Glock: "Ik haalde niet in onder geel"

Timo Glock kan nog altijd niet bevatten dat hij, na de Grand Prix van België, een tijdstraf van 25 seconden heeft gekregen. Volgens de wedstrijdleiding had de coureur van Toyota Mark Webber ingehaald, terwijl men met gele vlaggen zwaaide na een crash van Kimi Räikkönen.

Door deze tijdstraf verloor Glock de achtste plaats en het daarbij behorende punt. "Ik was erg teleurgesteld toen ik hoorde dat ik de achtste plaats had verloren," liet de Duitser in een reactie optekenen. "Ik had tijdens de laatste ronden erg hard gevochten voor die positie. Gezien de omstandigheden tijdens de race was een puntje een erg goed resultaat geweest. Ik was dus zeker niet blij toen me verteld werd dat ik een straf had gekregen."

Glock, die zich bij de straf zal neerleggen, besloot met de woorden: "Ik weet zeker dat ik niets verkeerd heb gedaan. Het was vrij duidelijk dat Mark een heel ander tempo reed. Ik was veel sneller op de natweerbanden en hij moest veel eerder dan ik in de ankers voor de Bus Stop-chicane. Bovendien hing daar volgens mij alweer een groene vlag."