PSV blij met loting FC Twente

In Eindhoven zijn ze uitermate tevreden met de loting van FC Twente, dat het op moet nemen tegen Arsenal. Hierdoor is de kans groot dat PSV de enige Nederlande club wordt in de Champions League. En dat levert veel geld op.

“Dan krijgen we weer het hele Nederlandse deel in de marketingpool, een kleine twintig miljoen”, aldus algemeen directeur Jan Reker. “Als Twente zich wel plaats, ontvangt die club 45% en moeten wij het als landskampioen met 55% doen.” Het verschil van 10% ligt rond de 9 miljoen euro. Dat bedrag kan PSV goed gebruiken. “We hoopten op zo’n moeilijke loting. Voor FC Twente was dat financieel jammer, maar voor het Nederlandse voetbal maakt het niet uit, is het misschien zelfs beter. De punten die je in de UEFA Cup haalt, tellen net zo zwaar als in de Champions League.”

Reker is zeker niet te spreken over dat aantal punten dat clubs in de UEFA Cup en de Champions League krijgen. “Afgelopen jaar heeft PSV veel punten gehaald, maar voornamelijk na de winterstop in de UEFA Cup. Dat is scheef en zal ik aankaarten in de commissie van de ECA, waar ik deel van uitmaak.”