'Riccò al in Giro verdacht'

Riccardo Riccò zou al in de Ronde van Italië verdachte bloedwaarden hebben gehad. Mede daardoor zou hij tijdens de Tour extra in de gaten zijn gehouden. Dat meldden de televisiezenders Eurosport en het Franse TF1.

De Italiaan werd tijdens de Tour positief bevonden en moest uit de Tour de France stappen, zijn ploeg Saunier Duval ging diezelfde ochtend met hem mee. Even later bleek van die ploeg ook Leonardo Piepoli gebruikt te hebben, nadat al meer renners verdacht werden.

Riccò zelf heeft een medisch attest, waarin de hematocrietwaarde van de renner afgedaan wordt als 'van nature hoog'. Echter, tijdens de Giro d'Italia van dit jaar zouden andere verdachte stoffen in zijn bloed aangetrofen zijn.

In die Giro had Riccò ook twee ritten gewonnen, net als tijdens deze Ronde van Frankrijk. En hij eindigde in Italië als tweede in het algemeen klassement. Zondag verklaarde de dopinzondaar nog: "Ik moet eerst de contra-expertise afwachten, maar daarna kunnen we bekijken of ze de test die ze gebruiken wel geldig is. Ik denk niet dat dit 100 procent zeker is." Waarmee hij grote twijfels plaatst bij de tests van het Franse dopinglab.