Verkerk naar finale challenger Athene

Martin Verkerk heeft zijn goede spel van de laatste tijd weten door te zetten. Vandaag won hij in de halve finale van het Challenger-toernooi van Athene van de Duitser Simon Stadler, nummer 178 van de wereldranglijst: 6-7(3) 6-2 6-2.

De 29-jarige Alphenaar begon zeer voortvarend aan de wedstrijd en wist door een break op 3-0 voorsprong te komen, met twee breakkansen op 4-0, maar Stadler kwam goed terug. De tie-break ging vervolgens verloren door vier opeenvolgende punten voor de Duitser.

Verkerk kwam daarna genadeloos terug. De tweede set won de nummer 603 van de wereld met twee breaks verschil en in de derde set brak hij Stadler meteen twee keer. Stadler leek nog een kans tot terugkomen te hebben toen hij ook een break maakte, maar Verkerk rook bloed en stond bij een 4-2 voorsprong geen punt meer af.

In de finale moet Verkerk het opnemen tegen de als eerste geplaatste Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-107) of de als achtste geplaatste Roemeen Adrian Cruciat (ATP-175).

Bij verlies van de finale krijgt Verkerk 42 punten, hoewel hij ook nog 5 punten aftrek krijgt door zijn optreden op het ATP-toernooi van Monte Carlo vorig jaar, en zal tot rond plaats 420 stijgen. Bij winst in de finale zal de finalist van Roland Garros 2003 op ongeveer de 360e plaats van de wereldranglijst te vinden zijn.