartje ouder. Samen met mijn trainer Jac Orie heb ik bewust voor een piekmoment gekozen tijdens deze NK afstanden. Dat is er uit gekomen," aldus Tuitert, die tevreden op zijn race kon terugkijken.

Eerder dit weekend wist de schaatser ook al een podiumplaats op de 500 meter en de 1000 meter af te dwingen. "Drie keer het podium halen had ik niet verwacht. De World Cups zijn dit seizoen van ondergeschikt belang voor mij. In januari, februari en maart moet ik er weer staan. En dan bouw ik weer van deze piekmomenten in, ha, ha!"

Kramer wist in de slotrit van Erben Wennemars te winnen en liet een fenomenale tijd noteren, namelijk 1:45,81. "Dit was een hele beste 1500 meter. Ik had in de slotronde gas over. Deze afstand was eigenlijk nog niet constant genoeg, maar het gaat steeds beter, aldus de jonge schaatser.

Wereldrecord hoogste stelten gebroken

Een Australiër heeft een bijzonder wereldrecord gebroken. De Aussie heeft namelijk een stukje gewandeld op 's werelds langste stelten. Maar liefst zeventien meter lang waren de stelten waarop acrobaat Roy Maloy gisteren de straten van het Australische Adelaide onveilig maakte.

Maloy heeft vele peentjes gezweet zo hoog boven de grond. "Ik ben nog nooit zo bang geweest", bekende hij. "Ik was ervan overtuigd dat ik dood zou gaan."

Omdat houten stelten van deze lengte makkelijk kunnen afbreken, werden voor de poging speciale stelten gemaakt van aluminium. Om op de lange stelten te stappen, moest Malloy op de vierde verdieping van een gebouw uit het raam stappen.


De bewuste acrobaat aan het oefenen voor de stunt

Burgemeester Kerkrade wil coffeeshops sluiten

In navolging van zijn collega's in Roosendaal en Bergen op Zoom wi burgemeester Jos Som van de Zuid-Limburgse gemeente Kerkrade de coffeeshops in zijn gemeente sluiten. De burgervader is de overlast van de coffeeshops en de drugshandel zat. Als het aan hem ligt maakt het kabinet ook op landelijk niveau een einde aan de koffieshops.

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht is het niet eens met de maatregel. Volgens hem zal de sluiting alleen maar leiden tot meer overlast. Vrijdagochtend zullen de burgemeesters van Maastricht, Heerlen, Kerkrade en Sittard-Geleen de kwestie bespreken. Dit in aanloop naar de landelijke 'wiettop' die op 20 november in de MECC in Maastricht wordt gehouden.

Met dank aan Whiteman voor de submit.

Wojciechowski: "Mooie avond"

Pawel Wojciechowski beleefde dit weekend zijn debuut in de selectie van sc Heerenveen en luisterde dit tijdens het duel tegen AZ (3-3) op met de openingstreffer. Na een half uur spelen werd de 18-jarige Pool gewisseld, wegens een blessure aan zijn knie.

"Heel jammer dat ik niet door kon, maar desondanks was het voor mij een mooie avond. Scoren tijdens mijn debuut is een droom. Op dat moment beleefde ik het beste moment uit mijn leven. Wat was ik blij", liet Wojciechowski in een reactie weten.

Eerder dit seizoen was Wojciechowski ook al te zien bij Jong sc Heerenveen. "Toch was ik niet nerveus voor de wedstrijd tegen AZ. De trainer stelde me gerust. Ik moest gewoon zo spelen als ik in de A-junioren ook deed. Dat heb ik gedaan en tot aan het moment dat ik niet verder kon, ging het best goed."

Koevermans: "Intikker kan ook mooi zijn"

Zijn 119e doelpunt in de 200ste wedstrijd van Danny Koevermans was er een om in te lijsten. Vanaf een meter of twintig krulde hij de bal over Maikel Aerts in de verre hoek. Een mooi verjaardagscadeautje voor de aanvaller, die gisteren dertig werd, maar daar wilde de spits niets van weten.

PSV lijkt door de 2-0 zege tegen Willem II weer wat houvast in de ploeg te hebben. Na de flinke tik die Roda JC vorig weekend uitdeelde(2-3) was de overwinning op de Tilburgers verdiend.

Koevermans fleurde de eenzijdige wedstrijd op met een fenomenale stift van buiten de zestienmetergebied: 2-0. "Het is misschien het hoogtepuntje van de avond, maar hij telt net zoveel als intikkertjes en die kunnen ook mooi zijn. Op het juiste moment meelopen en dan het breedtepassje binnenlopen voelt ook goed", verzekerde de spits Goal.com na afloop.

Het doelpunt kan je hier nog eens bekijken.

Niet meer online door gelekte Xbox Experience

Het was natuurlijk te verwachten: vroeg of laat zou de nieuwe Xbox Experience uitlekken en op het internet te downloaden zijn. Voor sommigen is zoiets leuk om even uit te proberen, maar in dit geval is het niet verstandig om NXE alvast te installeren.

Het blijkt namelijk dat deze gelekte versie van NXE je live account uitschakelt tot 19 november, wat de officiële releasedatum van de update is. Met andere woorden... als je deze gelekte versie gebruikt... kan je tot 19 november niet online met je Xbox 360. U bent gewaarschuwd...



Uitslagen Eredivisie 02/11/2008 I

Om half 1 begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Roda JC - Feyenoord 0-4
53' Wijnaldum 0-1
57' Fer 0-2
67' Makaay 0-3
70' Biseswar 0-4

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 17.000.
Gele kaart: Kah (Roda JC), Hofland (Feyenoord)

Opstellingen

Roda JC: Castro, Saeijs, De Fauw, Kah, De Jong, Vormer, Hadouir (Linssen/79), Meeuwis, Bodor, Cissé, Oper (Yulu Matondo (79)

Feyenoord: Timmer, Greene(Tiendalli/39), Bahia, Hofland, De Cler, Wijnaldum (Bruins/79), El Ahmadi, Fer, v.Bronckhorst, Biseswar, Makaay



Vitesse - ADO Den Haag 3-1
1' v. Wolfswinkel 1-0
19' Immers 1-1
42' Kolk 2-1 penalty
90'+1 Tarvajärvi 3-1

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 15.000.
Gele kaart: Jenner (Vitesse), Horváth. Kum, Verhoek, Immers (allen ADO).

Vitesse:Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, v.d.Struijk, Kuiper (Sansoni/81), Kolk, Claudemir, Hofs, Jenner (Kaya/76), v.Wolfswinkel, Büttner

ADO: Zwinkels, Ammi (El Moussaoui/32), Horváth, Kum, Bosschaart (Schwiebbe/42), Cornelisse (Meric/70), Rankovic, Immers,Knopper,Caracciolo,Verhoek

Porno-industrie geraakt door kredietcrisis

De internationale kredietcrisis begint steeds grotere vormen aan te nemen. Na banken en verzekeraars, zitten nu ook de makers van porno in de hoek waar de klappen vallen. Door de crisis zijn er nu dan ook minder bedrijven aanwezig op de Internationale Erotische Salon van Lissabon (SIEL).

Dit zegt de directeur van een van Spanjes grootste pornobedrijven, Marcelo Diago. Ondanks de financiële crisis, waren er gisteren toch zo'n achtduizend bezoekers aanwezig op de openingsdag. Dit zijn meer mensen dan vorig jaar op de eerste dag van de SIEL.

Tijdens de happening kan men gebruik maken van een partnerruilzaal, een erotisch reaturant en een erotische biechtstoel. Verder kan men er oefeningen doen voor de versterking van vaginale spieren. Daarnaast is men welkom op de set van een pornofilm.

[NK] Kramer imponeert op 1500 meter

Sven Kramer heeft op fabuleuze wijze de Nederlandse titel op de 1500 meter in de wacht gesleept. Mark Tuitert legde beslag op de tweede plaats en Simon Kuipers werd derde.

Lars Elgersma was de eerste schaatser, die een bekende naam had. Hij nam het in zijn rit op tegen de kampioen van de junioren, Jan Blokhuijsen. Elgersma liet uiteindelijk een tijd van 1:48,52 noteren. Twee ritten later verscheen Tom Prinsen op het ijs. De schaatser nam het op tegen Sjoerd de Vries, die de rit in een tijd van 1:48,29.

In de rit die volgde zorgde Rhian Ket en Koen Verweij voor een verrassing door voorlopig de eerste en tweede plaats te bezetten. In rit negen verschenen Beorn Nijenhuis en Stefan Groothuis op het ijs. Groothuis won de rit in een tijd van 1:47,11. Ook de tijd van Nijenhuis (1:47,91) viel niet tegen.

Daarna was het de beurt aan Kuipers en Stefan Groothuis. Kuipers zegevierde in deze rit en liet een tijd van 1:46,35 noteren. Vervolgens streden Ben Jongejan en Tuitert tegen elkaar. De laatstgenoemde schaatser zette een uitstekende tijd neer, te weten 1:46,06. In de laatste rit namen Erben Wennemars en Kramer, die er met de Nederlandse titel vandoor ging. De jonge Fries voltooide de 1500 meter in 1:45,81.

Kramer, Tuitert, Kuipers, Wennemars en Groothuis zullen volgend weekend in Berlijn op de 1500 meter uitkomen.


#Naam schaatserTijd
1Sven Kramer1:45,81
2Mark Tuitert1:46,06
3Simon Kuipers1:46,35
4Erben Wennemars1:46,67
5Stefan Groothuis1:47,12
6Rhian Ket1:47,89

Win met de FOK! SchaatsQuiz

Het langebaanschaatsen begint aankomend weekend met het Nederlands kampioenschap afstanden in Heerenveen. En voor de schaatsfans op FOK! hebben we gedurende het gehele seizoen de FOK! SchaatsQuiz.

In samenwerking met Trendis maak je kans op een van de in totaal 65 prijzen die er te winnen zijn.

Op de zondag van elk schaatsweekend, als een NK, EK, WK of wereldbekerwedstrijd is geschaatst, worden er op FOK!sport en het Sportforum drie vragen gesteld. Die vragen kunnen over het schaatsweekend gaan, maar ook over eerdere gebeurtenissen bij het langebaanschaatsen. De antwoorden kunnen naar ons worden gestuurd per pm of mail. Per goed antwoord kan er 1 punt worden verdiend.

De tien users die het meest aantal punten hebben aan het eind van de maand, winnen een prijs. Mochten er meerdere users met hetzelfde aantal punten zijn, dan zal er worden geloot. Aan het begin van iedere maand zetten we het puntenaantal weer op nul zodat iedereen evenveel kans maakt op een van de prijzen.

Als een user in een van de maanden de eerste prijs wint, dan maakt hij of zij in de resterende maanden geen kans meer om wederom eerste worden. Voor de rest mag iedereen elke maand meedoen.

De prijzen die je elke maand kan winnen:

De winnaar krijgt een paar Noren, een winterjack, een sporttas en handschoenen

De nummer twee wint een trainingspak

De nummers drie en vier van elke maand winnen een schaatsbroek

De nummer vijf van elke maand wint een joggingpak

En de nummers 6 t/m 10 gaan naar huis met een een sporttas

Overleden uitvinder wint 'Beste Idee van Nederland'

Gisteravond vond de finale van het programma "Het Beste Idee van Nederland" plaats dat werd georganiseerd door SBS 6. De winnaar is een klemsysteem voor de wandelstok geworden, met een overwinning van 46 procent van de stemmen van de kijkers. Het klemsysteem is bedacht door de onlangs overleden uitvinder Fons Marcus.

Vorige maand is de ontwerper van de wandelstokklem overleden, niet wetende dat zijn idee zou doordringen tot de finale van "Het Beste Idee van Nederland". In de laatste uitzendingen nam zijn 76-jarige neef Wim de Vroedt de plaats in van Marcus, die 81 jaar is geworden.

De hoofdprijs bestaat uit 25.000 euro en een contract om het idee daadwerkelijk in productie te laten nemen. Binnenkort is de wandelstokklem dus waarschijnlijk in de winkels te verkrijgen. Marcus had in zijn testament laten vastleggen dat, als hij zou winnen, 50 procent van de opbrengst naar goede doelen gaat.
 

[NK] Van Deutekom wint 1500 meter

Paulien van Deutekom is opnieuw Nederlands kampioene op de 1500 meter geworden. In de laatste rit wist ze de eerste plaats van Ireen Wüst over te nemen. Marrit Leenstra completeerde de top drie.

De eerste bekende naam die op het ijs verscheen was Margot Boer. Zij nam het in haar race op tegen Tessa van Dijk en moest haar meerdere in haar opponente erkennen. Boer opende nog wel goed, maar klokte uiteindelijk een tijd van 2:03,19, terwijl Van Dijk 2:02,83 liet noteren. In de rit daarna wist Lisette van der Geest net niet onder de twee minuten te duiken. De schaatsster wist haar 1500 meter in 2:00,32 te voltooien.

In rit vijf kwamen twee marathonrijdsters tegen elkaar uit, te weten Elma de Vries en Janneke Ensing. De eerstgenoemde schaatsster dook als eerste onder de twee minuten en klokte 1:59,61. Twee ritten later verscheen Diane Valkenburg op het ijs. Zij streed tegen Jorien Voorhuis, die uiteindelijk wist te winnen in een tijd van 2:00,19. Valkenburg moest zich tevreden stellen met 2:00,99.

Vervolgens nam Leenstra het op tegen Laurine van Riessen. Leenstra wist zich vervolgens als eerste voor de WB-wedstrijden op de 1500 meter in Berlijn te plaatsen door 1:59,43 te laten noteren. Daarna volgde een strijd tussen Wüst en Annette Gerritsen, die door de Brabantse werd gewonnen. Ze klokte een tijd van 1:59,07 en was hiermee zeker van een podiumplaats.

In de laatste race verschenen Sanne Delfgou en Van Deutekom op het ijs. De laatstgenoemde schaatsster won de rit en pakte ook de Nederlandse titel. Daarnaast mochten Wüst, Leenstra, de verrassende De Vries en Van Riessen mee naar Duitsland.



#Naam schaatssterTijd
1Paulien van Deutekom1:58,16
2Ireen Wüst1:59,07
3Marrit Leenstra1:59,43
4Elma de Vries1:59,61
5Laurine van Riessen1:59,72
6Jorien Voorhuis2:00,19

Kabinet bindt strijd aan met vastgoedfraude

Het kabinet werkt aan een harde aanpak van criminaliteit in de vastgoedwereld. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft vandaag een offensief aangekondigd dat criminelen uit de sector moet bannen. Notarissen spelen daarin een belangrijke rol.

Hirsch Ballin zei dat in het tv-programma Buitenhof. Hij neemt samen met de ministers van Financiën en Binnenlandse Zaken een reeks maatregelen om bijvoorbeeld witwassen en fraude tegen te gaan.

De controle op de vastgoedwereld wordt verscherpt. Daarnaast wil het kabinet de sector minder ondoorzichtig maken. Makelaars, taxateurs en notarissen moeten daartoe laten zien dat ze integer te werk gaan en meer inzicht geven in hun werkwijze. De dienstverleners zullen met helpen bij de bestrijding van hypotheekfraude.

McClaren: "Draad snel weer oppakken"

FC Twente verloor gisteren thuis met 0-2 van Ajax. Steve McClaren, de trainer van de club uit Enschede, was hevig teleurgesteld, maar keek ook meteen weer vooruit.

"We moeten de zaak zo snel mogelijk weer opppakken", aldus McClaren na afloop. "Want er wacht een aantal erg belangrijke wedstrijden."

"Het is bijzonder frustrerend om hier te zitten in de wetenschap dat we met 0-2 hebben verloren. We verloren een moment de concentratie en dat werd meteen afgestraft door Ajax", aldus McClaren die duidelijk een verschil in instelling bij zijn ploeg zag tussen de eerste en de tweede helft. "Ik vond dat we in de eerste helft niet ons gebruikelijke niveau haalde. Tijdens de rust hebben we een aantal dingen gecorrigeerd en daardoor liep het in de tweede helft allemaal beter."

Volgens de Brit scoorde zijn ploeg niet omdat het zijn dag niet had. "Het was één van die dagen. Ik had op een gegeven moment het gevoel dat we tot de volgende morgen door hadden kunnen voetballen zonder te scoren."

Braziliaanse GP live op FOK!sport

Na eerdere experimenten die vooral bij de voetbalwedstrijden zeer gewaardeerd worden, zal ook de Braziliaanse Grand Prix met een live-update op FOK!sport verslagen worden.

Tijdens de Formule 1-race wordt door FOK!sport al sinds jaar en dag mee geschreven, waardoor het verslag van de race al voordat de coureurs het podium beklimmen online staat. Nu zal ook tussendoor dat verslag geüpdatet worden, waardoor je het gevoel hebt de wedstrijd 'live' te kunnen volgen met wat er zoal gebeurt.

Op deze manier hopen we dat we degenen die de race niet live kunnen kijken, toch met regelmatige updates op de hoogte kunnen houden van het verloop van de race.

Veel plezier met het laatste live-updateverslag dit seizoen van de Grand Prix van Brazilië, op het Autódromo José Carlos Pace! De race begint om 18:00 uur Nederlandse tijd.

[gerucht] Installatie op 360 HDD zorgt voor betere graphics?

Volgens een weblog op Variety brengt de naderende Xbox update meer voordelen met zich mee dan Microsoft bekend heeft gemaakt. Zij hebben namelijk Fable II geinstalleerd op hun 360, wat mogelijk is omdat zij gebruik maken van een beta van de New Xbox Experience. Na het installeren, wat ongeveer acht minuten in beslag heeft genomen, zou de game veel scherper en helderder zijn geworden. Ook werd de Xbox aanzienlijk minder luidruchtig.

Microsoft heeft nog geen reactie op dit gerucht gegeven. Ook is er geen bewijsmateriaal waarmee we kunnen vergelijken of de Xbox inderdaad spellen mooier weergeeft na installatie. Als er meer bekend wordt rond dit gerucht lees je dat uiteraard hier.

Tottenham-voorzitter haalt uit naar Berbatov

De voorzitter van Tottenham Hotspur, Daniel Levy, heeft uitgehaald naar aanvaller Dimitar Berbatov. Levy heeft gezegd dat de huidge spits van Manchester United twee keer voor zijn oude club uit Londen weigerde te spelen. De Bulgaar wilde op die manier een transfer naar United afdwingen.

Levy zegt dat de instelling van Berbatov zijn weerslag op het team had. "We wisten al een jaar dat hij deze club wilde verlaten. We hadden een speler die twee wedstrijden niet voor ons wilde spelen. Dat had een nadelig effect in de kleedkamer," aldus Levy tegenover Sky Sport.

Tottenham lijkt na een slechte start van het seizoen weer op de goede weg te zijn. De Spurs wonnen met 2-1 van titelkandidaat Liverpool en staan hierdoor niet langer laatste in de Premier League.

Canadese dj's neppen Palin

Het is in de media al Obama all over the place. En als je dan al aandacht hebt voor John McCain of zijn running-mate Sarah Palin, dan moet dat natuurlijk niet te positief zijn. Dus belden twee Canadese radiopresentoren met Sarah Palin om haar voor de gek te houden. Ze zetten een dik frans accent op en deden net of ze namens de Franse president Nicolas Sarkozy belden.

Sarah Palin kreeg de telefoon van haar medewerkers en dacht echt dat ze de president aan de telefoon had. "Wat een eer dat u belt", riep ze. "Natuurlijk we kunnen samen gaan jagen", beloofde ze de beller. Ze verzekerde hem er vervolgens van dat ze vice-president Cheney niet zal meenemen op hun tripje. "Ik schiet nauwkeurig".

Het gesprek was live in de uitzending te horen. Palin ontdekte pas dat ze met twee briljante radiomakers te maken had toen ze hun ware identiteit onthulden. De reactie van de republikeinse campagne is nuchter: 'C'est la vie'.

 Met dan aan FIGJAM voor de submit.
 

FOK!wereldvoetballer van het Jaar bekend

Op het FOK! VBL-forum werd de afgelopen twee jaar een verkiezing voor de FOK!wereldvoetballer van het jaar gehouden. Eerder gingen Fabio Cannavaro en Kaká er met de eer vandoor. Maar welke speler pakt deze titel dit jaar?

Hoe ging het in zijn werk?
De voorronde is net geweest waarbij iedereen zijn namen mocht doorgeven, daaruit zijn 20 spelers door gegaan naar de finaleronde

Hoe ging de finale in zijn werk?
Iedereen koos uit de lijst namen zijn top 3 spelers. De nummer één krijgt 5 punten, de nummer twee krijgt 3 punten en de nummer drie krijgt 1 punt. Er zijn uiteindelijk 104 stemmen uitgebracht. Het aantal punten is vermeld na de naam van de speler.

Hierbij de uitslag van FOK! wereldvoetballer van het Jaar 2008

Cristiano Ronaldo is verkozen tot FOK!wereldvoetballer van het Jaar. De Portugees vergaarde 227 stemmen. Dit is flink wat meer dan de nummer twee, Lionel Messi, die 'slechts' 157 stemmen kreeg. De top drie wordt afgesloten door Steven Gerrard met 88 stemmen.

DVD: Little Britain Live

Drie seizoenen lang wisten Matt Lucas en David Walliams ons op tv te vermaken met hun comedy-show Little Britain. Na dit televisiesucces wilden de heren eens proberen of deze karakters uit de serie het ook live goed zouden doen; een theatertour werd geboren. Little Britain Live deed meer dan 200 zalen in Engeland aan, stuk voor stuk uitverkocht. Van de voorstelling in Blackpool (het Blackpool Opera House - je moet wel dúrven!) in mei 2006 werden opnames gemaakt en deze zijn sinds kort op dvd verkrijgbaar. Tijd voor meer:

Britain, Britain, Britain...

Stevens wisselde Afellay uit voorzorg

PSV won gisteren vrij eenvoudig met 2-0 van Willem II. Ibrahim Afellay werd in de tweede helft naar de kant gehaald. Uit voorzorg, aldus trainer Huub Stevens.

Dinsdag al speelt PSV in de Champions League tegen Olympique Marseille. "Liever had ik nog wat meer jongens eerder rust gegeven," verklaarde Stevens na afloop op de persconferentie. "Helaas stond het verloop van de wedstrijd dat niet toe."

Stevens reist met vertrouwen naar Frankrijk. "Vooral aanvallend heeft Marseille veel kwaliteit. Als wij goed georganiseerd spelen maken we een kans. Dat hebben we in het eerste duel bewezen." Op eigen bodem versloeg PSV de tegenstander recentelijk met 2-0.

De intentie van PSV in Marseille is niet verliezen, stelde Stevens. Daarmee zet de club dan een grote stap richting tenminste de derde plek in de poule, in elk geval na de winterstop goed voor de UEFA Cup.

Tante van Obama is een illegaal

De laatste troef uit de hoge hoed van de Republikeinen is een tante van Obama. Dit weekend werd bekend dat de presidentskandidaat een tante heeft die illegaal in Amerika verblijft. Het gaat om de Keniaanse Zeituni Onyango.

Vier jaar geleden werd een asielaanvraag afgekeurd en sindsdien is ze dus illegaal in Amerika. Ze is een van de 12 mijoen illegalen in de USA. Campagnemedewerkers van Obama hebben laten weten dat Obama helemaal geen contact had met zijn tante. Inmiddels is bekend dat ze wel 209 euro heeft gedoneerd aan Obama. Dat wordt nu teruggestort, want presidentskandidaten mogen geen campagnegeld van buitenlanders aannemen.



Behalve een tante heeft Obama ook een halfbroer.

Loeb zet unieke prestatie neer

Sebastien Loeb heeft voor een unieke prestatie gezorgd door in Japan voor het vijfde jaar op rij de wereldtitel te veroveren. Hij onttroonde hiermee de voormalige kampioenen Juha Kankkunen en Tommi Mäkinen. Beide Finse rallygrootheden werden vier keer wereldkampioen.

Bij de rally in Japan, de voorlaatste van het seizoen, had de Fransman aan een derde plaats genoeg om de wereldtitel voor zich op te eisen. De 34-jarige Loeb eindigde als derde, de rally werd gewonnen door Loeb's enige overgebleven concurrent, de Fin Mikka Hirvonen.

Meisje (5) moest trouwen met 7-jarige

De Pakistaanse politie heeft wel een heel bizarre bruiloft weten te voorkomen. Een vijfjarig meisje stond op het punt te trouwen met een zevenjarige. De ouders van beide kinderen wilden zo een vete die al acht jaar duurde oplossen.

Het huwelijk zou worden ingezegend door een islamitische geestelijke en er waren honderd gasten aanwezig. De Pakistaanse wet verbiedt echter huwelijken onder de achttien jaar. De ouders en de geestelijke zijn gearresteerd en riskeren een fikse straf, namelijk een maand cel en acht euro boete. Voor wie dit niet goed heeft gelezen: een maand cel en acht euro boete.

Hier vind je een foto van het bruidspaar.

Weer Britse USB-stick op straat

In Groot-Brittannië is weer gevoelige informatie op straat komen te liggen. Een usb-stick met namen en wachtwoorden voor een overheidssite werd voor een Britse pub gevonden. Het betreft een site voor ondermeer kinderbijslag en belastingteruggave.

De gegevens van 12 miljoen Britten die ingelogd zijn geweest op de site, kunnen volgens een Britse krant worden achterhaald. Volgens de overheid zijn de gegevens echter niet in gevaar geweest. De site werd uit voorzorg wel tijdelijk offline gezet.

De Britse overheid verliest wel vaker gegevens van miljoenen mensen, onder andere doordat laptops en usb-sticks gestolen worden. Ook in ons land komt het geregeld voor dat usb-sticks verdwijnen en weer opduiken.

DVD: Storm Warning

Soms lees je weleens in de krant dat een of meerdere psychopaten iemand anders het leven zuur heeft gemaakt. De krant van wakker Nederland rept dan vaak van een horrormoord zoals we die in Saw of consorten konden zien. Het is natuurlijk maar de vraag of in dit soort gevallen de kip of het ei eerder was. Putten de filmmakers inspiratie uit de gruwelijke verhalen van de werkelijkheid of zijn er idioten die denken dat het leuk is om andere mensen op een filmische manier leed toe te brengen? Welk van de twee stellingen ook waar is, de laatste jaren is er een flinke toename in het aantal films waarin gemarteld wordt. Een van de nieuwste 'aanwinsten' binnen het genre is de Australische horror Storm Warning. De film komt rechtstreeks uit op dvd en is inmiddels overal verkrijgbaar.


Baandebuut nieuwe BMW op 20 januari

Op 20 januari zal BMW voor het eerst met de nieuwe F1.09-bolide rijden. Dit heeft het team gisteren laten weten na afloop van de kwalificatie. De roll-out zal plaatsvinden op het circuit van Valencia.

De teambaas van BMW, Mario Theissen, zei al eerder dat de ontwikkeling van de nieuwe auto op schema ligt. "Volgens mij zijn we op de goede weg. De ontwikkeling van de aërodynamica en het KERS-systeem verloopt volgens plan."

Windows 3.11 is niet meer

Sinds gisteren is Windows 3.11 officieel verleden tijd. Microsoft ondersteunde nog altijd de 'embedded' versie voor een klein aantal fabrikanten van bijvoorbeeld kopieerapparaten en informatieschermen. Voor consumenten is Windows 3.11 al sinds het einde van de vorige eeuw niet meer verkrijgbaar.

Windows 3.11 for Workgroups verscheen in 1993 en het betekende een grote sprong voorwaarts voor grafische interfaces. Twee jaar later werd het besturingssysteem opgevolgd door Windows 95. De laatste gebruikers moeten nu gedwongen overstappen op een ander systeem, bijvoorbeeld op een aangepaste versie van Windows XP.

Met dank aan Rorata voor de submit.

FOK!columnist Bazbo signeert boek

Ben je fan van FOK!columnist Bazbo, vind je zijn columns vermakelijk of heb je werkelijk niks beters te doen vandaag: ga dan eens kijken in Café 'Sam Sam' aan de Van Kinsbergenstraat 17 te Apeldoorn. Daar signeert Bazbo, die ook luistert naar de naam Bas Langereis, zijn boek 'Alles kan Kapot'. Ook leest hij wat verhalen voor.

'Alles kan kapot' is de debuutroman van Bazbo. Hierin wordt de hoofdpersoon heen en weer geslingerd tussen geboorte en dood, liefde en verdriet, realiteit en fantasie, weldenkendheid en waanzin. Ingewikkeld? De schrijver zal je graag vertellen hoe het allemaal zit. De toegang is gratis, de entertainment ook. Dus pak die auto, trein of postkoets naar Apeldoorn en ontmoet knuffelbeer Bazbo vanaf 16.00 uur in levende lijve. Groupies zijn ook welkom.  

bazbo

Alles kan kapot!

Stam: "We tikten Ajax weg"

Door een 0-2 nederlaag tegen Ajax is FC Twente de ongeslagen status in de vernieuwde Grolsch Veste kwijt. Ronnie Stam, middenvelder bij de Tukkers, baalde na afloop van de verliespartij.

Zo boeiend als het na rust was, zo statisch was het voor de pauze. Ronnie Stam had daar wel een verklaring voor. "Het werd ons ook onmogelijk gemaakt om te voetballen. Als je met 22 man op één helft staat komt geen enkele ploeg er doorheen", zei hij over de defensieve strijdwijze van Ajax.

In het tweede bedrijf kregen achtereenvolgens Blaise N’Kufo, Douglas en Cheick Tioté honderd procent kansen om de stand gelijk te trekken. Stam: "In de tweede helft lukte eigenlijk alles. We tikten ze weg, alleen het scoren lukte niet. Ongelofelijk."

Over zijn eigen wedstrijd was de voormalig speler van NAC Breda redelijk tevreden. "Ik startte in de eerste helft als middenvelder en schoof na de rust naar de rechtsback-positie. Het ging aardig, maar daar heb je niets aan".

KRO: Dood nog steeds taboe

De dood is nog steeds taboe in Nederland. Twee van de drie Nederlanders bezoeken nooit het graf van dierbaren en praten nimmer met familieleden over hun eigen dood en het afscheid erna. Vier van de vijf zetten uitvaartwensen niet op papier.

Dat blijkt uit onderzoek van Kaski in opdracht van de KRO en de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. Het tv-programma Ode aan de Doden, gewijd aan Allerzielen, presenteert de resultaten vanavond (21.15 uur) op Nederland 2.

Bijna de helft van de Nederlanders wil dat kinderen de overledene niet zien. En ruim 70 procent wil liever niet thuis worden opgebaard.

Eindredacteur Leo Fijen van het KRO-programma is geschrokken van de onderzoeksresultaten. "We denken dat we tegenwoordig gemakkelijker omgaan met de dood, maar dat valt erg tegen. Van de kerkelijke Nederlanders bezoekt rond de helft nooit het graf van hun overleden dierbaren. Bij de onkerkelijke groep is dat zelfs 72 procent, dat is toch wel heel veel."

Ruim een derde van de Nederlanders (36 procent) gelooft in een leven na de dood. In 2006 geloofde nog 40 procent daarin en in 1996 was dat nog 45 procent.

Ruim een kwart van de nabestaanden ervaart de aanwezigheid van overleden dierbaren en bijna de helft (45 procent) praat hardop of in gedachten met hen. Dat geldt vooral voor vrouwen.

Nederlanders hebben tot slot een lichte voorkeur voor cremeren (43 procent) boven begraven (39 procent).


Dood nog steeds taboe  (foto: ANP)

"Jammer dat AZ wedstrijd uit handen geeft"

Gisteren wist SC Heerenveen vlak voor tijd in eigen huis een punt te pakken tegen AZ. Paulo Henrique kopte een voorzet van Gerald Sibon binnen en zorgde voor de 3-3 eindstand.

Na afloop van de wedstrijd was de coach van de Alkmaarders, Louis van Gaal, teleurgesteld om de late gelijkmaker. "Ik vond dat we in de eerste helft niet ons spel konden spelen. Heerenveen scoorde een gelukkige goal en dan kunnen ze hun spel spelen; van achteruit en counteren. Je ziet dat AZ weer tot leven komt, nadat we in de tweede minuut na rust gelijkmaken. Dan valt de 1-2 van Holman en dan verwacht je dat we de wedstrijd kunnen beslissen. Het is dan jammer dat je drie minuten voor tijd toch de wedstrijd uit handen geeft," aldus Van Gaal.

Voedseltekort voor vogels

Wie van vogels houdt en de beestjes wil helpen de winter door te komen, doet er goed aan om een extra zakje pinda's of nootjes buiten te hangen. De mussen, mezen en merels zullen daarvoor heel dankbaar zijn, schrijft De Telegraaf vandaag.

De komende maanden dreigen er nog meer kleine vogels op grote schaal om te komen van de honger. Dit aantal is groter dan vorige winters, omdat er in de Europese bossen nauwelijks voedsel meer te vinden is. De Belgische natuurorganisatie Natuurpunt meldt dat er op dit moment een groot tekort is aan beukennootjes, eikels en hazelnoten.
 
De tekorten hebben de afgelopen maanden al voor een 'invasie van zaadetende vogels' gezorgd, uit onder andere Scandinavië en Oost-Europa. Omdat deze vogels sterke concurrentie zijn voor 'onze' vogels, zijn deze genoodzaakt om naar de steden en parken te komen. "Wie een voederplank in de tuin zet kan al snel op heel wat bezoek rekenen", aldus de natuurorganisatie.

LittleBigPlanet: "Eigen plaatjes importeren deze kerst"

Een aantal weken terug berichtten we jullie met het nieuws dat het in LittleBigPlanet niet mogelijk zou zijn om je eigen plaatjes in de game te importeren. Het zou alleen mogelijk zijn om deze met de Playstation Eye camera te fotograferen en te plaatsen. Voor iedereen die dit nogal omslachtig vindt hebben we nu goed nieuws.

Deze kerst zal het door middel van een update mogelijk worden om je eigen plaatje te importeren. Volgens Alex Evans is deze functie niet in de game bij de release inbegrepen omdat ze er simpelweg geen tijd meer voor hadden.

LittleBigPlanet ligt vanaf 7 november in de Nederlande winkels.

Parket is strafdossier kwijt

Wederom is justitie een groot aantal stukken in een stafzaak kwijtgeraakt. Dit bleek afgelopen week uit onderzoek dat vrijdag door het parket in Amsterdam werd bevestigd. De vermissing van de stukken werd pijnlijk duidelijk in een strafzaak waarin de bekende advocaat mr. Peter Plasman optrad.

In de zaak werd anderhalf jaar cel geëist tegen een persoon die een groot aantal creditcards en bankpassen zou hebben vervalst. "Tijdens de behandeling merkten de rechters dat ook in deze zaak een groot deel van het strafdossier ontbrak", aldus Plasman. "De officier van justitie liet daarop weten dat dit deel is kwijtgeraakt."

Eerdere vermissing 

Het is niet de eerste keer dat dossiers kwijtraken. Ruim een week geleden bleken ook al dossiers kwijt te zijn geraakt. Deze verdachten dreigen door de vermissing vrijuit te gaan, maar de Kamercommissie heeft minister Ernst Hirsch Ballin toen gevraagd de regel te schrappen waardoor verdachten vrijuit gaan als het originele strafdossier kwijtraakt. Deze verdachten mochten echter wel naar huis toen de blunder aan het licht kwam, terwijl ze eerder tot vier en vijf jaar cel waren veroordeeld.
 
'Diepgravend onderzoek'

Het College van procureurs-generaal, de top van het openbaar ministerie, heeft naar aanleiding van de voorvallen een 'diepgravend onderzoek' aangekondigd. Volgens een woordvoerder van het parket in Amsterdam zijn de stukken in nieuwe zaak mogelijk bij de administratie zoekgeraakt. "Maar waar precies, hebben we niet meer kunnen achterhalen.
 
Serrano T.

In de nieuwe zaak staat Serrano T. terecht voor bezit van vervalste en blanco betaalpassen. Met deze passen verrichtte hij een groot aantal transacties. Omdat de man op video was vastgelegd, had de politie een 'ronde zaak' tegen de man. Hij liep tegen de lamp bij een aanrijding. Ongeveer tweederde van het strafdossier is zoek, waarop advocaat Plasman stelt dat de bewijzen in de vermiste stukken niet mee mogen wegen in de strafzaak. Justitie had echter wel kopietjes van het dossier, maar deze zijn volgens Plasman niet rechtsgeldig.

Vooralsnog ziet het parket in Amsterdam geen aanleiding om de nieuwe vermissing mee te nemen in het onderzoek dat loopt naar de eerder verdwenen strafdossiers. "Deze zaak is door de rechter wel in behandeling genomen", aldus de woordvoerder. "We wachten eerst het oordeel van de rechter af."

Adrenaline giert door je lijf in Need for Speed Undercover

Zoals bijna elk jaar komt Electronic Arts ook dit jaar met een nieuwe game in de Need for Speed-serie. Need for Speed Undercover zal vol zitten met grote en blinkende auto's, veel politie-achtervolgingen en mooie dames. Om dit gevoel van straatracen maar weer eens te benadrukken heeft EA een nieuwe trailer vrijgegeven die je hieronder kunt zien.

Als alles goed gaat ligt Need for Speed Undercover vanaf 21 november in de winkels.

Weer iets meer bekend over Heavy Rain

Afgelopen augustus op de Leipzig Games Convention werd Heavy Rain eindelijk aan het grote publiek getoond. De game, van de makers van Fahrenheit, zal een groots en meeslepend verhaal kennen. De gameplay van de game zal volgens Quantic Dream uniek worden waardoor het verdacht dichtbij een interactieve film komt. Toch weten we vrij weinig over wat de game ons gaat brengen. Gelukkig weten we vanaf nu weer een klein beetje meer.

De informatie komt van een presentatie die is gehouden op de Micromania Games Show 2008 in Parijs. Deze presentatie kan je helemaal onderaan zien, maar omdat alles in het Frans is, hier alvast een lijstje met informatie wat tijdens deze presentatie is gezegd.

- In de demo speel je een journalist die de moord op een aantal meisjes onderzoekt. Ze belandt in het huis van een taxi-chauffeur die de moorden gepleegd zou hebben.

- In de presentatie worden twee verschillende manieren getoond om deze situatie te spelen. Elke manier heeft zijn eigen invloed op het verhaal.

- Om de game een filmische look te geven zijn er meerdere camera-standpunten.

- Alles in de demo is speelbaar. Er zijn geen cutscenes en de speler behoudt de controle over de journalist op elk moment.

- De motion-controls van de sixaxis zijn gebruikt om verschillende handelingen uit te voeren zoals het openen van een raam.

- De speler kan de gedachten van de hoofdrolspeler horen zodat deze altijd weet wat er om gaat in het hoofd van deze hoofdrolspeler.

- Er zitten geen laadtijden in het spel.

- Alles is interactief. Alles kan gebruikt worden en alle deuren kunnen open.

- Bij bepaalde situaties gaat de game over in een soort van split-screen mode waardoor je de bewegingen van de moordenaar kunt zien.

- Als het karakter in de game onder hoge stress staat, zal de speler een aantal knoppen moeten beheren. Op deze manier probeert de game de speler het gevoel van ongemakkelijkheid en stress te laten voelen.

- Voor sommige actie-scenes worden quick-time events gebruikt.

Heavy Rain zal begin volgend jaar verschijnen voor de Playstation 3

Theo, ouwe geiteneuker, hoe is 't nu?

Wat ik me de afgelopen vier jaar wel eens heb afgevraagd is of Van Gogh het allemaal waard vond. Zijn dood heeft de Nederlandse en Marokkaanse gemeenschap niet echt dichter bij elkaar gebracht. Sterker nog, de moslims die hij hekelde stoken nog steeds het vuur op in de moskee, de Marokkanen die hij aanpakte maken nog steeds de boel onveilig in Utrecht, Gouda of waar dan ook in Nederland.

Toyota stelt introductie KERS uit

Het Formule 1-team van Toyota gaat waarschijnlijk de introductie van haar versie van het KERS-systeem uitstellen. Volgens president John Howett zijn er nog te veel zaken die opgelost moeten worden wil het team het in Australië gaan introduceren.

Howett sluit niet uit dat de introductie van het systeem pas halverwege 2009 zal zijn. "We werken hard aan KERS, maar wij denken dat sommige mensen een aantal grote uitdagingen onderschatten", aldus Howett tegen Autosport. "In januari zullen we nog met KERS testen in een monocoque die hier niet voor is ontworpen. We denken dat we het systeem halverwege het seizoen voor het eerst in kunnen zetten, maar dat moeten we nog zien. Voorlopig testen we alleen nog op de testbank. Het is ook niet zo dat we er helemaal niet mee gaan racen, we weten alleen niet wanneer."

BMW met gemengde gevoelens

De BMW Saubers van Nick Heidfeld en Robert Kubica hebben zich voor de laatste race op de achtste respectievelijk dertiende plaats gekwalificeerd. Heidfeld was in Brazilië tevreden met dit resultaat, zijn teamgenoot Kubica echter niet.

"Het ging wel ok", zei Heidfeld. "Aan het einde van Q3 hoopte ik alleen nog iets harder te kunnen gaan op de zachte band. Het was verder wel een prima ronde. Ik kon gewoon niet beter. Ik hoop nu een goede race te hebben morgen."

Kubica worstelt de laatste tijd met de auto en was dan ook niet tevreden met het resultaat. "Dit is natuurlijk niet de meest ideale startpositie voor de race en dit is al het tweede weekend op rij dat ik moeite heb met het vinden van grip. Vanaf deze plek zal het een erg lastige race worden."

Amerikaan schiet jongen (12) dood tijdens Halloween

Een 12-jarige Amerikaanse jongen is vrijdagavond doodgeschoten toen hij volgens de Halloween-traditie bij een huis aanbelde voor snoepgoed. Dit meldden Amerikaanse media gisteren.

Het incident gebeurde in Sumter in de staat South Carolina. Een gezin met vier kinderen kwam terug van een feest, toen werd besloten te proberen nog wat snoep te scoren. Moeder bleef in de auto zitten, terwijl de vader met vier kinderen ging aanbellen bij een huis waar licht boven de deur brandde. Dat was rond 20.30 uur 's avonds.

Er werd geen snoep uitgedeeld, maar wel geschoten vanuit het huis. De vader en twee kinderen raakten gewond; de 12-jarige jongen overleed in het ziekenhuis. De 22-jarige Quentin Patrick is aangehouden op verdenking van moord.

Gestoorde man verkracht 99-jarige vrouw in Brussel

Een vrouw van 99 jaar is gisterochtend verkracht door een 35-jarige man in Brussel. De geestelijk gestoorde dader werd op heterdaad betrapt, aldus justitie.

Een verpleegster bezocht gisteren rond 06.00 uur de hoogbejaarde vrouw in haar appartement om haar te verzorgen. Ze trof een naakte man aan in het bed van de vrouw.

Het slachtoffer verkeerde in shock. Ze is gewond aan haar lies, waar de dader haar met een schaar verwondde. Ze heeft ook een open wond aan haar arm. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

De geestelijk gestoorde dader verklaarde tijdens zijn arrestatie dat hij een kolonel is uit Guatemala, maar hij had geen identiteitspapieren bij zich. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis voor een psychiatrisch onderzoek.

[NK] Loting derde dag

Er is gisteren geloot voor de derde en laatste dag van het Nederlands kampioenschap afstanden in Heerenveen. Vandaag staan er de 1.500 meter voor dames en heren op het programma, de 5.000 meter dames en de 10.000 meter heren.

Loting 1.500 meter dames:

1. Linda de Vries - Marit Dekker
2. Tosca Hilbrands - Marije Joling
3. Cindy Vergeer - Margot Boer
4. Tessa van Dijk*
5. Linda Bouwens - Lisette vd Geest
6. Elma de Vries - Janneke Ensing
7. Ingeborg Kroon - Wieteke Cramer
8. Diane Valkenburg - Jorien Voorhuis
9. Laurine vRiessen - Marrit Leenstra
10. Ireen Wüst - Annette Gerritsen
11. Sanne Delfgou - Paul.van Deutekom

* De tegenstandster van Tessa van Dijk, Marianne Timmer, trok zich terug met een blessure.

Loting 1.500 meter heren:

1. Tim Roelofsen - Renz Rotteveel
2. Yuri Solinger - Elwin Hulsink
3. Lars Elgersma - Jan Blokhuijsen
4. Tom Schuit - Stevin Hilbrands
5. Pim Schippers - Tim Salomons
6. Tom Prinsen - Sjoerd de Vries
7. Rhian Ket - Koen Verweij
8. Rem.Olde Heuvel - Jarno Meijer
9. Beorn Nijenhuis - Stefan Groothuis
10. Wout.OldeHeuvel - Simon Kuipers
11. Ben Jongejan - Mark Tuitert
12. Erben Wennemars - Sven Kramer

Loting 5.000 meter dames:

1. Marja Vis - Jorien Voorhuis
2. Diane Valkenburg - Annouk vd Weijden
3. Renate Groenewold - Gretha Smit
4. Lisette vd Geest - Elma de Vries

Loting 10.000 meter heren:

1. Arjen v.d.Kieft - Rob Hadders
2. Ben Jongejan - Brigt Rykkje
3. Mark Ooijevaar - Carl Verheijen
4. Bob de Jong - Wouter Olde Heuvel
5. Sven Kramer - Ted-Jan Bloemen

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.