Adebayor zaait onduidelijkheid

Nadat hij onlangs nog verkondigde gewoon bij Arsenal te blijven, heeft Emmanuel Adebayor de geruchten rond hemzelf opnieuw aangewakkerd. De spits denkt dat een vertrek lucratief kan zijn voor de club.

Adebayor vertelde vrijdag dat hij in Noord-Londen zou blijven, maar nu beweert de Togolees dat hij zijn definitieve keuze nog moet maken. Onder meer het Italiaanse AC Milan, dat volgend seizoen uitkomt in de UEFA Cup, heeft er geen geheim van gemaakt dat Ade hoog op het verlanglijstje staat. Arsenal hoopt de Togolese international te kunnen behouden, nadat hij afgelopen seizoen dertig treffers maakte. Het was voor Adebayor pas zijn tweede volledige seizoen; in januari 2006 betaalde Arsenal ¤9 miljoen aan AS Monaco voor de aanvaller.

"Ik had een droom, en dat was spelen voor Arsenal", zegt Adebayor. "Als ik terug in Afrika ben valt me op hoeveel mensen Arsenal steunen. Maar ik heb nu de kans gekregen om voor één van de grootste clubs ter wereld te spelen. Ik heb nog niet met de trainer gesproken, maar we zullen volgende week bespreken wat het beste is voor mijn carrière. Een vertrek hoeft niet per definitie verkeerd te zijn. Als Arsenal ¤50 miljoen kan krijgen terwijl ze ¤10 miljoen hebben betaald is iedereen een winnaar. Op dit moment heb ik echter nog geen idee waar ik mijn eerste training ga afwerken."