Team Arden naar Bavaria City Racing

Coureur Renger van der Zande zal op 17 augustus tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam een demonstratie verzorgen met de GP2-auto van Trust Team Arden. Het is de eerste keer dat een GP2-auto in actie komt in Rotterdam. Van der Zande testte eind vorig jaar al eens de auto van Arden.

Dat Team Arden aanwezig is in Rotterdam is te danken aan sponsor Argos Oil. De organisatie in de havenstad is blij met de komst van het topteam uit de GP2. "Bavaria City Racing en ING RaceSalon staan bekend om de vele Formule 1-demonstraties, maar vormen ook een platform voor al het racetalent dat Nederland rijk is. Ik ben daarom ook blij met de komst van het Trust Team Arden en Renger. Echt goed om te zien dat het Nederlands bedrijfsleven betrokken is bij de autosport," aldus Robert Heilbron namens de organisatie.

Renger van der Zande kwam afgelopen jaren al meermalen in actie bij het evenement in Rotterdam. Zo reed hij vorig jaar door de straten met de F3-bolide van het Prema Powerteam, een team waarvoor hij nu uitkomt in de Formule 3 Euroseries. "Afgelopen winter heb ik voor het eerst getest voor Trust Team Arden. Dat ging erg goed," aldus Van der Zande. "Ik ben erg trots dat dit een vervolg krijgt en dat ik ben uitgenodigd door het team om naar de ING RaceSalon te komen en tijdens Bavaria City Racing de eerste demonstratie van een GP2-auto ooit te geven. Ik zal mijn uiterste best doen om mijn trouwe fans en sponsors een spectaculaire show te geven."

In de Formule 3 Euroseries staat Van der Zande momenteel vierde in het klassement met 31 punten. Op het circuit in Zandvoort wist de Nijmegenaar onlangs nog een race voor het kampioenschap te winnen.