FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 7 juli 2008

Negen gewonden bij stierenrennen in Pamplona

In Spanje zijn vandaag op de eerste dag van de jaarlijkse traditionele stierenrennen te Pamplona negen mensen met verwondingen opgenomen in een ziekenhuis. Drie van de ‘slachtoffers’ zijn opgenomen met een hersenschudding. De overige gewonden hadden onder meer last van blauwe plekken en een gewonde borst. Onder de gewonden waren Spanjaarden, maar ook Britse, Australische en Amerikaanse toeristen.

Al sinds 1591 worden tijdens de San Fermínfeesten in Pamplona zes stieren door de nauwe straten van de stad gejaagd naar de arena. Dit jaar duurde de 'run' door de straten 4 minuten. Dat is wat korter dan gebruikelijk. Jongelui kunnen hun dapperheid bewijzen door voor de stieren uit te rennen. De valpartijen die zich daarbij voordoen leiden elk jaar weer tot ongelukken, niet zelden met dodelijke afloop. De stieren worden dezelfde dag nog in stierengevechten in de arena afgemaakt. 

Stierenrennen in Pamplona
Jongelui tonen hun mannelijkheid

Roma richt zich weer op Di Natale

De voorkeur van de Romeinen gaat nog steeds uit naar Adrian Mutu, maar momenteel denkt Roma toch ook weer aan Antonio Di Natale. Daarnaast blijft Julio Baptista van Real Madrid een optie. Dat melden Italiaanse media vanochtend.

AS Roma blijft op zoek naar een spits en de twee belangrijkste gegadigden zijn Mutu en Di Natale. Omdat de onderhandelingen met Fiorentina over Mutu tot op heden weinig succesvol zijn, heeft Roma zich nu ook weer gemeld bij Udinese voor Antonio Di Natale.

De Italiaans international, die op het EK zijn strafschop miste in de kwartfinale tegen Spanje, verlengde onlangs zijn contract nog bij Udinese, maar heeft wel oren naar een transfer naar de Romeinse topclub.

Roma hoopt op korte termijn Amantino Mancini aan Inter te verkopen en de verwachting is dat de Romeinen na het afronden van deze transfer een bod uit zullen brengen op Di Natale.

'Monaco biedt 8,5 miljoen voor Bradley'

SC Heerenveen-speler Michael Bradley staat in de serieuze belangstelling van AS Monaco. De Franse club zou zelfs al een bod van 8,5 miljoen euro hebben gedaan op de Amerikaan.

Dat meldt de Franse krant Le Figaro vandaag. Bradley heeft eerder al aangegeven deze zomer te willen vertrekken en zou daarbij een voorkeur voor de Premier League hebben.

Omdat zijn contract volgend jaar afloopt, is ook Heerenveen gebaat bij een vertrek van de middenvelder.

Naast de Monegasken zijn ook Bayer Leverkusen, dat tot een bod van 4,5 miljoen kwam, en Middlesbrough geïnteresseerd in de diensten van de 20-jarige Amerikaanse international.

Miljoenen smartengeld voor Canadese 'verkrachter'

Een Canadees die in 1959 op zijn 14e ten onrechte werd veroordeeld wegens het verkrachten en het vermoorden van een meisje van 12, krijgt miljoenen aan smartengeld. Dat is maandag bekendgemaakt. De man, Steven Bruscott, krijgt een schadevergoeding van 6,5 miljoen Canadese dollars (ruim vier miljoen euro).

De jonge Bruscott werd eind jaren vijftig veroordeeld tot de strop, maar niet opgehangen uit angst voor imagoschade voor Canada als een 14-jarige zou worden geëxecuteerd. Zijn straf werd omgezet in levenslang, en na tien jaar kwam hij vrij. Na zijn vrijlating leidde Bruscott, nu 63, een teruggetrokken leven.

Pas in augustus vorig jaar werd Bruscott vrijgesproken, nadat werd vastgesteld dat het slachtoffer vermoedelijk later dan aanvankelijk werd gedacht is omgebracht. Het hooggerechtshof in Ontario sprak van een justitiële dwaling.

Bruscott en zijn gezin spraken maandag in een verklaring van een bitterzoete bekendmaking. Volgens de Bruscotts kan eigenlijk geen enkel bedrag goedmaken wat hij op jonge leeftijd heeft moeten doorstaan en ook daarna, toen hij vijftig jaar lang ten onrechte door het leven ging als veroordeeld zedendelinquent en moordenaar.

Van der Vaart weigert Spurs

Rafael van der Vaart heeft een aanbod van Tottenham Hotspur naast zich neergelegd. In een reactie in Sportweek zegt de 24-jarige middenvelder dat Tottenham geen club is waarvoor hij HSV zal verlaten en de kans groot is dat hij nu bij HSV blijft.

"De belangstelling bestaat al een tijdje, maar dat is niet de club waar ik graag naartoe wil. Tottenham is geen club waarvoor ik Hamburger SV wil opgeven," zegt hij in Sportweek.

Van der Vaart heeft nog een contract voor twee seizoenen bij HSV. Vanaf volgend jaar mag hij voor een gelimiteerde transfersom van 1,5 miljoen euro de club uit Hamburg verlaten.

"De kans dat ik nu bij HSV blijf, is best groot, zolang er geen clubs komen waar ik meteen nerveus van word, zie ik geen enkele reden om te vertrekken. En tot nu toe hebben die clubs zich niet gemeld. Volgend jaar is het rond deze tijd veel gemakkelijker om een mooie transfer te maken."

Davids niet naar Red Bull Salzburg

Edgar Davids zal komend seizoen niet voor Red Bull Salzburg spelen. De pitbull leek in de belangstelling te staan van de club waar Co Adriaanse trainer is, maar juist hij ontkracht het bericht.

Adriaanse denkt zijn selectie al ver in orde te hebben zegt hij in Sportweek: "Ik heb mijn selectie redelijk op orde en de komst van Davids is daarbij niet aan de orde."

Davids was vorige maand wel in Salzburg. Hierdoor leek een overgang van Amsterdam naar de Oostenrijkse stad een stuk serieuzer. Maar achteraf bleek dat het om een promotie ging van een voetbalproject. Adriaanse zegt er het volgende over. "Hij promoot een Street Soccer-project, dat tijdens het EK Wenen en Salzburg heeft aangedaan. Hij heeft een gesprek aangevraagd met Dietrich Mateschitz, de eigenaar van Red Bull. Dat lijkt me logisch, omdat beide partijen met elkaar matchen. Ze zijn jong en dynamisch."

"Als Red Bull zijn naam daaraan verbindt, kan het straatvoetbal wereldwijd gepromoot worden. Kennelijk heeft een journalist hieruit afgeleid dat Edgar voor ons komt voetballen. Daar is echter geen sprake van."

Transfers van Lilian Thuram en/of Andy van der Meyde naar Salzburg zijn volgens Adriaanse onzin.

Jans wil versterkingen bij FC Groningen

Maandag begon ook FC Groningen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer Ron Jans liet deze dag ook weten dat hij graag nog versterkingen ziet in zijn selectie.

Alleen Gonzalo García García kwam over van Heerenveen en Oluwafemi Ajilor van FC Midtjylland. Ajilor zal voor Nigeria uitkomen op de Olympische Spelen en zal vanwege een visumaanvraag ook in zijn vaderland blijven. Hierdoor zal hij zich later bij de selectie voegen.

Jans op de website van de club: "Het is niet uitgesloten dat er nog één of twee spelers bijkomen. En eventueel zullen ook nog spelers vertrekken. Ik ben blij met de terugkeer van Koen van de Laak en Danny Holla bij de selectie. Zij hebben de hele training mee kunnen doen, maar we zullen ze in de gaten moeten houden."

"Het is een langere voorbereiding dan we gewend zijn. Normaal trainden we zes of zeven weken voordat de competitie begon. Nu zijn dat acht weken. Om rustmomenten in te bouwen zijn we enkele weekends vrij. Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen."

UEFA Cup wordt UEFA Europe League

In september zal het bestuur van de UEFA bij een vergadering in Bordeaux stemmen over een naamswijziging van het UEFA Cup-toernooi. Maandag is bekend geworden dat er een voorstel ligt om het toernooi de UEFA Europe League te noemen.

Met de naamswijziging wil de UEFA het toernooi meer uitstraling en prestige geven. Nu wordt het toernooi nog gezien als een ‘troostprijs’ voor teams die de Champions League niet wisten te bereiken.

Ook wil de UEFA de opzet van het toernooi in 2009 enigszins wijzigen. Het toernooi krijgt dezelfde groepsstructuur als in de Champions League. Ook komt er een speciale, voor het toernooi toegesneden marketingcampagne.

Punten ronde 9 iets later

Het is maandagavond - puntenavond, maar tot onze spijt moeten we meedelen dat de punten toch niet uitgedeeld worden vanavond. Er is een hardnekkige foutmelding bij het doorvoeren.

We hadden het graag anders gezien, maar jullie moeten nog iets langer geduld hebben. Wel volgt er een herberekening van het script nu, waarmee het probleem hopelijk opgelost is. We verwachten dan ook dat dit probleem snel voorbij is en dat we jullie snel je behaalde punten - met bijbehorend budget - kunnen geven.

Brawn: "Barrichello had tweede kunnen eindigen"

Rubens Barrichello behaalde in Engeland met een derde plaats het beste resultaat voor Honda sinds Brazilië 2006, toen Jenson Button derde werd, maar teambaas Ross Brawn is van mening dat de Braziliaan nog hoger had kunnen eindigen.

Door problemen met het bijtanken tijdens de wissel naar de extreme regenbanden moest de Braziliaan eerder dan gepland binnenkomen, waardoor Barrichello BMW-coureur Nick Heidfeld niet voor kon blijven en de tweede plaats misliep.

Brawn: "Rubens reed een geweldige race. Hij pushte wanneer dat nodig was. Vooral de middenstint was geweldig. Het team deed het ook erg goed. We namen de juiste beslissingen op de juiste momenten en monteerden de juiste banden op de juiste momenten. Helaas hadden we een probleem met de brandstofslang, wat ons waarschijnlijk de tweede plaats heeft gekost. Dat is frustrerend, maar we moeten ook weer niet te hebberig zijn."

Brawn had bewondering voor de manier waarop McLaren-coureur Lewis Hamilton de race won: "Lewis zijn prestatie was echt enorm indrukwekkend toen het hard regende. Hij reed op intermediates en ik heb geen idee hoe hij het klaarspeelde, maar hij was tien seconden sneller dan de rest."

Ontruimingen bij grote brand in Kerkrade

In een appartementencomplex aan de Bosveldstraat in Kerkrade heeft vanavond een grote brand gewoed. De brandweer liet weten vijftien woningen te hebben ontruimd. De brand brak rond 20.00 uur uit toen een bankstel in een van de kelders door nog onbekende oorzaak vlam vatte.

Een bewoner werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hoewel de brandweer het vuur snel meester was, hing het complex vol rook. De geëvacueerde bewoners zijn ondergebracht in een naburig café. De brandweer ventileert de ruimten en bekijkt wie eventueel later in de avond terug kan keren.

Hamilton geeft demonstratie op Brands Hatch

McLaren-coureur Lewis Hamilton zal op 31 augustus tijdens het DTM-weekend in Brands Hatch een demonstratie verzorgen met zijn Formule 1-wagen. Afgelopen weekend wist de Brit zijn thuisrace op superieure wijze te winnen.

"Ik kijk ernaar uit om de bezoekers van de DTM-race op Brands Hatch te trakteren op een mooie Formule 1-ervaring. Het lijkt me bovendien erg leuk om weer eens bij een DTM-evenement aanwezig te zijn. Ik heb in de F3 Euroseries gereden en die races waren altijd in het voorprogramma van de DTM. De sfeer tijdens een DTM-weekend is geweldig en de races zijn vaak fantastisch."

Tussen 1964 en 1986 werd er veertien keer een Formule 1-race gehouden op het circuit van Brands Hatch. De laatste Grand Prix op dit circuit werd gewonnen door Nigel Mansell in een Williams-Honda.

Dwangarbeid voor Russische gebedsgenezer

Een Russische gebedsgenezer die mensen wijsgemaakt had dat hij overleden geliefden tot leven kon wekken, is vandaag veroordeeld tot elf jaar dwangarbeid. Een rechtbank in Moskou bevond hem schuldig aan bedrog.

De man, Grigori Grabovoi, ontving duizenden euro's van mensen die een naaste hadden verloren. Zo betaalde een vrouw hem 118 duizend roebel (ongeveer 3200 euro) om haar twee overleden zoons terug te krijgen.

Grabovoi had ook de moeders van kinderen die bij de gijzeling in een school in het Zuid-Russische Beslan in 2004 waren omgekomen, beloofd dat hij de slachtoffers tegen betaling zou terugbrengen.

Radboud negeert kort geding publicatie chipkaart

De Radboud Universiteit Nijmegen trekt zich niets aan van een kort geding dat de producent van de OV-chipkaart maandag heeft aangespannen tegen de universiteit. Volgens het Radboud wil producent NXP dat de universiteit een publicatie over de tekortkomingen van de chipkaart terugtrekt. NXP zou ook andere uitlatingen over de vervanger van de strippenkaart willen laten verbieden.

De universiteit acht een publicatieverbod in strijd met de academische vrijheid van onderzoek en laat maandag weten het kort geding met vertrouwen af te wachten. Eerder dit jaar maakte de Radboud Universiteit bekend dat onderzoekers de chipkaart gekraakt hadden. Daarmee werd vooruitgelopen op de wetenschappelijke publicatie die in oktober op een congres in Spanje gepresenteerd moet worden. Naar eigen zeggen deed de universiteit dat om de producent en het ministerie van Verkeer tijd te geven orde op zaken te stellen. Daarom zouden verdere details bewust nog niet zijn prijsgegeven.

Eind vorige maand riep staatssecretaris van Verkeer Tineke Huizinga (ChristenUnie) het Radboud nog op om geen gevoelige informatie openbaar te maken waarmee grootschalig misbruik van de OV-chipkaart mogelijk zou worden. Daardoor zou het voor iedereen die zelfs maar een beetje verstand heeft van de materie mogelijk worden software te maken om de kaart te kraken.

Tijdens een debat met de Tweede Kamer zei Huizinga ervan uit te gaan dat een 'gerenommeerde instelling' als de Radboud Universiteit zijn 'maatschappelijke verantwoordelijkheid' neemt en zoiets niet doet. De universiteit stelt maandag juist dat het niet publiceren van het onderzoek 'maatschappelijk ongewenst' zou zijn.

Explosie richt vernielingen aan in Bilthoven

Bij een explosie in Bilthoven zijn vanavond brokstukken van een bunker een aangrenzende wijk in geschoten. Volgens getuigen zouden er ramen gesprongen zijn en auto's en huizen beschadigd geraakt zijn. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
 
Kort voor zeven uur vanavond vond de explosie plaats. De explosie was gepland en had tot doel het MOB-complex te slopen dat plaats moet maken voor bedrijvenpark Larenstein. Een zogenaamde proefontploffing verliep vorige week zonder problemen. 
 
De knal die de omwonenden vanavond hoorde was volgens projectleider Quaak de eerste echte ontploffing. Een deel van het complex moest bij deze ontploffing imploderen, maar in plaats daarvan vlogen brokstukken de wijk in. Een bewoner meent dat dit komt doordat de springmeester te weinig rubberen matten gebruikte om het springgedeelte af te dekken.
 
Om negen uur vanavond vond een bijeenkomst plaats om omwonenden tekst en uitleg te geven. De gemeente en de arbeidsinspectie gaan onderzoek doen naar de exacte toedracht.
 
Met dank aan Bombvis voor de submit.

Operatie Ronaldo geslaagd

Manchester United-speler Cristiano Ronaldo is in AMC in Amsterdam succesvol geopereerd aan zijn rechterenkel. Dit meldde een woordvoerder van het ziekenhuis maandag. Wel zal de Portugees mogelijk de start van de competitie moeten missen.

"De operatie is geslaagd. Ronaldo is nu aan het bijkomen en van wat ik heb gehoord blijft hij nog een nacht in het ziekenhuis," aldus de woordvoerder in een reactie aan sportweek. De operatie werd uitgevoerd door chirurg Niek van Dijk die eerder Ruud van Nistelrooij en Robin van Persie met succes behandelde.

Bezittingen Super Aguri geveild

Alle bezittingen van de failliete renstal Super Aguri worden aan het eind van deze maand via een internetveiling verkocht. Tijdens de veiling, die van 29 tot en met 31 juli loopt, komt onder andere een SA06 onder de hamer, de auto waarmee het team in 2006 reed en geen enkel punt behaalde.

Het team werd in eind 2005 opgericht door Aguri Suzuki met de steun van Honda. Nadat het team in 2007 al in de financiële problemen kwam, moest het team in mei de strijd staken, nadat overnamepogingen op niets uitliepen.

Domenicali: "Fouten onderzoeken"

Voor Ferrari was het weekend in Engeland er een om snel te vergeten. Kimi Räikkönen wist met een vierde plaats in de race de schade nog enigszins beperkt te houden, maar Felipe Massa zakte door het ijs. Zaterdag was het tijdens de kwalificatie al misgegaan voor het Italiaanse team.

Teambaas Stefano Domenicali wil dan ook dat onderzocht wordt wat er misging afgelopen weekend. Zaterdag weigerde net als in Monaco een wielmoer dienst, waardoor Felipe Massa vanaf de negende plaats de race aan moest vangen. Räikkönen reed lange tijd op de tweede plaats in de race, maar het niet wisselen van banden tijdens de eerste pitstop brak hem op, waardoor hij ver terugviel in de race.

Domenicali: "Gezien het resultaat moeten we deze race zo snel mogelijk vergeten. Wat we niet mogen vergeten is dat we fouten hebben gemaakt. Dat kunnen we ons niet veroorloven en daarom moeten we herhaling ten koste van alles voorkomen."

"We hadden deze race kunnen winnen. Alleen maakten we een cruciale fout tijdens Kimi's pitstop. We besloten hem door te laten rijden op dezelfde set banden. Twee tellen later begon het te regenen. Daardoor kwam Kimi in de problemen. Felipe overkwam hetzelfde. Maar Formule 1 is nu eenmaal geen exacte wetenschap. Soms betalen strategische beslissingen zich uit, soms niet."

Domenicali stelt wel dat Ferrari onder haar kunnen gepresteerd heeft: "We hebben niet op het niveau gewerkt dat men van ons mag verwachten. Nu zullen we moeten uitzoeken hoe dat kon gebeuren. Het is zaak om dat niet overhaast te doen, we moeten niet in paniek raken. En in de volgende race terugslaan."

In de stand om het kampioenschap gaan Massa en Räikkönen samen met McLaren-coureur Lewis Hamilton aan de leiding met 48 punten.

Breukink: "Dit mag nooit gebeuren"

Voor Rabobank verliep de derde etappe vandaag teleurstellend. Kopman Denis Menchov verloor kostbare seconden nadat het peloton in verschillende stukken brak.

"Dit had nooit mogen gebeuren. We wisten dat we met deze wind en dit lastige parcours alert moesten zijn in de laatste dertig kilometers. Door een valpartij brak het peloton, maar toen zat Menchov al te ver van achteren", aldus Breukink tegen de VRT.

Ondanks dat vantevoren was aangegeven dat het een gevaarlijke etappe was, was Menchov ver verwijderd van zijn ploeggenoten toen het peloton door waaiervorming in drie stukken brak. geletrui drager Valverde en de meeste andere klassementsrenners zaten in de eerste groep, maar Menchov en Ricardo Riccò lieten zich verrassen. Breukink: "In de auto word je natuurlijk gek als je die jongens hoort roepen in de communicatie: wachten, wachten! Het team heeft alles op alles gezet om het gat zo klein mogelijk te maken."

Morgen staat er een individuele tijdrit van 30 kilometer op het programma. "Denis zal wel heel teleurgesteld zijn, ik moet eerst maar eens met hem praten. Dit is natuurlijk niet de beste voorbereiding op de tijdrit. We zullen vooral moeten zorgen dat de teleurstelling van vandaag niet teveel impact heeft, dat we er niet te lang bij blijven stilstaan," aldus Breukink over de gevolgen voor morgen op de tijdrit van Menchov.

Britse puber bestaat niet

Een zestienjarig, Brits meisje blijkt officieel niet eens te bestaan. Jade heeft namelijk geen paspoort. Omdat zij ook geen geboortebewijs heeft, kan ze niet bewijzen wie ze is.

Jade is namelijk tijdens een tripje naar Spanje geboren. Door de bureaucratie in dat land kregen Jades ouders de verkeerde documenten mee tijdens de aangifte van haar geboorte. En zonder Spaanse geboorteakte konden haar ouders Jade ook overzee niet aangeven. De ouders zijn nu al zestien jaar aan het vechten voor haar bestaan.

Onlangs werd Jade weer eens keihard met haar neus op de feiten gedrukt. Toen ze wilde solliciteren voor een vakantiebaantje, werd zij geweigerd. "Ik kan helemaal niets nu. Niet werken, maar straks ook geen rijbewijs halen", klaagt ze.

Dennis tevreden over Kovalainen

McLaren-coureur Heikki Kovalainen startte gisteren in de Grand Prix van Engeland van poleposition, maar kon deze niet omzetten in een overwinning. Hoewel hijzelf teleurgesteld was, was teambaas Ron Dennis tevreden over het optreden van de Fin.

"Hij heeft zich fantastisch gekwalificeerd, en hij heeft laten zien ook van wereldklasse te zijn," waarmee Dennis ook aangaf dat hij Lewis Hamilton van wereldklasse vindt. "Kovalainen hoeft niet teleurgesteld te zijn over zijn race. Hij heeft wederom laten zien dat er geen twijfel bestaat over zijn kwaliteiten."

In zijn eerste jaar bij McLaren bleef de Fin tot nu toe alleen in Spanje, Turkije en Canada puntloos. Dennis: "Kovalainens tijd nog zal komen."

Bod Barça niet genoeg voor Zenit

Zenit Sint-Petersburg is niet akkoord gegaan met een bod van vijftien miljoen euro voor de Russische aanvaller Andrej Arshavin. Dit heeft de Russische club maandag laten weten. De onderhandelingen zijn nu dan ook gestaakt is op de website van Zenit te lezen.

"Barcelona is bij zijn oude aanbieding gebleven en niet met iets beters gekomen. Daarom hebben we de onderhandelingen met de Spaanse club gestaakt. We hebben geen bod gekregen van andere clubs, dus de discussie over een eventuele transfer is op dit moment gesloten."

Arshavin won met Zenit afgelopen seizoen de UEFA Cup en was op het EK de smaakmaker van Rusland, ondanks zijn schorsing van twee duels. Eerder schatte trainer Dick Advocaat de waarde van Arshavin op zo'n 25 tot 30 miljoen euro. Inmiddels meldt het Dagblad van het Noorden dat de club al zo'n 39 miljoen wil zien voor hun talent. Een ongekend hoge prijs voor een Russische voetballer. Ook zijn salaris is behoorlijk, per seizoen verdient Arshavin drie miljoen euro bij de UEFA Cup-winnaar.

Nadal zegt af voor Stuttgart

Rafael Nadal heeft zich afgemeld voor het graveltoernooi van Stuttgart. De kersverse Wimbledon-kampioen heeft last van een knieblessure.

"Mijn doktoren hebben gezegd dat ik een paar dagen rust nodig heb. Ik word nog onderzocht, zodat er een exacte diagnose kan worden gemaakt," aldus Nadal. "Ik wil alleen maar terugkeren als ik honderd procent fit ben." Nadal voegde daaraan toe dat hij na vier tot vijf maanden tennis uitgeput is.

Dubbelslag Bettini in Oostenrijk

Paolo Bettini heeft in de ronde van Oostenrijk de eerste etappe gewonnen. Hij pakt daarmee ook de leiding in het klassement.

Bettini was de snelste in een sprint van de kopgroep, waarin ook Robert Gesink zich bevond. De etappe telde twee beklimmingen, één van de tweede catagorie en één van de eerste catagorie. Gesink klom op beide bergen met de beste mee omhoog. Gisteren werd de proloog in Oostenrijk vanwege het slechte weer afgebroken. Alle renners kregen daarom in de rituitslag dezelfde tijd.

Tour: Dumoulin wint derde etappe

Samuel Dumoulin is de winnaar van de derde etappe in de Tour de France geworden. De Fransman won de sprint van medevluchters Will Frischkorn en Romain Feillu. Paolo Longho Borghini werd vierde. Het geel ging naar Feillu.

De etappe begon vandaag in Saint Melo en de finish lag in Nantes. In totaal moesten er 208 kilometers verreden worden. Al vroeg in de etappe ontsnapten Longo Borghini, Feillu, Dumoulin en Frischkorn. De vier zouden een voorsprong opbouwen van maximaal veertien minuten. Het achtervolgende peloton wist de vluchters niet meer bij te halen. Zeker niet toen er ook nog een valpartij plaatsvond.

Angel Gomez viel in het peloton en moest als gevolg daarvan de Tour-karavaan verlaten. Door zijn valpartij werd het peloton echter wel in stukken gescheurd. In de eerste groep zaten favoreiten als Alejandro Valverde en Cadel Evans. Ook Rabobank-renner Oscar Freire zat in die eerste groep. Niet in deze groep Denis Menchov. De Rus zat in de tweede groep en verloor uiteindelijk 38 seconden op de groep Mailliot Jaune ondanks inspanningen van de Rabobank-equipe. 

Voor meer Tour-nieuws kijk je op de FOK!Tour de France-site!

FOK!radio: TMF geeft les in seks

Live vanaf 20.00 uur! Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Een muziekzender die je helpt bij de seks en je les geeft in vingeren, anale seks of pijpen. Je zou het niet verwachten, maar toch gaat tv-zender TMF het doen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren vaak internet raadplegen als bron op zoek naar informatie hoe ze seks leuker of lekkerder kunnen maken. En daar springt TMF op in met de TMF Sex Academy, waarvan VJ Saar Koningsberger het gezicht is. Oftewel: les krijgen in seks. Maar wat moeten wij daar ons bij voorstellen? Is er porno te vinden op de website van de Academy? Hoe zien die lessen eruit dan? En waarom doet TMF dit eigenlijk? Willen ze jongeren echt iets bij brengen of is het een manier om geld te verdienen? We gaan het vragen aan TMF. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum.

TMF gaat sekslessen geven. Wat vind jij daarvan? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

En hoe denken de modjes van het SEX-forum op FOK! er eigenlijk over. Vinden zij dit nodig? Of slaat de Academy van TMF helemaal nergens op? We nemen even contact met ze op.

Je hoort ook de laatste nieuwtjes over FOK!. Nieuw is onze eigen Hyve! Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Wolter Kroes is papa geworden

Nog meer babygeluk in showbizzland vandaag. Op de dag dat Nicole Kidman moeder is geworden, heeft ook de vrouw van Wolter Kroes het leven geschonken aan een baby. Het jongetje is vandaag via een keizersnede uit Tessa's buik gekomen.

Wolter Kroes is door het dolle heen. Tegenover SBS Shownieuws vertelde hij dat dit nieuwe leven beter is dan een nummer 1-hit of een concert in Ahoy. Toch is de nieuwe telg, Thomas Valentijn geheten, niet het eerste kind voor Wolter. Uit een vorig huwelijk heeft de volkszanger namelijk nog twee koters overgehouden.

Wolter heeft nu alle tijd om er voor de baby en zijn vrouw Tessa te zijn. Hij geniet nu namelijk van drie weken vakantie. "Ik blijf dan bij Tessa en ik ga lekker voor die kleine zorgen", vertelde hij onlangs. "We zorgen dat alles weer op de rit is na de bevalling en daarna ga ik weer vol aan de bak met optredens in het land." 

Dagzege voor Dumoulin, geel naar Feillu

Samuel Dumoulin is de winnaar van de derde etappe in de Tour de France geworden. De Fransman won de sprint van medevluchters Will Frischkorn en Romain Feillu. Paolo Longho Borghini werd vierde. Het geel ging naar Feillu.
De etappe begon vandaag in Saint Melo en de finish lag in Nantes. In totaal moesten er 208 kilometers verreden worden. Al vroeg in de etappe ontsnapten Longo Borghini, Feillu, Dumoulin en Frischkorn. De vier zouden een voorsprong opbouwen van maximaal veertien minuten. Het achtervolgende peloton wist de vluchters niet meer bij te halen. Zeker niet toen er ook nog een valpartij plaatsvond.

Angel Gomez viel in het peloton en moest als gevolg daarvan de Tour-karavaan verlaten. Door zijn valpartij werd het peloton echter wel in stukken gescheurd. In de eerste groep zaten favoreiten als Alejandro Valverde en Cadel Evans. Ook Rabobank-renner Oscar Freire zat in die eerste groep. Niet in deze groep Denis Menchov. De Rus zat in de tweede groep en verloor uiteindelijk 38 seconden op de groep Mailliot Jaune ondanks inspanningen van de Rabobank-equipe.

Uitslag etappe

#RennerPloegTijdOp
1DUMOULIN SamuelCOFIDIS 5h 05' 27"-
2FRISCHKORN WilliamGARMIN CHIPOTLE5h 05' 27"+ 00' 00"
3FEILLU RomainAGRITUBEL5h 05' 27"+ 00' 00"
4LONGO BORGHINI PaoloBARLOWORLD5h 05' 41"+ 00' 14"
5MC EWEN RobbieSILENCE - LOTTO5h 07' 30"+ 02' 03"
6ZABEL ErikTEAM MILRAM5h 07' 30"+ 02' 03"
7FREIRE OscarRABOBANK5h 07' 30"+ 02' 03"
8HUSHOVD ThorCREDIT AGRICOLE5h 07' 30"+ 02' 03"
9FÖRSTER RobertGEROLSTEINER5h 07' 30"+ 02' 03"
10CAVENDISH MarkTEAM COLUMBIA5h 07' 30"+ 02' 03"

Algemeen klassement

#RennerPloegTijdOp
1FEILLU RomainAGRITUBEL13h 27' 05"-
2LONGO BORGHINI PaoloBARLOWORLD13h 27' 40"+ 00' 35"
3FRISCHKORN WilliamGARMIN CHIPOTLE13h 28' 47"+ 01' 42"
4VALVERDE AlejandroCAISSE D’EPARGNE13h 28' 50"+ 01' 45"
5KIRCHEN KimTEAM COLUMBIA13h 28' 51"+ 01' 46"
6FREIRE OscarRABOBANK13h 28' 51"+ 01' 46"
7PINEAU JérômeBOUYGUES TELECOM13h 28' 51"+ 01' 46"
8MILLAR DavidGARMIN CHIPOTLE13h 28' 51"+ 01' 46"
9EVANS CadelSILENCE - LOTTO13h 28' 51"+ 01' 46"
10POZZATO FilippoLIQUIGAS13h 28' 51"+ 01' 46"


Nicole Kidman bevallen

Babygeluk in huize Kidman. De roodharige actrice is namelijk vanochtend in het ziekenhuis van Nashville bevallen van een dochter. Het meisje heeft de naam Sunday Rose Kidman meegekregen, zo heeft een woordvoerder van manlief Keith Urban laten weten.

Sunday heeft een geboortegewicht van ruim zes pond in de schaal gelegd. "Keith week niet van de zijde van Nicole. Moeder en dochter maken het heel goed", aldus de zegsman.

De Zeeuw stopt met profvoetbal

Arjan de Zeeuw stopt met het spelen van profvoetbal. Na dertien jaar in Engeland gespeeld te hebben, keert de verdediger nu terug naar Nederland. De 38-jarige De Zeeuw gaat met ADO '20 uit Heemskerk in de zondaghoofdklasse spelen.

De Zeeuw werd in 1995 door het Engelse Barnsley weggeplukt bij Telstar. Het was het begin van een lang en succesvol verblijf in Engeland. De verdediger groeide bij al zijn clubs uit tot sleutelspeler. Hij verdedigde de kleuren van Barnsley, Wigan Athletic, Portsmouth, wederom Wigan Athletic en Coventry City. In totaal speelde hij vijf jaar op het hoogste niveau in Engeland.

Het succesvolst was zijn periode bij Wigan Athletic, waar De Zeeuw door de fans werd verkozen tot beste speler aller tijden. Inclusief zijn periode als prof bij Telstar kwam de verdediger tot 537 competitiewedstrijden in het betaald voetbal. Buiten het veld werd vaak nadruk gelegd op het feit dat De Zeeuw met succes een studie medicijnen heeft afgerond.

Top of Flop: Team Gina

Bij de vorige Top of Flop was er weer eens een duidelijke uitslag: "Dragon Hunters Song" van The Cure is een top, dus. Zeitgeist wist jullie mening het beste te verwoorden: "The Cure is altijd Top".

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Team Gina uit Seattle. Team Gina bestaat uit Gina en Gina, twee lesbische hiphop meiden. Het album "Products of the Eighties" kwam vorige maand uit en de nieuwe single heet "Rock the Like".

Xessive wist niet zo goed wat hij ervan moest vinden: "Lastig. Hiphop is sowieso niet een van mijn favoriete muziekvormen. Ik denk dat het niet heel veel onder doet voor al die andere hiphoprotzooi die wel in de top 40 staat, maar ik laat het graag aan een kenner over."

De laatste

Het is nu een week geleden dat het rookverbod is ingegaan. De cafés stinken eindelijk naar zweet en bier en de geur van sigaretten is verbannen naar buiten of kleine rookruimtes.
Voor veel mensen dus een reden om een nieuwe deodorant aan te schaffen en/of te stoppen met roken. En voor al die mensen die steeds hun laatste sigaretje uitmaken is er eindelijk een product op maat uitgekomen.

Mosley: Orgie zonder nazi-invloeden

Max Mosley, de voorzitter van de internationale autosportfederatie (FIA), heeft vandaag uitgebreid gesproken over zijn geruchtmakende orgie met vijf prostituees in maart in de kelder van een flatgebouw in Londen.

Dat deed de 68-jarige Brit voor een rechtbank in de Engelse hoofdstad. Hij ontkende onder ede dat het seksfeestje nazistisch getint was. De deelnemende vrouwen waren wel (schaars) gekleed in militaire uniformen.

Mosley deed zijn verhaal in het proces dat hij heeft aangespannen tegen het Britse tabloid News of the World. Het boulevardblad publiceerde een verhaal over de escapades van Mosley, voorzien van spraakmakende foto's en filmmateriaal op internet. Het tabloid sprak van een ziekelijke nazi-orgie en eiste het aftreden van de ''immorele'' preses.

Max Hardcore Mosley

Zoon mept moeder na diefstal portemonnee

De Haagse politie heeft gistermorgen een 20-jarige jongeman gearresteerd die kort daarvoor de politie had gebeld omdat zijn portemonnee gestolen was. Na het belletje kreeg hij dermate ruzie met zijn moeder, dat hij haar neersloeg.

Toen agenten op het adres in de Flakkeestraat (Duindorp) arriveerden, troffen ze een hevig geëmotioneerde familie aan. Ze wilden dat de 20-jarige zoon des huizes door de politie werd afgevoerd.

De jongen vertelde dat hij 's nachts was gaan slapen met zijn portefeuille onder zijn hoofdkussen. 's Ochtends bleek de beurs te zijn verdwenen. Daarop schopte hij ruzie omdat een van zijn familieleden de dief moest zijn geweest.  Daarbij mepte hij zijn moeder zo hard op de borst, dat zij met haar hoofd op de grond was gevallen en daarna nergens meer op reageerde. 

De moeder werd naar een ziekenhuis vervoerd, de zoon naar een politiecel.

Sony verwacht tekort aan Dual Shock 3 controllers

Vrijdag lanceerde Sony in Europa de Dual Shock 3 controller voor de PlayStation 3. Daarmee kunnen PS3-gamers eindelijk weer spelen met een trillend stukje plastic in hun handen. Sony Europa verwacht dat de vraag zo groot zal zijn, dat er wellicht niet genoeg op voorraad zullen zijn in het begin.

It's going to be a close call as to whether we can guarantee enough stock for everybody day one. However, we’ll be making regular shipments thereafter, in order to satisfy demand."

Om klanten die het niet interesseert of hun controllert trilt of niet toch van dienst te kunnen zijn, zal tot er voldoende voorraad is de SIXAXIS ook in de winkels blijven.



Nederland speelt oefenwedstrijd tegen Australië

Oranje speelt op 6 september in Eindhoven een oefenwedstrijd tegen het Australië van Pim Verbeek. Beide landen bereiden zich voor op hun WK-kwalificatie wedstrijd vier dagen later. Dat meldt de Australische voetbalbond.

Nederland speelt op 10 september de eerste wedstrijd uit tegen Macedonië. Oranje en Australië troffen elkaar eerder in vriendschappelijk verband voor het WK van 2006, die wedstrijd eindigde in 1-1. Australië ontmoet ook nog Zuid-Afrika in Londen op 19 augustus.

De wedstrijd Nederland tegen Australië begint om 20:45. De KNVB wil deze tijd standaard gaan hanteren voor wedstrijd van het Nederlands elftal. Dat tijdstip sluit mooi aan met de Champions League en andere internationale toernooien.

Whitmarsh: "Hamilton kon niet langzamer"

Lewis Hamilton reed in Silverstone een indrukwekkende race. Ook McLaren-directeur Martin Whitmarsh was onder de indruk van de 23-jarige Brit. Hamilton had een dikke minuut voorsprong op de Duitser Nick Heidfeld.

"Lewis was ontzettend koel tijdens de race", zei Whitmarsh maandag. "Hij stond onder enorm veel druk om een goed resultaat te scoren, terwijl de omstandigheden bijzonder lastig waren. Toch bleef hij verbazingwekkend kalm in de auto. Over de radio klonk het net alsof hij bezig was aan zijn zondagse autorit. Hij was erg ontspannen en niets leek hem te moeilijk."

Whitmarsh vervolgde: "Na de eerste pitstops zagen we dat de banden van Kimi minder werden. We lieten dat meteen aan Lewis weten. Nog voordat hij naar binnen moest voor zijn tweede pitstop, vroegen we hem het rustiger aan te doen vanwege het weer. In de slotfase van de race adviseerden we hem opnieuw om zijn tempo te matigen. Hij liet ons toen over de radio weten dat hij niet langzamer kon dan hij op dat moment al reed."

Tienergeweld Londen eist 19e leven

Een 14-jarige jongen is vandaag de negentiende tiener geworden die dit jaar in Londen door geweld is omgekomen. Dat heeft de politie van de Britse hoofdstad bekendgemaakt.

De jongen overleed in een ziekenhuis in Londen aan steekwonden die hij drie weken geleden had opgelopen na een ruzie met een groep jongeren uit zijn buurt.

Britse politici en media zien een golf van geweld onder tieners in Londen. De Conservatieve leider David Cameron stelde vandaag strengere maatregelen voor. Iedereen die met een mes wordt aangetroffen en daar geen goede reden voor heeft, moet gevangenisstraf krijgen, aldus de oppositieleider.

Een 16-jarige jongen was vrijdag de achttiende tienerdode dit jaar. Slachtoffer nummer zeventien viel begin vorige week

'Seksfeesten in R'dam moeten weer kunnen'

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad vindt dat het weer mogelijk moet worden erotisch getinte feesten in disco's, of seksbeurzen in zalen als Ahoy te houden. Nu verbiedt het stadsbestuur happenings als de Kamasutrabeurs. Want in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Rotterdam staat dat seksuele handelingen alleen mogen plaatsvinden in zaken die een officiële vergunning voor een seksinrichting hebben, zoals seks- en parenclubs. Horecazaken krijgen voor één avondje of een paar dagen nooit zo'n vergunning.

De twee grootste partijen in de gemeenteraad, Leefbaar Rotterdam en PvdA, vinden de regelgeving achterhaald. Leefbaar-raadslid Marianne van den Anker verwoordt het als volgt: ''Te puriteins voor woorden. Nog even en we staan landelijk bekend als Staphorst aan de Maas.''

De sociaal-democraten en de Leefbaren vinden dat de Maasstad allereerst het begrip seksuele handelingen in de APV moet aanpassen. De huidige verordening stelt, dat een seksuele handeling 'het verwezenlijken van de behoefte tot seksueel contact' is. In Rotterdam worden daartoe gerekend alle vormen van seksueel verkeer, het aanraken (ook met hulpstukken) van geslachtsorganen en alle andere handelingen ter bevrediging van seksuele behoeften.

De PvdA en Leefbaar Rotterdam willen dat er in de APV komt te staan dat bepaalde handelingen binnen redelijke grenzen in horeca toch moeten kunnen. Dan kunnen er weer ''spannende'' feesten en beurzen in Rotterdam worden gehouden. LR en PvdA vinden namelijk de gemeente niet moeilijk moet doen wanneer publiek vrijwillig naar een seksbeurs of -feest wil en bereid is daarvoor te betalen. Van den Anker: "Het is toch te gek voor woorden dat als iemand in Ahoy een op een penis gelijkend stuk plastic tegen zijn lijf houdt, dat in Rotterdam direct een seksuele handeling heet.''

Cvitanich wil met Kroatië naar WK

Darío Cvitanich wil dolgraag Kroatisch international worden. De nieuwe spits van Ajax, die geboren is in Argentinië maar Kroatische roots heeft, zal geen moment twijfelen als er een officiële uitnodiging komt voor de nationale ploeg van Kroatië. Hij zou zelfs met Kroatië mee willen naar het WK in Zuid-Afrika.

"Als ik een oproep krijg, stap ik op het eerste vliegtuig en vertrek ik naar Kroatië", vertelde de 24-jarige aanvaller van Ajax aan het Kroatische blad Sportske Novosti. "Het nationale team is machtig, iedereen zou willen uitkomen voor zo'n ploeg." Die uitnodiging lijkt er binnenkort aan te komen. Bondsvoorzitter Vlatko Markovic denkt Cvitanich snel officieel Kroaat te maken. "Hij behoort tot de derde generatie Kroatische immigranten in Argentinië en beheerst onze taal niet. Maar voordat de kwalificatie voor het WK 2010 begint, spreekt hij Kroatisch", verzekerde Markovic.

Cvitanich vraagt deze week in Amsterdam een Kroatisch paspoort aan. Mocht hij daadwerkelijk Kroatisch international worden, dan telt de selectie van bondscoach Slaven Bilic binnenkort mogelijk tien spelers die in een ander land zijn geboren. De broers Niko en Robert Kovac en Ivan Klasnic zijn in Duitsland geboren, Mladen Petric en Ivan Rakitic in Zwitserland, Joseph Simunic in Australië, Vedran Corluka in Bosnië en Eduardo da Silva komt oorspronkelijk uit Brazilië.

EU scherpt regels generaal pardon aan

De Europese Unie wil de touwtjes wat betreft het asielbeleid steviger in handen krijgen. Lidstaten mogen daarom vanaf nu niet meer een generaal pardon afkondigen zonder dat de EU daarvan in kennis wordt gesteld. De ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken zijn dat overeengekomen. De EU-landen moeten via een steunpunt gegevens over migratiestromen gaan uitwisselen. Het asiel- en immigratiepact moet nog wel worden goedgekeurd door de regeringsleiders.

Alleen al in Spanje leverde een pardonregeling in 2005 aan 800.000 mensen amnestie op. Omdat de EU meer greep wil krijgen op migranten, zullen dergelijke pardonregelingen in de toekomst aan stenge voorwaarden moeten voldoen wil het de goedkeuring van 'Europa' krijgen. Naar schatting verblijven ongeveer 8.000.000 mensen in Europa in de illegaliteit.

Ondanks de strengere regels hebben EU-landen nog heel wat bewegingsvrijheid binnen de regels van het pact. Het generaal pardon dat het kabinet vorig jaar afkondigde zou volgens de nieuwe regels zijn toegestaan. Ook mogen de landen zelf bepalen hoeveel immigranten zij toelaten en welke voorwaarden daaraan worden gesteld.

Dorstig Cyprus komt 3,5 meter te kort

Al twee jaar heeft Cyprus te maken met aanhoudende droogte en nu zorgt een misrekening in een ontwerp ervoor dat Cyprus nog steeds geen water krijgt uit Griekenland. Een 1.400 meter lange onderzeese pijpleiding is 3,5 meter te kort. Hierdoor kunnen de watertankers niet verbonden worden met het waterleidingnet.

De Cypriotische autoriteiten hebben vandaag aangegeven dat deskundigen een fout hebben gemaakt in de berekeningen. De speciaal aangelegde leiding kan tot de pijpen op elkaar zijn aangesloten nog niet in gebruik worden genomen. Een schip met 50.000 kubieke meter water ligt daardoor al een week voor de kust van Limasol en een ander schip met drinkwater blijft voorlopig nog in een Griekse haven liggen.

De import van het drinkwater gaat de Cypriotische regering ruim 40 miljoen euro kosten, waarvoor met Griekenland onlangs een overeenkomst gesloten. Deze zomer moeten zes tankers in totaal 8 miljoen kubieke meter water afleveren op Cyprus.

Auteur Janwillem van de Wetering overleden

De Nederlandse auteur Janwillem van de Wetering, onder andere bekend van de Grijpstra & de Gier-boeken, is vrijdag op 77-jarige leeftijd overleden.

Van de Wetering overleed aan kanker in een ziekenhuis in Blue Hill, vlakbij zijn woonplaats Surry in de Amerikaanse staat Maine. Dit is vanmiddag bevestigd door Babeth VanLoo van de Boeddhistische Omroep Stichting. Zij was bevriend met de auteur en produceerde de documentaire To Infinity & Beyond die in 2004 werd uitgezonden door de Boeddhistische omroep.

''Janwillem is vredig gestorven. Hij had te veel pijn en wilde ook niet meer. Hij ging de dood met goede moed tegemoet. Als zenbeoefenaar keek hij uit naar de dood. Hij zag de dood als een soort bevrijding en noemde het een andere fase van zijn leven'', aldus VanLoo.

Van de Wetering wordt gecremeerd. Hij was al lange tijd ziek, laat directeur Geneviève Waldmann van House of Books in een reactie weten. Deze uitgever bracht in 2004 nog een aantal herziene en gemoderniseerde boeken uit de serie Grijpstra & De Gier op de markt: De Dood van een Marktkoopman, De Gelaarsde Kater en Het Lijk in de Haarlemmer Houttuinen. Dit gebeurde wegens de gelijknamige tv-serie die toen opnieuw werd uitgezonden.

Waldmann: ''Janwillem van de Wetering was een ongelooflijk inspirerende en scherpzinnige man die over heel veel zaken zijn mening kon geven. Als je hem iets vroeg kon hij fantastische herinneringen ophalen en was je zomaar drie uur verder. Hij had veel meegemaakt en veel gereisd. De laatste jaren was hij niet meer in staat naar Nederland te komen en bleef het bij contact via de mail.''

Met dank aan nuffniet voor de submit.

'Heerenveen wil Lurling'

Anthony Lurling keert mogelijk na zes jaar terug bij SC Heerenveen. Maar NAC Breda is vooralsnog niet gediend van de Friese toenadering. Heerenveen heeft zich officieel gemeld in Breda in een poging Lurling los te weken, zo meldt BN/De Stem.

Technisch directeur Earnest Stewart bevestigt dat er een club zich heeft aangediend voor de 31-jarige zonder de naam ervan te noemen. "Maar ons punt is duidelijk", zegt Stewart. "Wij willen Anthony absoluut niet laten gaan. We zijn net aan de voorbereiding begonnen en willen de selectie intact laten." NAC Breda heeft plannen het contract van de aanvaller open te breken. "Die intentie hadden we al. Nu gaan we misschien wat sneller om de tafel", aldus Stewart.

Lurling speelde vanaf 1999 drie seizoenen voor Heerenveen. Zijn Friese spel leverde hem een transfer op naar Feyenoord, waar de Bossche aanvaller niet uit de verf kwam. Via NAC Breda hervond hij zijn ritme met een transfer naar 1. FC Köln als resultaat. Een jaar geleden kwam Lurling opnieuw terecht in Breda. In Friesland zou de oud-Feyenoorder nu de opvolger moeten worden van Miralem Sulejmani, die eerder deze maand voor ruim zestien miljoen euro verkocht werd aan Ajax.

VS ontwikkelen taserband voor vliegtuigpassagiers

In Amerika is het Department of Homeland Security (ministerie van Veiligheidszaken) bezig met het ontwikkelen met een band die wellicht verplicht gedragen zal moeten worden door elke vliegtuigpassagier, vanaf het inchecken tot het uitstappen. De band zal dienen als vervanging van het ticket en de boarding pass.

Dit zou weinig nieuws zijn, ware het niet dat de armband ook een paar interessante nieuwe gadgets bevat, ontwikkeld door de technici van het Department of Homeland Security: elektronica waarin de persoonlijke gegevens van de drager zijn opgeslagen, een GPS-tracker waardoor altijd de plaats van de drager bekend is, en een taser, een wapen waardoor de drager een elektrische schok toegediend kan krijgen die zo sterk is dat hij voor enkele minuten volkomen uitgeschakeld is. Vliegtuigpersoneel kan deze taser in werking stellen als een passagier naar hun oordeel een bedreiging vormt voor de veiligheid.

De zogenaamde 'Safety Bracelet' is nu nog in het stadium van onderzoek en ontwikkeling door het Department of Homeland Security, maar wordt door Amerikaanse burgerrechten bewegingen als de ACLU opgevat als een afschrikwekkend teken van de koers die de Amerikaanse federale overheid kiest in het privacy-versus-veiligheids debat.

Een promotiefilmpje van de "Safety Bracelet" vind je hier. (spoel door naar 3'20 voor de relevante informatie)

Met dank aan Leef voor de vertaling en de submit.

Systeemeisen S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky bekend

De systeemeisen van S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky, de opvolger van S.T.A.L.K.E.R. zijn vandaag bekend gemaakt.

De game, welke zich een jaar voor de originele S.T.A.L.K.E.R. afspeelt, vertelt het verhaal van hoe de Zone is gecreëerd. Natuurlijk zijn ook de graphics opgepoetst in vergelijking met het origineel, zo is er DirectX 10 ondersteuning toegevoegd, maar ook de DirectX 9 gebruikers kunnen rekenen op nieuwe grafische foefjes. Of het nodig is om je PC binnenkort te upgraden kun je beoordelen naar aanleiding van de onderstaande systeemeisen van het spel.

Minimale systeemeisen:
* Microsoft Windows 2000 (SP4) / XP /Vista
* Intel Pentium 4 met 2 GHz / AMD XP 2200 +
* 512 MB Ram
* 10 GB free hard disc space
* 128 MB Direct X 9c compatible card
* Toetsenbord, muis
* Lan/Internet voor Multiplayer

Aanbevolen systeemeisen:
* Microsoft Windows XP /Vista
* Intel Core 2 Duo E6400 / AMD 64 X2 4200 +
* 1,5 GBRam
* 10 GB free hard disc space
* 256 MB Direct X 9c compatible card
* Toetsenbord, muis
* Lan/Internet voor Multiplayer

Kinderen veelplegers vaker in de fout

Kinderen van ouders die wel eens met de politie in aanraking zijn geweest, krijgen daar zelf vaker mee te maken dan kinderen die 'schone' ouders hebben. Ruim 25 procent voor de eerste groep, tegenover 12,5 procent voor de andere groep. Volgens het CBS is de kans het grootst als de moeder een verleden heeft waarbij zij vaak in aanraking met Justitie is geweest.

De kans dat kinderen de fout ingaan als hun vader ooit verdacht is geweest van een misdrijf, is 24 procent en bij hun moeder is dat 32 procent. Het percentage loopt op tot veertig procent wanneer beide ouders verdachten zijn geweest. Naar mate de ouders vaker met Justitie in aanraking zijn geweest, gaan hun kinderen ook vaker het verkeerde pad op. Het grootste risico lopen jongeren waarvan de moeder kan worden bestempeld als veelpleger. Maar liefst 59 procent gaat dan zelf ook de fout in.

Zonen van mensen die ooit verdachte zijn geweest bij een misdrijf, worden vier keer zo vaak zelf verdacht als dochters. Bijna één procent van de jongeren heeft ouders die beiden ooit door de politie als verdachten zijn aangewezen.

Nieuwe naam voor stadion TOP Oss

TOP Oss speelt haar thuiswedstrijden vanaf nu in het Heesen Yachts Stadion. De thuishaven van de Brabantse eerstedivisionist draagt de komende drie jaar de naam van de Osse onderneming, zo maakte TOP Oss maandag bekend.

Heesen Yachts was al shirtsponsor van TOP Oss en volgens preses Frans Heesen is deze stadionsponsoring een logische volgende stap. "Wij zijn een van de grotere werkgevers in Oss, ook onze werknemers zijn er trots op dat we hoofdsponsor van TOP Oss zijn en dat onze naam verbonden wordt aan het stadion", stelt hij. TOP Oss-voorzitter Bert Zwanenburg is uiteraard in zijn nopjes over de sponsoring van Heesen Yachts. "Uiteraard zijn wij verheugd met deze stap in de goede richting, het is een onderdeel van een proces waarin wij met z'n allen mee bezig zijn."

Website Gaykrant enige tijd in vreemde handen

De website van de Gaykrant is sinds gisteravond enige tijd in handen geweest van een actiegroep die zich 'Homo's tegen censuur' noemt.

Bezoekers die bijvoorbeeld drie keer klikten op een nieuwsbericht stuitten op een spamfilter van de Evangelische Omroep, andere links kwamen uit op nieuws en informatie uit gereformeerde hoek.

In een mail aan de Gaykrant-site zeggen de 'krakers' vandaag verontruste liberale homo's te zijn die tegen een nieuw 'censuurknopje' op de site ageren. Via een nieuwe button op de website kunnen bezoekers op een webpagina komen waar ze reacties op discussies kunnen plaatsen. De reacties worden gescand op discriminerende opmerkingen ten aanzien van christenen. Volgens hoofdredacteur Henk Krol is dat gebeurd na ongewenste opmerkingen over 'christenhonden' en dergelijke.

Meerpersoonscel blijft ondanks kritiek bestaan

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) blijft meerdere gevangenen in één cel plaatsen, ook nu er geen tekort aan cellen meer is. Ze verwerpt de kritiek van een van haar adviesraden dat de kans groot is dat gedetineerden ten onrechte in een meerpersoonscel belanden.

Albayrak beschouwt het gebruik van meerpersoonscellen als een reguliere en volwaardige vorm van detentie. Het is volgens haar nodig om de celcapaciteit flexibel te kunnen inzetten en om gedetineerden zoveel mogelijk te kunnen plaatsen in de regio waar de vervolging plaatsvindt of waar ze na hun detentie naar terugkeren.

Ongeveer 1500 cellen zijn op dit moment geschikt om er afhankelijk van de ruimte twee tot zes mensen in te plaatsen. Bij volledig gebruik bieden ze plaats aan 4200 gedetineerden. Meerpersoonscellen werden in 2004 ingevoerd als noodmaatregel wegens cellentekort. Het huidige kabinet wil geld besparen door het aantal meerpersoonscellen fors uit te breiden, zowel in bestaande gevangenissen als in nieuwbouw.

De Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) stelde eerder dit jaar in een zeer kritisch rapport dat gevangenen te makkelijk en te snel met anderen inéén cel worden geplaatst. Dat levert spanningen op. Veel gedetineerden voelen zich onveilig en sommigen krijgen te maken met agressie en seksuele intimidatie, aldus de Raad.

De staatssecretaris verwerpt de kritiek, zo heeft ze vandaag in een reactie aan de Tweede Kamer geschreven. Ze wijst erop dat via een screeningsprocedure wordt bepaald of iemand geschikt is om de cel met anderen te delen. De gevangenisdirecteur kijkt daarbij naar de gezondheidstoestand, de achtergrond van het gepleegde delict en eventuele verslavings- of gedragsproblemen.

De Inspectie voor de Sanctietoepassing krijgt over het gebruik van meerpersoonscellen meer tevreden geluiden binnen dan problemen, meldt Albayrak. Ze kondigt aan dat vanaf eind volgend jaar de beoordeling bij binnenkomst verder wordt verbeterd.

Ook laat ze de mogelijkheid onderzoeken om het activiteitenrooster zo vorm te geven dat gevangenen op meerpersoonscellen om de beurt uit de cel zijn. Verder wordt bekeken of het mogelijk is gedetineerden te betrekken bij de keuze voor een celgenoot.

Kwart huurders zou huurhuis willen kopen

Bijna een kwart van de Nederlanders die nu een woning huren, zou die woning wel willen kopen. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim 14.000 huurders.

Vooral huurders met een inkomen van boven de 2.400 euro per maand willen graag hun huurwoning in bezit krijgen. Op jaarbasis verkopen woningcorporaties gemiddeld 5.750 woningen. Zij hebben in totaal ongeveer 2,5 miljoen woningen in hun bezit. "De volle potentie wordt niet volledig benut." De gemiddelde verkoopprijs van een huurwoning ligt ongeveer 60 procent lager dan de prijs van de gemiddelde koopwoning, wat voor starters weer aantrekkelijk zou zijn.

Overigens wil 75 procent van de huurders gewoon blijven huren. Het zijn vooral de hogere inkomensgroepen, huurders tot 55 jaar en huurders met kinderen die wel voelen voor het kopen van hun huurhuis.

Toyota maakt Prius met zonnepanelen

De Japanse autofabrikant Toyota gaat de nieuwe generatie Prius voorzien van zonnepanelen. De panelen, die alleen in de duurdere modellen komen, moeten de airconditioning van stroom gaan voorzien. Ook wordt de nieuwe Prius lichter van gewicht, waardoor nog efficiënter met brandstof zal worden omgegaan.

De Prius gaat als warme sushi de toonbank over in Europa en de VS vanwege de hogere brandstofprijzen. Toyota bracht in 1997 de eerste Prius op de markt en sindsdien zijn er in totaal één miljoen exemplaren van verkocht. In 2010 verwacht de autofabrikant dat aantal elk jaar te verkopen. De productie wordt dan ook flink opgevoerd: volgend jaar rollen er 60 procent meer Priussen van de band. Bij concurrent General Motors staat de hybride auto echter nog in de kinderschoenen.

Met dank aan pberends voor de herschreven submit.

Gold farmers verdienen in Vietnam meer dan leraren

Met de groei van het MMO-genre (Massive Multiplayer Online) in de laatste jaren is er een nieuwe beroepssector bijgekomen, die van de gold farmer. Enorme (illegale) ondernemingen zijn als paddestoelen uit de grond geschoten de afgelopen jaren, waarbij de werknemers niks anders doen dan de hele dag gold verzamelen in MMO-games om dit via internet weer te verkopen. Een handel waar bedrijven als Blizzard totaal niet vrolijk van worden, omdat het niet alleen een schending is van de gebruikersovereenkomst, maar het verpest ook nog eens de ingame economie.

Toch blijkt de handel in digitaal geld ook goed te zijn voor de analoge portemonnee. In landen als Zuid-Korea en China werd er al flink geld aan verdiend en nu is de handel ook doorgedrongen tot Vietnam. Mensen die daar de hele dag doorbrengen achter een computer met bijvoorbeeld World of Warcraft verdienen daar tussen de $100 en $160 per maand mee. Dat klinkt niet heel indrukwekkend naar Westerse maatstaven, maar ter vergelijking verdient een leraar tussen de $60 en $100 per maand. Een stuk minder dus.

Verschil tussen gold farmers en leraren is wel dat het beoefenen van de eerste meer risico met zich meebrengt. Blizzard is erg streng aan het controleren en bant duizenden accounts die de regels overtreden. Het strenge beleid van Blizzard heeft ervoor gezorgd dat de prijs van WoW-gold in de laatste weken is verdubbeld. Een lucratieve handel dus, als je de controle kunt omzeilen.



Automobilist begaat dure verkeersovertreding

In Amsterdam heeft de politie na een alledaagse verkeersovertreding een opmerkelijke vondst gedaan. Een 30-jarige automobilist reed ruim een week geleden door rood en werd vervolgens door politieagenten aan de kant gezet. Nadat bleek dat de man en zijn passagier al eerder de Opiumwet hadden overtreden werd de dure huurauto doorzocht.

Een politiewoordvoerder maakte vandaag bekend dat ze bij de doorzoeking van de huurauto 150.000 euro aan contant geld, vijftien mobiele telefoons en een hoeveelheid marihuana hebben gevonden. Een huiszoeking leverde later nog eens tientallen kilo's hasj en wiet op. Ook lagen in het huis papieren voor de aankoop van een huis van 310.000 euro en nota's van de verbouwing en huisraad van bij elkaar 93.000 euro. Het polshorloge van de man bleek 30.000 euro waard te zijn en de huur van zijn huurauto, een BMW, kwam neer op zo'n 900 euro per maand.

De vermeende crimineel wilde geen verklaring afleggen over zijn kostbare eigendommen. De politie heeft alle spullen in beslag genomen, omdat de man op papier slechts 1.900 euro per maand verdient met zijn baan.

Coupet toch naar Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft zich versterkt met Grégory Coupet. Dit maakte de Spaanse club zondag bekend. De overgang leek een week geleden definitief te zijn afgeketst. Maar nadat Coupet er met de club al uit was wist het nu ook een akkoord te bereiken met Olympique Lyon.

Atlético betaalt Lyon anderhalf miljoen euro voor de Franse international. Daar kan nog eens een half miljoen bijkomen als Atlético een aantal vastgelegde sportieve successen behaalt. Coupet speelde vanaf 1997 in Lyon waar hij zeven achtereenvolgende titels won. International Coupet tekent een contract voor twee jaar bij Atlético. Hij stond in de basis van het Franse elftal tijdens het EK.

De Fransman wordt dinsdag gepresenteerd in de Spaanse hoofdstad, waar hij de vijfde aanwinst is voor het nieuwe seizoen. Naast verdedigers John Heitinga en Tomás Ujfalusi (Tsj) haalde Atlético eerder ook al middenvelder Paulo Assunção (Bra) en aanvaller Florent Sinama-Pongolle (Fra). De Madrilenen spelen komend seizoen in de derde voorronde van de Champions League.

Kijkje achter de schermen

Wat we allemaal wel eens voorbij hebben zien komen zijn die filmpjes waarbij zelfs de meest lelijke vrouwen met photoshop worden omgetoverd tot glamour vrouwen voor op de cover van een groot mode blad. Maar hoe zit het met al die andere reclames die we te zien krijgen?
Christophe Huet uit Frankrijk is zo'n photoshopper, en hij is zo vrij geweest om bij een aantal van zijn werken een making of te maken. 

Geen bier voor man in rolstoel

Een café in het Engelse Leeds weigerde een derde biertje te tappen voor een invalide man in een elektrische rolstoel. De 33-jarige Lee Cook kreeg van het personeel te horen dat hij geen bier meer kreeg, omdat dit verboden zou zijn bij wet.

"Ik had slechts twee biertjes op. Ik was nu niet bepaald straalbezopen," zei Cook. Hij gaf aan dat hij het nog wel had begrepen als hij dronken achter het stuur van een auto wilde gaan zitten, maar nu kon Cook er weinig begrip voor opbrengen. "Ik ben verbaasd en geschokt. Ik ben boos en ik wil excuses."

De vaste klant van de 'Stick or Twist' pub had nog nooit problemen gehad om bier te bestellen, maar een week later weigerde het personeel hem weer bier te geven. Achteraf blijkt het te gaan om een persoonsverwisseling, zo verklaarde een woordvoerder van het café. Een andere klant in een rolstoel had namelijk met het personeel afgesproken dat hij niet meer dan twee biertjes per dag wilde drinken. Volgens de woordvoerder zal Lee Cook in de toekomst weer gewoon bediend worden.

Voor het rijden onder invloed zijn in Engeland bepaalde rolstoelen, ook die van Lee Cook, vrijgesteld voor de desbetreffende bepaling van de wegenverkeerswet. De rolstoel van de Engelsman heeft een topsnelheid van 4 mijl (is 6,4 kilometer) per uur.

Boek: Paris - Hotels and More

Parijs is de lichtstad van Europa en Parijs is de stad van de liefde. Parijs is een geliefde bestemming voor veel reizigers. Elk jaar bezoeken maar liefst tien miljoen mensen de Franse hoofdstad, om zich te vergapen aan de prachtige gebouwen, de heerlijke sfeer en om te genieten van de geweldige keuken. Al die bezoekers moeten natuurlijk ook ergens overnachten en ook als het gaat om hotels is Parijs een bijzondere stad. In de 'gewone' reisgidsen vind je natuurlijk genoeg adresjes en tips over geschikte slaapplekken, maar zelden krijg je dan een goed inzicht van alle luxe en weelde binnen die hotelmuren. Reden voor Angelika Taschen om een boek te publiceren over de beste Parijse hotels en meer. Het boek Paris - Hotels & More is, niet geheel ontoevallig, op de markt gebracht door uitgever Taschen en sinds kort verkrijgbaar.

Minder vet, suiker en zout in voedsel

Fabrikanten van voedingsmiddelen doen kilo's minder zout, verzadigd vet en suiker in hun producten dan zij vroeger deden. Dat blijkt uit cijfers van de stichting Ik Kies Bewust, waarin wetenschappers, supermarkten, fabrikanten en cateraars samenwerken.

Een woordvoerster van Ik Kies Bewust heeft een bericht daarover in het AD vandaag bevestigd. Het gezondheidslogo Ik Kies Bewust bestaat sinds twee jaar. In die tijd is het aantal deelnemers van 38 tot 105 à 110 gestegen. Het aantal producten dat het logo mag voeren, is van 350 tot 2700 toegenomen. Fabrikanten mogen het logo op een product zetten, als zij voldoen aan strenge eisen voor de hoeveelheid suiker, zout, verzadigd vet en soms vezels.

Stem ook op de voedingspoll!

Europese Commissie blijkt trage betaler

Wie iets verkoopt of doet voor de Europese Commissie, kan vaak lang op zijn geld wachten. De Europese Ombudsman heeft vandaag zijn zorgen geuit over de trage betaling door de commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie.

De instelling betaalde in 2007 een op de vijf rekeningen te laat, vooral kleine bedragen aan burgers en middelgrote bedrijven. De vertraging duurde gemiddeld 48 dagen, ontdekte de Ombudsman in een onderzoek wegens de vele klachten.

De betalingsachterstand is minder dan twee jaar eerder, maar Ombudsman Nikiforos Diamandouros is nog lang niet tevreden. Hij kondigt aan komend voorjaar een nieuw onderzoek te doen. De Europese Commissie geeft jaarlijks ruim 100 miljard euro uit, voornamelijk via de EU-landen.

Marco Borsato populair bij uitvaarten

Marco Borsato doet het goed bij uitvaarten. De zanger voert de Uitvaartmuziek Top 50 aan met 'Het water'. De lijst is samengesteld uit nummers waarvan mensen denken dat ze die op hun uitvaart willen laten horen, zo meldt uitvaartverzekeraar Dela op zijn website.

De 41-jarige zanger is goed vertegenwoordigd in de lijst. Hij bezet ook de vierde plek met 'Afscheid nemen bestaat niet'. Op de tweede plaats staan Andrea Bocelli en Sarah Brightman met 'Time to say goodbye'. Derde is Eric Clapton met 'Tears in heaven'.

Borsato is niet de enige Nederlandse artiest in de Uitvaartmuziek Top 50. Zo staat Guus Meeuwis op negen met 'De weg', Frans Bauer op tien met 'De trein naar niemandsland' en Paul de Leeuw op elf met 'De steen'. Daarnaast hebben artiesten als Rob de Nijs, Anouk, Karin Bloemen en Andre Hazes een plekje weten te bemachtigen in de speciale Top 50.

KNMI voorspelt 45 graden aan einde eeuw

Nederland kan het eind van deze eeuw extreem hoge temperaturen tegemoetzien. Het kwik kan dan oplopen tot 45 graden, verwacht het KNMI. Dat is zo'n acht graden meer dan de huidige records.

Niet alleen Nederlanders zullen tegen die tijd met zweetdruppels op het voorhoofd lopen. Het Midden-Oosten, India en Australië kunnen volgens het weerinstituut temperaturen boven de 50 graden verwachten, wat neerkomt op zes graden meer dan nu.

Volgens onderzoekers van het KNMI nemen de hoogste temperaturen op aarde relatief snel toe. In Europa stijgen de meest extreme temperaturen bijna drie keer zo rap als de gemiddelde temperatuur. In het onderzoek is aangenomen dat de uitstoot van CO2 op dezelfde voet blijft doorgaan als nu.

Boek: Fuck Romance - Thomas van Woudenrode

In mei verscheen bij uitgeverij De Werken de roman Fuck Romance van Thomas van Woudenrode. Zowel uitgeverij, auteur, als titel kwamen mij niet bekend voor, het was de cover die meteen mijn aandacht trok:


Het boek vertelt over Ellen Kezersky, een rijke maar doodongelukkige jonge vrouw. Zij heeft alles in overvloed: drank, drugs, feestjes en minnaars. Maar liefde en oprechte vriendschappen lijken er niet bij te zitten.

Firmware 2.41 verschijnt deze woensdag

Vorige week kwam dan eindelijk de langverwachte 2.40 firmware voor de Playstation 3 uit. Eindelijk kregen we de langverwachte XMB en trophies. Helaas kwamen veel PS3 gebruikers van een koude kermis thuis, want de update gaf bij sommige gamers een fout waardoor de hele PS3 geformatteerd moest worden.

Een week nadat Sony de update offline had gehaald komen ze gelukkig met een nieuwe. Firmware 2.41 zal woensdag verschijnen en zal net als 2.40 XMB en trophies bevatten. Laten we hopen dat deze geen problemen zal geven.

Krajicek maakt vrije val op wereldranglijst

Michaëlla Krajicek heeft naar aanleiding van haar uitschakeling in de eerste ronde van Wimbledon 64 plaatsen moeten inleveren op de wereldranglijst. Vorig jaar bereikte de Nederlandse nog de kwartfinale van het grastoernooi, maar dit keer was de eerste ronde haar eindstation.

Door dit resultaat zakte Krajicek van de 49e naar de 113e plek. Begin dit jaar stond Krajicek nog 33e, maar mede door een reeks nederlagen in de eerste ronde, zakte Krajicek al snel verder weg op de wereldranglijst. Voor het volgende grandslam-toernooi, de US Open, is onze landgenote zelfs veroordeeld tot het spelen van kwalificaties.

Ana Ivanovic staat nog steeds bovenaan de wereldranglijst. Op de tweede plaats vinden we Jelena Jankovic, gevolgd door Maria Sharapova. Venus williams blijft ondanks haar overwinning op Wimbledon op de zevende plek.

Kojima noemt zijn game top vijf

Er zijn een aantal mensen in de game-industrie die een ontzettend grote invloed op games hebben gehad. Mensen als Sid Meier, Will Wright, Shigiru Miyamoto en Hideo Kojima zijn maar een paar voorbeelden. Als gamer wil je jezelf wel eens afvragen wat nou de favoriete games van deze mensen zouden zijn. Hideo Kojima heeft op Gamerush zijn top 5 gegeven van games die volgens hem de meeste invloed hebben gehad op de industrie.

De eerste in zijn rijtje is de Super Mario Bros. serie die waarschijnlijk bij elke gamer wel bekend is. De volgende drie zijn misschien wat minder bekend. Dit zijn namelijk Portopia Renzoku Satsujin Jiken (Japanse adventure), Xevious (arcade shooter) en Out of this World(platformer). De laatste game in hij rijtje is één van zijn eigen creaties: Metal Gear Solid.

Ben jij het eens met dit rijtje? Welke games zou jij het meest invloedrijkste willen noemen?

Doden door zelfmoordaanslag in Kabul

In de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft een zelfmoordaanslag zeker aan veertig mensen het leven gekost. De zelfmoordenaar zat in een auto en blies zichzelf op voor de Indiase ambassade op het moment dat diplomatieke voertuigen naar binnen wilden rijden.

Bij de ambassade stonden tientallen mensen in de rij voor een visum. "Ik zag overal op straat doden en gewonden liggen", verklaarde een ooggetuige. Afghaanse media melden dat er circa 140 gewonden zijn gevallen bij de aanslag.

Tegenover de Indiase ambassade staat het Afghaanse ministerie van Buitenlandse zaken. De Afghaanse regering onderhoudt nauwe banden met India dat infrastructurele projecten in Afghanistan financiert. Het getroffen gebied is inmiddels afgesloten door de politie.

De zelfmoordaanslag kan worden opgeëist door de Taliban. Eerder dit jaar hebben zij namelijk verkondigd meer zelfmoordaanslagen te gaan plegen tegen de prowesterse regering. Ook hebben zij nog steeds het doel om alle buitenlandse militaire uit hun land te verdrijven.

Elite-reparaties kosten Microsoft ruim 600 miljoen euro

Na de oorspronkelijke problemen met de inmiddels beruchte Red Ring of Death, de drie rood oplichtende LEDjes die aangeven dat je console onbruikbaar is, dacht men dat de nieuwere Elite-editie van de Xbox 360 dit probleem niet zou hebben.
Veel verder van de waarheid kon men echter niet zitten, want nu blijkt dat ook deze console last heeft van de hardwarebug die Microsoftconsoles sinds de launch teistert. Microsoft heeft al aangekondigd dat men de console gewoon te reparatie aan kan bieden bij de producent. De kosten voor deze grap zouden volgens schattingen op kunnen lopen tot 500 miljoen pond (zo'n 631 miljoen euro). Eenzelfde bedrag werd al vlak na de launch uitgegeven om de voedingen van de console te vervangen. Deze raakten vaak snel oververhit en vatten zelfs vlam.

Uit het artikel werd niet duidelijk of deze cijfers alleen voor Groot Brittannië, Europa of wereldwijd gelden.

'Woede over schrappen treintoiletten'

De Nederlandse Spoorwegen en ProRail zijn van plan om het aantal toiletten in treinen en op stations flink te verminderen. Volgens de NS worden de toiletten te weinig gebruikt en levert het schrappen vier extra zitplaatsen op. Het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov) eist dat de verantwoordelijke minister de NS verbiedt het aantal toiletten te verminderen.

De NS wil in de nieuwe stoptreinen geen wc's meer laten inbouwen. Ook op nieuwe stations, zoals Amsterdam Holendrecht, komen geen toiletten. Volgens de directeur van de NS-klantenservice heeft de nationale vervoerder te maken met vernielingen en vervuiling. De consumentenorganisaties hebben er geen goed woord voor over. "Zonder overleg heeft de NS ook in dubbeldekstreinen met de groene bankjes nagenoeg alle toiletten afgesloten. In de hele trein is soms maar een toilet beschikbaar en vaak is zo'n wc ook nog defect."

Consumentenorganisaties ontvangen ook veel klachten van reizigers over het afnemen van het aantal wc's. Bovendien is het volgens Rikus Stiphorst, woordvoerder namens de consumentenorganisaties, in strijd met de wet. Het openbaar vervoer moet namelijk voor iedereen toegankelijk zijn, maar voor mensen met een zwakke blaas is het dat straks niet meer. "De spoorsector heeft dus weer eens niet nagedacht. Op stations waar treinen mét toilet stoppen zijn wc's. Op stations waar treinen zonder toilet stoppen kun je als reiziger voor het lenigen van je sanitaire nood dus niet terecht. Dit is echt schandalig", aldus Stiphorst.

'Boateng naar Celtic'

George Boateng maakt mogelijk de overstap naar het Schotse Celtic. De 32-jarige middenvelder voelt zich niet meer gewaardeerd bij Middlesbrough en denkt serieus aan een vertrek.

Naast Celtic zouden ook Hull City, Sunderland en FC Twente interesse hebben in de viervoudig international van Nederland. Boateng vertrok in 1998 naar Coventry City, waar destijds de huidige Celtic-manager Gordon Strachan het voor het zeggen had.

Naar verluidt heeft Boateng vorige week al een rondleiding gehad bij de kampioen van Schotland.

Will Smith scoort achtste #1 bioscoophit

Will Smith is en blijft de koning van het Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag-weekend. Dit weekend scoorde hij zijn achtste nummer één-hit op een rij. Ditmaal met Hancock, een film over een aan lagerwal geraakte superheld die liever zuipt en vreemdgaat dan mensen redt.

Hancock is tevens de achtste film met Smith die meer dan 100 miljoen ophaalt in Amerika. Hancock had slechts vijf dagen nodig om 107 miljoen op te halen. Overigens kreeg de film vernietigende kritieken, net als Smiths vorige film I Am Legend. Maar ook die film werd een kassucces. Will Smith is met al deze hits een van de invloedrijkere acteurs in Hollywood, alles wat hij aanraakt schijnt goud te worden. Hancock gaat deze week in Nederland draaien.



Arsenal, Spurs en Villa jagen op De la Red

De Engelse clubs Arsenal, Tottenham Hotspur en Aston Villa hebben interesse in Ruben de la Red. De Spaans international, die deel uitmaakte van de selectie voor het EK, is eigendom van Real Madrid.

Het afgelopen seizoen kwam de 23-jarige middenvelder nog uit voor Getafe, waar hij veel indruk maakte. Het is echter onzeker of De la Red toe is aan een basisplaats bij Real en een vertrek is dan ook mogelijk. Volgens The Daily Mail hangt er een prijskaartje van zo'n twintig miljoen euro aan De la Red.

Bosz houdt vertrouwen in komst Arnautovic

Technisch directeur Peter Bosz van Feyenoord heeft nog steeds hoop dat aanvaller Marko Arnautovic naar de Kuip komt. De uitspraken van Twente-voorzitter Joop Munsterman, die de transfer tegensprak, verbaasden hem.

"Dat bevreemdt mij. We hebben met Twente om de tafel gezeten. Toen is er een prijs genoemd, die wij willen betalen voor Arnautovic. Als ze hem niet willen laten gaan, waarom is er dan een prijs genoemd? We waren er nagenoeg uit, maar in de voetballerij is dat vaak nog niet genoeg. Desondanks heb ik vertrouwen in een goede afloop van deze zaak," aldus Bosz tegenover Elf Voetbal.

Feyenoord wil de 19-jarige Oostenrijkse aanvaller voor zo'n 4,5 miljoen euro naar Rotterdam halen. Arnautovic maakte vorig seizoen veel indruk in de beloftencompetitie en wordt alom gezien als groot talent.

Chelsea: geen bod op Kaká

Chelsea heeft in de Engelse pers duidelijk gemaakt dat het geen bod heeft uitgebracht op Ricardo Kaká. Gisteren maakte AC Milan-voorzitter Galliani nog bekend dat Chelsea een bod had uitgebracht op de aanvallende middenvelder van de club.

De Londense club heeft dit echter tegengesproken. Kaká heeft al eerder aangegeven het liefst de rest van zijn leven bij AC Milan te blijven spelen, maar de komst van Luiz Felipe Scolari als trainer heeft The Blues aan het denken gezet.

Scolari kent Kaká namelijk goed van zijn periode als bondscoach en zou hierdoor hoop hebben op het aantrekken van de international, wat zijn club nu echter tegenspreekt.

Bende verkocht bedorven kaas als nieuw

Een Italiaanse bende heeft jarenlang bedorven kaas bewerkt en verkocht als nieuw aan diverse supermarkten in Duitsland en Italië. Naar schatting heeft de bende de afgelopen twee jaar 11.000 ton bedorven kaas bewerkt in fabrieken in Noord-Italië en een fabriek in Duitsland.

Twee jaar geleden kwam de Italiaanse politie de bende op het spoor toen zij een vrachtwagen met een 'vreemd luchtje' aanhielden. De vrachtwagen vervoerde op dat moment de bedorven kaas naar een fabriek in de Italiaanse stad Vicolungo om het daar te laten bewerken tot 'verse kaas'. Het omvangrijke schandaal werd later door het afluisteren van telefoongesprekken ontdekt door de politie.

Autoriteiten hebben tijdens het onderzoek onder meer kaas uit 1980 in de koelcel aangetroffen, ook vonden zij muizenkeutels, wormen en plastic in de kaasresten. De criminele bende heeft naar schatting tientallen miljoenen euro's winst gemaakt door de lage bewerkingskosten van de beschimmelde kaas. Zo bewerkten zij onder andere gorgonzola en mozarella.

De Italiaanse krant La Republica meldde afgelopen vrijdag dat een 46-jarige Siciliaan als hoofdverdachte wordt gezien. De arbeiders in de fabrieken waar de kaas werd verwerkt waren op de hoogte van de criminele praktijken, maar niemand heeft iets ondernomen. Ook de lokale gezondheidsautoriteiten waren bij de zwendel betrokken. Zij lieten weten wanneer er controles werden uitgevoerd en zo knepen zij ook regelmatig een oogje dicht.

Too Human-producer haalt uit naar het NeoGAF-forum

Too Human, de game die momenteel bijna langer in ontwikkeling is dan Duke Nukem Forever, gaat binnenkort het levenslicht zien op de Xbox 360. Niet iedereen is te spreken over wat er tot nog toe getoond is van de game, zeker niet op gamesforum NeoGAF.

Denis Dyack, producent van Too Human, startte daarom een thread op NeoGAF om de criticasters die de game nog niet gespeeld hadden uit te lichten. Dit leidde uiteindelijk tot een slotje op de thread, maar volgens Dyack was het doel van de thread toen al bereikt.

De uiteenzetting van Dyack is als volgt:

"I went through all of this for two reasons.... If you're going to look at the NeoGAF forum as a non-profit organization, if it does not reform itself, it's eventually going to crumble. There's going to be a point where they step over the line where someone's going to shut them down. That would be a loss for everyone.... The question I have to ask the moderators of GAF: Are you going to follow your own rules? With people making GIFs of myself that are, I would say, attacking me.... Why haven't 180 people been banned now? If I wanted to move in and shut that place down, do I have grounds under their own forum policy?"


Leave Too Human alone!

"NeoGAF and other forums like this that don't have good management are not only hurting society and hurting the videogame industry, they're in decline, and they need to reform quickly before people stop listening to them.... If the moderators and people who run the site think they aren't doing any damage, they are sorely mistaken, and it's only a matter of time before something bad happens."

Dyack, ook wel bekend van z'n MS Paintskills om Too Human uit te leggen, is dus bang dat NeoGAF door z'n eigen populariteit ten onder zal gaan als de moderators niet strenger op gaan treden. Ook andere gamefora zullen zonder streng beleid in de vergeten archieven van internet verdwijnen.

D66 evenaart PvdA in peiling

De opmars van D66 in de opiniepeilingen lijkt niet te stuiten. De partij die nu met drie vertegenwoordigers in de Tweede Kamer zit, komt in de laatste peiling van Maurice de Hond uit op vijftien zetels. Dat is evenveel als de PvdA, die vorige week op zestien stond. De sociaaldemocraten hebben nu 34 zetels in de Tweede Kamer.

Ten opzichte van de peiling van vorige week zakt Trots op Nederland van twintig naar achttien zetels. Ook de VVD levert een zetel in en komt uit op zestien. De ChristenUnie daalt van zeven naar zes.

CDA, PVV en Partij voor de Dieren winnen een zetel. Het CDA komt uit op 33, de partij van Geert Wilders klimt naar veertien en de dierenpartij staat op drie zetels. De SP blijft op zeventien. GroenLinks en SGP staan onveranderd op elf en twee stoeltjes.

De coalitiepartijen worden bij het ingaan van het reces gepeild op samen 54 zetels. Aan het begin van het parlementaire jaar was dit nog 67. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2006 waren CDA, PvdA en ChristenUnie nog goed voor 81 zetels.

'Duitse student kost Nederland miljoenen'

Nederland betaalt zeker honderd miljoen euro voor Duitse studenten die de laatste jaren in het Nederlandse hoger onderwijs zijn gaan studeren. Omdat er maar weinig Nederlanders bij de oosterburen studeren, betaalt Duitsland maar een fractie van het Nederlandse bedrag. Dat constateert het Financieele Dagblad maandag op basis van eigen berekeningen aan de hand van het rapport 'Internationalisering in het onderwijs in Nederland, 2007' dat vorige week werd gepubliceerd.

Het evenwicht tussen Nederlandse studenten in Duitsland en omgekeerd is de laatste jaren volgens de krant ernstig verstoord. Dit jaar proberen zestienduizend Duitse studenten hun diploma in Nederland te halen. Rond 2002 lag dat aantal nog onder de vijfduizend. Het aantal Nederlanders dat in Duitsland in het hoger onderwijs studeert, ligt al jaren op ongeveer 1700.

Duitsers komen volgens het dagblad naar Nederland omdat de opleidingen goed staan aangeschreven en omdat de lessen in het Engels worden gegeven. Nederlanders mijden de Duitse scholen omdat de meeste lessen daar in het Duits worden gegeven.

Het bestuur van de Universiteit Maastricht verdedigt het internationale beleid in de krant. Jongeren zouden door de uitwisselingsprogramma's hogere cijfers halen, de internationale mix zou belangrijk zijn omdat steeds meer werk vereist dat over de landsgrenzen heen wordt gekeken en de universiteit wil dat alleen de besten worden toegelaten.

Het Maastrichtse gemeenteraadslid Roxanne van Wunnik heeft in de krant kritiek op het internationale beleid. Volgens haar worden inwoners uit de eigen regio hierdoor gedwongen in Tilburg te studeren.

'Woedende Burgers' in Duits parlement

De rechtspopulistische Burgers in Woede (BIW) hebben gisteren voor het eerst hun intrek genomen in een Duits deelstaatparlement. Bij tussentijdse verkiezingen in Bremen veroverden de BIW één zetel.

De BIW willen een maximum van 15 procent buitenlanders in alle steden en gemeenten. Ook bepleiten zij de invoering van burgermilities om de politie te helpen bij de strijd tegen de misdaad. Voor daders moet er een zerotolerancebeleid komen, en in de steden moeten meer bewakingscamera's worden opgehangen, aldus de BIW.

Derde Jackass-film in de maak

Het stuntteam van het succesvolle MTV-programma Jackass werkt aan een derde speelfilm. Dat meldt de website IMDB.com vandaag.

In de vorige twee films tartten de zes vaste castleden van het programma het noodlot door zichzelf veelvuldig bloot te stellen aan bizarre, ranzige en hilarische uitspattingen. Zo vocht waaghals Johnny Knoxville geblinddoekt met een stier, liet Steve-O bloedzuigers op zijn ogen zetten en dronk Chris Pontius een glas vol stierenzaad.

Het is nog niet bekend welke stunts de durfals in de derde film tentoonspreiden. De opnames vinden in de loop van dit jaar plaats. Eerst moet Jackass-ster Steve-O afkicken. Het afgelopen weekend werd hij in een psychiatrische inrichting opgenomen om bij te komen van zijn vier maanden afkicktherapie.

Stadions en spelers van FIFA09 te zien

Net als elk jaar komt ook nu weer EA met een jaarlijkse footie en ook nu wordt de grafische engine weer een beetje opgepoetst. In onderstaande screens kun je duidelijk zien hoe de stadions eruit gaan zien en hoe de spelers er weer net wat strakker uitzien.



Natuurlijk kunnen we nog niets zeggen over het beeld tot we het daadwerkelijk in beweging zien, maar daar hoeven we waarschijnlijk niet al te lang op te wachten. Op 3 oktober wordt FIFA 09 gelanceerd op de Wii, DS, 360, PS2, PS3, PSP en PC.

Oude gezichten keren terug in trailer Chrono Trigger DS

Sommige dingen zijn gewoon oud, maar niet versleten. Zo zei mijn vader altijd dat je het op een oude fiets moet leren. Voor iedereen die dus nog wat te leren heeft op RPG gebied, komt Square Enix met de remake van Chrono Trigger op de DS, volgens velen een van de beste RPG's ooit gemaakt. De oude sprites en klassieke muziek kun je hieronder in de eerste trailer bekijken.



Chrono Trigger DS is nergens veranderd ten opzichte van het origineel, behalve dat je hem nu altijd bij je kunt hebben en dat je touchscreen functies erbij krijgt (voor de hele jonge FOK!kers: Nee, vroeger kon je nog niet met touchscreen gamen). Wanneer het spel uitkomt is nog onduidelijk, het is zelfs nog niet bevestigd dat wij in Europa ook een release mogen verwachten.

Solid Snake gaat Lost Planet film neerpennen

Films gebaseerd op games zijn vaak minder leuk dan je hoopt. Wordt er eindelijk een film aangekondigd gebaseerd op je favoriete game, blijkt een of andere malloot ( *kuchuwebollkuch* ) het finaal de grond in te stampen met onkunde. Gelukkig voor de fans van Lost Planet is het gerucht bevestigd rond te schrijver van de film. Niemand minder dan David "Solid Snake" Hayter gaat het script neerpennen.



David Hayter a.k.a. Solid Snake
"I'm too sexy for my car, too sexy by far..."

Indien je jezelf nu afvraagt wat een stemacteur als scriptschrijver doet, is het misschien leuk te weten dat David ook aan de Metal Gear Solid film meewerkt, maar ook voor X-men 1 en 2 heeft geschreven. Met de videogame als basis kan Lost Planet een gigantisch avontuur worden, laten we hopen dat het geen teleurstellende vertoning wordt.

Amerikanen lieten duizenden Koreanen doodschieten

De Amerikanen hebben in 1950 toegestaan dat hun Zuid-Koreaanse bondgenoten vele duizenden politieke gevangenen doodden. Dit meldde de krant Washington Post gisteravond op zijn website.

Zo gaf een Amerikaanse officier toestemming om 3500 Zuid-Koreaanse politieke gevangenen met machinegeweren neer te maaien om te voorkomen dat zij zich bij de Noord-Koreanen zouden aansluiten. In luttele weken tijd zijn in 1950 waarschijnlijk 100.000 of meer Zuid-Koreanen wegens (vermeende) linkse sympathieën vermoord. De VS stopten het politieke bloedbad in de doofpot, zo blijkt nu uit onderzoek.

Met dank aan Poekel voor de submit.

Veertien opvarenden gered van vlot

In Blaricum heeft de reddingsbrigade gisteren veertien mensen van een vlot moeten halen. De opvarenden waren met een geïmproviseerd vlot het Gooimeer op gegaan, maar de reddingsbrigade achtte dit te gevaarlijk. De mensen waren namelijk niet voorbereid op een tocht met windkracht vijf.

Afgelopen weekend moest de reddingsbrigade uit Blaricum zeven keer in actie komen op de zuidelijke randmeren. Verschillende watersporters raakten in de problemen op de meren. Niemand raakte bij de acties gewond, maar er was wel sprake van materiële schade.

Gisteren raakten drie boten door de harde wind aan lager wal. Een motorboot en drie zeilboten strandden op de dijk van Flevoland. Om uit deze benarde situatie weg te komen, hadden zij assistentie nodig van een reddingsboot. Ook bij Bunschoten op het Eemmeer strandde een zeilboot. Zaterdag is de reddingsbrigade twee keer in actie gekomen voor een catamaran die omsloeg. De brigade hielp de catamarans rechtop zetten.

Speelzalen voelen zich bedreigd door kinderopvang

Peuterspeelzalen worden bedreigd door de kinderopvang. Dat zegt voorzitter van het Landelijk Platform Peuterspeelzalen Ton Biesta maandag in De Telegraaf.

Veel werkende ouders sturen hun kinderen volgens hem wel hele dagen naar de kinderopvang, maar voor hen zou het niet in te plannen zijn om de kinderen bij de op school voorbereidende peuterspeelzaal af te leveren.

De speelzalen willen wel langer open zijn, maar ze zijn volgens Biesta gebonden aan gemeentelijke regels. Vaak mogen de gesubsidieerde peuterspeelzalen niet langer dan 3,5 uur per dag open zijn.

De voorkeur van ouders zou ook meer naar de kinderopvang uitgaan door hogere werkgeversbijdrages. In twee jaar tijd is het aantal kinderen dat naar peuterspeelzalen gaat bij sommige zalen volgens Biesta teruggelopen met twintig procent. In 2005 telde Nederland 4250 peuterspeelzalen, maar dat zouden er inmiddels een stuk minder zijn door fusies en overnames. Ook hebben zalen door concurrentie van de kinderopvang de deuren moeten sluiten. Biesta noemt dat in de krant 'jammer'. "Want kinderopvang en peuterspeelzaal kunnen elkaar juist aanvullen."

De brancheorganisatie waar de speelzalen onder vallen, de MOgroep, relativeert de problemen. Manager Aly van Beek zegt in De Telegraaf dat peuterspeelzalen en kinderopvang langzaam naar elkaar toe moeten groeien. De peuterspeelzalen zouden een uitdaging moeten zien in kinderen met een achterstand. De speelzalen zouden dan een voorschool voor deze kinderen moeten worden.

Meisje overleden bij verkeersongeluk in Zeeland

Bij een verkeersongeluk in de buurt van het Zeeuwse Sluiskil is zondagavond een meisje omgekomen en zijn zes gewonden gevallen. Het meisje zat volgens de politie samen met een ander meisje op een bromfiets die botste met een personenauto.

De vijf inzittenden van de auto raakten ook gewond, vermoedelijk doordat de auto door het ongeluk in de berm belandde. Het meisje overleed ter plaatse. Het andere meisje op de bromfiets raakte ook gewond, maar maakt het volgens de politie redelijk. Het ongeluk gebeurde rond 21.15 uur op de kruising van de Langeweg en de Oude Bontepolderstraat. Een traumahelikopter en vier ambulances werden gewaarschuwd. Over de identiteit van de slachtoffers en de oorzaak van het ongeluk zijn nog geen mededelingen gedaan.

Premier Australië vindt foto bloot kind walgelijk

Voor de tweede keer in korte tijd is in Australië ophef ontstaan over afbeeldingen van naakte kinderen. In dit geval stelde premier Kevin Rudd dat de voorpagina van het magazine Art, waarop een tekening van een bloot meisje staat, "walgelijk" is.

Dat schrijft de Canberra Times vandaag. Op de cover van het blad is een 6-jarige meisje afgebeeld. Ze zit met haar benen gekruist en haar haren hangen los. Wel zijn er een tepel en een bil te zien.

Volgens haar moeder, die de plaat maakte, is het een nette afbeelding die niets te maken heeft met misbruik. Rudd denkt daar anders over: "Eerlijk gezegd kan ik niet tegen dit soort dingen". Een woordvoerder van de overheid liet weten te bekijken of de subsidie die Australië aan het blad geeft kan worden ingetrokken.

Enige tijd geleden nam de politie werk van kunstenaar Bill Henson in beslag. Hij had zijn werk, waaronder een afbeelding van een naakt 13-jarig meisje, tentoongesteld in een galerie in Sydney.

Barroso belooft 1 miljard aan Afrikaanse boeren

Europa zal 1 miljard euro aan ongebruikte landbouwsubsidies aan Afrikaanse boeren geven om de wereldwijde voedselcrisis tegen te gaan. Dat zei voorzitter Jose Manuel Barroso van de Europese Commissie vandaag tijdens de G8-top in Japan.

Het plan van Barroso moet nog wel goedgekeurd worden door ministers van de 27 lidstaten en het Europees Parlement. Bij een eerder voorzetje kreeg Barroso veel kritiek omdat landen liever zelf bepalen waar het ongebruikte geld aan besteed wordt.

Barroso vindt dat het geld nu eenmalig gebruikt moet worden voor de aankoop van zaden en kunstmest. Daardoor zouden Afrikaanse boeren meer voedsel kunnen verbouwen, wat zou helpen in de strijd tegen honger.

God beschikt, en daarmee af

Familieverhalen. Na het hartverscheurende relaas van Sabina over haar kinderjaren in Bosnië en het verhaal van Rick over zijn racistische (groot)vader, kwam er een in mijn familie een sinds het gebeurd is zoveel mogelijk doodgezwegen verhaal in me op.

We spreken 1944, oktober. De nazi's aan de ene kant van de rivier, de geallieerden aan de andere kant. Het gebied, waar tijdens Operation Market Garden in september keihard om gevochten was, lag als een gedemilitariseerde zone tussen de grootmachten stil te liggen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.