Engelse interesse voor Kameni

De zaakwaarnemer van Carlos Kameni heeft bevestigd dat er meerdere clubs in de race zijn om de doelman van Espanyol voor volgend seizoen vast te leggen.

Tottenham Hotspur-coach Juande Ramos wil van Kameni één van zijn belangrijkste doelwitten deze zomer maken. Paul Robinson is volgens insiders niet goed genoeg om nog langer in de basis van de Spaanse trainer te staan. In Manchester duiken geruchten op dat de Kameroense goalie wel eens de opvolger van Edwin van der Sar bij United kan worden. Espanyol wil het contract van de international graag verlengen, daar deze in de zomer van 2009 afloopt.

Bruno Satin, de zaakwaarnemer van Kameni, meldt dat de 24-jarige sluitpost nog een besluit moet nemen over zijn toekomst. "Het is waar dat er interesse is van clubs in Engeland, maar ook in Spanje", zegt Satin. "Ik heb contact gehad met diverse clubs, maar er is nog niets uitgekomen. Daarbij wil Espanyol zijn contract graag verlengen. Er zijn niet veel goede jonge doelmannen zoals hij, en hij deed het uitstekend op de African Cup of Nations. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er interesse voor Carlos is."