Coupet toch naar Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft zich versterkt met Grégory Coupet. Dit maakte de Spaanse club zondag bekend. De overgang leek een week geleden definitief te zijn afgeketst. Maar nadat Coupet er met de club al uit was wist het nu ook een akkoord te bereiken met Olympique Lyon.

Atlético betaalt Lyon anderhalf miljoen euro voor de Franse international. Daar kan nog eens een half miljoen bijkomen als Atlético een aantal vastgelegde sportieve successen behaalt. Coupet speelde vanaf 1997 in Lyon waar hij zeven achtereenvolgende titels won. International Coupet tekent een contract voor twee jaar bij Atlético. Hij stond in de basis van het Franse elftal tijdens het EK.

De Fransman wordt dinsdag gepresenteerd in de Spaanse hoofdstad, waar hij de vijfde aanwinst is voor het nieuwe seizoen. Naast verdedigers John Heitinga en Tomás Ujfalusi (Tsj) haalde Atlético eerder ook al middenvelder Paulo Assunçăo (Bra) en aanvaller Florent Sinama-Pongolle (Fra). De Madrilenen spelen komend seizoen in de derde voorronde van de Champions League.