FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 19 april 2008

Koog Zaandijk wint korfbalfinale

Koog Zaandijk is Nederlands kampioen korfbal geworden. Het klopte in de finale titelverdediger DOS'46.

Koog Zaandijk, bezig aan zijn tweede seizoen in de korfbal league, eindigde dit seizoen verrassend als eerste in de reguliere competitie en stond ook voor het eerst in de finale in Ahoy'. In de halve finale klopte het al veelvoudig kampioen PKC en ook tegen DOS'46 liep de ploeg al snel uit. Het had geen enkele last van zenuwen, dit integenstelling tot DOS'46, de kampioen van de afgelopen twee jaar. Alleen aanvoerster Sabrina Bijvank haalde daar haar gebruikelijke niveau. Bij rust stond het al 11-6 voor KZ.

In de tweede helft kwam DOS'46 nog wel terug tot twee punten verschil, maar verder liet KZ het niet komen.


Uitslag Barcelona - Espanyol

FC Barcelona kan de titel na vanavond wel op zijn buik schrijven. De stadsderby met Espanyol eindigde zoals hij begon: beide clubs kwamen niet tot scoren.

In de eerste helft kon Espanyol het tempo nog aardig bijbenen. Frank Rijkaard, die Thierry Henry en de nog niet 100% fitte Lionel Messi op de bank zette, zag zijn elftal aardig spelen. Schoten van onder meer Xavi waren echter van weinig gevaar voor de uitstekend keepende Carlos Kameni. Ook Eidur Gudjohnsen was dicht bij de openingstreffer, maar de IJslander stuitte oog in oog met Kameni op de doelman.

Messi, die mocht invallen na rust, zette direct de toon. De Argentijn zette direct twee gevaarlijke aanvallen op, maar de stadsrivaal kon opgelucht ademhalen toen het nog altijd 0-0 stond. Dat zou het uiteindelijk ook blijven, ondanks een veel beter Barça. Met nog vijf wedstrijden te gaan bedraagt het gat met koploper Real Madrid acht punten. Bovendien hebben de Madrilenen nog een wedstrijd te goed. Woensdag staat voor Barcelona de belangrijke Champions League-thuiswedstrijd met Manchester United op het programma.

FC Barcelona - RCD Espanyol 0-0

Arbiter: Pérez Lasa
Stadion: Camp Nou, Barcelona
Gele kaart: Gabriel Milito, Carles Puyol, Eidur Gudjohnsen, Xavi Hernández, Lionel Messi, Andrés Iniesta (Barcelona), Carlos Kameni, Jarque, Chica, Moisés Hurtado, Ángel, Francisco Rufete, Raúl Tamudo (Espanyol)

Opstellingen:

FC Barcelona: Víctor Valdés; Zambrotta, Puyol (Márquez/65), Milito, Sylvinho; Xavi, Yaya Touré, Gudjohnsen (Iniesta/46); Eto'o, Bojan, Giovani (Messi/46).

RCD Espanyol: Kameni; Zabaleta, Jarque, Torrejón, Chica; Hurtado, Ángel; Rufete (Ewerthon/57), Luis García (Riera/57), Corominas; Raúl Tamudo (Lola/84).

TV: Katja & Sophie

Wekelijks praatprogramma van BNN met Katja Schuurman en Sophie Hilbrand. Dit keer te gast John de Mol. Het succesverhaal van de miljardair die het televisielandschap heeft gevormd zou toch garant moeten staan voor wat informatieve en amusante televisie? Aflevering 1 van Katja en Sophie was al niet om over naar huis te schrijven, misschien zijn ze nu wat beter op elkaar ingespeeld en ontwikkelt zich een echte talkshow?
Subheader

Zwerver vindt bouwtekening nieuw WTC in vuilnisbak

Een in New York zwervende dakloze stuitte tijdens het voedsel zoeken in een openbare vuilnisbak op iets veel waardevollers. De zwerver vond namelijk bouwtekeningen voor de nieuw te bouwen Freedom Tower, die de tijdens 9/11 ingestorte torens van het World Trade Center moet gaan vervangen. Een ongelofelijke veiligheidsfout, vinden de autoriteiten.

De dakloze in kwestie, Mike Fleming, gaf de tekeningen aan The New York Post, de plaatselijke sufferd. De 28-jarige zwerver trof de tekeningen aan in een vuilnisbak nabij Ground Zero en was bang dat de bouwplannen in handen zouden vallen van terroristische organisaties. "Ik ben een eerlijke jongen, maar ze hadden ook op e-Bay of bij al-Qaeda kunnen belanden", verklaarde Fleming.

Geleerden vertelden in de krant dat de tekeningen inderdaad zeer nuttig zouden kunnen zijn voor terroristen. The Port Authority (PA), die de plannen voor de Freedom Tower heeft gemaakt, beweert echter dat de gevonden tekeningen niet volledig en gedetailleerd genoeg waren om er mee uit de voeten te kunnen. Desalniettemin zal het bedrijf een onderzoek instellen, want volgens een woordvoerder wordt domheid niet getolereerd.

Federer naar eerste finale in 2008

Roger Federer heeft zijn eerste finale van 2008 bereikt.

In Estoril klopte de Zwitser in de halve finale de Duitser Denis Gremelmayr. Makkelijk kwam de overwinning echter niet tot stand. Zeker in de eerste twee sets had de nummer 1 van de wereld het lastig: 2-6, 7-5, 6-1. Dankzij twee breaks won de de Duitser de eerste set.

In de tweede set kwam federer terug en kon op 5-3 voor de set serveren. Op dat moment ging het toch weer mis en kwam Gremelmayr terug tot 5-5. Op een 6-5 achterstand leverde de Duister zijn servicebeurt en de set alsnog in. In de derde set was het verzet gebroken en ging Federer probleemloos naar de zege.

360-versie UT III bevat Gears of War 2 verrassing

Dat Unreal Tournament uit dezelfde stal komt als Gears of War weten de meesten waarschijnlijk wel. Dat de 360 versie van UTIII nog steeds niet uit is was ook al bekend. Dat Gears of War 2 dit jaar uit moet komen is ook pas aangekondigd. Als je dan een interview met Mark Rein mag houden, die toevallig de grote baas van Epic is, dan kun je het natuurlijk niet laten om even van het spoor af te dwalen. Het interview werd namelijk gehouden omtrent de naderende release van UTIII op de 360, maar de interviewer begon te vragen naar Gears of War 2. Ondanks dat Mark simpelweg zei dat het interview niet over Gears 2 gaat, liet ie toch los dat er "misschien" wel een Gears 2 verrassing op de disc van de 360 versie van UTIII zou zitten. Hierna hield hij stijf zijn lippen op elkaar.



Epic's Mark Rein
"And the surprise is: 2 supergnarly gamerpics! Aren't you excited yet?"

Wel wist de interviewer nog los te peuteren dat we over niet al te lange tijd duidelijkheid over deze verrassing zouden moeten krijgen. Of het om een demo, trailer of misschien wel een online bèta-key gaat is dus nog niet duidelijk. Zodra er meer bekend is zullen we je uiteraard op de hoogte houden.

Wat vinden jullie hiervan? Gaat het om een schaamteloze truc om de verkopen van UTIII een boost te geven, aangezien de PS3 en PC versie nu al enige tijd te koop is? Of gaat het hier om een leuke onschuldige extra voor de Gears of War fans?

Recordvertraging voor Eurostar-trein

500 passagiers die in de Eurostar-trein tussen Londen en Parijs zaten hebben een vertraging gehad van bijna tien uur. Gisteravond vertrokken ze rond 20:00 uur in de Engelse hoofdstad. Een reeks technische storingen volgde.

Bij Lille ging de trein kapot. Daardoor zaten de reizigers urenlang vast in het noorden van Frankrijk. De reservetrein die werd gestuurd, ging vervolgens ook kapot, waarna politie en brandweer uit voorzorg ter plaatse kwamen.

Rond drie uur vannacht vertrok in Parijs dan een derde lege trein om de gestrande reizigers te hulp te komen. Deze trein kwam rond halfvijf ter plaatse aan. Bij aankomst in Parijs kregen de passagiers een vergoeding, ontbijt en een sterrenonthaal van de media.

Paus wil 'reiniging' kerk na seksschandaal

Paus Benedictus XVI heeft de Amerikaanse Rooms-Katholieke Kerk opgeroepen tot een ''reiniging'' na het misbruikschandaal dat de kerk de afgelopen jaren teisterde. Hij deed dat vandaag tijdens een mis in de kathedraal van Sint Patrick in New York.

Het was al de vierde keer tijdens zijn zesdaagse rondreis door de Verenigde Staten dat de kerkvorst het seksueel misbruik van jongeren door priesters openlijk aansneed. De verwachting vooraf was dat hij dat pas tijdens de mis van vandaag zou doen.

De openbare boetedoening maakt indruk in de VS. Donderdag bezocht de paus onverwacht enkele misbruikslachtoffers.

Het Vaticaan wil het kerkrecht veranderen om eventueel misbuik in de toekomst beter te kunnen berechten en bestraffen. Dat meldde de krant The New York Times op gezag van de Amerikaanse kardinaal William Levada.

Brandts mogelijk naar RKC Waalwijk

Aangezien Zeljko Petrovic eerder dit seizoen al aangaf te stoppen als trainer van RKC Waalwijk, moest die club op zoek naar een nieuwe coach. Daarbij zijn ze aanbeland bij Ernie Brandts, nu trainer van het succesvolle NAC Breda.

De clubs stonden niet in de rij voor de coach die NAC dit seizoen naar de derde plaats in de eredivisie loodste. Hoogst opmerkelijk vond ook zaakwaarnemer Kees Ploegsma: "Ik heb er eigenlijk geen verklaring voor. Toch verwacht ik dat Ernie uiteindelijk wel een nieuwe club vindt." Daarbij tekende hij wel aan dat 'er wat los begon te komen'.

RKC, dat als tweede eindigde in de Jupiler League en dus binnenkort in de play-offs promotie gaat proberen af te dwingen, lijkt de oud-international nu te gaan inlijven.

Pechtold waakt voor overmoed

D66 is weer een herkenbare partij, maar moet de komende tijd wel waken voor overmoed. Dat heeft partijleider Alexander Pechtold zaterdag gezegd op een congres van D66 in Rotterdam.

De partij zit nu met drie zetels in de Tweede Kamer, maar kan volgens peilingen rekenen op zes tot elf zetels. "Peilingen zijn maar peilingen, maar het voelt een stuk prettiger", zei Pechtold in zijn toespraak op het congres. "Mensen herkennen ons weer als de partij van de nuance."

Kort geleden was D66 volgens velen op sterven na dood, na onhandig optreden in 2006 van toenmalig partijleider Boris Dittrich rondom het besluit om troepen naar Uruzgan te sturen en de daarop volgende strijd om het partijleiderschap tussen Pechtold en Lousewies van der Laan.

"Het herstel gaat niet vanzelf", waarschuwde Pechtold. "We moeten er flink aan trekken. Het grootste gevaar dat ons bedreigt, is overmoed. Ik zeg dat in de eerste plaats tegen mezelf."

Ook partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven toonde zich verheugd over het herstel. "Maar de opgaande lijn mag ons niet lui maken." Van Engelshoven wil dat D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 overal het zetelaantal verdubbelt of terugkomt in gemeenteraden waarin de partij nu geen zitting heeft.

D66 staat volgens Pechtold voor de individuele vrijheid, vrijheid van meningsuiting en andere grondrechten. "Die komen in de verdrukking in deze periode van nieuw conservatisme, collectivisme en populisme en zelfs extremisme, zowel links als rechts van ons in het politieke spectrum."

Zonder namen te noemen hekelde Pechtold 'bange politici die ons aanpraten dat we in crisis verkeren'. Ook uitte hij kritiek op vice-premier Wouter Bos (PvdA), die onlangs meer polarisatie bepleitte. Volgens Pechtold is het juist tijd voor een meer ontspannen omgang met 'cultuurverschillen binnen onze samenleving'.

Pechtold haalde verder uit naar het kabinet, dat volgens hem 'kleinzielig morrelt' aan verworvenheden als het tolerante drugsbeleid en het winkelen op zondag. Verder doet het kabinet volgens de D66-leider weinig meer. "Samen leven, samen niksen", verwees Pechtold naar het officiële kabinetsmotto 'Samen werken, samen leven'.

Derksen naar Helmond Sport

Dirk Jan Derksen heeft een nieuwe club gevonden. De 35-jarige spits verruilt Fortuna Sittard voor Helmond Sport.

De spits kwam bij Fortuna niet meer in de plannen voor, omdat de Limburgers willen verjongen. Helmond Sport heeft wel plaats voor Derksen, die al achttien seizoenen profvoetbal in de benen heeft. Derksen kwam namens FC Den Bosch, Roda JC, MVV, FC Dordrecht, FC Zwolle, Austria Wien, Cambuur Leeuwarden, FC Emmen, VVV-Venlo en Fortuna Sittard tot 433 competitieduels, waarin hij 137 keer scoorde. Afgelopen seizoen kwam hij dertig keer in actie voor Fortuna Sittard en mocht hij zes treffers bejubelen.

Vrouw rijdt 3 voetgangers aan

Een automobiliste van achttien jaar is gisternacht doorgereden, nadat ze op de Korvelseweg in haar woonplaats Tilburg drie voetgangers had aangereden. De tiener had geen rijbewijs en ook bleek ze te hebben gedronken. Ze werd door de politie aangehouden op de Oerlesestraat in Tilburg.  

Om half vijf vanochtend zagen agenten twee mannen en een vrouw aan de kant van de weg liggen. Getuigen verklaarden dat een auto uit de bocht was gevlogen. Van de auto waren een stuk bumper en de kentekenplaat blijven liggen. De politie ging vervolgens naar het huis van de verdachte waar ze de moeder van de 18-jarige aantroffen. Die verklaarde dat haar dochter haar al twee keer paniekerig had gebeld. Een agent belde daarna het meisje waarop ze vertelde in de Oerlesestraat te staan.

Een van de slachtoffers, een 25-jarige man uit Rijen had door het ongeluk zijn beide benen gebroken. Een 36-jarige man uit Etten-Leur liep een zware hersenschudding op en een 28-jarige Tilburgse kwam er met schouderletsel vanaf. De aangereden mannen liggen nog in het ziekenhuis. De veroorzaakster van het ongeluk zit nog vast.

TOGR en SHO degraderen uit hoofdklasse

De eerste degradanten uit de zaterdaghoofdklasse zijn bekend. Vanmiddag verloor zowel TOGR als SHO zijn wedstrijd in de hoofdklasse A. Daarmee is degradatie een feit.

De degradatie van SHO en TOGR is niet verrassend. Beide teams werden door de insiders al tot de degradatiekandidaten in de sterke hoofdklasse A gerekend.

SHO begon het seizoen echter verrassend sterk met overwinningen op de titelkandidaten Quick Boys en FC Lisse. Na drie duels had de club uit Oud-Beijerland zeven punten verzameld. Vervolgens begon een lange serie van nederlagen tot de winterstop, slechts onderbroken door een zege op Capelle. Het kostte trainer Arnold Scholten zijn baan. De witte Socrates werd vervangen door Philip den Haan, maar ook de gelouterde interim-trainer kon SHO niet redden. Uit 23 duels haalde men 15 punten. SHO daalt dus na zes seizoenen hoofdklasse weer af naar de eerste klasse, waar het onder de nieuwe trainer Bill Tukker een nieuwe start zal moeten maken.

TOGR promoveerde in 2006 naar de hoofdklasse. De Rotterdammers stonden vorig seizoen in de winterstop troosteloos onderaan, maar een machtige eindsprint na de winter redde de club. Dit seizoen begon het wederom dramatisch voor de vereniging uit Charlois. In december sloeg de formatie van trainer Theo de Boon echter toch aan het winnen, maar het gewenste vervolg bleef uit. TOGR werd vaak geroemd om de positieve spelopvatting, maar moet met 16 punten uit 23 duels toch afdalen naar de eerste klasse.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de drieëntwintigste speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

Barendrecht - Rijnsburgse Boys 2-0
DOTO - Katwijk 0-0
Excelsior Maassluis - Zwaluwen '30 / Henver 2-4
FC Lisse - TOGR 2-0
Noordwijk - ASWH 0-0
Quick Boys - Ter Leede 1-1
SHO - Capelle 0-3

Hoofdklasse B

AFC Ajax - Kloetinge 1-0
Bennekom - Spakenburg 0-3
Hoek - Geinoord 2-0
LRC Leerdam - Nunspeet 3-0
Sparta Nijkerk - DOVO 2-4
IJsselmeervogels - Kozakken Boys 1-2

GVVV - Nivo Sparta werd uitgesteld wegens een sterfgeval binnen de vereniging van GVVV

Hoofdklasse C

Be Quick '28 - Go Ahead Kampen 3-2
DOS Kampen - ACV 2-1
Excelsior '31 - HHC Hardenberg 4-2
Oranje Nassau - Staphorst 2-2
SC Genemuiden - ONS Sneek 3-2
VVOG - Flevo Boys 1-1
WHC - PKC '83 3-3

Constant Vanden Stock overleden

Constant Vanden Stock, erevoorzitter van Anderlecht, is zaterdagmiddag op 93-jarige leeftijd overleden.

Vanden Stock was van 1971 tot 1996 voorzitter van Anderlecht. In die periode werd de ploeg uit Brussel tien keer landskampioen en had het ook verschillende successen in Europa. de Belgen wonnen tweemaal de Europa Cup II, een keer de UEFA Cup en twee keer de Europese Supercup. In 1996 gaf Vanden Stock de voorzittershamer over aan zijn zoon Roger. Ook draagt het stadion van Anderlecht sinds 1983 de naam van Constant Vanden Stock.

FOK!Blog Babe Battle #66

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Julia en in de rechterhoek Megan. Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

8 journalisten de cel in

Hoe is het om in de gevangenis te zitten? Die vraag willen acht journalisten graag beantwoorden. Dus gaan ze zondag achter de tralies van het nieuwe cellencomplex van de regiopolitie Utrecht in Houten. Ze kregen het aanbod van de politie om te ervaren hoe het is om een nacht in de cel te zitten.

Ze worden net zo behandeld als een gewone verdachten, zegt een politiewoordvoerder. "Veters, riemen, sieraden en de telefoon moeten ze afgeven. Ze mogen alleen wel een notitieblok, camcorder of een geluidsopnameapparaat meenemen."
 
De opsluiting is onderdeel van de officiële opening van het honderd cellen tellende complex.

Fietser overlijdt tijdens toerversie Amstel Gold Race

Een toerfietser die vandaag mee deed aan de toerversie van de Amstel Gold Race is overleden. Op de Molenberg in Genhout (Limburg) werd de 54-jarige man onwel, meldde de politie.

Een andere toerfietser heeft nog geprobeerd de man te reanimeren. Na aankomst in het ziekenhuis is de man alsnog overleden. Ieder jaar wordt er traditioneel een toerversie van de race gehouden. Deze vindt de dag voor de daadwerkelijke Amstel Gold Race plaats.

Verdachte brand Euroborg vrijgelaten

De 19-jarige man die woensdag werd opgepakt op verdenking van brandstichting in voetbalstadion Euroborg is gisteren op vrije voeten gesteld. Dat meldde de politie vandaag. Hij blijft wel verdachte.

De politie hield de man woensdagavond aan omdat zij vermoedde dat hij betrokken is geweest bij het gooien van brandende rollen toiletpapier voor de wedstrijd van FC Groningen tegen Ajax afgelopen zondag. Door de brand die ontstond vielen 28 gewonden. Volgens de politie zijn er onvoldoende gronden de man nog langer vast te houden.

IJshockeyers ontsnappen aan degradatie

De Nederlandse IJshockeyers zijn op het WK voor B landen ontsnapt aan degradatie. Het bleef tegen Zuid-Korea net overeind.

Nederland en Zuid-Korea hadden beide tot nu toe nog geen wedstrijd gewonnen en moesten onderling uitmaken wie er ging degraderen. Nederland begon goed en nam een 4-2 voorsprong, maar gaf deze aan het eind van de tweede periode weer weg waardoor de Koreanen terugkwamen tot 4-4. In de derde periode namen de Aziaten zelfs een 4-5 voorsprong, waarmee de degradatie heel dicht mij kwam. Doelman Phil Groeneveld ging een minuut voor tijd van het ijs en maakte plaats voor een extra speler. De tactiek loonde en Doug Stienstra maakte 5-5. In de verlenging zorgde Schaafsma voor de 6-5 en daarmee de beslissing in de wedstrijd.

PlayStation 3 Laptop te koop op eBay

Herinneren jullie je nog de PS3 laptop die we ruim een week geleden aan jullie lieten zien? Hij staat nu te koop op eBay en de opbrengst komt geheel ten goede aan "the National Cancer Coalition". Je hoeft je niet druk te maken over de verzendkosten want die neemt engadget voor zich. En mocht je het graag willen dan kan Ben Heckendorn, de maker van de PS3 laptop, hem voor je signeren.

De prijs is inmiddels opgelopen tot $15,100 met nog 6 dagen en 11 uur te gaan. Ze versturen wereldwijd dus grijp je kans!




Dank aan Moe_Szyslak voor het herschrijven van de submit

Man verkracht twee honden

Een 26-jarige man uit Alaska wordt ervan beschuldigd tot twee keer toe een hond te hebben verkracht. De Amerikaan bond zijn slachtoffers vast aan een boom en penetreerde de dieren vervolgens. Dat bericht de Anchorage Daily News.

Een getuige zag hoe Harold Simpson eerst een witte hond de bosjes introk en later een labrador en hoe hij de dieren verkrachtte. De Alaskaan is inmiddels gearresteerd en zit veilig achter slot en grendel. Toen de man zestien was heeft hij al eens een jongen verkracht. Toen hij vorig jaar voorwaardelijk vrij kwam randde hij nog een kind aan.

Hertelling stemmen Zimbabwe begonnen

Ondanks groot verzet van de oppositie is vandaag de gedeelte hertelling begonnen van de stemmen in het Afrikaanse land Zimbabwe. De hertelling helpt de zittende president Robert Mugabe mogelijk alsnog aan een parlementaire meerderheid.

Vrijdag verwierp de rechter een verzoek van de oppositiepartij MDC om de hertelling stop te zetten. Mugabe is al 28 jaar onafgebroken aan de macht in Zimbabwe. De hertelling heeft zowel betrekking op de parlements- als de presidentsverkiezing en vindt plaats in 23 van de 210 kiesdistricten. Op verschillende plekken is de hertelling met veel vertraging gestart.

De stembusgang vond drie weken geleden plaats en nog altijd is niet duidelijk wie er heeft gewonnen. In de districten waar herteld wordt heeft Mugabe de verkiezingen verloren. Oppositieleider Morgan Tsvangirai blijft de zege voorlopig claimen en weigert deel te nemen aan een tweede ronde.

 

Kijkcijfers Singing Bee kelderen

Het RTL-programma Singing Bee wordt elke week slechter bekeken. De derde aflevering van de door Gordon gepresenteerde meezingshow trok vrijdagavond 397 duizend kijkers. Vorige week waren dat er nog 493 duizend en de eerste aflevering werd op 4 april bekeken door 545 duizend mensen.

Het programma van Gordons mede-Topper Gerard Joling, Holland's Got Talent, houdt juist elke week meer kijkers aan de buis gekluisterd. De SBS-talentenjacht was vrijdag goed voor ruim 1,4 miljoen kijkers. Vorige week waren dat er nog 1,3 miljoen, en de week daarvoor ruim 1,2 miljoen.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de Tros-docusoap Gewoon Jan Smit trok vrijdag ruim 1,2 miljoen kijkers.

IK ben Jezus Christus

"Aangenaam, ik ben Jezus Christus"
"Nee, ik ben Jezus Christus"
"Heren, heren, IK ben Jezus Christus"
Het had een scène kunnen zijn uit het roemruchte televisiespelletje wie van de drie ('Wil de echte Jezus nu opstaan?'). In werkelijkheid was het één van de bizarste experimenten uit de geschiedenis van de psychologie. De ontmoeting tussen drie mannen die beweerden een reïncarnatie van Jezus te zijn.

Foto actrice Disney in escortadvertentie

Een foto van actrice Brenda Song -bekend van haar rollen in verschillende films van Disney- stond deze week in een escortadvertentie van de krant LA Weekly. Disney reageerde woest en heeft een advocaat op de zaak gezet.

Een woordvoerder: "We gaan ervoor zorgen dat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren. Foto's van mevrouw Song mogen nooit zonder toestemming worden gepubliceerd." Brenda speelt ook nog in verschillende series als ER en Judging Amy. Klik op de bron voor de advertentie.

 

[Special] België herdenkt overval op jodentransport

In de zomer van 1942 werd in België begonnen met het deporteren van de Joden. De Dossinkazerne in Mechelen werd de draaischijf van de deportaties van de Joden uit België naar de concentratiekampen. Meer dan 25 000 mensen vertrokken hier naar het Oosten. Niets leek de geoliede machine van de deportaties in de weg te kunnen staan. Dat was echter gerekend buiten de moed van drie jonge studenten die met een stormlamp, een rood papier en één pistool een transport wisten op te houden en vele Joden te bevrijden.

Klik hier om de hele special te lezen.

36 tbs'ers tegen advies in toch vrij

Vorig jaar hebben rechters 36 tbs'ers vrijgelaten, terwijl de inrichtingen daar nadrukkelijk tegen waren. Volgens de adviezen van de instellingen waren de vrijgelaten mannen nog gevaarlijk en is er een grote kans op herhaling. Desondanks besloot de rechtbank om de tbs'ers toch een kans te geven.

Twee jaar daarvoor negeerden de rechters zestig keer adviezen van tbs-instellingen. Daardoor zouden veel ex-tbs'ers onvoorbereid terug de maatschappij inkeren. Mensen die tegen het advies in worden vrijgelaten blijken vaker opnieuw de fout in te gaan. De voorbije drie jaar kwamen in totaal driehonderd tbs'ers op vrije voeten.

Kournikova weigert huwelijksaanzoek Enrique

Anna Kournikova blijkt verschillende huwelijksaanzoeken van haar liefje Enrique Iglesias te hebben afgeslagen. De 32-jarige zanger heeft al zeven jaar een relatie met de ex-tennister en is al verschillende keren op de knieën gegaan voor de Russische schone.

De 25-jarige Kournikova vertelde het blad People nooit te willen trouwen met wie dan ook, maar benadrukt dat haar relatie met de zanger prima gaat. In 2004 gingen er geruchten rond dat Anna en Enrique in Mexico in het huwelijksbootje waren gestapt, maar dat bleek niet waar.

 

Iraakse christenen betogen tegen vervolging

Ongeveer vierduizend Iraakse christenen hebben vandaag in de Europese wijk van Brussel betoogd tegen de vervolging van hun geloofsgenoten in Irak. De demonstranten willen dat de Europese Unie zich inzet voor hun lot.

''De situatie voor ons volk is onhoudbaar. Men wil alle christenen weg uit Irak'', aldus Suleyman Gultekin van European Syriac Union, een van de organisatoren van de betoging.

De christenen in Irak worden volgens hun geloofsgenoten aangevallen, ontvoerd en vermoord door moslims in hun land. In maart kwam de Chaldeeuwse aartsbisschop Paulos Faraj Rahho nog om het leven.

De christenen pleiten voor een autonome zone bij Mosul in Irak. Veel van de 700.000 resterende christenen in het land verhuizen daar al naartoe.

Senegalese tieners lijden aan collectieve hysterie

Meer dan vijftig Senegalese schoolmeisjes hebben zich overgegeven aan collectieve hysterie en zijn in het ziekenhuis opgenomen. De meisjes schreeuwden en vielen flauw.

Het bizarre gedrag van de 53 meisjes en twee jongens maakte dat de brandweer de middelbare school vrijdag sloot. Het begon om 09.00 uur in een van de klaslokalen van de school Lamine Gueye in Dakar, zei schoolhoofd Adina Aidara. "Drie scholieren, allemaal meisjes, vielen op de grond. Hetzelfde fenomeen deed zich een half uur later tijdens de pauze voor... We belden de brandweer om de slachtoffers mee te nemen." Om 13.00 uur waren 55 scholieren naar het ziekenhuis gebracht.

Een 15-jarige scholiere die naar het ziekenhuis was gebracht zei dat ze aan het babbelen was met een vriendin. "Opeens kreeg ik zware hoofdpijn. Het deed zo'n pijn dat ik het uitschreeuwde. En toen viel ik flauw." Een ander tienermeisje zei: "Ik weet niet wat er gebeurde. Ik voelde me opeens als mijn voorhoofd zweette. Ik voelde mijn lichaam trillen. Ik schreeuwde het uit. Het was alsof er een kracht in mijn lichaam was die sterker was dan ik. Ik weet niet wat er daarna gebeurde."

[DTM] Kwalificatie Oschersleben

Timo Scheider heeft zijn Audi net als in Hockenheim naar de pole gereden op het circuit van Oschersleben. Zijn teamgenoten Tom Kristensen en Martin Tomczyk bevinden zich vlak achter hem. Christijan Albers moest genoegen nemen met de zeventiende plaats.

#CoureurTeamAutoTijd
1Timo ScheiderAbt SportslineAudi A4 DTM1:21.146
2Tom KristensenAbt SportslineAudi A4 DTM0.132
3Martin TomczykAbt SportslineAudi A4 DTM0.452
4Oliver JarvisTeam PhoenixAudi A4 (2007)0.568
5Bruno SpenglerHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse0.572
6Paul di RestaHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse0.594
7Jamie GreenHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse0.611
8Mattias EkströmAbt SportslineAudi A4 DTM0.626
9Markus WinkelhockTeam RosbergAudi A4 (2007)0.824
10Bernd SchneiderHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse0.879
11Mike RockenfellerTeam RosbergAudi A4 (2007)1.109
12Gary PaffettPersson MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse (2007)1.546
13Ralf SchumacherMücke MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse (2007)2.020
14Alexandre PrématTeam PhoenixAudi A4 (2007)0.850
15Maro EngelMücke MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse (2007)1.520
16Mathias LaudaPersson MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse (2007)1.767
17Christijan AlbersFuturecom TMEAudi A4 (2006)1.855
18Susie StoddartPersson MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse (2007)1.941
19Katherine LeggeFuturecom TMEAudi A4 (2006)2.154

Waardeloze munt Malawi lijkt op 2-euromunt

Consumenten moeten goed opletten als ze een 2-euromunt in handen krijgen: soms gaat het om een goed gelijkende munt uit Malawi. Die is slechts 2 cent waard.

De politie van district Vesdre rond de Belgische stad Verviers waarschuwt daarvoor, na klachten van bedrogen burgers. De munt van 5 kwacha heeft dezelfde grootte als een 2-euromunt en een zelfde bronskleurig rondje in het midden, omgeven door een rand van nikkel.

De politie waarschuwde eerder voor de grote gelijkenis van de 2-euromunt met de Turkse 1-liramunt: hetzelfde formaat, zilverkleurige rand om een bronskleurig hart.

Sinds de euro-invoering in 2001 bleken al meer problemen. Zo ontdekte de automatenbranche dat de Thaise munt van 10 baht ongeveer evenveel weegt als een 2-euromunt. De muntenweger in automaten is sindsdien scherper gesteld, hoewel daardoor sommige beschadigde euromunten worden geweigerd.

  
2 eurocent waard

Verkerk naar finale challenger Athene

Martin Verkerk heeft zijn goede spel van de laatste tijd weten door te zetten. Vandaag won hij in de halve finale van het Challenger-toernooi van Athene van de Duitser Simon Stadler, nummer 178 van de wereldranglijst: 6-7(3) 6-2 6-2.

De 29-jarige Alphenaar begon zeer voortvarend aan de wedstrijd en wist door een break op 3-0 voorsprong te komen, met twee breakkansen op 4-0, maar Stadler kwam goed terug. De tie-break ging vervolgens verloren door vier opeenvolgende punten voor de Duitser.

Verkerk kwam daarna genadeloos terug. De tweede set won de nummer 603 van de wereld met twee breaks verschil en in de derde set brak hij Stadler meteen twee keer. Stadler leek nog een kans tot terugkomen te hebben toen hij ook een break maakte, maar Verkerk rook bloed en stond bij een 4-2 voorsprong geen punt meer af.

In de finale moet Verkerk het opnemen tegen de als eerste geplaatste Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-107) of de als achtste geplaatste Roemeen Adrian Cruciat (ATP-175).

Bij verlies van de finale krijgt Verkerk 42 punten, hoewel hij ook nog 5 punten aftrek krijgt door zijn optreden op het ATP-toernooi van Monte Carlo vorig jaar, en zal tot rond plaats 420 stijgen. Bij winst in de finale zal de finalist van Roland Garros 2003 op ongeveer de 360e plaats van de wereldranglijst te vinden zijn.

Trailer toont vernieuwde gameplay Space Invaders Extreme

Square Enix neemt ons binnenkort mee terug naar de oertijd van de gamesindustrie met een remake van de klassieker Space Invaders. Alles wat het origineel maakt zit in de game, plus een hoop extra's zoals nieuwe speelmodes, power-ups, multiplayer en natuurlijk verbeterde graphics.

Space Invaders Extreme staat gepland voor een release op 17 juni in de States. Over een Europese datum is nog niks bekend.





Topless verkeer regelen voor God

Een  30-jarige Amerikaanse vrouw uit DeLand (Florida) heeft deze week in haar woonplaats voor opschudding gezorgd door topless het verkeer te regelen. Maar in plaats dat het verkeer vlot doorstroomde, ontstond daardoor juist een opstopping.

Nadat een paar bestuurders de politie hadden gebeld, kwamen agenten poolshoogte nemen. Die troffen de deels ontklede vrouw aan op een kruispunt. ''Met het schuim om de mond stond ze in zichzelf te praten'', aldus een politierapport.  Ze vertelde de politie dat ze handelde in opdracht van God.

De politie heeft haar overgebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis.

Operatie onder hypnose in plaats van verdoving

Een hypnotiseur uit Worthing Engeland heeft een operatie aan zijn hand op een wel heel opmerkelijke manier meegemaakt; onverdoofd en geheel bij bewustzijn. Alex Lenkei die al sinds zijn zestiende een geregistreerd hypnotiseur is verkoos namelijk een trance over de gebruikelijke medicatie.

De operatie die 83 minuten duurde verliep naar zijn eigen woorden "wonderbaarlijk goed". Zelfs gedurende het gebruik van een hamer, bijtel en zaag voelde de hypnotiseur naar eigen zeggen geen pijn. "Het duurde een minuut voordat ik onder hypnose was en daarna viel ik in een erg diepe trance. Ik was me volledig bewust van de mensen en de gebeurtenissen om me heen maar voelde totaal geen pijn".

Alhoewel de anesthesist op standby gehouden werd gedurende de operatie was de dienstdoende chirurg verheugd om mede te delen dat de operatie voorspoedig was verlopen.

 

Met dank aan TheChemeng voor de submit!

Def Rhymz en Havenzangers coveren elkaar

Def Rhymz heeft het nummer ''s Nachts na tweeën' van De Havenzangers opgenomen. Op hun beurt hebben De Havenzangers zich gewaagd aan het liedje 'Schudden' van de rapper. De artiesten namen de nummers op voor het album 'Recycled' van dj Maurice, dat volgende week maandag uitkomt.

Voor de plaat zongen verschillende Nederlandse artiesten nummers van collega's in. Op het album staan verder onder anderen Peter Beense met Danny de Munks 'Ik voel me zo verdomd alleen' uit de film 'Ciske de Rat' en Dries Roelvink met het housenummer 'Laat de boel maar lekker waaien' van Leo Nardell.

Amsterdam vergeet 200e verjaardag

Amsterdam is morgen jarig. Het is dan 200 jaar geleden dat de gemeente de hoofdstad van Nederland werd.  Reden voor een feestje zou je denken.  Maar dat is er morgen niet.  Reden is dat Amsterdam de verjaardag gewoon 'even vergeten' is.

Honderd jaar geleden werd het eeuwfeest nog uitbundig gevierd met een feest dat een week duurde. Koningin Wilhelmina en prins Hendrik verbleven bij die gelegenheid enkele dagen in de stad.

Sommige ambtenaren wisten wel dat Amsterdam dit jaar twee eeuwen de hoofdstad van Nederland is. Toch is de verjaardag niet op de lijst met te vieren gebeurtenissen beland. Hierdoor kwam het college van burgemeester en wethouders pas deze week achter het heugelijke feit.

''Tweehonderd jaar is niet niks. We zeggen steeds dat we meer historisch bewustzijn willen wekken bij de Amsterdammers. Daar hoort een gebeurtenis als deze echt bij. We zullen kijken of het mogelijk is tweehonderd jaar Amsterdam als nationale hoofdstad te vieren, en of het kabinet daar niet ook een rol bij kan spelen'', aldus een woordvoerder vandaag in het Parool namens burgemeester Job Cohen en wethouder Lodewijk Asscher.

Het was op 20 april 1808 Lodewijk Napoleon die Amsterdam tot hoofdstad van het Koninkrijk Holland inwijdde. In 1806 was hij door zijn broer Napoleon Bonaparte  benoemd tot koning. Toen kondigde hij vanuit Den Haag al aan dat Amsterdam de hoofdstad zou worden.

Helikopter neergestort in Mexico

In het westen van Mexico is een helikopter van het leger met twaalf inzittenden neergestort. Elf mensen zijn bij de crash om het leven gekomen. Eén iemand is zwaargewond naar een ziekenhuis in Mexico-Stad afgevoerd.

De helikopter, een Bell-212, opereerde tegen drugsbaronnen. President Calderon voert namelijk oorlog tegen drugsbaronnen, die grote partijen cocaïne en kunstmatige drugs maken en transporteren naar de Verenigde Staten.

Drugsdealers gebruiken steeds zwaardere wapens om zich te verzetten. Of de helikopter uit de lucht is geschoten of door een andere oorzaak is neergestort, is nog onduidelijk.

Duitse jongen sterft tijdens gymles

Een jongen uit Dentlein, Beieren, is gisteren tijdens een gymles op school om het leven gekomen door een bizar ongeluk. Een doel dat voor handbal gebruikt wordt, viel op zijn hoofd. Volgens de Duitse krant Express gebeurde het ongeval toen de klasgenoten van de jongen een volleybalwedstrijd aan het voorbereiden waren. Het doel kantelde toen ineens en viel op het hoofd van de jongen.

De 14-jarige jongen overleed enige tijd later in het ziekenhuis in Nürnberg aan zijn verwondingen. Wat de oorzaak is van het onfortuinlijke ongeluk is nog onbekend.

Bethesda bevestigt inhoud collector's edition Fallout 3

Het gerucht ging al even dat de inhoud van de collector's edition bekend was. Het gerucht is inmiddels bevestigd door Bethesda zelf. De game zal verpakt worden in een metalen Vault-Tec lunchtrommeltje, en deze zal daarnaast een 5" Vault-Tec Vault Boy Bobblehead figuur bevatten, een hardcover boek "The art of Fallout 3" en een "The making of Fallout 3"-DVD.

We're very excited about this collector's edition and believe it truly offers gamers an amazing mix of unique items from the Fallout universe, combined with a great behind-the-scenes look at what goes into developing such an immense title

Aldus Vlatko Andonov, president van Bethesda Softworks.

Alone in the Dark toont zijn vuur

In 2005 begon de ontwikkeling van Alone in the Dark: Near Death Investigation, het vijfde deel in de Alone in de Dark serie die dit jaar uit moet gaan komen. Voor dit zover is wil Atari ons een hoop aspecten van de game laten zien, en ditmaal is het vuur aan de beurt. Voor de HD-trailer kun je hier terecht.



Het vijfde deel van Alone in the Dark speelt zich af in New York en dan voornamelijk in Central Park. Edward Carnby is de persoon die de vreemde verschijnselen in het park moet gaan onderzoeken, en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Wezens, gebaseerd op spirituele verhalen, uit het hiernamaals zullen je het niet makkelijk maken.

Pakistan test langeafstandsraket voor kernbom

Pakistan heeft met succes een langeafstandsraket die een kernlading kan vervoeren getest. Dat heeft het Pakistaanse leger zaterdag bekendgemaakt.

Het gaat om de Hatf-VI (Shaheen-2) die een bereik heeft van 2000 kilometer. Pakistan beschikt al over raketten voor de korte- en middellange afstand. Ook heeft het land kernwapens.

Premier Yousaf Raza Gilani noemde de raketproef een belangrijke mijlpaal in Pakistans streven naar het handhaven van het strategisch evenwicht in Zuid-Azië.

Verhagen stuurt aan op betere relatie met Rusland

Nederland kan zich niet afkeren van Rusland want daarvoor is het strategisch belang van het onderlinge contact te groot. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) zaterdag op een partijbijeenkomst van de christendemocraten in Wassenaar. De bewindsman kondigde overigens wel aan de mensenrechtensituatie te bespreken als de Russische premier Viktor Zoebkov Nederland eind deze maand bezoekt.

"Als Rusland stevig wordt ingebed in het internationale systeem van waarden, normen en regels, zal dit de binnenlandse ontwikkeling positief beïnvloeden. Dat is mijn inzet", zei Verhagen. "Ik zou ons beleid willen samenvatten onder de noemers 'samenwerking waar mogelijk' en 'kritiek waar nodig'."

De minister meent dat de afhankelijkheid van Rusland 'wel eens te eenzijdig' wordt voorgesteld. Nederland en Rusland hebben een gedeeld belang, zei Verhagen. "Wij willen onze levering zekerstellen en zij willen hun afname zekerstellen." Twee derde van de winst van de Russische gasgigant Gazprom wordt in Europa gerealiseerd, lichtte de bewindsman toe. "Ze zijn afhankelijk van westerse bedrijven zoals Shell voor investeringen en de exploitatie van gas- en olievelden."

Verhagen ziet in de relatie met Rusland vooral kansen op het gebied van energieleveranties. "Europa betrekt een groot deel van haar olie en vooral gas uit Rusland, en Nederland ook. In de toekomst moet dat aandeel zelfs nog groeien, want Nederland heeft ambities om te functioneren als gasrotonde voor Noordwest-Europa."

Imam noemt Marcouch schijnpoliticus

De salafistische imam Fawaz Jneid van de omstreden As Soennah-moskee uit Den Haag heeft zich weer eens met de politiek bemoeid. Dit keer is de Amsterdamse stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch het lijdend voorwerp.  De PvdA-bestuurder is volgens Fawaz ''een schijnpoliticus en een hypocriet, die vissend naar de stemmen van moslims leugens van ongelovigen vergoelijkt.'' 

De imam komt met zijn uitlatingen omdat hij boos is om wat Marcouch deze week zei in een uitzending van de Nederlandse Moslimomroep (NMO). De PvdA'er riep daarin onder meer  moslimjongeren op zich uit te spreken tegen het gebruik van geweld uit naam van de islam en te laten zien dat die religie goed samengaat met het Nederlandse burgerschap. Verder sprak Marcouch over gelijkheid tussen man en vrouw, gebruik van geweld tegen de vrouw, radicalisering en extremisme.

Allemaal tegen het zere been van de Haagse imam, die zegt dat Marcouch nadrukkelijk de vinger legt op onderwerpen die vaak aangesneden worden door vele politici en een aantal westerse denkers ''met de intentie de islam en haar voorvechters zwart te maken''. Maar volgens Fawaz blijft de PvdA'er ''toch waardeloos in zijn beschuldigingen, waardeloos in zijn hypocrisie en machteloos in het misleiden van de moslims.''

'Waar is Fawaz op uit?'
Marcouch wil nu weten waar de imam op uit is: ''Fawaz’ reactie op de film van Wilders leek gematigd. Maar matigt hij zijn toon totdat de moslims meer power hebben, of is hij daadwerkelijk veranderd? Als dat zo is, moet Fawaz zich uitspreken voor de kernwaarden van de Nederlandse samenleving.'' 

Hij vindt dat Fawaz zich steeds meer manifesteert als ‘de theologische stem van Nederland’, en de grenzen van de wet aftast. ''Tot hoever kan hij gaan met zijn vrijheid van meningsuiting?''

Het is niet voor het eerst dat de imam kritiek uit op een politicus. Zo zette hij in 2006 PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb uit de islam,  eiste hij vervolging van Kamerlid Geert Wilders en  smeekte hij in een een preek  om ernstige ziekten voor Ayaan Hirsi Ali alsook voor de toen nog levende Theo van Gogh.

In 2006 wilde toenmalig minister Rita Verdonk bekijken of Fawaz uitgezet kon worden, maar hij bleek toen al tien jaar een Nederlands paspoort te hebben. De Syriër vluchtte in 1991 naar Nederland omdat hij in de Verenigde Arabische Emiraten een preekverbod kreeg. Ondanks zijn lange verblijf in ons land, spreekt hij de taal overigens nauwelijks.

 

Link: Open brief van Marcouch aan imam Fawaz Jneid

Defensie vroeg Dennis uit de krant te houden

De voorlichting van het ministerie van Defensie heeft journalisten die de afgelopen weken de nieuwe commandant der strijdkrachten Peter van Uhm portretteerden gevraagd niet te melden dat diens zoon Dennis in Uruzgan diende. Dat heeft een voorlichter van het ministerie bevestigd.

Defensie wilde niet onnodig de aandacht op de aanwezigheid van Dennis van Uhm in het uitzendgebied vestigen. Volgens Defensie is er echter op dit moment geen enkele aanleiding aan te nemen dat de aanslag met een bermbom die hem vrijdag het leven kostte specifiek tegen de eerste luitenant Van Uhm was gericht.

De aanslag waardoor Van Uhm en soldaat Mark Schouwink omkwamen en twee anderen zwaar gewond raakten, is via het Britse persbureau Reuters opgeëist door extreem-islamitische Taliban. Een Talibancommandant uit Uruzgan die zichzelf Haji Mullah noemt verklaarde echter tegen de Volkskrant dat niet bekend was dat de zoon van de commandant der strijdkrachten in het konvooi zat.

Wel was bekend dat een Nederlands konvooi op weg was naar Deh Rashan, het gebied waar de Nederlanders werden getroffen. De aanslag zou volgens Haji Mullah zijn gepleegd door lokale Talibanstrijders in het kader van het lenteoffensief waartoe de rechterhand van Talibanleider Mullah Omar heeft opgeroepen.

Ederveen werkt aan Theo & Thea-film

Acteur Arjan Ederveen wil graag een tweede Theo & Thea-film maken. Dat zegt hij vandaag in een interview met de Volkskrant. ''Ik ben daar de laatste tijd erg mee bezig'', vertelt hij.

''Een film waarin Theo en Thea door kinderen worden gespeeld, dat lijkt me erg leuk. Tosca Niterink en ik zouden dan een paar andere rollen spelen.''

Het is inmiddels negentien jaar geleden dat Niterink en Ederveen in de huid van het roemruchte duo kropen. De VPRO-serie over de typetjes met hun grote tanden verwierf tussen 1985 en 1989 een grote schare trouwe fans. De reeks doorbrak op inventieve wijze taboes door op heel humoristische wijze onderwerpen als homoseksualiteit, nudisme, prostitutie, gehandicapten, ongewenste intimiteiten, de dood en depressies aan te snijden. Ter afsluiting van de reeks maakte het tweetal in 1989 een film, Theo & Thea En De Ontmaskering Van Het Tenenkaasimperium.

Een andere productie die Ederveen op dit moment voorbereidt, is een verfilming van het toneelstuk Lang & Gelukkig van Don Duyns. Het stuk, waarin op creatieve wijze het sprookje van Assepoester wordt verteld als een spectaculaire revue, was het afgelopen seizoen met veel succes te zien in de Nederlandse theaters. Behalve voor Ederveen, als boze stiefmoeder, waren er belangrijke rollen weggelegd voor Alex Klaassen, Gijs Naber en Dick van den Toorn.

Madonna definitief vrijuit na kruisigingsact

De kruisigingsscène die de Amerikaanse popster Madonna uitvoerde tijdens een concert, was niet strafbaar. Het Openbaar Ministerie (OM) hoeft de aangifte van de SGP-jongeren tegen haar niet in behandeling te nemen.Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald, blijkt uit de uitspraak waarover het Reformatorisch Dagblad zaterdag berichtte.

De SGP-jongeren meenden dat Madonna zich tijdens haar optreden in de Amsterdam ArenA in september 2006 schuldig had gemaakt aan godslastering en belediging van christenen. Maar daarvan is volgens het hof geen sprake. De SGP-jongeren zijn teleurgesteld over de uitspraak, die volgens hen een "vrijbrief" om te kwetsen lijkt te zijn. Ze verzetten zich vooral tegen de act tijdens het nummer Live To Tell, waarin Madonna aan een kruis hing met een doornenkroon op haar hoofd. De jongerenorganisatie deed daarop aangifte bij het OM. Maar dat besloot niet tot vervolging over te gaan.

De jonge SGP'ers begonnen vervolgens een speciale procedure bij het gerechtshof in Amsterdam om het OM alsnog te dwingen Madonna te vervolgen. Het hof heeft dat beklag echter afgewezen. Madonna zelf heeft altijd ontkend dat de kruisigingsact godslasterlijk was bedoeld. Uit christelijke hoek kwamen destijds meer protesten.

De SGP-jongeren vinden het een "gemiste kans" om artikel 147 (verbod op godslastering) van het Wetboek van Strafrecht "niet van de broodnodige jurisprudentie" te voorzien. Een meerderheid in de Tweede Kamer van PvdA, SP, VVD, GroenLinks en D66 wil dit artikel overigens uit het wetboek schrappen. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

Federer naar halve finale Estoril

Roger Federer heeft zich, zonder al teveel in te spannen, geplaatst voor de halve finales van het tennistoernooi in Estoril. De Zwitser was veel te sterk voor zijn Portugese tegenstander Frederico Gil. De setstanden waren 6-4 en 6-1.

Gedurende anderhalve set wist Gil aan te klampen bij Federer, maar na een regenpauze aan het begin van de tweede was het gedaan met het verzet van de Portugees. Na de hervatting wist de Zwitserse nummer één van de wereld de partij snel te beslissen.

Federer moet in de halve finale zien af te rekenen met Dennis Gremelmayr. De Duitser had drie sets nodig om zijn Tsjechische opponent Jiri Vanek uit te schakelen (6-2, 3-6, 6-2).

Protest tegen Frankrijk in China

Honderden betogers hebben vandaag in verscheidene steden in China geprotesteerd tegen Frankrijk. Dit uit woede over de recente ongeregeldheden rond de estafetteloop met de olympische vlam in Parijs.

In Wuhan, in het midden van het land, protesteerden driehonderd mensen voor een winkel van de Franse supermarktketen Carrefour. Ze probeerden klanten ervan te weerhouden naar binnen te gaan en riepen op Franse producten te boycotten. Ook voor winkels van Carrefour in de steden Hefei en Kunming waren acties.

Frankrijk heeft de gewelddadigheden vorige maand in Tibet, waar de Chinese politie betogingen uiteensloeg, veroordeeld. De kwestie was voor de Franse president Nicolas Sarkozy aanleiding te overwegen niet naar Peking te gaan voor de opening van de Olympische Spelen in augustus. Ook dat zette in China kwaad bloed. Sarkozy heeft overigens nog geen besluit genomen.

In Peking werd zaterdag eveneens gedemonstreerd. Een konvooi auto's reed door de diplomatenwijk. Ze voerden spandoeken mee waarop in verschillende talen stond dat Tibet bij China hoort. In China zijn demonstraties verboden, behalve als het steunbetuigingen zijn aan de regering.

Sinds de onlusten in Tibet is het gebied in de Himalaya gesloten voor buitenlandse toeristen. De Chinese media berichtten zaterdag dat de buitenlanders "spoedig" weer welkom zijn, maar noemden geen datum.

Menzo dolgelukkig met titel

Stanley Menzo kon gisteravond, nadat FC Volendam het kampioenschap in de Jupiler League binnenhaalde, zijn geluk niet op. Bovendien zorgde de titel ervoor dat de nodige emoties bij de voormalig doelman loskwamen.

Menzo had de grootst mogelijke moeite om zijn gevoelens onder woorden te brengen. "Onbeschrijflijk, grandioos gewoon," aldus de trainer, die met tranen in zijn ogen stond. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt, zeker als trainer niet. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor."

De titel voor FC Volendam is zeer zeker verdiend en wordt voornamelijk gebaseerd op het verzorgde en aanvallende voetbal. Ook de eindsprint van de ploeg uit Volendam werd als indrukwekkend beschouwd. "Maar ons sterke collectief, onze eenheid als team heeft de doorslag gegeven in de titelrace met RKC Waalwijk", aldus Menzo.

Voor veel spelers, waaronder goudhaantje Jack Tuyp, leken de laatste minuten van het duel eeuwen te duren. ADO Den Haag, de tegenstander van de Volendammers, zette flink aan. Toch wisten zij de gelijkmaker niet binnen te tikken. "Het waren de langste minuten uit mijn leven. Maar nu kunnen we eindelijk gaan genieten. Als je van een feestje houdt, moet je zaterdagavond op de Dijk in Volendam zijn" liet de topscorer van de Jupiler League weten.

Ajax bij kampioenschap over de Amstel

Ajax maakt een tocht over de rivier de Amstel als de selectie er in slaagt om het kampioenschap binnen te slepen. De club en de gemeente Amsterdam hebben hierover overeenstemming bereikt.

Mocht Ajax van Heracles winnen én PSV verliest van Vitesse, dan zal de huldiging direct na afloop van het duel in de Amsterdam ArenA plaats vinden. Rond de klok van 19:00 uur begint dan de rondvaart over de Amstel, wat ook gebeurde na het winnen van de Champions League in 1995.

Holman wil NEC niet verlaten

Brett Holman heeft laten weten voorlopig bij NEC te blijven. De middenvelder staat in de belangstelling van FC Twente, maar hij is dus niet van plan te vertrekken.

"Ik heb het prima naar mijn zin bij NEC en heb nog een contract voor een jaar. Ik blijf dus. Iedereen is blij hier, want in de winter had niemand verwacht dat we zo hoog zouden eindigen. Zelf voel ik dat ik nog steeds sterker word, hopelijk kunnen we dit doorzetten tot de play-offs", lichtte Holman toe.

De Australiër beseft ook dat NEC slechts één punt nodig heeft, zodat de Nijmegenaren mee kunnen doen in de strijd om een plekje in het UEFA Cup-toernooi. "Als we met dezelfde instelling spelen als de laatste tijd, gaan we gewoon voor de drie punten. We geven vol gas."

Palestijnse zelfmoordaanval op grenspost

Drie Palestijnen zijn bij een aanval op een grenspost van het Israëlische leger bij de Gazastrook omgekomen. Een van de Palestijnen blies zichzelf op. Zeker vijf militairen raakten gewond, aldus het Israëlische leger vanochtend.

De gewapende Palestijnen vielen de grenspost Kerem Shalom aan. Onder dekking van hun mortiervuur reed een zelfmoordenaar in een auto naar de controlepost en blies zichzelf op. Door de explosie en in het vuurgevecht dat vervolgens ontbrandde, kwamen de drie Palestijnen om.

Bofepidemie treft Biblebelt

Voor het eerst in twintig jaar heerst in Nederland een bofepidemie. Het virus is gesignaleerd in de streek tussen Zeeland en de Veluwe, waar veel orthodox-protestanten wonen die zich niet laten inenten.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bevestigde vanochtend een bericht hierover in de Volkskrant. In het getroffen gebied, de zogenoemde Biblebelt, weigeren veel bevindelijke gereformeerden om religieuze redenen elke vaccinatie.

Het Centrum voor Infectiebestrijding heeft in de afgelopen maanden in 61 bloedmonsters het virus aangetroffen. Maar omdat huisartsen kinderen met de bof (symptomen: koorts en opgezette wangen) momenteel niet hoeven te melden is de omvang van de epidemie onduidelijk. Vanaf 1 januari 2009 geldt wel een meldplicht.

Volgens het RIVM is de ziekte niet ernstig. Slechts zelden leidt de aandoening tot ernstige complicaties als hersenvliesontsteking. Wel bekijkt het Nederlands Vaccin Instituut of er iets moet veranderen aan de vaccinatie tegen de bof, omdat het huidige vaccin geen volledige bescherming biedt voor jonge kinderen, blijkt uit onderzoek.

Bond pleit voor verdubbeling militairen Uruzgan

Het aantal militairen in de Afghaanse provincie Uruzgan moet verdubbelen om bermbommen beter op te sporen. Dat zegt Wim van den Burg, voorzitter van de militaire vakbond AFMP, zaterdag in De Telegraaf. Bij een aanslag met een bermbom werden vrijdag de 22-jarige soldaat Mark Schouwink en de 23-jarige luitenant Dennis van Uhm gedood. De gesneuvelde luitenant is de zoon van de donderdag aangetreden Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm. Twee andere militairen raakten zwaargewond.

Volgens Van den Burg tonen de recente aanrijdingen met bermbommen dat 'er te weinig manschappen zijn om het hele gebied goed te controleren'. "Je moet informatie van de lokale bevolking krijgen, maar ook zelf genoeg mensen ter plekke hebben om daders te kunnen betrappen."

De AFMP-voorzitter stelt dat Nederland die 1600 extra manschappen niet helemaal zelf kan leveren en dat er ook steun moet komen van andere Navo-lidstaten. "Als die uitblijft, moeten we bezien of de prijs die wij met al die verloren mensenlevens betalen, nog opweegt tegen de doelstelling van de missie."

Waarschuwing voor valse bommelders

Wie tegenwoordig op een luchthaven komt moet goed op zijn woorden letten, meldt De Telegraaf vandaag. Vermijd het woord ‘bom’ en maak er zeker geen grappen over!

Afgelopen week zijn er al veel ‘lolbroeken’ opgepakt door de marechaussee die meenden grappig te zijn door te melden dat ze een bom bij zich droegen. Donderdagmiddag herhaalde een passagier meerdere malen dat hij een bomgordel om had. De marechaussee werd ingeschakeld en escorteerde de man naar buiten.

Na de bommelding werd een deel van de vertrekhal ontruimd zodat het aantal slachtoffers bij een eventuele explosie minimaal zou zijn. Buiten werd de melder deels uitgekleed en gefouilleerd, waarna bleek dat hij geen explosieven bij zich droeg. De ‘grappenmaker’ krijgt een sanctie tegemoet zien voor het doen van een valse bommelding. Deze sanctie kan bestaan uit een jaar gevangenisstraf of een boete van 4500 euro. Bedrijven die door de valse melding schade hebben geleden kunnen deze op de melder verhalen

Dodelijke val in Drentse kerk

In een kerk in het Drentse Borger is vrijdag een 46-jarige man dodelijk ten val gekomen. Hij was bezig met renovatiewerkzaamheden toen hij vier tot vijf meter naar beneden viel, zegt een politiewoordvoerder. Reanimatie mocht niet meer baten.

De man uit het Drentse Exloo kwam rond 11.30 uur ten val. Hij viel op een betonnen trap. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in, zegt de politiewoordvoerder.

Vliegen in je ijzeren pyjama met de Iron Man demo

Het spel naar de gelijknamige film Iron Man ligt bijna in de winkels. Ontwikkelaar Secret Level probeert zichzelf hiermee op de kaart te zetten met een filmgame die bij het kwaliteits-keurmerk moet horen. Uiteraard hebben we dit vaker gehoord en valt dit onder de noemer: zien is geloven.

Nu kun je dat zien gedeelte zelf gaan doen, want de demo staat vanaf nu op de Xbox Live Marketplace. Na een download van 643mb staat het voorproefje op je harde schijf en kun je spelen. Vergeet niet naderhand je mening even hieronder te plaatsen voor de gamers zonder 360, aangezien nog niet bekend is wanneer andere consoles de demo kunnen verwachten.

Iron Man komt uit op de PS2, PS3, 360, PSP, DS, Wii en PC. Vanaf 2 mei is het spel verkrijgbaar, behalve de PSP en PC versie, deze komen een weekje later.

Batman op de vuist met SubZero in MK vs. DC teaser

Gisteren meldde we hier dat de nieuwe Mortal Kombat game een onverwachtte wending gaat nemen. Mochten jullie nog vol ongeloof zitten omtrent het bericht dat we in de nieuwe MK tegen karakters van DC moeten gaan knokken, dan hebben we nu deze teaser voor jullie waarin Batman het opneemt tegen SubZero.




Mortal Kombat vs. DC Universe verschijnt voor de PS3 en de 360. Een releasedatum is nog niet bekend.

Vrouwen leven 'groener' dan mannen

Vrouwen denken en leven 'groener' dan mannen. Dat blijkt uit een opiniepeiling over duurzaamheid waar de regionale kranten van Wegener Nieuwsmedia zaterdag over berichten.

Vrouwen laten de auto vaker staan, douchen naar eigen zeggen korter dan mannen en draaien de kraan eerder dicht tijdens het tandenpoetsen. Ook blijken vrouwen eerder dan mannen een trui als ze het koud hebben in huis, laten ze apparaten en lampen minder vaak 'stand by' staan en scheiden ze vaker en beter afval dan mannen.

Van de vrouwen vindt bijna 59 procent dat de politiek te weinig doet op het gebied van milieu. Slechts 45 procent van de mannen is ook deze mening toegedaan. De helft van alle Nederlanders zegt zich bewust zorgen te maken over het milieu. Dit percentage is overigens voor mannen en vrouwen gelijk.

Opvallend is ook het verschil tussen ouderen en jongeren: ruim 58 procent van de 55-plussers zegt afval te scheiden en korter te douchen. Van de jongeren tussen de 18 en 35 jaar bevestigt slechts 45 procent dat regelmatig te doen. Ook kopen jongeren sneller nieuwe huishoudelijke apparaten omdat de oude spullen niet mooi of modern genoeg meer zijn.

Van alle ondervraagden zegt 45 procent meer te willen betalen voor producten die het milieu minder belasten of een energiezuinige woning. Bijna driekwart van alle Nederlanders zegt vaker biologisch te gaan eten als dat net zo duur was als 'normaal' voedsel.

Nederlandse en Duitse recherche gaan samenwerken

De Nederlandse en de Duitse recherche in het grensgebied van Noord- en Midden-Limburg en Noordrijn-Westfalen streven ernaar om op termijn een gezamenlijk team optuigen bij grensoverschrijdende criminaliteit. Voor het zover is, gaan korpsen aan beide zijden van de grens samen de grensoverschrijdende criminaliteit in kaart brengen, lieten woordvoerders van de politie in Krefeld (Duitsland) en Limburg Noord vrijdagavond weten.

"We gaan samen analyses maken als ware het één gebied", zei een woordvoerster van de politie Limburg Noord. "Onze ambitie is het om op den duur ook grensoverschrijdende criminele zaken samen te onderzoeken". Dit zijn de korpschefs uit Limburg Noord, Mönchengladbach, Viersen, Kleef en Krefeld overeengekomen tijdens een overleg in Krefeld. De Krefeldse politie meldde eerder op de dag dat er met onmiddellijke ingang een gezamenlijke recherche zou komen. Dat bleek ietwat voorbarig. Onder druk van de politie Limburg Noord moest dat bericht worden genuanceerd.

Hellboy: The Science of Evil toont zich in 'From Hell' trailer

De rode puppy uit de diepe krochten van de hel is terug. Uiteraard was hij allang geen puppy meer, maar een grote, rode, gespierde gast met bakkebaarden waar Peter Pan Speedrock jaloers op zou zijn. Met de stemmen van de originele acteurs, waaronder Ron Perlman en Selma Blair, moet dit eindelijk de Hellboy game worden waar de fans al jaren op wachten. Hoe het speelt weten we natuurlijk nog niet, maar onderstaande trailer laat in ieder geval zien hoe het eruit komt te zien.




Hellboy: The Science of Evil staat gepland voor 1 augustus en komt op de PS3 en de 360 uit.

Nederlander helpt Australië van paddenplaag af

Wat Australische wetenschappers al jaren tevergeefs probeerden, is de Nederlandse student Jordy Groffen tijdens zijn stage 'down under' wél gelukt. De 20-jarige Haarlemmer vond een remedie om de plaag van giftige reuzenpadden in Australië te bestrijden.

De student dier- en veehouderij werkt momenteel als vrijwilliger bij de Kimberley Toad Busters, een organisatie die padden vangt en vernietigt. Hij ontdekte naar eigen zeggen tijdens een sectie van dode reuzenpadden dat een longworm funest is voor de dieren. Kleine exemplaren sterven door de worm, en volwassen dieren worden er trager van en groeien minder snel. Door besmette dieren tussen gezonde exemplaren uit te zetten, verspreiden de padden het virus onder elkaar en sterven langzaam uit.

De Australische media doken de afgelopen dagen massaal op de Haarlemse student. "Ik ben opeens een nationale held", grinnikt Groffen vanuit Kununurra, een klein dorpje in het noorden van Australië. "Al zijn er ook wetenschappers die mijn methode in twijfel trekken. Ze balen gewoon dat ze dit zelf niet hebben ontdekt."

In de jaren dertig van de vorige eeuw werden in Australië zo'n drieduizend reuzenpadden uitgezet om een kever te bestrijden die de graan- en suikerbietenoogst opat. De dieren bleken zich echter in razend tempo voort te planten en meer kwaad dan goed te doen. De pad bleek uiterst giftig, zodat krokodillen, vogels, honden en katten die de beesten aanraakten massaal het loodje legden. Op dit moment telt Australië tussen de vijf en zes miljoen padden.

Kinderen niet terug naar sekte

Een federale rechter in Texas heeft vrijdag bepaald dat de 416 kinderen die zijn weggehaald bij een sekte, daar voorlopig niet naar terug mogen. Zij gaf opdracht met behulp van DNA vast te stellen wie de ouders van de kinderen precies zijn. De magistraat Barbara Walther oordeelde dit na twee dagen van getuigenissen. Een aantal kinderen zou in verwachting zijn en ze lopen gevaar te worden misbruikt.

In de staat Texas is het onwettig huwelijken te sluiten met meisjes jonger dan zestien jaar en polygamie is verboden. De autoriteiten gaan er vooralsnog van uit dat de sekte deze regels op grote schaal heeft geschonden. Voorts onderzoekt de politie of er seksueel misbruik van kinderen is gepleegd in het complex van 500 hectare waar waar de sekte huist. Het onderzoek en de invallen in het complex kwamen eerder deze maand op gang toen een meisje klaagde dat ze er gedwongen werd een oudere man te trouwen van wie ze een kind had gekregen.

CNN-presentator Quest aangehouden

De Britse tv-presentator Richard Quest is vrijdag in New York aangehouden wegens drugsbezit. De rechter bepaalde vrijdag dat de energieke en soms grillige presentator zich moet laten behandelen, aldus de advocaat van Quest.

Quest trok in de nacht van donderdag op vrijdag de aandacht van politie in Central Park, dat na één uur 's nachts voor het publiek is gesloten. De televisiepresentator wist dat naar eigen zeggen niet. De voormalige BBC-coryfee presenteert CNN Business Traveler en heeft een eigen programma, Quest.

Ex-gevangenen Guantánamo klagen in Londen

Acht mensen die lange tijd gevangen zijn gehouden op de Amerikaanse marinebasis aan de Cubaanse baai van Guantánamo, eisen schadevergoedingen van de Britse geheime dienst. Dat hebben hun raadslieden bevestigd, meldde de zaterdageditie van de krant Daily Mail.

Vijf Britten en drie anderen met een verblijfsstatus in het Verenigd Koninkrijk (een Irakees, een Jordaniër en een Libiër) hebben de Britse geheime dienst aangeklaagd. De dienst zou medeplichtig zijn aan hun mishandeling en illegale opsluiting.

De geheime dienst was volgens de klagers partij vanaf hun aanhouding en eerste ondervraging tot ze naar Guantánamo Bay werden gestuurd en in Amerikaanse handen vielen. Drie van de klagers hebben ook procedures in de VS lopen over de schending van hun mensenrechten. Die zaak ligt ondertussen bij het Hooggerechtshof.
Guantánamo Bay

CD: The Germans - Elf Shot Lame Witch

Op muzikaal gebied lijkt het onze zuiderburen af en toe wel met de paplepel te zijn ingegoten, want hoe ze ook hun best doen in Tilburg en Den Haag, Hollands glorie steekt toch ietwat vaal tegen de kleurrijke Belgische bands als Soulwax, dEUS, K’s Choice, Zita Swoon en Ozark Henry. Nu is het tegelijkertijd wel zo dat genoemde bands toch enigszins gedateerd zijn: het leek even of de Vlaamse popgolf voorbij gedenderd is. Maar nu zijn daar dan The Germans: een vierkoppige band uit het pittoreske Dikkelvenne, die met hun debuutplaat Elf Shot Lame Witch een waar Ardennenoffensief inzetten.

Tientallen voetbalsupporters opgepakt in Arnhem

In een café in Arnhem zijn vrijdagavond 65 personen aangehouden op verdenking van geweldpleging. Supporters van voetbalclub SC Cambuur uit Leeuwarden dreigden op de vuist te gaan met supporters van Vitesse. Een agent en een supporter van Cambuur raakten gewond. De agent werd geraakt door een rondvliegende asbak. Onder meer ruiten van het café sneuvelden.

Een groep supporters van Cambuur streek rond 19.30 uur neer op de Arnhemse Korenmarkt. Ze waren in Maastricht weggestuurd, waar hun club het opnam tegen MVV. De rechter bepaalde woensdag dat het duel zonder publiek gespeeld moest worden, wegens misdragingen van supporters van MVV. Op de terugweg naar het noorden besloten ze een stop te maken in de Gelderse hoofdstad.

De Arnhemse politie kreeg bijstand uit de districten Rivierenland en West-Veluwe Vallei en de regio's Noord- en Oost-Gelderland en Gelderland-Zuid om de Cambuur-supporters onder controle te krijgen. De politie besloot alle 65 bezoekers van de zaak aan te houden. Rond 22.15 keerde de rust terug op de Korenmarkt, meldt de politie. Alle verdachten zullen verhoord worden.

 

Cambuur - Arnhem

 

 Foto: Rudy Peters

'Taliban-commandant gedood in Pakistan'

Een Taliban-commandant die verantwoordelijk wordt gehouden voor het neerhalen van een Amerikaanse helikopter in Afghanistan is bij een schietpartij met de Pakistaanse politie om het leven gekomen. Dat is van Amerikaanse en Pakistaanse zijde vernomen.

De commandant, Ahmad Shah, zou leiding hebben gegeven aan Taliban-rebellen die in juni 2005 Amerikaanse commando's in een hinderlaag lokten en vervolgens de helikopter die de commando's kwam helpen neerhaalden. Zestien Amerikaanse militairen die in de helikopter zaten kwamen daarbij om het leven. Shah werd op 10 april doodgeschoten bij een wegversperring in de buurt van Peshawar, zei een hoge Pakistaanse inlichtingenfunctionaris.

Amerikaanse terreurbestrijders bevestigden dat Ahmad Shah, ook bekend als mullah Ismail, in Pakistan is gedood. Een woordvoerder van de Taliban zei niet te weten of Shah dood is.

Oud-imam in Rotterdam vermoord

In Rotterdam is vrijdagmiddag de oud-imam van de Othman Moskee uit Crooswijk midden op straat neergestoken. De vader van vier kinderen werd met spoed naar een ziekenhuis vervoerd, maar de hulp mocht niet meer baten.

Moskeegangers passeerden even later  vol ongeloof de plek waar de 64-jarige Ahmed El Farroudi kort daarvoor was neergestoken. De bebloede wandelstok van het slachtoffer lag nog als stille getuige op de plek des onheils. 

Getuigen zagen eerder dat twee mannen vlakbij basisschool De Waaier op de Van Meekerenstraat  ruzie kregen, waarna een mes werd getrokken. Omstanders die wilden helpen, zouden door de messentrekker ook zijn bedreigd.

De politie heeft inmiddels een 56-jarige man van Marokkaanse komaf opgepakt. De politie wil slechts kwijt dat slachtoffer en verdachte elkaar vermoedelijk kenden.

Brahim Bourzik van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) die het slachtoffer goed kende, begrijpt weinig van het gebeuren. Met spanningen binnen de moskee zou het in ieder geval niets hebben te maken, want die waren er niet. Bovendien was El Farroudi volgens hem ernstig ziek. ''Het was een oude man, die moeilijk loopt. Dat je zo iemand doodsteekt.''

Tibetaans gejengel

Een paar dagen geleden, tijdens een nieuwsuitzending, mochten wij weer eens zo'n groepje jengelende Tibetaanse monniken aanschouwen. Op één monnik die een bijzonder indringend jankgeluid produceerde, werd extra ingezoomd. Zo zag ik dat hij jengelde, niet écht huilde. Want even voor de duidelijkheid, beste lezers: jengelen, dat is huilen zonder tranen, aanstellerij dus.
Maar dit soort taferelen doet de Tibetaanse zaak geen goed, dacht ik meteen, al meende ik de aanleiding tot dit drama maar al te goed te begrijpen: geven de Chinezen eens een feestje, hebben zij de Tibetanen niet uitgenodigd. Genoeg reden om te jengelen, toch?

Army of Two downloadable content komt volgende week

Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat ze volgende week donderdag wat downloadable content voor Army of Two op Xbox Live en het PlayStation Netwerk zal zetten. Voor een prijs van $7,50 (Europese prijs is nog niet bekend) zal je vier nieuwe maps en een paar zogenaamde SSC challenges krijgen. Hoeveel Microsoft Points de content gaat kosten is ook nog onbekend.

Army of Two is een Third Person Shooter waarin teamplay voorop staat. De game is te verkrijgen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. Van de laatstgenoemde versie kun je hier ons oordeel lezen.


[DTM] Uitslag VT2 Oschersleben

Timo Scheider is opnieuw de snelste tijdens de tweede vrije training. De Duitse Audi-rijder reed een tijd van 1:22.171 en was daarmee zes tienden sneller dan Paul Di Resta. Christijan Albers vindt zichzelf terug op plaats dertien.

Uitslag VT2

Pos.RijderTeamTijdRonden
1T. ScheiderAudi Sport Team Abt1:22.17130
2P. di RestaH.W.A. GmbH1:22.74738
3M. EkströmAudi Sport Team Abt1:22.77729
4B. SpenglerH.W.A. GmbH1:22.79130
5O. JarvisAudi Sport Team Phoenix1:22.08334
6M. WinkelhockAudi Sport Team Rosberg1:22.86631
7J. GreenH.W.A. GmbH1:22.91539
8B. SchneiderH.W.A. GmbH1:23.14441
9A. PrematAudi Sport Team Phoenix1:23.19635
10M. RockenfellerAudi Sport Team Rosberg1:23.36910
11T. KristensenAudi Sport Team Abt1:23.52034
12M. TomczykAudi Sport Team Abt1:23.58133
13C. AlbersTeam Kolles T.M.E.1:23.59232
14M. EngelMücke Motorsport1:23.59837
15K. LeggeTeam Kolles T.M.E.1:23.90035
16R. SchumacherMücke Motorsport1:24.11435
17S. StoddartPersson Motorsport1:24.30538
18M. LaudaPersson Motorsport1:24.94331
19G. PaffettPersson Motorsport1:25.17628

Chirurg dreigt Netwerk met kort geding

Plastisch chirurg Edwin van Onselen dreigt actualiteitenrubriek Netwerk met een kort geding. Van Onselen wil dat de volledige bandopname, waarop de gebeurtenissen staan van afgelopen dinsdag toen journalisten van EO-Netwerk met de chirurg in zijn kliniek tot een handgemeen kwamen, openbaar wordt. Van Onselen deed vrijdag zijn verhaal in het tv-programma De leugen regeert.

Netwerk-hoofdredacteur Bertus Tichelaar piekert er niet over de band vrij te geven. "Het is journalistiek niet ongebruikelijk om dit materiaal niet vrij te geven", zei hij in hetzelfde programma. De plastisch chirurg vindt dit laf. "Als je de volledige band zou zien, en niet het kinderachtige plak- en knipwerk van Netwerk, dan zou je zien dat ik compleet word overvallen. En dat deze journalisten zich in mijn kliniek niet correct hebben gedragen. Als Netwerk de band niet wil laten zien, volgt er een kort geding."

Tichelaar ontkent dat hij Van Onselen heeft overvallen. "Er is vooraf gebeld en ook verteld waar het over zou gaan." Ook verdedigde hij het feit dat Netwerk het voorval in de kliniek breed uitmat. "Het komt niet vaak voor dat Nederlandse journalisten hier in de cel belanden. Daarom hebben we de uitzending zo vorm gegeven."

Netwerk heeft met deskundigen gesproken die aangeven dat Van Onselen chirurgische ingrepen niet heeft uitgevoerd maar die wel in rekening heeft gebracht. Ook in De leugen regeert wilde Van Onselen niet op deze aantijgingen ingaan. Hij wees op zijn beroepsgeheim.

Britse terreurverdachten veroordeeld

Twee tot de islam bekeerde Britten zijn vrijdag tot vierenhalf jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het inzamelen van geld voor terroristen en het aanzetten tot terreurdaden in het buitenland.

Een van de twee, de 32-jarige Abu Izzadeen, riep moslims in toespraken op om tegen de buitenlandse troepen in Irak te gaan vechten. Twee jaar geleden kwam hij in het nieuws toen hij toenmalig minister van binnenlandse zaken John Reid toen die een buurtcentrum bezocht in de rede viel. Reid riep islamitische ouders op in te grijpen als ze vrezen dat hun kinderen dreigen te radicaliseren. Izzadeen onderbrak de minister, noemde hem een tiran en beschuldigde Groot-Brittannië van staatsterrorisme.

De rechter noemde Izzadeen en de andere verdachte, Simon Keeler, arrogant en neerbuigend. Ook hekelde hij hen omdat ze geen enkel berouw toonden.

Mace Windu gaat het gevecht aan in Force Unleashed screens

Bijna iedereen is wel bekend met het concept Summer Blockbuster. Dit zijn films waarvan bedrijven hopen dat het de knallers van de zomer worden. Vaak gaat het hierbij dan om spektakelfilms zoals Spider-Men 3 en Pirates of the Caribbean. LucasArts gaat het dit jaar wat anders doen. In plaats van een film, maken ze een Summer Blockbuster-game. Dat is tenminste wat Star Wars: The Force Unleashed moet gaan worden. Samuel L. Jackson is er, zoals je in onderstaande screenshots kan zien, in ieder geval bij.

Naast de Wii-versie komen er ook een 360-, PS3-, PS2-, PSP- en DS-versie.







The Force Unleashed neemt je mee naar de tijd tussen Episode III en IV, tijdens de groei van het Empire. Darth Vader neemt in het geheim een apprentice aan, met wie hij uiteindelijk Darth Sidious, de Emperor, wil verslaan. Als speler kruip je in de rol van de apprentice en leer je om te gaan met de Force. Dit alles tot in het meest extreme zoals het neerhalen van een Star Destroyer.

Ex-president VS praat met Hamas

De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter heeft vrijdag met de radicaalislamitische beweging Hamas overleg gevoerd over de Israëlische militair Gilad Shalit. De korporaal werd in juni 2006 door Hamas en andere Palestijnse extremisten ontvoerd.

De Nobelprijswinnaar voor de vrede sprak in de Syrische hoofdstad Damascus met de topman van Hamas in ballingschap, Khaled Meshaal.

De omstreden ontmoeting duurde ruim vier uur, meldde een correspondent van het Franse persbureau AFP. Jeruzalem en Washington hadden vooraf felle kritiek geuit op het contact van Carter met Hamas. De beweging staat in Israël, de Verenigde Staten en de Europese Unie op de lijst van terroristische groepen.

Electronic Arts verlaagt bod op Take Two

Het is een drukke week aan het worden in de overnamestrijd tussen Electronic Arts en Take Two. Eerst kondigde de Amerikaanse Federal Trade Commission aan dat ze een onderzoek in ging stellen naar de mogelijke overname van Take Two. Dit omdat ze bang is dat de concurrentie op de gamesmarkt in het geding komt als EA nog verder groeit ten koste van een concurrent. Vervolgens gaven de aandeelhouders van Take Two op de aandeelhoudersvergadering hun steun aan het bestuur door een salarisverhoging en werden er geen diepgaande vragen gesteld over de overname. Dit alles één dag voor het bod van Electronic Arts van $26 per aandeel afloopt.

Het lijkt er op dat die overnamestrijd nog wel wat langer gaat duren dan vannacht 04.59 Nederlandse tijd, want EA heeft bij lange na niet genoeg aandelen kunnen verzamelen om de overname te bewerkstelligen. Op dit moment is EA in het bezit van 8,3% van de aandelen van Take Two, daar waar 51% (afgerond) nodig is voor een overname. Hierdoor, en door het onderzoek door de FTC heeft EA aangekondigd de deadline voor aandeelhouders op te schuiven naar 16 mei. Dus na de lancering van Grand Theft Auto IV en tevens in een periode waarvan het Take Two bestuur heeft aangegeven, dat ze wil gaan praten over overname.

De datum was niet het enige dat veranderde aan het bod, het ging namelijk ook omlaag. EA wil nu nog $25,74 per aandeel betalen. Hoewel dit bod volgens analisten nog steeds een eerlijke is, verwachten ze niet dat het genoeg is voor een overname. Mocht EA daadwerkelijk de aandeelhouders willen aanzetten tot overname, dan zal het bod waarschijnlijk omhoog moeten naar $30 per aandeel. Daarmee komt het totale bod uit op ongeveer 2,3 miljard dollar. Of EA dat gaat doen is nog maar afwachten, het is volledig afhankelijk van hoe graag ze Take Two in handen wil krijgen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.