FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 maart 2008

Clinton geeft fout over Bosnië toe

Hillary Clinton geeft toe dat ze een fout heeft gemaakt in een speech. Ze zei dat ze in 1996 in Bosnië moest vluchten voor scherpschutters. Uit filmbeelden blijkt dat ze helemaal geen gevaar liep. De presidentskandidate heeft nu gezegd dat ze zich in het beschrijven van de scène vergiste. "Ik heb een fout maakt. Dat gebeurt. Het bewijst dat ik ook maar een mens ben. Ik weet dat dat opzich voor sommige mensen al een openbaring is."

Het campagneteam van Clintons rivaal Barack Obama probeert munt te slaan uit de fout. Volgens dat team blijkt uit dit incident dat Clinton overdrijft als ze zegt dat ze veel ervaring heeft met buitenlandse politiek. Volgens Clinton is het belangrijker voor de kiezer om zich af te vragen wie de betere opperbevelhebber zou zijn. Zij, Obama of de Republikeinse kandidaat John McCain.

22 april zijn er weer voorverkiezingen in de staat Pennsylvania.

Lees meer over de verkiezingen in onze Election-special!

RTL blijft achter Char staan

Ondanks de uitzending van het televisieprogramma Zembla over de werkwijze van het medium Char, blijft RTL achter de Amerikaanse staan. RTL ziet 'geen enkele reden' de samenwerking met het medium Char op te zeggen. In Zembla werd onder andere de Amerikaanse goochelaar en erkend scepticus James Randi opgevoerd. Hij claimde dat Char niet met de doden communiceert. De Amerikaanse gebruikt volgens hem de zogenoemde 'cold reading'-techniek. Door naar letters te vissen en tientallen vragen te stellen, zou ze de familieleden van de overledene zelf het verhaal laten vertellen terwijl ze denken dat de dode met hen communiceert.

Een gast van Char, Yoeri, haalde zelfs de uitzending van RTL niet. "Char zei dingen over mijn vader die helemaal niet klopten. Ik werd steeds chagrijniger en keek niet al te vriendelijk meer." Daarom werd Yoeri helemaal uit de uitzending geknipt.

RTL en Char waren niet in Zembla te zien. Ze weigerden namelijk mee te werken. "Wij werden op het laatste moment benaderd, maar kregen de indruk dat wij onze visie niet op een goede manier konden weergeven in een programma dat al klaar was", zegt Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL 4.

WiiWare gelanceerd, FFCC heeft betaalde content

Vandaag is WiiWare gelanceerd in Japan, waar men 9 spelletjes kan binnenhalen voor een zacht prijsje. Hieronder nogmaals de lijst:

Okiraku Ping Pong Wii (500 Wii Points)
Kotoba no Puzzle Mojipittan Wii (1,000 Wii Points)
Saku Saku Animal Panic (1,000 Wii Points)
Star Solider R (800 Wii Points)
Final Fantasy CC: My Life as a King (1,500 Wii Points)
Tenshi Solitaire (500 Wii Points)
Dr. Mario & Saikin Bokumetsu (1,000 Wii Points)
Minna no Pokemon Bokujou (1,000 Wii Points)
Lonpos (1,000 Wii Points)

Maar zijn die prijzen wel zo zacht als gezegd? Er zit namelijk een addertje onder het gras voor Final Fantasy CC. Gamers die deze game downloaden krijgen aan het begin maar beperkte mogelijkheden, zoals één enkel ras. De andere 3 rassen kosten nog eens 100 tot 300 Wiipoints. Spelers kunnen ook geld uitgeven aan extra kostuums. Puur cosmetisch, want de kostuums voegen verder niks aan de gameplay.




Het gebeurt steeds vaker dat gamers met hun neus naast de boter vallen als blijkt dat ze voor hun geld niet eens de complete game krijgen, en ook hier gebeurt het.

'Ugly Betty' voor Hillary Clinton

In de race om de nominatie van de Democratische partij voor de presidentsverkiezingen van november hebben de twee overgebleven kandidaten opnieuw sterren in de strijd geworpen.

'Ugly Betty' wil stemmen trekken voor de gewezen first lady Hillary Clinton, terwijl acteur Kal Penn uit de serie House mensen wil strikken voor Barack Obama.

De beide acteurs waren afgelopen weekeinde in Pennsylvania om campagnevrijwilligers een hart onder de riem te steken en ze aan te sporen tot een laatste, uiterste krachtsinspanning. Actrice America Ferrara, alias Ugly Betty, hield haar toehoorders voor niets liever te willen dan campagne te voeren voor de senator uit New York.

De campagnes van beide kandidaten draaien overuren in de grootste staat die nog naar de stembussen moet. Zelfs zaterdagavond in de kroegen van Philadelphia hamerden vrijwilligers er nog bij mensen op zich als kiezer te laten registreren en te stemmen op Clinton of Obama, meldde de Amerikaanse krant Washington Times.

Delft subsidieert bakfiets

Door de aanschaf van bakfietsen te subsidiëren, wil de gemeente Delft kinderen 'van de achterbank houden'. Alle Delftste instellingen voor buitenschoolse opvang komen in aanmerking voor de subsidie. Dat liet de gemeente dinsdag weten.

In Delft zijn al twee instellingen die met bakfietsen werken. De begeleiders fietsen de kinderen van de basisschool naar de buitenschoolse opvang. Ook voor activiteiten buiten de opvang kan de bakfiets worden gebruikt.

Wie voor de subsidie in aanmerking wil komen, moet wel een examen afleggen. ,,Het bakfietsexamen bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Zo moet er een parcours door de stad worden afgelegd, inclusief de bekende hellingproef'', zei een woordvoerster van de gemeente.

Internetbedrijf wil film Wilders vooraf zien

De Amerikaanse internetprovider Network Solutions wil de anti-Koranfilm van Geert Wilders van tevoren zien. Het bedrijf stelt in een verklaring dat het Wilders daar diverse keren om heeft gevraagd, maar dat die daar nog niet op heeft gereageerd.

Om die reden heeft Network Solutions fitnathemovie.com offline gezet. Het zegt eerst te willen weten of de film in strijd is met de eigen reglementen van het internetbedrijf.

Wilders heeft eerder diverse keren aangegeven dat hij niet wil dat de film van tevoren wordt bekeken. ,,Ik laat hem aan niemand zien vooraf'', zei de politicus zondag na een aanbod van de Nederlandse Moslim Omroep om de film uit te zenden. Die stelde ook als voorwaarde de film van tevoren te willen zien.

Spoeddebat over vliegtaks

De Tweede Kamer houdt deze week een spoeddebat over de vliegtaks. De PVV en VVD willen van minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) en staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager (CDA). weten of de belastingmaatregel leidt tot massaal banenverlies. "De vliegtaks leidt tot een hoop misère", vindt Barry Madlener (PVV).

De rechtbank in Den Haag oordeelde vorige week dat het kabinet de vliegbelasting vanaf 1 juli mag invoeren. Dan worden tickets voor vliegreizen tot 2500 kilometer en binnen Europa 11,25 euro duurder. Voor langere afstanden geldt een toeslag van 45 euro. De maatregel maakt deel uit van een 'vergroening' van het belastingstelsel en levert de schatkist naar verwachting 350 miljoen euro op.

Schiphol stelt dat de maatregel ten koste gaat van twaalfduizend banen. Duizenden toeristen zullen de nationale luchthaven mijden, wat vooral ten koste zal gaan van laagopgeleiden, zo stelde een woordvoerder van Schiphol vorige week. Luchtvaartmaatschappij Corendon liet al weten vanaf 1 juli niet meer vanaf vliegveld Maastricht te vliegen, maar vanaf Luik in België.

Tsjechische artiesten vrijuit na 'atoomontploffing'

Een groep Tsjechische kunstenaars die voor de grap een webcam van de Tsjechische weersdienst kraakten en in de televisiebeelden een atoomontploffing monteerden, gaat vrijuit.

Gejuich en applaus ging dinsdag op in de rechtzaal waar de zeven hoorden dat de aanklachten tegen hen waren verworpen.

De hackers werden ervan beschuldigd dat ze met het materiaal van het televisiestation hadden geknoeid en dat ze verkeerde informatie hadden verspreid. Voor de stunt hadden zij drie jaar gevangenisstraf kunnen krijgen. Maar volgens de rechtbank hadden de beelden "nooit publieke onrust kunnen creëren" en vonden kijkers het juist leuk om te zien hoe makkelijk het tv-signaal kon worden verstoord.

22 Maanden cel voor Duitse zwartrijder

Zeker 22 maanden kan een Duitser niet doen wat hij al minstens 102 keer eerder heeft gedaan: zwartrijden. Een rechtbank in de stad Essen legde hem een celstraf op van een jaar en tien maanden, maakte de politie dinsdag bekend.

De drastische maatregel werd ingegeven door de overtuiging van de rechter dat boetes en voorwaardelijke straffen weinig effect hadden op de man. Tussen oktober 2006 en februari 2007 werd hij maar liefst 102 keer zonder kaartje in de trein gesnapt. Als reden voor het zwartrijden gaf de dader verveling op.

Meisje (15) aangehouden voor stelen auto moeder

Een 15-jarig meisje is aangehouden op verdenking van diefstal van de auto van haar moeder. De auto van de 39-jarige vrouw uit Elst was zaterdagavond verdwenen, nadat haar dochter de autosleutels uit de woning had meegenomen. De moeder deed daarop aangifte. Vermoedelijk heeft het meisje de auto met twee vrienden gestolen, laat de politie dinsdag weten.

Bekenden van het slachtoffer zagen maandag de auto voorbijkomen in de Koningin Wilhelminastraat in Elst. Na een achtervolging te voet troffen zij op de Willem de Zwijgerstraat de auto onafgesloten en leeg aan. De sleutel zat nog in het contact, maar de autoradio, het navigatiesysteem en diverse cd's waren verdwenen.

De jeugdige verdachte is maandag in haar woning aangehouden. De politie licht niet toe wat de rol van de vrienden zou zijn geweest en of het meisje bij haar moeder woonde. Evenmin is duidelijk of zij in de auto zat toen bekenden de wagen herkenden.

Balkenende: we kunnen niet zonder de Polen

Nederland kan voorlopig niet zonder Poolse werknemers. Tegelijkertijd lonkt voor de Polen ook een verbeterende arbeidsmarkt in eigen land, waar de lonen stijgen. "Men mist hier de arbeidskrachten die in het westen zitten."

Dat constateerde minister-president Jan Peter Balkenende dinsdag tijdens een werkbezoek aan Polen. Volgens de premier heeft Nederland de werknemers uit dat land op dit moment ook "gewoon nodig".

Balkenende zei dat uiteindelijk meer Nederlanders de arbeidsmarkt op zullen moeten. Nederlanders die nu nog langs de zijlijn staan, kunnen gedeeltelijk het gat opvullen dat Poolse werknemers achterlaten, mochten zij terugkeren naar hun vaderland. "Het gaat erom dat we in Nederland alle talenten benutten."

Torn en Boddé: Guido Weijers is een dief

Ze hebben het al vaker geroepen in bladen maar vanavond bevestigden cabaretiers Mike Boddé en Kees Torn het nog even voor een miljoen kijkers in De Wereld Draait Door: 'Guido Weijers is een dief.' Ze doelen hierbij op de grappen die Weijers volgens hen zou stelen.

Op de vraag van Mathijs Nieuwkerk van wie Weijers dan wel niet steelt antwoorden zij: 'Van wie niet?' Boddé en Torn maken momenteel een theaterprogramma met Onno Innemee waarin Weijers keihard wordt aangepakt. Verder zijn Torn en Boddé te zien in een Smurfenpak en doen ze een Hitler-act met teksten van Joseph Goebbels. Guido Weijers heeft overigens vorig jaar ook al gereageerd op de beschuldigingen.

Toen zei Weijers: "Ja, ach, ze mogen vinden wat ze vinden. Ik zou grappen jatten, niet origineel zijn. Maar er kijken wel 1,7 miljoen Nederlanders naar de oudejaarsconference. Maar het is op SBS6, niet de VARA, dat zal er wel mee te maken hebben dat mensen zuur zijn. En die Kees Torn praat ook maar iedereen na, hij komt niet eens zelf kijken naar een van mijn shows. Ook op internet krijg ik soms een paar negatieve reacties, Het zal me jeuken, veel mensen vinden me wel leuk. Die zeikerds kunnen beter porno gaan downloaden."


Ook het Jumpen heeft Weijers niet zelf verzonnen.

Sterk veld Rotterdam marathon

De marathon van Rotterdam kent dit jaar een sterk deelnemersveld. Er komen elf atleten met een persoonlijk record van onder de 2 uur en 8 minuten aan de start.

"Ik denk het sterkste deelnemersveld ooit" , aldus wedstrijddirecteur Mario Kadiks. Die hoopt op ideaal weer en een parcoursrecord. Dat staat sinds 2004 met 2.06.14 op naam van Felix Limo. "Een wereldrecord is wellicht te hoog gegrepen, maar de ambitie is wel een winnende tijd in de 2.05."

De belangrijkste kandidaat daarvoor lijkt de Keniaan Robert Cheboror met een PR van 2.06.23. Andere gegadigden zijn zijn landgenoten William Kipsang (2.06.39), Richard Limo (2.06.45), Paul Kirui (2.06.45) en de Fransman Driss El Himer (2.06.48). De marathon vindt plaats op zondag 13 april.

Man beboet voor handheld scheren

Een zestigjarige man wilde op de A20 goedwillende agenten om de tuin leiden. De politie hield de man aan aangezien zij hem duidelijk met een telefoon aan zijn oor zagen bellen. Toen de man echter zijn raampje opende, bleek de man een scheerapparaat tegen zijn wang te houden.

De man uit Wateringen kon geen logisch verhaal ophangen waarom hij juist een scheerapparaat tegen zijn hoofd hield. Verder waren de agenten het er over eens dat het scheerapparaat in de verste verte niet op een gsm leek. Met een prent van 130 euro en wellicht de woorden "Scheer je weg!" mocht de man zijn weg vervolgen.

 

Sollied nu al in conflict met De Haan

De kersverse coach van sc Heerenveen, Trond Sollied, is nu al in conflict geraakt met Jong-Oranje bondscoach Foppe de Haan. Sollied zit er niet op te wachten een hoop spelers af te staan voor de Olympische Spelen.

"Ik weet nog niet alles van deze situatie, maar het kan toch niet zo zijn dat een club als Heerenveen die veel goede jonge spelers opleidt, de dupe wordt van haar eigen beleid. Ik vind dat de bond met een passende oplossing moet komen," aldus Sollied op de website van sc Heerenveen.

De Haan verwerpt die zorgen: "'De Olympische Spelen gaan voor alles, laat dat duidelijk zijn". De bondscoach voegt eraan toe: "Ik zal echt geen zes spelers van Heerenveen voor Peking selecteren, maar ik neem wel mee wie ik nodig heb. De Olympische Spelen gaan nu eenmaal voor, dat hebben de clubs met KNVB-directeur Henk Kesler zo afgesproken"

BZ bood Herfkens verboden vergoeding aan

De permanente vertegenwoordiger van Nederland in New York heeft zelf in 2002 voorgesteld aan het ministerie van Buitenlandse Zaken om oud-PvdA-minister Eveline Herfkens de omstreden vergoeding voor de huur van haar woning in New York te geven.

Dat blijkt uit een intern memo dat de SP in handen kreeg. Zowel de SP als de VVD wil opheldering van minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken), zeiden zij vanavond in televisieprogramma Eenvandaag. Verhagen schreef eerder twee keer aan de Kamer dat niet te achterhalen valt wie het initiatief nam tot de verboden vergoeding.

Eveline Herfkens raakte vorig jaar in opspraak toen bleek dat zij tijdens haar baan bij de VN-organisatie UNDP jarenlang een vergoeding van het ministerie van Buitenlandse Zaken had gekregen, die in strijd is met de regels van de Verenigde Naties. Vooral haar partijgenoot PvdA-leider Wouter Bos viel haar zwaar af en stelde dat zij niet alleen zichzelf en Nederland, maar ook de PvdA schade had toegebracht.

Verhagen schreef in februari dit jaar dat behalve Herfkens, nog zeven andere Nederlanders een vergoeding hebben gekregen die in strijd was met de regels van de Verenigde Naties.

Herfkens heeft zelf altijd gezegd dat ze niet om het geld vroeg, maar dat het haar was aangeboden toen zij vroeg om hulp bij het zoeken naar een appartement. De memo uit oktober 2002 bevestigt dat beeld en suggereert dat de Kamer tot twee keer toe verkeerd is geïnformeerd. ''Een politieke doodzonde'', stellen SP en VVD. Beide partijen vinden overigens wel dat Herfkens en de andere Nederlanders het geld moeten terugbetalen.

Beckham krijgt zijn 100e interland

David Beckham kan zich gaan opmaken voor zijn honderdste interland. Dat heeft de Engelse bondscoach Fabio Capello beloofd.

Engeland speelt morgen een oefenwedstrijd tegen Frankrijk, waarin Beckham speeltijd zal krijgen. Onduidelijk is wel of de voormalige aanvoerder van het Engelse elftal in de basis begint. Beckham werd de afgelopen maanden door Capello buiten de selectie gehouden omdat hij niet fit genoeg zou zijn. De afgelopen maanden hield Beckham zijn conditie op peil bij Arsenal vanwege de competitiestop in Amerika.

Aangifte tegen fotomodel Kim Feenstra

Bij de politie in Groningen is vanmiddag aangifte gedaan van mishandeling tegen fotomodel Kim Feenstra. Gisteren werd al bekend dat de oud-winnares van Hollands Next Top Model zondagavond in de Groningse discotheek Huize Maas een barkeepster had verwond in haar gezicht.  De vrouw zou Feenstra opzettelijk hebben geïrriteerd waarop het model uithaalde.

Volgens het 26-jarige slachtoffer gebeurde dat met een glas, maar Feenstra zegt dat ze slechts haar nagels gebruikte. Op deze foto uit De Telegraaf kun je zelf oordelen wat het geweest zou kunnen zijn.

Barkeepster Selma ontkent Feenstra  te hebben geprovoceerd. Buiten verwondingen aan haar gezicht liep ze letsel op aan haar voet en been. De Groningse politie onderzoekt de zaak en doet nog geen uitspraken over mogelijke consequenties voor Feenstra.

Nadia heeft spijt van seks in Gouden Kooi

Oud-bewoner van de Gouden Kooi Nadia heeft spijt van haar nachtelijke escapades in de reallifesoap. Haar tactieken tegenover haar medespelers betreurt ze niet. "Maar als ik het over zou doen, zou ik privé wat rustiger aan doen," zegt de 22-jarige brunette. "Dan zou ik mijn privéleven meer privé houden."

Kijkers konden vorig jaar vijf maanden lang het tumultueuze liefdesleven van Dennis en Nadia in de villa in Eemnes volgen. Tijdens een van de vrijpartijen van het stel in het tv-programma, dat gemiddeld door een half miljoen mensen per dag werd bekeken, raakte ze zwanger.

De ex-bewoonster is inmiddels 22 weken in verwachting en 'dolblij' met de aanstaande spruit. Het geslacht van het kindje wil het stel nog niet bekendmaken.

Ook Dennis zou sommige dingen in de reallifesoap anders hebben aangepakt met de kennis die hij achteraf heeft. Toen hij de verschillende afleveringen met zichzelf terugkeek, drong het besef door dat zijn tactiek in de Gouden Kooi niet altijd de beste bleek. "Achteraf krijg je natuurlijk meer te weten hoe alles in elkaar steekt. Dan is het makkelijker om erop te anticiperen", weet de 24-jarige Alphenaar.

Dennis werd eind november uit de miljonairsvilla gestemd. Nadia verliet de villa enkele dagen later, omdat ze haar vriend miste.

Lottowinnaar blijft pauperwerk doen

Ondanks dat de Brit Luke Pittard miljonair is sinds hij anderhalf jaar geleden de lotto won, blijft hij gewoon hamburgers bakken bij Mc Donalds. "Sommige mensen denken wel dat ik ze niet allemaal op een rij heb", vertelde hij aan de Daily Mail. "Ik heb tegen iedereen gezegd dat er meer in het leven bestaat dan geld."

De 25-jarige man uit Wales zegde na het winnen van 1,3 miljoen pond (1,9 miljoen euro) zijn baan als hamburgerbakker op. Hij is nu echter weer met hangende pootjes bij zijn ex-werkgever teruggekeerd, omdat hij zich thuis dood verveelde.

Geldgebrek was absoluut geen drijfveer om weer aan de slag te gaan. Na het betalen van zijn bruiloft, een reis naar de Canarische Eilanden en een klein huisje is er nog geld genoeg over. Hij kreeg echter heimwee naar zijn werk en z'n collega's. "Eerlijk gezegd kan men toch niet altijd vakantie vieren", verklaarde Pittard.

Kindontvoerder geeft zichzelf aan

De politie heeft de 42-jarige Behrooz M. onlangs aangehouden wegens de ontvoering van zijn dochter naar zijn vaderland Iran in 2002. Zijn advocaat Daniël Fontein zei vandaag dat de man in februari naar Nederland is gekomen en zichzelf heeft aangegeven.

De zaak kreeg nationale bekendheid toen zijn ex-vrouw, Atti Bahadori, het kind in 2004 terug naar Nederland smokkelde. M. moet zich volgende week woensdag voor de rechtbank in Amsterdam verantwoorden. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van het onttrekken van zijn inmiddels 8-jarig kind aan het wettelijk gezag van de moeder.

Na de scheiding van het destijds in Nederland wonende echtpaar wees de rechter het kind toe aan Bahadori. M. nam zijn dochter echter mee naar Iran, waar de rechtbank bepaalde dat het meisje bij hem kon blijven. De moeder mocht haar kind wel bezoeken, maar moest daarvoor naar Iran komen.

Bij een van die bezoeken wist Bahadori het meisje mee te nemen. Met behulp van mensensmokkelaars wist de vrouw de grens over te komen. Hierover schreef ze later het boek Onder Dezelfde Sterrenhemel.

Volgens zijn advocaat is M. terug naar Nederland gekomen om zijn kant van het verhaal te vertellen. Hij zou wel degelijk toestemming hebben gehad om met zijn dochter naar het buitenland te reizen. Ook zou de moeder het kind tijdens de terugreis naar Nederland in gevaar hebben gebracht. M. heeft zijn dochter sinds 2004 niet meer gezien.

Vanenburg stopt als Eindhoven-trainer

Gerald Vanenburg zal na de zomer geen trainer van FC Eindhoven meer zijn. De voormalig international heeft niet het gevoel zijn ambities te kunnen verwezenlijken bij de club uit de Jupiler League.

Sinds Vanenburgs aantreden in december wist Eindhoven slechts één keer te winnen. De club staat dan ook voorlaatste en kreeg onlangs van de KNVB zelfs een brief met de vraag vrijwillig terug te treden uit het profvoetbal.

Eindhoven moet nu op zoek naar een nieuwe trainer, omdat ook assistent-trainer Ernest Faber wegens de beperkte mogelijkheden niet door wil gaan bij de club. Faber was intern de gewenste kandidaat om vanaf de zomer als hoofdtrainer te fungeren.

Therapeute geschorst na 'goddelijk gidsen'

Een zogenaamde 'orthomoleculair therapeute' mag zelfs van haar eigen omstreden beroepsgroep zich niet meer bedienen van die titel. De vrouw in kwestie, Carine Bolijn, stelde onder meer dat kankerpatiënten kunnen zijn 'bezeten door demonen', of zelfs 'gemuteerde parasieten' bij zich dragen. Zij zou een en ander samen met de Belgische internist Patrick van Eeghem kunnen genezen.

De twee runden de 'kliniek'   Medisch Centrum Maria Magdalena te Roosendaal. Bolijn en Van Eeghem gebruikten wichelroedes om de diagnoses te kunnen stellen. Ze adviseerden vervolgens een 'energetische behandeling' om 'goddelijke gidsen' de patiënt te laten opereren. Vast staat dat één patiënte is overleden nadat ze op advies van Van Eeghem was gestopt met haar chemokuur.

De praktijken van Bolijn en haar Belgische partner gaan nu ook de belangenorganisatie van de orthomoleculaire genezers MBOG te ver. MBOG vindt dat ze haar ''beroepsgroep in een slecht daglicht heeft gesteld''. Orthomoluculaire therapie is overigens zelf al omstreden. Het is een alternatieve geneeswijze, waarvan de werking niet wetenschappelijk is bewezen. De beoefenaars ervan geloven dat hoge doses vitamines en mineralen tegen vele kwalen succesvol kunnen worden ingezet.

De klacht bij de MBOG was ingediend door opmerkelijk genoeg de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die de zaak heeft onderzocht. "We wilden dat ook haar eigen beroepsvereniging zich hierover zou uitspreken omdat hier zeer ernstige dingen aan de hand waren", zegt een woordvoerder. De beslissing van de MBOG zou meer armslag geven voor juridische vervolging.

Bolijn ontkent schuld. Ze zegt slechts te hebben opgetreden als medium op verzoek van patiënten. Internist  Patrick van Eeghem die ook in een ziekenhuis in Kortrijk werkte, is overigens in januari al geschorst door het regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

-
Zie ook dit artikel van Skepis over de praktijken van Carine Bolijn.

FC Dordrecht neemt afscheid van vier spelers

FC Dordrecht heeft een viertal spelers laten weten dat hun aflopende contract niet verlengd zal worden. Dit moest voor 1 april, omdat de club anders verplicht de verbintenis moet verlengen.

Mogelijk gaan de Schapenkoppen met sommige spelers dus nog wel, onder nieuwe voorwaarden, verder. Het gaat om doelman Frank Kooiman, verdediger Reinhard Breinburg, aanvaller Manu Dagher en de momenteel aan Emmen verhuurde middenvelder Mounir Biyadat. Tevens zal de club uit de Jupiler League de komende tijd bekijken of het de gehuurde spelers Sieme Zijm, Nassir Maachi en Marcel van der Sloot een aanbieding gaat doen.

Bomalarm door radioactieve kat

Een radioactieve kat heeft alle alarmbellen doen afgaan in de Amerikaanse stad Seattle. Zijn baasje werd op de snelweg ingesloten door een antiterreurteam. De man zou namelijk een bom bij zich hebben. Bij nader inzien bleek het de huiskat te zijn.

De man werd gelijk door het arrestatietem in de boeien geslagen. De geigerteller sloeg namelijk flink uit bij de auto van de man. Het team was er dan ook van overtuigd dat hij een kernbom in zijn auto had.

Nadat de auto helemaal binnenste buiten was gekeerd, kwamen ze tot de conclusie dat er geen bom aan boord was. Het enige dat de speurneuzen aantroffen was de poes van de man. De stralingsmeter bleek nogal heftig te reageren op de straling die het beestje uitzond nadat deze was bestraald wegens kanker.

 

Kroon wint etappe in Spanje

Karsten Kroon heeft de tweede etappe van de Spaanse Ronde van Castilla y Leon gewonnen. Hij won de massasprint van de tweede etappe, die ging over 141 kilometer van Segovia naar Avila.

Kroon wist in de eindsprint twee andere Nederlanders achter zich te houden. Thomas Dekker, die lange tijd de beste papieren had om de etappe te winnen, werd tweede. Bauke Mollema reed als derde over de finish.

Alberto Contador, die maandag de proloog won, blijft leider in het algemeen klassement.

Meeuw eet merel

Natuurfotograaf Renee de Kleijn was tijdens het paasweekend op Texel getuige van een bijzondere gebeurtenis. Op een van de weilanden trof ze een zilvermeeuw aan die bezig was een merel op te eten.

"We hebben er met verbazing naar gekeken. Het was verrassend om te zien hoe snel de merel naar binnen werd gewerkt."

De fotograaf weet niet of de zilvermeeuw de merel dood heeft gevonden of dat de meeuw de merel ook zelf heeft gedood. Van zilvermeeuwen is bekend dat het rovers zijn en dat ze regelmatig jonge vogels eten, maar het verorberen van een volwassen merel is andere koek.

Consoles om je vingers bij af te likken

Afgelopen zondag was het pasen. Een feestdag die tegenwoordig draait om een haas die eieren verstopt. Soms kippeneiren en soms chocolade-eieren. Voor diegene die dat laatste maar standaard vinden, werden in de afgelopen jaren een hoop consoles gemaakt van chocolade. Zo maakten mensen al Wii-controllers en de Wii zelf van chocolade en cake.



Voor meer chocoladeconsoles kun je hier kijken.

Dakloze krijgt celstraf voor beledigen koningin

De rechtbank in Dordrecht heeft de 45-jarige A.R. vandaag veroordeeld tot vier maanden celstraf voor het beledigen van de koningin. Ook is hij schuldig aan het bedreigen en beledigen van politie-agenten en medewerkers van Het Leger des Heils.

De Dordtenaar werd vrijgesproken van het bedreigen van de vorstin.

De man had vorig jaar in beschonken toestand in de binnenstad van Dordrecht de zoveelste aanvaring met de politie en met mensen van Het Leger des Heils. Daarbij wenste hij de agenten en hun gezinsleden een vreselijke ziekte toe. Ook zei hij dat hij de koningin ''een kogel door haar kankerkop zou jagen''.

De rechtbank achtte bedreiging van de vorstin echter niet aan de orde, omdat de uitlating van de man niet als een reële bedreiging kan worden beschouwd.

Inbreker dood na koppen kluis

In Italië is een inbreker dodelijk getroffen door een kluis. Het 2 meter hoge en 500 kilo zware gevaarte viel van een vorkheftruck waarmee de 33-jarige dief de brandkast uit een cafetaria bij de Zuid-Italiaanse plaats Bari probeerde te stelen.

De schedel van de ongelukkige werd verbrijzeld. Drie kompanen van de man sloegen op de vlucht en lieten de brandkast achter. De politie zei niets over de inhoud van de kluis.

Yakuza 2 komt na lang wachten naar Europa

Eind 2006 verscheen in Japan het vervolg op de actiegame Yakuza. Verrassend genoeg kwam er maar geen lancering in Amerika of Europa. Nu heeft SEGA aangekondigd dat Yakuza 2 dit jaar nog op de PlayStation 2 zal gaan verschijnen. De game draait om Kazuma Kiryu, die ook al de hoofdpersoon was in deel 1. Hij werd benoemd tot voorzitter van de Tojo-clan, maar trekt zich dezelfde dag nog terug uit deze clan. Zijn opvolger wordt echter vermood door de Omi, een clan die voorheen nog bevriend was. Kazuma moet nu door heel Japan reizen om een clan-oorlog te voorkomen.

“We vinden het fantastisch om de gamers in Europa te kunnen trakteren op het vervolg van het veelgeprezen Yakuza”, aldus Gary Knight, European Marketing Director, SEGA Europe Ltd. “Yakuza 2 is één van de meest gevraagde Japanse titels uit onze portfolio. We zijn dan ook blij dat we eindelijk een Europese versie kunnen aankondigen.”

Yakuza 2 zal exclusief verschijnen op de PlayStation 2. Een exacte datum wordt later nog bekend gemaakt.





Probleemgezinnen verbannen uit Slotervaart

Het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart gaat gezinnen die extreme overlast veroorzaken in de wijk Overtoomse Veld verbannen naar een andere buurt. Dit maakte het stadsdeel vandaag bekend.

In de nieuwe aanpak werkt Slotervaart samen met de gemeente Amsterdam en enkele woningcorporaties. Huishoudens in Overtoomse Veld die langdurig overlast blijven veroorzaken, krijgen in hun oude buurt geen nieuw huurcontract meer van de corporatie. Wel zoekt deze een passende woning elders in de stad. Het stadsdeel verwacht met de maatregel enkele tientallen huishoudens te weren.

Stadsdeelwethouder Ineke Ketelaar (Wonen): ''Met deze maatregel willen we een statement in de wijk maken. We pakken de mensen aan die langere tijd alle hulp weigeren.'' Naast de overlastveroorzakers krijgen ook huishoudens met een grote huurachterstand straks geen nieuw contract meer van hun corporatie.

Van de 4000 huishoudens in Overtoomse Veld staan er nu ongeveer tweehonderd bekend als overlastgezin. Volgende week krijgen alle bewoners van de wijk een brief thuis, waarin het stadsdeel ze waarschuwt voor de nieuwe uitzettingsmaatregel.

PC softwareverkopen USA, The Sims weer op 1

De PC softwareverkopen uit de USA van de week van 9 tot en met 15 maart zijn bekend gemaakt, en zoals te zien staat The Sims weer op nummer één, ditmaal met de Vrije Tijd uitbreiding. Warhammer 40.000: Dawn of War - Soulstorm, de laatste uitbreiding voor de bekende RTS, doet het ook goed en verovert de tweede plaats. Als laatste is het opvallend dat Sim City: Societies het ondanks niet al te goede review toch goed blijft verkopen. What's in a name?

1) The Sims 2 Free Time - Electronic Arts
2) Warhammer 40000: Dawn Of War - Soulstorm - THQ
3) Call Of Duty 4: Modern Warfare - Activision
4) Sins Of A Solar Empire - Stardock
5) The Sims 2 Deluxe - Electronic Arts
6) World Of Warcraft - Vivendi
7) World Of Warcraft: Battle Chest - Vivendi
8) World Of Warcraft: Burning Crusade - Vivendi
9) Frontlines: Fuel of War - THQ
10) Sim City : Societies - Electronic Arts

PVV wil subsidie Wereldomroep stopzetten

Minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA) moet de subsidie aan de Wereldomroep stopzetten. Dat eist PVV-Kamerlid Martin Bosma, die zelf 18 jaar lang werkzaam was voor de Wereldomroep. De partijgenoot van Geert Wilders stoort zich aan een filmpje over de antikoranfilm 'Fitna' dat de Wereldomroep heeft gemaakt.

In de film, die de Wereldomroep via internet verspreidt in het Engels, Arabisch en Indonesisch, komen diverse deskundigen aan het woord over de ophef rondom Fitna. De Wereldomroep heeft de film gemaakt omdat het een van de doelstellingen is een 'realistisch beeld' van Nederland in het buitenland te verspreiden.

"De Wereldomroep zet ons weg als racisten en verknipte mensen", zegt Bosma, die Kamervragen heeft gesteld. De PVV vindt verder dat de Wereldomroep overbodig is geworden door de komst van internet. De subsidie van 45 miljoen euro per jaar kan dus worden afgeschaft, stelt Bosma.

De partij van Wilders stelde in augustus vorig jaar ook al Kamervragen over de Wereldomroep. Aanleiding was destijds dat Wereldomroep-journalist Rutger van Santen, ook voorzitter van de Parlementaire Persvereniging, PVV'ers 'racisten' en de PVV een 'boevenbende' had genoemd.

Clinton onder vuur na opmerking over beschieting

Het campagneteam van Barack Obama heeft genoeg van de 'overdreven' manier waarop Hillary Clinton probeert aan te tonen dat ze meer buitenlandervaring heeft dan haar rivaal. Dat heeft het team laten weten naar aanleiding van een toespraak van Clinton over een bezoek aan Bosnië.

Clinton zei vorige week in een toespraak over Irak dat ze zich herinnerde hoe ze in 1996 'onder vuur van sluipschutters' aankwam in Bosnië. "Er zou een soort welkomstceremonie zijn op het vliegveld, maar in plaats daarvan renden we met ons hoofd naar beneden naar de voertuigen om naar onze basis te komen", zei Clinton.

De voormalige first lady heeft inmiddels toegegeven dat het hier gaat om een 'verspreking', want het is duidelijk dat er destijds geen vuiltje aan de lucht was. Een woordvoerder van het campagneteam van Obama zei dat de 'verspreking' kan worden toegevoegd aan 'een groeiende lijst van incidenten waarbij senator Clinton haar rol in het bepalen van binnen- en buitenlands beleid heeft overdreven'.

Obama's team kwam maandag met een verklaring waaraan verwijzingen naar filmpjes op YouTube waren toegevoegd. Daarop is te zien hoe Clinton glimlachend met haar dochter Chelsea uit het vliegtuig stapt en rustig de waarnemend president van Bosnië en een meisje van acht een hand geeft. Niets lijkt te wijzen op de aanwezigheid van sluipschutters.

De strijd om de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen is nog niet gestreden. Obama heeft momenteel meer gedelegeerden achter zich (1620 tegen 1499), maar de verwachting is dat geen van beide kandidaten vóór het partijcongres in augustus de nominatie zeker zal kunnen stellen.

Fin vernielt beeld Paaseiland

Een Finse toerist hangt gevangenisstraf en een boete boven het hoofd wegens het vernielen van een beeld op Paaseiland. De 26-jarige man zou bij een van de beelden een deel van een oor hebben afgebroken. Hij werd daarbij gesnapt door een inwoonster, die een beschrijving van de man kon geven.

De politie zei de man aan zijn tatoeages te hebben herkend. Hij zit inmiddels achter de tralies. De Fin kan wegens het vernielen van een nationaal monument een celstraf krijgen en een boete tot 1200 euro.

De beelden -moai genoemd- zijn vierhonderd tot duizend jaar oud. De uit gesteente gehakte beelden zijn meters hoog en wegen tonnen.

Alle duistere geheimen uit Darkness Within

Darkness Within (volledige titel: Darkness Within: In pursuit of Loath Nolder) is een horror-adventure waarin de speler heel veel zelf moet ontdekken. Als je bijvoorbeeld een brief of dagboek vindt, dan moet je zelf de belangrijke passages vinden door ze met een potloodje te onderstrepen. Gelukkig is het voor het uitspelen van het spel niet noodzakelijk om alle aanwijzingen te vinden. Het spel kent verschillende eindes, die onder andere afhangen van hoeveel geheimen je ontdekt hebt. Ook laat het spel op het einde zien hoe goed je gepresteerd hebt. Op veler verzoek heeft Lighthouse Interactive nu een lijst vrijgegeven van alle geheime codes en aanwijzingen, zodat je het spel eindelijk met een perfecte score uit kunt spelen.

De lijst vind je in de officiële Lighthouse Interactive fora van het spel, *** hier *** (let op, spoilers).

Lúcio vertrekt mogelijk bij Bayern

Lucimar Ferreira da Silva, beter bekend als de verdediger Lúcio, heeft aangegeven dat hij Bayern München aankomende zomer best eens zou kunnen verruilen voor een andere club.

In 2000 kwam de Braziliaanse verdediger over van SC Internacional, en tekende een contract bij Bayer Leverkusen. Vier seizoenen later werd hij ingelijfd door Der Rekordmeister. Ondertussen staat de interlandteller van Lúcio op zeventig optredens voor Brazilië. Sinds 2006 is hij tevens aanvoerder van de nationale ploeg. Lúcio heeft nu zelf gemeld dat er best een mogelijkheid is dat hij aankomende zomer vertrekt uit München. Naar verluidt is FC Barcelona geïnteresseerd in de diensten van de 29-jarige verdediger. Spaanse bronnen meldden dat de Catalaanse club de verdediger reeds een vierjarig contract zou hebben aangeboden.

"Ik heb eerder al eens gezegd dat de Spaanse, Italiaanse en Engelse competities zeer interessant zijn voor mij. Dat zijn toch de drie grootste in de wereld", legt hij uit. "Mocht er interesse zijn vanuit die landen dan zou ik gevleid zijn. Bayern heeft wel gezegd dat ze me graag willen behouden, maar dat zegt iedere club tegen spelers die nog onder contract staan. Mocht er daadwerkelijk belangstelling zijn van andere clubs dan wordt er vaak vrij snel een oplossing gevonden."

Opnieuw een game met 50 Cent

Dat hij door zijn weddenschap met Kanye West geen solo-albums meer mag uitbrengen, betekent niet dat de geldkraan van 50 Cent niet meer stroomt. Hij heeft nog zat inkomsten, en zijn eerste game, 50 Cent: Bulletproof, heeft zeker geen windeieren gelegd.

Ondanks de vrij negatieve kritieken die het spel vaak ontving, werd het vrij veel verkocht. Vanwege deze goede verkopen zou er best eens een vervolg op de game kunnen gaan komen. Als we de cover van EGM moeten geloven komt die er dan ook aan... believe?



kapot-spang?

Zware straf voor van terrorisme verdacht echtpaar

Het echtpaar dat voor betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristische aanslag terecht stond, heeft van de rechtbank in Rotterdam een onverwacht hoge celstraf gekregen. Beiden kregen dinsdag drie jaar aan hun broek.

Het Openbaar Ministerie (OM) had slechts een jaar cel geëist met daarbij de aantekening dat de twee niet meer de gevangenis in hoefden.

Het gaat om de 26-jarige Hanan S. en haar man, de 30-jarige Lahbib B.. Zij maakten deel uit van de groep rondom de inmiddels veroordeelde terreurverdachten Samir A. en Noureddine el F., maar besloten tegen hen te getuigen. Gezien hun medewerking aan het beramen van terroristische aanslagen op Nederlandse politici, was de eis van het OM volgens de rechters veel te laag.

Aanklager Bart den Hartigh kwam daarom twee weken geleden tot eisen van een jaar cel, met een onvoorwaardelijk deel dat even lang is als de tijd die de verdachten in voorarrest hebben gezeten. De rest zou voorwaardelijk moeten zijn.

De officier van justitie vroeg om deze korte straffen, omdat de verdachten een beperkte rol binnen de terroristische organisatie hebben gespeeld en ze opening van zaken hebben gegeven. Bovendien ondervinden ze de nadelige gevolgen van hun meewerkende houding: Doordat ze tegen Samir A. en de anderen hebben getuigd, zitten B. en S. nu in een getuigenbeschermingsprogramma. Daardoor zijn ze zeer beperkt in hun doen en laten.

B. en S. gaven toe dat ze allerlei dingen hebben gedaan in opdracht van Samir A. en Noureddine el F., maar benadrukten dat ze dat allemaal uit angst deden. Ze waren bang als afvallige moslims gezien te worden als ze zouden weigeren mee te werken en vreesden voor de mogelijke gevolgen voor hun eigen leven.

Klein lichtpuntje in hypotheekcrisis VS

Voor het eerst in lange tijd is er positief nieuws omtrent de hypotheekcrisis in de Verenigde Staten. De verkoop van bestaande woningen is in de VS onverwacht gestegen. Er werden in februari op jaarbasis 5 miljoen woningen verkocht, 2,9 procent meer dan in januari. Analisten gingen uit van een stijging van 1 procent.

Nog steeds blijven de huizenprijzen in de VS kelderen. De gemiddelde verkoopprijs van een woning was vorige maand 195.900 dollar, 8,2 procent minder dan dezelfde maand in 2007. Dat is de sterkste daling sinds de vereniging van makelaars in 1968 de verkopen van bestaande woningen in de VS is gaan bijhouden.

De mogelijke economische recessie in de Verenigde Staten wordt grotendeels in verband gebracht met de verslechterde huizenmarkt. Een herstel van de economie is volgens economen lastig als de huizenprijzen niet stabiliseren. De toename van de verkoop van huizen wordt als lichtpuntje gezien, maar hoofdeconoom Maarten Leen van ING geeft aan dat hij toch verwacht dat de huizenprijzen in de VS tot het eind van het jaar blijven dalen.

Baros onzeker over toekomst

Milan Baros weet nog niet wat hij gaat doen na het aankomende Europees Kampioenschap. De aanvaller van Olympique Lyon komt op dit moment op huurbasis uit voor Portsmouth.

Aangezien de Tsjechisch international bij Lyon nauwelijks aan spelen toekwam werd hij tot de zomer verhuurd aan het Engelse Portsmouth. Reden voor zijn luttele speelminuten is de goede vorm waarin Karim Benzema verkeert. De spits is topscorer in de Ligue 1, en doet het ook in het nationale elftal van Frankrijk erg goed. Hierdoor is de kans dat Baros na dit seizoen definitief vertrekt aanzienlijk. Toch blijft hij naar eigen zeggen zijn uiterste best doen voor Pompey, om zo zijn plaats bij de selectie van Tsjechië te behouden.

"Het is te vroeg om te zeggen wat er zal gebeuren", meldde Baros. "In januari wilde ik weg uit Lyon vanwege Euro 2008; ik had weinig kans om Karim Benzema uit de basis te spelen. We zullen zien wat er aan het eind van het seizoen gebeurt." De spits is tevreden bij Portsmouth, ondanks dat hij door trainer Harry Redknapp in uitduels vaak op de bank wordt geplaatst. "De coach gebruikt één spits voor uitwedstrijden, dus ik zie het aankomen. Ik kan echter niet klagen. Het enige dat nog ontbreekt zijn wat meer treffers."

Torres twijfelgeval voor derby

Fernando Torres is een twijfelgeval voor de vriendschappelijke interland die Spanje morgenavond speelt tegen Italië. Ook is het niet zeker of hij tegen Everton kan spelen.

Spanje treedt morgenavond in Elche aan tegen wereldkampioen Italië. Het is niet zeker of Torres mee kan doen, de spits moest namelijk enkele flinke charges incasseren in het met 3-0 verloren duel bij Manchester United, afgelopen weekend. De aanvaller moest maandag de training met zijn landgenoten missen, en het is niet heel waarschijnlijk dat hij morgen zijn opwachting zal maken voor La Selección.

Voor zijn club Liverpool is de aanstaande Merseyside Derby met Everton een belangrijk duel. Mocht Torres niet op tijd fit geraken, dan zullen the Reds het ook zonder hun topscorer moeten doen op Anfield. Het gevecht om de vierde plaats in de Engelse Premier League lijkt tussen de twee clubs uit Liverpool te gaan. Het gat bedraagt twee punten, met zeven duels te gaan.

Rover: 'Ontwrichting treinverkeer door sneeuw is blamage'

ROVER vindt het onbestaanbaar dat de spoorweginfrastructuur in Nederland nog steeds niet is opgewassen tegen het Nederlandse weer. Wanneer er een meter sneeuw valt, het 25 graden vriest of het is windkracht 10, dan heeft ROVER begrip voor het ontstaan van problemen op het spoor. Maar een paar centimeter doodgewone sneeuw bij dooiend weer mag nooit de oorzaak zijn van het totaal van slag raken van de railinfrastructuur. De wisselverwarmingen, die dienen om vastvriezen van de bewegende onderdelen van wissels te voorkomen, hadden gewoon hun werk moeten doen.

Woordvoerder Rikus Spithorst: “Ik heb geen verstand van sneeuw. Maar mijn boerenverstand zegt me dat als iets koud is, en wit, en het komt in vlokken uit de lucht vallen: dan is het dus sneeuw. Dan kan het niet zo zijn dat dat niet wordt opgemerkt en dat daardoor de wisselverwarmingen niet aan worden gezet en de boel vastvriest. Dat moet anno 2008 toch technisch te regelen zijn? Dit is een regelrechte blamage.”  ROVER zal bij de Minister van Verkeer en Waterstaat zijn beklag doen over de storingen in Rotterdam van vandaag.

Fabiano wellicht weg door inbraak

De huidige topschutter van de Spaanse Primera División, Luís Fabiano, vertrekt misschien bij Sevilla. Reden hiervoor is een gewapende diefstal in zijn huis.

De Braziliaanse spits gaf aan dat zijn gezin onlangs onder schot werd gehouden terwijl er spullen uit zijn huis werden gestolen. Fabiano was op dat moment aan het trainen met de selectie. "Mijn familie is doodsbang op dit moment", vertelde de aanvaller. "Zij zouden niet graag langer in Sevilla blijven. Ik heb geprobeerd ze om te praten, maar dat is niet gemakkelijk."

Met 22 treffers kan de Spaanse topschutterstitel bijna niet meer aan Fabiano voorbij gaan. Raúl, Diego Milito en Dani Güiza volgen hem allen met vijftien treffers. Zijn goede optreden dit seizoen heeft belangstelling opgewekt bij enkele Europese topclubs waaronder Manchester United, AS Roma en Real Madrid. Er bestaat wat onduidelijkheid over het contract van de Braziliaan. Volgens Sevilla bedraagt de afkoopsom van Fabiano ¤60 miljoen, terwijl de speler zelf beweert dat dit slechts ¤11 miljoen is.

Engelse interesse voor Kameni

De zaakwaarnemer van Carlos Kameni heeft bevestigd dat er meerdere clubs in de race zijn om de doelman van Espanyol voor volgend seizoen vast te leggen.

Tottenham Hotspur-coach Juande Ramos wil van Kameni één van zijn belangrijkste doelwitten deze zomer maken. Paul Robinson is volgens insiders niet goed genoeg om nog langer in de basis van de Spaanse trainer te staan. In Manchester duiken geruchten op dat de Kameroense goalie wel eens de opvolger van Edwin van der Sar bij United kan worden. Espanyol wil het contract van de international graag verlengen, daar deze in de zomer van 2009 afloopt.

Bruno Satin, de zaakwaarnemer van Kameni, meldt dat de 24-jarige sluitpost nog een besluit moet nemen over zijn toekomst. "Het is waar dat er interesse is van clubs in Engeland, maar ook in Spanje", zegt Satin. "Ik heb contact gehad met diverse clubs, maar er is nog niets uitgekomen. Daarbij wil Espanyol zijn contract graag verlengen. Er zijn niet veel goede jonge doelmannen zoals hij, en hij deed het uitstekend op de African Cup of Nations. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er interesse voor Carlos is."

[Update] EA koopt GTAforums.com niet

Update 14:40

Het was allemaal een vervroegde 1 april grap, zoals ook hier te lezen is. EA heeft GTAforums.com niet gekocht, het logo linksbovenin en de brief zijn fake.

Origineel bericht

Er is een nieuwe ontwikkeling in de overnamestrijd tussen EA en Take Two. Er is namelijk een brief opgedoken waaruit zou blijken dat EA geïnteresseerd is in GTAforums.com, de grootste GTA-fansite die er is.

EA heeft, volgens de brief, schijnbaar een bod geboden van 3,4 miljoen dollar. Daarmee wilden ze de domeinnamen, de serverinhoud en alle statistieken van de gebruikers overnemen. EA wilde de deal in ieder geval voor 29 april rond hebben.

Blijkbaar wil EA de fanbase alvast laten wennen aan EA voordat ze Take Two en Rockstar overnemen. Officieel zijn er nog geen mededelingen gedaan.



De brief in kwestie

Of de brief echt is valt te betwijfelen. Zo is het logo op het briefpapier niet het officiële logo en bovendien oud. Daarnaast is het taalgebruik niet erg professioneel.

Manchester City wil Giovani overnemen

Volgens de legendarische Braziliaanse ex-international Zizinho staat zijn zoon Giovani Dos Santos in de belangstelling van Manchester City.

Giovani kwam in het begin van het seizoen nog in aanmerking voor speeltijd bij zijn club FC Barcelona, maar de Mexicaans international zag mede-talent Bojan Krkic deze positie snel overnemen. Giovani kan nu slechts bij blessureleed van enkele van Barça's aanvallers nog invallen. Volgens zijn vader Zizinho is er vanuit Engeland concrete belangstelling voor zijn 18-jarige zoon, en wel van Manchester City.

"Er is interesse van Manchester City", vertelde Zizinho in een interview. "Ik kan echter niet meer informatie geven aangezien Giovani's zaakwaarnemer over de onderhandelingen gaat. Ik kan dan ook niet zeggen of Giovani van club verandert. Er zijn nog altijd negen competitieduels te spelen en Barcelona speelt nog in Europees verband, dus denkt hij op dit moment alleen aan Barça."

Skil uitgenodigd voor klassiekers

Skil Shimano, na de Rabobank de tweede Nederlandse wielerploeg, is uitgenodigd voor een aantal Frans/Waalse klassiekers. De ploeg kreeg vorige week nog te horen dat ze geen Tour de France mochten rijden.

Skil Shimano mag Parijs-Roubaix op 13 april, De Waalse Pijl op 23 april en Luik-Bastenaken-Luik op 27 april rijden. De Kazachstaanse ploeg Astana kreeg als zoals verwacht geen uitnodiging voor de klassiekers.

MVV één wedstrijd zonder publiek

MVV moet één duel zonder publiek spelen na de ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Dat is de straf die de KNVB de Maastrichtse club heeft opgelegd. MVV speelt de laatste competitiewedstrijd, tegen Cambuur Leeuwarden, zonder publiek.

MVV heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de straf. Dat is waarschijnlijk omdat als de straf alsnog doorgezet wordt en MVV haalt de play-offs, er een wedstrijd zonder publiek tijdens de play-offs gespeeld zou moeten worden. De MVV-supporters maakten zich onder andere schuldig aan flesjes en andere materiaal op het veld gooien.

Feyenoord doet Derijck in de verkoop

Feyenoord wil af van Timothy Derijck. De Belgische verdediger is dit seizoen verhuurd aan FCV Dender EH. De Rotterdamse club heeft Derijck laten weten dat hij mag vertrekken komend seizoen.

Volgens Derijck zijn er genoeg clubs die zijn diensten wel willen. "Ik heb een aantal leuke mogelijkheden, niet alleen in België en Nederland. Ik heb ook gehoord dat sommigen me aan Club Brugge linken, maar er is niets concreets. Club zou wel bij me passen: ik ben een voetballende verdediger, maar ik kan ook mijn mouwen opstropen."

Kampioensfeest PSV niet dit weekend

Het kampioensfeest van PSV zal niet komend weekend plaatsvinden. De Eindhovenaren kunnen komend weekend al kampioen van de Eredivsie worden. Algemeen directeur Jan Reker liet echter weten dat het niet mogelijk is om het feest zondag al te vieren.

Ook Sef Vergoossen is tegen een eventuele huldiging. De ploeg zit dan namelijk in de voorbereidingen op de wedstrijd tegen Fiorentina in de kwartfinale van de UEFA Cup. De oefenmeester wil voorkomen dat deze in de war worden gestuurd. "Fiorentina is geen tegenstander waarvan je zegt: na deze ronde liggen we er zeker uit. De UEFA Cup biedt ook mogelijkheden. Ik zou het heel jammer vinden als dat zou worden verstoord door een festiviteit."

Mocht PSV komend weekend van NEC winnen én Ajax verliest van SC Heerenveen, dan mogen de Eindhovenaren zich kampioen van het seizoen 2007/2008 noemen. Het duel in Friesland begint zaterdag om 19:30 uur. Een half uur later begint het treffen tussen de Nijmeegse club en PSV.

John Heitinga naar Atlético Madrid

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de kogel is nu eindelijk door de kerk. John Heitinga, het boegbeeld van Ajax, zal vanaf komende zomer voor Atlético Madrid spelen. De verdediger tekent in Spanje een contract voor vijf seizoenen. De Madrilenen zullen tien miljoen euro overmaken op de bankrekening van Ajax.

"Ik sta te trillen van geluk. Dit is een prachtige volgende fase in mijn carrière", aldus de 24-jarige Heitinga. "Ik ben hier op mijn zevende, in de E2, ingestroomd, nadat ik voor mijn verjaardag een Ajax-training cadeau had gekregen. Dit is mijn tweede huis. Ik hoop, en verwacht, écht dat iedereen me deze transfer gunt."

In het verleden heeft Ajax aanbiedingen van Atlético en Sevilla afgeslagen, maar nu kon de club niet weigeren. De gelimiteerde transfersom in het contract van Heitinga speelde hierbij een rol. "Door twee keer een bod van Atlético af te slaan en ook Sevilla de deur te wijzen, heeft ook Martin van Geel aangegeven me niet te willen laten gaan. Sterker nog, hij heeft er maandenlang alles aan gedaan om me te behouden. Dat waardeer ik enorm."

"Mijn doel was afscheid te nemen met nóg een landskampioenschap, maar dat is nu vrijwel onmogelijk. De fans hoeven zich geen zorgen te maken dat ik nu al met mijn gedachten in Madrid ben, want tot het einde van dit seizoen eet ik het gras op", besluit Heitinga.

Martin van Geel, de technisch directeur van Ajax, heeft met teleurstelling gereageerd op het besluit van Heitinga. "Dit is enorm jammer. Maar ook wel begrijpelijk dat een jongen die al zeventien jaar bij Ajax voetbalt ergens anders wil kijken", aldus Van Geel. Volgens de technisch directeur heeft Ajax er alles aan gedaan om Heitinga in Amsterdam te houden. "Daar zijn we maanden mee bezig geweest, maar helaas. Meestal gaat een speler weg bij Ajax als hij net top is. Zie Sneijder vorig jaar."


John Heitinga tijdens zijn laatste klassieker in Amsterdam

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Sollied definitief naar SC Heerenveen

Er gingen al langere tijd geruchten, maar nu heeft SC Heerenveen het bericht officieel bevestigd. Trond Sollied is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van de Friese formatie. De Noor zal Gert-Jan Verbeek gaan vervangen, die na dit seizoen afzwaait.

In december 2007 maakte SC Heerenveen al bekend dat Verbeek na dit seizoen zou vertrekken. Kort daarna stelde de club een profiel op, waaraan de nieuwe trainer moest voldoen. Het moest namelijk een gelouterde oefenmeester zijn.

Sollied was in het verleden al werkzaam bij Rosenborg, Club Brugge Olympiakos Piraeus en AA Gent. Ook Chris van Puyvelde, de vaste assistent van de 48-jarige Noor, verhuist mee naar Friesland. Het duo werkt namelijk al acht jaar samen.

Als trainer was Sollied behoorlijk succesvol. Zo sleepte hij met Rosenborg (2x), Club Brugge (2x) en Olympiakos Pireaus diverse landstitels in de wacht. Bij de Belgische club maakte de oefenmeester indruk door, tijdens de Champions League, met 1-0 van AC Milan te winnen.

SC Heerenveen is van mening dat Sollied de ideale trainer is om verder te bouwen op hetgeen wat Verbeek tot nu toe heeft neergezet. De Friezen hadden overigens meerdere namen op hun lijstje staan, maar men heeft alleen met de Noorse trainer gesproken. Volgens Yme Kuiper, voorzitter van de club, was de Noor de perfecte kandidaat. "Sollied is een internationaal gelouterde trainer die bij meerdere clubs heeft bewezen dat zijn aanpak werkt."

[WK baanwielrennen] Bos begint op teamsprint

Theo Bos zal het WK baanwielrennen, dat aanstaande woensdag in Manchester van start gaat, starten op het onderdeel teamsprint. Deze discipline leverde het Nederlands team, bestaande uit Bos, Teun Mulder en Tim Veldt, drie jaar geleden de zilveren plak op.

De afgelopen twee jaar kwam het trio niet verder dan de vierde positie. Bos zal overigens ook aan het sprinttoernooi deelnemen. Dat begint donderdag en op vrijdagavond staat de finale op het programma. Op deze discipline is Bos titelhouder en zal alles in het werk willen stellen om deze te prolongeren.

Zaterdag zal Bos ook nog op het onderdeel keirin uitkomen. Twee jaar geleden greep de baanwielrenner het goud. Vorig jaar werd de Nederlander tweede.

Groot Londens reuzenrad zat uurtje vast

Vierhonderd mensen hebben gisteravond meer dan een uur lang vastgezeten in de London Eye, het reuzenrad in het centrum van de Britse hoofdstad. Pas toen technici een mechanische fout hadden opgelost, kon het rad aan de Theems weer draaien.

De toeristen werden via intercom gerustgesteld en op de hoogte gehouden, aldus een woordvoerder van de attractie. Ook mochten ze water, dekens en glucosetabletten gebruiken die voor dit soort noodgevallen zijn opgeslagen in de cabines. Zij kregen hun geld terug.

De London Eye bereikt een hoogte van 135 meter. Het reuzenrad trok sinds 2000 meer dan 27 miljoen bezoekers.

PlayStation 3 firmware 2.20 beschikbaar

Sony heeft de nieuwe firmware-versie voor de PS3 vrij gegeven. Met versie 2.20 zul je volledig gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van Blu-Ray Profile 2.0, zoals spelletjes spelen, ringtones en wallpapers downloaden of extra scènes bekijken.

Daarnaast is de Divx-speler van de console verbeterd; je kunt nu ook ondertitelingsbestanden gebruiken. Bovendien zul je Divx- en WMV-bestanden die groter dan 2 GB zijn kunnen afspelen.

Verder kun je playlists maken in de Music- en Photo-folder en deze kopiëren naar je PSP. De Blu-Ray-DVD-speler zal voortaan verder gaan waar je gebleven was in de film, ook als je de disc uit de console hebt gehaald en daarna een andere film hebt bekeken of spel hebt gespeeld.

Je PSP kan voortaan dienst doen als afstandsbediening voor de muziekspeler van de PS3. Via Remote Play kun je voortaan muziekbestanden of playlists openen en de muziek via het audiokanaal van de PS3 laten gaan. Als je de audio van de PS3 hebt aangesloten op een los audiosysteem, kun je dus muziek afspelen zonder je TV aan te zetten.

Buiten deze multimedia-updates is de webbrowser van de console onder handen genomen. Pagina's zullen nu sneller laden en downloadlinks hebben voortaan de optie "Save Target", waardoor je direct bestanden op kunt slaan op je PS3 of removable media.

Thuiszorgbestuurders vast voor miljoenenoplichting

Vier bestuurders van een thuiszorginstelling zijn dinsdag aangehouden op verdenking van verduistering, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Naast de aanhoudingen zijn ook vier kantoren en vijf woonhuizen doorzocht, laat het Openbaar Ministerie weten. Thuiszorginstelling Uenzo richt zich vooral tot mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn.

De aangehouden mannen van 31, 33, 34 en 50 jaar bestuurden aan Uenzo verbonden bv's. De verdachten, woonachtig in Schiedam en Rotterdam, fraudeerden met het persoonsgebonden budget en de zogeheten zorg-in-natura-regeling, stelt het OM. Uitkering voor deze regelingen vindt plaats vanuit AWBZ-gelden. Omdat patiënten geen idee hadden over het verschil tussen hun aanvraag en de uitkering hebben de heren volgens het OM 'afgeroomd'. De verdachten hebben mogelijk voor miljoenen euro's opgelicht.

Uenzo is een thuiszorginstelling met een islamitische grondslag die zich in het bijzonder richt op hulpbehoevenden met een islamitische achtergrond.

Ubisoft wil een Tom Clancy MMO

Naar aanleiding van het bericht dat Ubisoft de rechten heeft verkregen op de naam Tom Clancy heeft boss Yves Guillemot, baas van het bedrijf, bekend gemaakt interesse te hebben in een MMO rond de boeken van de schrijver. Het idee speelt al langer bij Ubisoft en het staat bovenaan het verlanglijstje van het bedrijf.

We will be able to adapt the brand to new formats, in particular the MMO format, where the royalties were a big thing holding us back,

Een reden voor de game is dat veel ontwikkelaars bezig zijn met het ontwikkelen van MMO-games gebaseerd op hun populaire franchises. Zo gaf Activision eerder al aan geïnteresseerd te zijn in de ontwikkeling van een Call of Duty-MMO. Hoewel dat nog pure speculatie was, lijken de plannen van Guillemot al in een veel verder stadium te zijn.

Guillemot gaf verder nog aan dat door het verkrijgen van de rechten op alle Clancy-content, er mogelijkheden zijn om karakters uit verschillende boeken in dezelfde verhaallijn te stoppen. Ook ziet hij Ubisoft als een toekomstig grote speler voor de release van films, boeken en games.



Nederlander is technologisch onbenul

Nederlandse huishoudens beschikken over het algemeen over de nieuwste en modernste apparatuur, maar hoe men er mee om moet gaan, vormt vaak een struikelblok. In 29 op de 100 huishoudens weet slechts één persoon hoe alles werkt. Dat blijkt uit een onderzoek van hardwarefabrikant Logitech.

Het onderzoek onder 2.500 Europeanen toont aan dat een programma opnemen of iets installeren voor veel mensen een hele opgave is. Welke functies een apparaat heeft en hoe dit moet worden bediend, wordt door een groot deel van de ondervraagden als complex gezien.

In de meeste huishoudens is voor duizenden euro's aan apparatuur is te vinden. Het aantal afstandsbedieningen voor al deze apparaten, bedraagt in 85 procent van de huishoudens drie of meer. Eenenveertig procent geeft aan zelfs vijf of meer afstandsbedieningen te hebben.

In zestien procent van de huishoudens wordt voor de meest eenvoudige oplossing gekozen als het gaat om de bediening van apparaten. Degene die weet hoe alles werkt, schrijft het simpelweg op een papiertje voor de rest van het gezin.

Presentatoren organiseren Wilders Filmfestival

Presentatoren Jeroen Kijk in de Vegte en Willem Alkema roepen amateurfilmmakers op polariserende filmpjes over minderheden te maken. Ze willen die films vertonen op het 'Geert Wilders Filmfestival' en de bijbehorende website. Dat meldden de initiatiefnemers vanochtend.

Op 28 maart worden de eerste inzendingen in Apeldoorn getoond. Het filmfestival wordt op 3 mei in Zwolle georganiseerd. ''De site en het festival zijn het afvoerputje voor polariserend Nederland'', aldus Alkema. Op verschillende websites, waaronder YouTube, verschijnen 'tegenfilms' op de aangekondigde anti-islamfilm van Wilders. ''Het wordt erger en erger met de gekte rond deze film. Het is tijd om het kaf van het koren te scheiden. Ons festival kent wat betreft de inzendingen geen grenzen.'' De ingezonden filmpjes zijn te zien op GeertWildersFilmfestival.nl.

Kijk in de Vegte en Alkema treden op 28 maart op in Apeldoorn. Daar willen ze de eerste inzendingen vertonen. Op 3 mei houden zij het Geert Wilders Filmfestival in Zwolle, waar alle films worden getoond. De maker van het meest polariserende filmpje krijgt de Gouden Geert, een kunstwerk in de vorm van een goudgele pruik.

Revolutie en beschavingen in Civilization: Revolution screens

Dit jaar zal Civilization eindelijk een eigen versie krijgen voor de consoles met Civilization: Revolution. Er zijn nu elf screenshots van de xbox360 versie verschenen waarin we de unieke look van de Civilization serie weer terug zien komen.







Civilization Revolution is de eerste Civilization die exclusief ontwikkeld wordt voor console en handheld. De game zal zestien beschavingen kennen die de speler onder zijn hoede kan nemen en kent zoals vertrouwd een hoge geschiedkundige accuraatheid.

Helikopters en vissen in White Gold screenshots

Na bijna twee maanden stilte heeft ontwikkelaar Deep Shadows weer een paar screenshots vrijgegeven van de actiegame White Golf: War in Paradise. Veel wijzer worden we er niet van, al is wel duidelijk dat je in ieder geval het eiland in de game kan verkennen met voertuigen als een helikopter.

White Gold: War in Paradise staat gepland voor een release in het tweede kwartaal op de PC en Xbox 360.




Het is het jaar 2010. Op een klein eiland in de caribbean breekt een opstand uit die de regering met harde hand probeert neer te slaan. Drugscartels moorden en masse de indianen uit om meer ruimte te krijgen voor hun plantages. Het eiland staat op de rand van de afgrond. Als speler onderzoek je duistere zaken, verdwijningen en nog belangrijker, probeer je in leven te blijven, terwijl je strijd levert met de maffia.

Chauffeur vrijuit na slaan racistische blaag

De politierechter in Hilversum heeft een 39-jarige buschauffeur schuldig verklaard zonder strafoplegging. De chauffeur had in 2006 een bijzonder irritant 13-jarig meisje in Naarden een klap verkocht. Dat slaan mocht officieel niet, maar gezien de omstandigheden was een straf ook niet op zijn plaats oordeelde de rechter.

De officier van justitie had om een zelfde 'straf' gevraagd. De puber had de chauffeur namelijk getreiterd en uitgescholden voor  'vuile islamiet' en 'vuile Marokkaan'.  Dat deed het meisje omdat de man haar verzocht had geen  blikje cola in de bus te drinken.  Na de klap viel het meisje op de grond en verliet ze met haar al even irritante vriendinnen de bus.  ''Ik kon het niet verkroppen in een volle bus'', verklaarde de chauffeur aan de rechter zijn uitbarsting.

De chef van de Connexxion-chauffeur bood het meisje later persoonlijk een bloemetje en excuses aan. De officier van justitie had veel begrip voor de actie van de buschauffeur: ''Meiden die ontzettend brutaal en vervelend in het openbaar vervoer zijn, daar hebben we allemaal wel eens last van.'' De rechter was het met haar eens.

Het incident vond plaats in een bus die jeugd vervoert naar een school voor leerlingen met gedragsproblemen.

Diddy schikt met 'mishandelde' makelaar

Sean 'Diddy' Combs heeft een schikking getroffen met een man die claimt door hem mishandeld te zijn. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten waar de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ de hand op heeft weten te leggen. In de papieren wordt niet gemeld wat de overeenkomst precies inhoudt.

Makelaar Gerard Rechnitzer had de rapper aangeklaagd wegens mishandeling in februari vorig jaar. Combs zou op een feestje na de Oscaruitreiking hebben geprobeerd de vriendin van Rechnitzer te versieren. Toen de makelaar er bij zijn vriendin op aandrong te vertrekken, zou de rapper hem in het gezicht hebben geslagen.

Diddy heeft vanaf het begin volgehouden dat eventueel contact tussen hem en Rechnitzer niet zijn bedoeling was geweest. "Hij kwam op me af en om mezelf te beschermen stak ik mijn hand naar voren", verklaarde hij over het incident. "Als er al contact is geweest tussen ons dan komt dat doordat hij tegen die uitgestrekte arm aanliep."

Veel overlast door winters weer

Door de gladheid, veroorzaakt door de sneeuw, stond vanochtend het verkeer op de Nederlandse snelwegen rond 08.30 uur over 888 kilometer vast. Daarmee is het de op een na drukste ochtendspits ooit, meldde de ANWB. Op 8 februari 1999 stond het verkeer over 975 kilometer stil.

Op alle belangrijke wegen van oost naar west en van noord naar zuid staat het verkeer op veel plaatsen vast. Vooral rond Rotterdam is het druk. Zo staat op de A16 tussen Breda en Rotterdam een file van 40 kilometer.

De gladheid en sneeuwval zorgden voor grote problemen in het verkeer. Op meerdere plekken in het land vonden ongelukken plaats. Volgens een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gebeurden in de nacht van maandag op dinsdag en dinsdagochtend vroeg tientallen ongelukken. Weinig mensen raakten gewond. ''Het gaat over het algemeen om materiële schade'', aldus de zegsman.

Volgens het KLPD is er in heel Nederland op de wegen gestrooid tegen de gladheid. ''Dat zout moet echter door verkeer in de weg worden gereden'', aldus de woordvoerder. ''Omdat er in de nacht weinig verkeer was, kon dat niet gebeuren waardoor het in de ochtendspits nog steeds glad was.''

Op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag waren ter hoogte van het knooppunt Badhoevedorp twee rijstroken afgesloten als gevolg van een ongeval. De A2 bij Den Bosch was door twee ongevallen op de Maasbrug enkele tijd in beide richtingen afgesloten. Een vrachtwagen raakte daar in de slip, kwam tegen de vangrail aan de linkerkant van de snelweg terecht en reed vervolgens door de rechtervangrail. De cabine van de wagen kwam daardoor boven de Maas te hangen. Een hoogwerker van de brandweer bevrijdde de bestuurder uit zijn hachelijke positie. De vrachtwagen zal pas na de ochtendspits worden weggehaald. In beide richtingen is een rijbaan inmiddels weer opengesteld.

Niet alleen het verkeer op de wegen moet rekening houden met ernstig oponthoud als gevolg van het winterweer. Ook het vliegverkeer op luchthaven Schiphol kampt door de sneeuwval met vertragingen. In de ochtend landen er 45 toestellen per uur. Normaal zijn dat er zestig.

Ook het treinverkeer had op sommige trajecten last van de sneeuw. Zo lag het treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal enige tijd stil. De treinen konden niet rijden omdat er enkele wissels moesten worden schoongemaakt. Vanaf 07.45 uur was er vanuit zuidelijke richting weer beperkt treinverkeer mogelijk. Tussen Zutphen en Winterswijk reden korte tijd geen treinen vanwege een sein-en wisselstoring.

Invasie op eiland Comoren

Een troepenmacht van de Afrikaanse Unie (AU) is vanochtend geland op het eiland Anjouan. Dat was in handen van opstandelingen. Anjouan is het meest oostelijke van de drie eilanden van de Comoren. Het ligt ongeveer halverwege de noordpunt van Madagaskar en de Mozambiquaanse kust bij Pemba.

Het eiland was al jaren in handen van Mohamed Bacar. Hij werd in 2002 tot president van het eiland gekozen, maar zijn herverkiezing in 2007 werd niet door de centrale regering erkend. Bacar regeerde verder met behulp van een strijdgroep van circa vierhonderd man. Hij stoorde zich niet aan de hoofdstad Moroni op het eiland Grande Comore. Maar daar meende de regering van president Ahmed Abdallah Mohamed Sambi dat Bacar een eenzijdige separatist was en riep de AU te hulp.

De landing met de eerste vierhonderd man van de invasiemacht van circa 1350 militairen verloopt volgens plan. De hoofdstad van het 300.000 inwoners tellende Anjouan, Mutsamudi inclusief de haven en de luchthaven, zijn in handen van de AU-troepenmacht. Dit zei een regeringswoordvoerder in de hoofdstad Moroni. Tanziaanse militairen ontmoetten weinig tegenstand in Mutsamudu. Sudanese miltairen werden elders begroet door de plaatselijke bevolking.

Het hoofdkwartier van de opstandige eiland-president, het paleis Dar al-Najah in Ouani vlakbij Mutsamudu, is verlaten, meldden ooggetuigen.

De voormalige Franse gendarme Mohamed Bacar kreeg als president van Anjouan geen steun van het land dat hij als politieman ooit diende. Frankrijk staat in woord en daad achter het militair ingrijpen van de AU en van het kleine Comorese Nationale Ontwikkelingsleger. De Fransen helpen de invasiemacht Anjouan door de lucht te bereiken. Bacar zei maandag nog het eiland te zullen verdedigen. Het is niet bekend waar hij zich ophoudt.

Op de Comoren zijn staatsgrepen en couppogingen eerder regel dan uitzondering. Er waren er bijna twintig sinds de onafhankelijkheid van Frankrijk in 1975. Het meer zuidelijk gelegen eiland Mayotte stemde toen tegen onafhankelijkheid en is nog steeds Frans.

EA: Betalen voor wapens in Battlefield is niet vreemd

Eerder kwamen we met het gerucht dat je voor bepaalde wapens in de nieuwe Battlefield zou moeten gaan betalen via Xbox live. Nu heeft EA meer duidelijkheid gegeven hierover.

Tijdens verschillende promotie-programma's is het mogelijk vijf wapens te krijgen. Deze wapens zijn helemaal gratis. Mocht je deze toch mislopen, dan is het niet meer mogelijk deze wapens gratis te verkrijgen. Wat je dan kan doen is een speciale editie, de gold editie, van de game aanschaffen. Deze versie zal iets duurder zijn dan de normale. Daarnaast worden de wapens ook als download verkocht op Xbox live, en kan je op die manier dus ook de wapens in bezit krijgen.

Volgens EA is deze manier van wapens kopen helemaal niet vreemd. Volgens EA zijn de wapens goed uitgebalanceerd, en door deze wapens niet te kopen, heb je geen nadeel als je online aan het knallen bent.

quote
All weapons are balanced for gameplay. More weapons offer players more choices but do not create an advantage/disadvantage for players who do not opt to buy new items.

Aldus EA

Meer kijkers voor voetbal bij de NOS

Ongeveer een derde (32 procent) van de voetbalkijkers denkt het komende jaar meer het eredivisievoetbal te gaan volgen dan de afgelopen jaren. Dat komt omdat de NOS de uitzendingen vanaf volgend seizoen weer gaat verzorgen . Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. "De verwachting is dan ook dat er wel meer naar de samenvattingen zal worden gekeken dan de afgelopen jaren het geval was", zo stelt de opiniepeiler.

Nog eens 32 procent denkt 'iets meer' te gaan kijken vanaf volgend seizoen. 29 procent zegt hetzelfde te blijven kijken en slechts zeven procent weet het niet of geeft aan minder te gaan kijken.

78 procent van de voetbalkijkers is blij dat de samenvattingen weer bij de NOS te zien zijn. Vijf procent is er negatief over. De rest is neutraal of weet het niet.

Om de live wedstrijden te zien zal een abonnement genomen moeten worden. Vier procent van de voetbalkijkers geeft aan zo'n abonnement te zullen gaan nemen voor alle live wedstrijden, drie procent van een bepaalde club. Veertien procent geeft aan geïnteresseerd te zijn in het betalen voor specifieke wedstrijden.

Kamer worstelt met missie in Tsjaad

De Tweede Kamer worstelt met het plan van het kabinet om zestig mariniers naar Tsjaad te sturen voor de door Frankrijk geleide EUFOR-missie aan de grens met Sudan. De missie is bedoeld om gedurende een jaar vluchtelingen en hulpverleners van de Verenigde Naties te beschermen. Daarna moeten de VN de missie overnemen.

Maar zelfs coalitiepartijen CDA en de ChristenUnie hebben nog veel vragen over de missie. De antwoorden van het kabinet op de vele schriftelijke vragen van de Kamer hebben hen nog niet gerustgesteld. Vanavond praat de Tweede Kamer met de betrokken ministers over het plan.

De ChristenUnie en het CDA zijn vooral ongerust over het risico dat de ''onpartijdige'' missie in het conflict van de rebellen wordt gezogen. Ze vrezen dat die geen onderscheid zullen zien tussen de neutrale EUFOR-militairen en de Franse troepen die de regering van Tsjaad steunen in de strijd tegen de rebellen. Een EUFOR-badge op het uniform is wat hen betreft niet duidelijk genoeg. De ChristenUnie oppert witte helmen als alternatief. Het CDA stelt gele baretten voor.

Uit de vele vragen die de fracties nog hebben, blijkt dat volgens beide partijen nog te weinig zekerheid is over de opvolging van de EUFOR. Pas in september worden daarvoor plannen gemaakt. Dat vinden ze te laat; dan blijven er maar zes maanden over om de VN-missie van de grond te krijgen. VN-missies komen langzaam tot stand, is hun ervaring. Dan komt de vraag om langer te blijven snel terug en dat wil de ChristenUnie niet.

Bovendien vinden ze dat de regering zich meer moet inspannen om het politieke vredesproces in het gebied van de grond te krijgen. Bescherming bieden is niet voldoende, vinden ze. De ChristenUnie vindt verder dat de militairen niet alleen hulpverleners van de VN moeten beschermen, maar ook de hulpverleners van non-gouvernementele organisaties. Die worden op dit moment regelmatig overvallen.

Char in het geweer tegen kritiek Zembla

Char Margolis laat zich niet uit het veld slaan door de beweringen die zondagavond in Zembla zijn gedaan. In de documentaire kwamen criticasters aan het woord die stelden dat het Amerikaanse medium haar publiek ten onrechte voorhoudt dat ze contact kan maken met geesten. "Ik ben eraan gewend dat critici altijd andere waarheden zoeken voor het onverklaarbare. En mensen hebben ook recht op een andere mening", zegt ze dinsdag in De Telegraaf.

Zembla, dat door 853 duizend mensen werd bekeken, voerde onder anderen de Amerikaanse goochelaar en erkend scepticus James Randi op. Hij claimde dat Char niet met de doden communiceert. De Amerikaanse gebruikt volgens hem de zogenoemde 'cold reading'-techniek. Door naar letters te vissen en tientallen vragen te stellen, zou ze de familieleden van de overledene zelf het verhaal laten vertellen terwijl ze denken dat de dode met hen communiceert.

Onder meer het feit dat Char een reading altijd begint met het raden van de naam van de overledene, door het opsommen van de beginletters van de naam, zorgt voor scepsis bij Randi. "Waarom vertelt een geest niet meteen zijn naam aan haar?", vroeg hij zich af. Volgens Char is dat niet zo simpel. "Als ik luister naar overledenen is het of ik luister naar vijf radiozenders tegelijk. Om elk levend wezen zijn energieën van overledenen. Ze willen allemaal aandacht en schreeuwen hun naam door elkaar."

Krajicek geplaatst in Miami

Michaëlla Krajicek is in het toernooi van Miami als dertigste geplaatst. De Nederlandse nummer 34 van de wereld zal in de eerste ronde het op moeten nemen tegen Martina Muller (70) of Marina Erakovic (101).

De Nederlandse wist vorig jaar in het toernooi van Antwerpen Muller te verslaan. Tegen Erakovic heeft Krajicek nog niet eerder op het hoogste niveau gespeeld. Krajicek en Erakovic wonnen in 2004 samen de dubbeltitel bij de junioren tijdens de US Open.

Haase wint opnieuw

Veel tijd om te genieten van zijn toernooi-overwinning had Haase niet. De Nederlander moest enkele uren na zijn winst in Sunrise kwalificatiewedstrijden spelen voor het Mastertoernooi in Miami. Haase wist gemakkelijk Rick de Voest te verslaan 6-4 en 6-0.

Peter Wessels en Jesse Huta Galung wisten de eerste kwalificatiewedstrijd niet te winnen. Wessels ging onderuit tegen Benjamin Becker (6-4, 3-6 en 5-7). Huta Galung wist niet te winnen van de als achste geplaatste Pablo Cuevas 4-6 6-7 (4).

Spore op nieuwe screens

Spore is inmiddels een geruime tijd in ontwikkeling. In deze game controleer je meerdere vormen van leven; van bacteriën tot wezens die wij nu zouden zien als aliens. Elk fase van de evolutie zal een andere soort gameplay hebben, zoals Pac-Man achtige gameplay als je creatie slechts uit enkele cellen bestaat. Hier zijn enkele nieuwe screens van het spel.












Spore verschijnt op 5 september 2008 voor de DS en PC.

[upd] Rita Verdonk naar ziekenhuis vervoerd

Trots op Nederland-politica Rita Verdonk heeft vanochtend haar been gebroken. Fotograaf Peter van Zetten legde vast hoe Verdonk per ambulance van haar woning naar het ziekenhuis werd vervoerd. Dat meldt Telegraaf.nl.

Van Zetten zag hoe Verdonk in haar ochtendjas op een brancard haar woning verliet. Waarschijnlijk is ze in huis gevallen of gestruikeld.  Meer nieuws is vooralsnog niet voorhanden, volgens De Telegraaf.

Update: 09.27 uur
Inmiddels heeft de Telegraaf meer info.  Het is helemaal niet zeker of Verdonk haar been heeft gebroken. Nu wordt gemeld dat ze vermoedelijk  een ernstige blessure aan haar bovenbeen of heup heeft opgelopen.  De echtgenoot van Rita liet weten dat zijn vrouw ''erge pijn'' heeft.

De politie was overigens ook razendsnel ter plekke. Drie auto’s met beveiliging stonden eveneens in no time klaar om de rit naar het ziekenhuis te begeleiden.

Korte medische update:
Rond het middaguur werd bekend dat Verdonk  een spier in een bovenbeen heeft gescheurd. Dat gebeurde toen ze onderuit ging in haar kelder. Ze zal waarschijnlijk twee dagen in het ziekenhuis moeten blijven ter observatie.

Seksschandaal Britse manager voetbalclub

Groot-Brittannië smult momenteel van een seksschandaal in het voetbal. De manager van Premier League-club Derby County blijkt een video te hebben gemaakt waarin hij seks bedrijft met een blonde dame, die op zeker niet zijn vrouw is. De ruim een uur durende film is in handen gekomen van de roddelpers, die foto's ervan publiceren en verslag doen van de inhoud.

Manager Paul Jewell, naar eigen zeggen een echte familieman en vader van twee kinderen, is in de film bezig met een vrouw die hij aan de spijlen van een bed heeft vastgeketend. Ook zijn er beelden waarbij dezelfde dame in lingerie op de motorkap van zijn auto ligt.

Jewell (43) verdient 2,4 miljoen euro per jaar als trainer van Derby County. De club verkeert in ernstig degradatiegevaar. De Britten smalen nu dan ook dat Jewell in bed beter scoort dan met zijn club.

Nagenoeg alle Engelse media spreken schande van het gedrag van de coach. Het bestuur van Derby County zegt evenwel dat het op dit moment geen invloed heeft op de relatie met Jewell. "De zaak heeft zich al een tijdje terug afgespeeld en dit is iets wat Paul vooral met zijn gezin moet bespreken. Hij is erg overstuur. Als club geven we hem even de tijd om dit te verwerken'', aldus een verklaring van het bestuur.

NOTW

Speel een blonde schipbreukeling met So Blonde Demo

Alle adventure-fans zullen binnenkort kunnen gaan genieten van So Blonde. Om alvast een voorproefje te krijgen van de game, kan je op de site van So Blonde terecht voor een demo.

In de demo, die ongeveer 400MB groot is, speel je het begin van de game waarin Sunny terecht komt op een onbewoond eiland nadat haar cruiseschip gezonken is. Ga dus snel naar de Duitse of Engelse site en download de demo van So Blonde.

In de adventure-game So Blonde volgen we de avonturen van Sunny Blonde, een verwend meisje zonder zorgen. Maar haar zorgenloze leventje wordt beëindigd wanneer ze op een cruise gaat en het schip in storm belandt, die de passagiers dwingt het schip te verlaten. Sunny weet zich in veiligheid te brengen op een klein verlaten eiland. Dit blijkt echter geen gewoon eiland te zijn. Het lijkt wel of ze een paar eeuwen terug in de tijd is beland waar piraten en rovers het land regeren. Nu is het aan Sunny dit drama te overleven, en dit alles zonder de luxe die ze normaal is gewend.

TV: Zembla-De trucs van Char, het medium

Door Zembla is de VARA leverancier van doorgaans goede, informatieve, actualiteitenprogramma’s. Dit keer is er aandacht voor het fenomeen Char Margolis die o.a. bij RTL 4 een praatprogramma met de ‘doden’ heeft. Wat iedereen eigenlijk al weet-Char fraudeert- wordt door Zembla nog eens aangetoond. Char kan erg goed vragen stellen en trekt zo de benodigde informatie uit haar slachtoffers, die daardoor het gevoel krijgen dat hun vragen zijn beantwoord. Even later is daar dan de teleurstelling als blijkt dat alles nog steeds zo is als het was.

Subheader
Char gepresenteerd door dat ietwat getikte meisje Chazia Mouriali

Vredesactivisten lopen van Delft naar Den Haag

Tientallen activisten hebben maandag een mars van Delft naar Den Haag gehouden tegen de oorlog in Irak. De mars met het motto 'Wij laten Irak niet lopen' was elf kilometer lang. Volgens de organisatie waren er een kleine honderd deelnemers.

Bij het Legermuseum in Delft werd kort stilgestaan bij 'de eenzijdigheid waarmee de wapens en het hele krijgsbedrijf door defensie aan het publiek worden gepresenteerd'. Er zou alleen aangesloten worden bij 'de fascinatie en het gevoel van macht bij degene die de wapens hanteert'. Voor de kant van de slachtoffers is volgens de deelnemende activisten te weinig aandacht. Het museum bood de lopers een kop koffie aan, maar daar gingen de demonstranten niet op in.

Ook bij onderzoeksinstituut TNO in Rijswijk werd stilgestaan. De blik van Westerse landen als Nederland zou te veel gericht zijn op massavernietigingswapens door andere landen. Ook eigen onderzoek naar deze wapens moet afgebouwd worden, menen de demonstranten. Vorige maand maakte weekblad HP/De Tijd bekend dat Nederland in de jaren vijftig in het geheim experimenteerde met gifgas. De experimenten, waar TNO bij betrokken was, vonden plaats in de Sahara, maar ook op Vlieland en bij het Gelderse Harskamp. De auteur van het artikel dook in de archieven van het ministerie van Defensie.

Flink meppen in SEGA superstars tennis gameplay

Vorige week is SEGA met een tennis-game op de markt gekomen. In deze tennis-game kan je met al je favoriete SEGA-karakters tekeer gaan op het tennisveld.

Er zijn twee gameplay filmpjes opgedoken waarin we de vele verschillende karakters en de verschillende spelmodi kunnen zien. Dus als je nog twijfelt om deze game voor je PS3, Xbox360, PS2, Wii of DS te halen, dan kunnen deze filmpjes je misschien nog overhalen.

Voor meer informatie over de game hebben we een interview gehad met de makers van de game die je hier kan vinden.






Naaktfoto echtgenote Sarkozy onder de hamer

Het veilinghuis Christie's in New York gaat op 10 april een naaktfoto veilen van de echtgenote van de Franse president Nicolas Sarkozy. De afbeelding van Carla Bruni is in 1993 gemaakt door de fotograaf Michel Comte. Bruni was toen model.

Christie's verdedigde het besluit om een naaktfoto van een presidentsvrouw te verkopen met het argument dat Bruni een van de mooiste vrouwen ter wereld is. De foto komt uit een collectie met onder meer naaktfoto's van de Britse modellen Kate Moss en Naomi Campbell.

Burgemeester Detroit aangeklaagd in seksschandaal

Burgemeester Kwame Kilpatrick van de Amerikaanse stad Detroit is gisteren aangeklaagd voor meineed, het tegenwerken van justitie en wangedrag in zijn functie. De 37-jarige Kilpatrick zou vorig jaar onder ede hebben gelogen over een affaire met zijn medewerkster Christine Beatty.

Later opgedoken seksueel expliciete sms'jes van Kilpatrick aan Beatty doen openbaar aanklager van Detroit Kym Worthy vermoeden dat Kilpatrick meineed heeft gepleegd. Hij kan daarvoor tot maximaal vijftien jaar cel worden veroordeeld.

De Democraat Kilpatrick zou 8,4 miljoen dollar aan belastinggeld hebben gebruikt voor een schikking in een proces over de affaire. Vorige week vroeg de gemeenteraad van Detroit de burgemeester op te stappen. Kilpatrick weigerde dat.

Hajime Tabata: Crisis Core had multiplayer kunnen hebben

Vandaag komt Final Fantasy 7: Crisis Core uit in de Verenigde Staten, met daarin de "Hard Mode" als toegevoegde feature. In een interview met Hajime Tabata, de regiseur van de game, brengt hij naar voren dat er ook een multplayer optie werd overwogen, maar door tijdsdruk is het uiteindelijk niet in de game terecht gekomen. Een Vs. mode viel al snel al, omdat de DMW, een soort fruitmachine die je extra powers geeft, een eerlijke match onmogelijk zou maken. Ook een co-op mode, waarbij je met twee spelers het avontuur zou aangaan, sneuvelde op de snijtafel.


Geen multiplayer dit keer, volgende keer beter?

Het volledige interview is te lezen op de nieuwe Square Enix Members Site

Grote snelwegen deels dicht door sneeuwval

Sneeuwval en gladheid hebben vanochtend voor grote problemen in het verkeer gezorgd. De A12 is tussen Nieuwebrug en Bodegraven afgesloten als gevolg van een ongeluk met een vrachtwagen. Op de A2 bij Den Bosch vonden twee ongevallen plaats.

Daardoor is in beide rijrichtingen slechts één rijstrook open. Op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag zijn ter hoogte van het knooppunt Badhoevedorp twee rijstroken afgesloten als gevolg van een ongeval. Ook op de A16 tussen Breda en Antwerpen zijn twee rijstroken dicht door een ongeluk ter hoogte van Rijsbergen.

Het verkeer moet rekening houden met ernstige vertraging als gevolg van het winterweer. Rijkswaterstaat raadt mensen aan om als dat mogelijk is de ochtendspits te mijden.

Afghanistan wacht nog op 6,5 miljard euro

Van de ongeveer 16 miljard euro die de internationale gemeenschap sinds 2001 heeft toegezegd voor de wederopbouw van Afghanistan, is ongeveer 6,5 miljard euro nog niet overgemaakt. Dat stelt Acbar, een koepel van internationale hulporganisaties die in Afghanistan actief zijn.

Een rapport hierover is dinsdag vrijgegeven. Onder de landen en instellingen die hun verplichtingen niet zijn nagekomen, zijn volgens Acbar de Europese Commissie en Duitsland. De Europese Commissie zou van de toegezegde 1,1 miljard euro minder dan twee derde hebben gegeven. Duitsland zou van de beloofde 770 miljoen euro ook minder dan tweederde hebben overgemaakt.

Verder vloeit 40 procent van de hulpgelden weer terug naar de donorlanden. Dit gebeurt in de vorm van onder meer winsten voor bij projecten betrokken bedrijven en als salarissen voor consultants.

Endeavour op weg terug naar aarde

Het ruimteschip Endeavour is dinsdag losgekoppeld van het internationale ruimtestation ISS om terug te keren naar de aarde. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA laten weten.

Het loskoppelen van de Endeavour met de zevenkoppige bemanning gebeurde om 1.25 uur (Nederlandse tijd). Dat was bijna een half uur later dan gepland. De vertraging was het gevolg van een probleempje met een zonnepaneel.

Het ruimteveer landt naar verwachting woensdag (plaatselijke tijd) op het Kennedy Space Center in Florida. De twaalfdaagse reis naar het ISS was de langste missie naar het internationale ruimtestation ooit.

De astronauten hebben tijdens de missie een deel van het Japanse laboratorium Kibo aan het ISS bevestigd. Ook is een Canadese robotarm vastgemaakt. Het ruimtestation moet in 2010 klaar zijn.

Colin nog twee jaar bij Ajax

Ajax heeft de optie om Jurgen Colin voor twee jaar langer aan zich te binden, gelicht. Hierdoor speelt de verdediger ook de komende twee seizoenen voor de Amsterdamse club.

Colin zelf wist niet dat Ajax de optie gelicht had, hij hoorde dat via zijn zaakwaarnemer. Colin zit de laatste maanden op de tribune nadat de Ajax-supporters hem als zondebok zagen. Colin zelf hoopt op een verbetering komend seizoen: "Ik zit op de tribune, maar krijg toch een nieuw contract. Aan de ene kant ben ik blij dat Ajax vertrouwen in me heeft, aan de andere kant hoop ik wel dat mijn situatie snel verbetert."

Heitinga naar Atletico Madrid

John Heitinga, verdediger van Ajax, vertrekt in de zomer naar Spanje. Hij gaat daar voetballen voor Atletico Madrid. Hij tekent een contract voor vijf jaar bij de club uit Madrid.

Heitinga heeft een gelimiteerde transfersom van tien miljoen in zijn contract staan. Atletico was bereid om die te betalen. Beide clubs moeten het alleen nog eens worden over de betalingsvoorwaarden.

"Ik sta te trillen van geluk", aldus Heitinga. "Dit is een prachtige volgende fase in mijn carrière. Mijn doel was afscheid te nemen met nóg een landskampioenschap, maar dat is nu vrijwel onmogelijk. De fans hoeven zich geen zorgen te maken dat ik nu al met mijn gedachten in Madrid ben, want tot het einde van dit seizoen eet ik het gras op."

Superhero-film zet Tom Cruise voor lul

Soms komt Hollywood met iets geniaals. Neem nu de trailer voor de parodie-film Superhero, waar ook Leslie Nielsen weer voor uit het bejaardenhuis is gehaald. Hierin wordt Tom Cruise op geniale wijze voor lul gezet.

In de trailer zien we een acteur vertellen dat hij het antwoord op alles is. Hierin herkennen we Tom Cruise in zijn monologen over Scientology, een religie waar Cruise een erg hoge PR-functie bekleedt. Onlangs lekten videofragmenten uit van Cruise over Scientology. Of de Superhero-film, die 28 augustus in Nederland gaat draaien, net zo leuk wordt als de trailer valt te bezien. Evenals of Cruise kan lachen om de parodie. Eerder ging het gerucht dat hij de herhaling van episode van South Park had tegengehouden. Daarin werden hij en Scientology op de hak genomen.


De parodie op Scientology en Cruise.

Borsato had hete seks in Afrika zonder Leontien

Deed Marco Borsato stoer voor de camera's van het BNN-programma Spuiten & Slikken of viel hij keihard door de mand, dat is de vraag die Nederland in het algemeen en Leontien Borsato in het bijzonder zich afvraagt. Dennis Storm van BNN was aanwezig op de rode loper van de première van Zomerhitte en wilde van de BN'ers weten waar en wanneer ze voor het laatst hete seks hadden,

De zanger met Italiaans bloed antwoordde op de vraag dat het vorige week was en op de meegebrachte wereldkaart wees hij met een pijlte Kaapstad aan in Zuid-Afrika. Over de details zei hij: 'Dat horen jullie misschien nog wel een keer.' Even later kwam Leontien, Marco's vrouw, aangelopen en antwoordde op de vraag dat het zeker niet Afrika was. "Ik ben daar helemaal niet geweest vorige week, ik weet niet wat dat pijltje daar doet", aldus Leontien. De BNN-presentator onthulde daarop dat haar man Afrika had aangewezen als de laatste plek waar hij hete seks had gehad. Of de zanger inmiddels thuis heeft uitgelegd wat hij eigenlijk bedoelde of dat het een grap was, is niet bekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.