[DTM] Voorprogramma Zandvoort bekend

De organisatie van de DTM-race in Zandvoort heeft vandaag het bijprogramma bekend gemaakt. Zo zullen onder andere Jos Verstappen, Scott Speed, Jeroen Bleekemolen en Renger van der Zande in actie komen.

Ook Audi-coureur Christijan Albers zal tijdens de race tussen de duinen een rol vertolken in het bijprogramma. Hij zal met de Audi R10 TDI over het circuit gaan rijden, het is de Le Mans-bolide van het Duitse merk in 2006 en 2007. Uiteraard rijdt Albers ook de race in de DTM. Verstappen zal met de Porsche RS Spyder van Van Merksteijn Motorsport een demonstratie verzorgen. De Limburger zal komend weekend met diezelfde bolide in de 24 uur van Le Mans deelnemen.

Naast de twee Le Mans-auto's komt er een NASCAR-auto in actie. Scott Speed zal in een Red Bull-Toyota rijden. Die wagen is normaal te bewonderen in de NASCAR Sprint Cup. Zelf rijdt de oud STR-rijder in de NASCAR Craftsman Truck Series. Verder zullen er races zijn van de F3 Euroseries (Renger vd Zande), de Porsche Carrera Cup (Jeroen Bleekemolen) en ook de SEAT Leon Supercopa.

Op 11, 12 en 13 juli is Zandvoort het decor voor de Deutsche Toerenwagen Masters.