TOGR en SHO degraderen uit hoofdklasse

De eerste degradanten uit de zaterdaghoofdklasse zijn bekend. Vanmiddag verloor zowel TOGR als SHO zijn wedstrijd in de hoofdklasse A. Daarmee is degradatie een feit.

De degradatie van SHO en TOGR is niet verrassend. Beide teams werden door de insiders al tot de degradatiekandidaten in de sterke hoofdklasse A gerekend.

SHO begon het seizoen echter verrassend sterk met overwinningen op de titelkandidaten Quick Boys en FC Lisse. Na drie duels had de club uit Oud-Beijerland zeven punten verzameld. Vervolgens begon een lange serie van nederlagen tot de winterstop, slechts onderbroken door een zege op Capelle. Het kostte trainer Arnold Scholten zijn baan. De witte Socrates werd vervangen door Philip den Haan, maar ook de gelouterde interim-trainer kon SHO niet redden. Uit 23 duels haalde men 15 punten. SHO daalt dus na zes seizoenen hoofdklasse weer af naar de eerste klasse, waar het onder de nieuwe trainer Bill Tukker een nieuwe start zal moeten maken.

TOGR promoveerde in 2006 naar de hoofdklasse. De Rotterdammers stonden vorig seizoen in de winterstop troosteloos onderaan, maar een machtige eindsprint na de winter redde de club. Dit seizoen begon het wederom dramatisch voor de vereniging uit Charlois. In december sloeg de formatie van trainer Theo de Boon echter toch aan het winnen, maar het gewenste vervolg bleef uit. TOGR werd vaak geroemd om de positieve spelopvatting, maar moet met 16 punten uit 23 duels toch afdalen naar de eerste klasse.

Submitter:  Bron: FOK! sport