Stevens gaat praten met Aissati

Huub Stevens en Ismail Aissati zullen snel met elkaar rond de tafel moeten gaan zitten. Tijdens dit gesprek zal het voornamelijk over de sportieve intenties van volgend seizoen gaan. Dit liet Jan Reker, directeur van PSV, weten.

Aissati heeft zijn beoogde nieuwe contract nog altijd niet getekend. Eind vorig jaar bereikten de twee partijen wel een akkoord voor een verlenging tot medio 2011. De Eindhovense ploeg tekende de overeenkomst, maar er waren nog wat fiscale problemen met zaakwaarnemer Rodger Linse die eerst opgelost moesten worden.

"Dat ging om de verrekening van de btw over de makelaarsfee," lichtte Reker toe. De preses is er nog altijd van overtuigd dat er sprake is van een bindend contract. "Later zijn we daarover bij elkaar gaan zitten en zijn we eruit gekomen. Dat is bevestigd door Sport International (het bedrijf van Linse, red.), dus volgens mij hebben we een rechtsgeldige overeenkomst."

Aissati en zijn management hebben dit inmiddels tegengesproken. Volgens hen zijn de sportieve afspraken niet nagekomen en voelen zij zich niet meer verbonden met de gemaakte afspraken van vorig jaar. Het huidige contract van de jonge speler loopt nog één seizoen door. Inmiddels heeft FC Utrecht belangstelling voor de middenvelder getoond.

Reker heeft overigens toegegeven dat Aissati volgend seizoen vaker in actie moet komen. "Daar is geen discussie over. Ismail moet wedstrijden gaan spelen, dat is gewoon heel belangrijk. Daarom is het goed dat hij en Huub Stevens snel met elkaar gaan praten."