Massa: "Rare manier van winnen"

Ferrari-coureur Felipe Massa was na afloop van de race in België tevreden met een tweede plaats, echter na de straf voor McLaren-coureur Lewis Hamilton kreeg de Braziliaan de overwinning toegeschoven. Hierdoor staat Massa nog maar op twee punten achterstand van de Brit in het kampioenschap in plaats van acht. Massa vond het een rare manier van winnen.

"Acht punten zijn acht punten," zei Felipe Massa direct na afloop van de race. Enkele uren later werd Massa echter tot winnaar uitgeroepen "Ik maakte me klaar om het circuit te verlaten en ging nog even langs wat teamleden om gedag te zeggen. Toen liep ik Stefano Domenicali tegen het lijf. Hij vertelde me dat ik tot winnaar was uitgeroepen," vertelde Massa. "Raar om zo te winnen."

De Braziliaan gaf ook zijn kijk op het incident tussen Hamilton en Kimi Räikkönen. "Wat Lewis deed, kan gebeuren, maar ik denk dat hij iets te snel dacht dat hij zijn positie voldoende had teruggegeven. Dat deed Lewis slechts half, waarna hij Kimi alsnog passeerde. Over dit soort incidenten wordt vaak gesproken in de driver briefings. Als duidelijk is dat de coureur in kwestie de chicane duidelijk heeft afgesneden, dan moet hij zijn positie volledig opgeven, zodat er geen enkel bijkomend voordeel is."

Volgens Massa is Hamilton daarom teruggezet. "Als Lewis zijn auto gewoon door de chicane had gestuurd, was het voor hem onmogelijk Kimi op het korte rechte stuk in te halen. Dat was mijn eerste gedachte toen ik de beelden zag. Lewis had beter even kunnen wachten en het gevecht moeten hervatten in de aanloop naar Eau Rouge. Dan was er veel minder ophef geweest."

Door het uitvallen van Räikkönen en het terugzetten won Massa alsnog, terwijl de Braziliaan in de laatste ronden geen risico meer wilde nemen. "Ik wilde zeker weten dat ik zou finishen. Was ik vol met iemand in gevecht geweest, dan was het een ander verhaal. Nu wilde ik niet het risico nemen eraf te schieten."

Massa voelde mee met Räikkönen die bijna de gehele race voor Hamilton gereden had en op iets meer dan een ronde van het einde in de muur belandde toen de Fin terug probeerde te vechten. "Ik weet wat het is om een race op het laatste moment te verliezen. Dit moet heel frustrerend zijn voor Kimi. Zeker omdat hij zo'n goede race reed."