Perez haalt uit naar Ajax

Kenneth Perez heeft op zijn website gereageerd op zijn verwijdering uit de A-selectie van Ajax. VI.nl vertaalde de verklaring, deze is hieronder te lezen.

Ajax blijft Kenneth Perez maar slecht behandelen

Fatsoensnormen lijken te zijn verdwenen bij Ajax sinds Van Basten aan het roer is

Ook al overtuigde Ajax Perez zes maanden geleden om terug te komen, en ondanks het feit dat hij meerdere keren zeer goed heeft gespeeld - soms als aanvoerder - maakt Ajax het hem nu onmogelijk zijn werk op het hoogste niveau uit te voeren.

Marco van Basten liet Perez in een gesprek weten dat hij tevreden was over Kenneths instelling, maar dat hij in de toekomst met de beloften moest gaan trainen en dat hij niet verwachtte dat hij in dat team nog aan spelen zou toekomen omdat Ajax liever jonge spelers gebruikt.

Op de meeting die dinsdagavond plaats had, onderhandelde Kenneths zaakwaarnemer Aabrink met de leiding van Ajax. Beide kampen waren het erover eens dat het een slechte oplossing is voor Ajax en Perez om mee te trainen met de jeugd. Er moet een financiële oplossing komen voor het probleem.

Perez is er overigens heilig van overtuigd dat de nieuwe leiding van Ajax hem niet fatsoenlijk gaat behandelen, ook al hebben zij het probleem gecreëerd.

Een aantal berichten in de media wijst erop dat Perez problemen heeft veroorzaakt in de kleedkamer. Dat is absoluut niet waar. Ook de Ajax-leiding ontkende dat in het gesprek.

Net als Dennis Rommedahl wil Perez ook blijven bij Ajax om te vechten voor een plek in het eerste elftal. Helaas is dat nu niet meer mogelijk nu hij gedwongen wordt met de beloften te trainen. Dit heeft mogelijk ook invloed op Perez' kansen in de Deense nationale ploeg.

De situatie is voor Perez nog steeds onacceptabel en onduidelijk, maar Aabrink is bezig om de zaak op te lossen.