Cvitanich wil met Kroatië naar WK

Darío Cvitanich wil dolgraag Kroatisch international worden. De nieuwe spits van Ajax, die geboren is in Argentinië maar Kroatische roots heeft, zal geen moment twijfelen als er een officiële uitnodiging komt voor de nationale ploeg van Kroatië. Hij zou zelfs met Kroatië mee willen naar het WK in Zuid-Afrika.

"Als ik een oproep krijg, stap ik op het eerste vliegtuig en vertrek ik naar Kroatië", vertelde de 24-jarige aanvaller van Ajax aan het Kroatische blad Sportske Novosti. "Het nationale team is machtig, iedereen zou willen uitkomen voor zo'n ploeg." Die uitnodiging lijkt er binnenkort aan te komen. Bondsvoorzitter Vlatko Markovic denkt Cvitanich snel officieel Kroaat te maken. "Hij behoort tot de derde generatie Kroatische immigranten in Argentinië en beheerst onze taal niet. Maar voordat de kwalificatie voor het WK 2010 begint, spreekt hij Kroatisch", verzekerde Markovic.

Cvitanich vraagt deze week in Amsterdam een Kroatisch paspoort aan. Mocht hij daadwerkelijk Kroatisch international worden, dan telt de selectie van bondscoach Slaven Bilic binnenkort mogelijk tien spelers die in een ander land zijn geboren. De broers Niko en Robert Kovac en Ivan Klasnic zijn in Duitsland geboren, Mladen Petric en Ivan Rakitic in Zwitserland, Joseph Simunic in Australië, Vedran Corluka in Bosnië en Eduardo da Silva komt oorspronkelijk uit Brazilië.