Vieri gaat naar Atalanta

Christian Vieri verruilt Fiorentina voor Hull City. Het is alweer de veertiende club in zijn lange voetballoopbaan. Volgens The Daily Star is de transfer zo goed als rond.

De 35-jarige aanvaller is transfervrij, omdat Fiorentina heeft besloten zijn contract niet te verlengen. Aanvankelijk leek de oud-international naar Atalanta Bergamo te gaan, maar nadat supporters van de club tegen zijn komst protesteerden, besloot Atalanta de transfer niet door te laten gaan.

Nu kiest Vieri dus voor Hull City, een club die afgelopen seizoen voor het eerst in zijn geschiedenis naar de Premier League promoveerde.

Update 20:33
Christian Vieri vertrekt niet naar Hull City, hij zet zijn loopbaan voort bij Atalanta Bergamo. Vieri kwam in het seizoen 1995/96 ook al uit voor Atalanta, en na een goed seizoen dwong hij een transfer naar Juventus af. In 2006 keerde hij terug, maar zonder succes. Hij was veel geblesseerd en kwam slechts tot zeven duels en twee goals. Toen hij aan het eind seizoen weer fit was vertrok Vieri voor een beter contract naar Fiorentina.

Vanwege dat laatste feit is de komst van Vieri omstreden. Een flink aantal supporters hebben al fanatiek gedemonstreerd tegen de komst van de 49-voudig international. De supporters hadden dan ook liever gezien dat de transfervrije Vieri was ingegaan op het vermeende bod van Hull City.