Webber rijdt in 2009 voor Red Bull

Naast de bekendmaking dat David Coulthard stopt met racen maakte Red Bull ook vast één van hun coureurs in 2009 bekend. Ook deze konijn uit de hoge hoed kon iedereen al raden namelijk: Mark Webber.

Logischerwijs is Webber zeer tevreden met het verlengen van zijn contract. "Ik ben erg blij dat ik nog een jaar bij Red Bull blijf, en ook dat het nu al bekend is geworden. Ik geniet ervan om voor het team te werken en om samen vooruit te komen. Dit jaar is de betrouwbaarheid al flink verbeterd, waardoor we ook beter kunnen presteren. De afgelopen tien maanden hebben we veel progressie geboekt, en dat hoop ik tot het eind van het jaar vol te houden. Het was een makkelijke beslissing om te blijven. Het is natuurlijk lastig voorspellen hoe de situatie over een jaar is, maar ik verwacht dat we met de nieuwe technische reglementen van 2009 een flinke stap voorwaarts kunnen maken."

Ook Red Bull liet bij monde van teambaas Christiaan Horner horen hoe blij ze zijn met Webber. "Het was al bekend dat het team en Webber met elkaar verder wilden, dus de discussies over de verlenging van het contract duurden niet lang. Mark rijdt dit jaar fantastisch en dat toont aan dat hij een geweldig coureur is. Ons huidige doel is om vierde in het constructeurskampioenschap te worden, maar daarna willen we een flinke stap vooruit maken om het gevecht met de top-drie aan te gaan. Wij denken dat Mark de juiste persoon is om dat met ons te doen."

Als we de geruchten mogen geloven gaat Sebastian Vettel volgend jaar de andere Red Bull besturen. Momenteel rijdt de Duitser voor Toro Rosso, het kleine zusje in de stierenfamilie.