Bolton wil Saviola voor 7 miljoen

Bolton Wanderers bereidt een bod van zeven miljoen euro voor om Javier Saviola van Real Madrid over te nemen. De Engelsen willen de voorhoede hiermee versterken, en zien in de Argentijn de ideale man.

Bolton ziet deze maand sowieso El-Hadji Diouf richting Ghana vertrekken voor de Afrika Cup, en wellicht gaat Nicolas Anelka ook weg, aangezien de geruchten aanblijven dat Chelsea hem zal aantrekken. Saviola komt bij Real Madrid vrijwel niet aan spelen toe. De spits, die afgelopen zomer werd overgenomen van Barcelona, moet in de voorhoede van De Koninklijke Raúl, Ruud van Nistelrooij en Robinho voor zich dulden. Vandaar dat Bolton verwacht dat Real een bod van zeven miljoen niet naast zich neer kan leggen.

Saviola zelf gaf onlangs nog aan dat ondanks zijn geringe speeltijd hij er niet aan denkt om weg te gaan uit Madrid. Toch wil Bolton-eigenaar Phil Gartside de Argentijnse international naar Engeland proberen te halen. Naast de Engelsen zou er ook interesse zijn vanuit Marseille. Vanuit Frankrijk is echter nog geen concreet bod naar buiten gebracht.