Raúl: "Ik ga naar het EK"

Raúl González Blanco, aanvoerder van Real Madrid, heeft bondscoach Luís Aragonés meegedeeld dat hij erbij zal zijn op het EK. De twee spraken elkaar op het kerstgala van Marca.

Raúl wordt door Aragonés al meer dan een jaar lang niet meer geselecteerd voor het Spaanse nationale elftal. De aanvaller verkeert dit seizoen echter weer in een bloedvorm, maar toch weigert Aragonés de spits op te nemen in de selectie. Zelfs bij blessures van Fernando Torres en David Villa geeft de oefenmeester de voorkeur aan Raúl Tamudo en Dani Güiza. Op het kerstgala van de sportkrant Marca vertelde Raúl Aragonés dat hij er bij zal zijn op het aankomende Europees Kampioenschap.

Medewerkers van de krant waren getuige van een ontmoeting tussen de voormalig aanvoerder van Spanje en de bondscoach. "Ik ben in een bloedvorm en ik ben erbij op het EK", vertelde Raúl aan de coach. "Dan weet je al meer dan ik, maar ik ben blij dat je in vorm bent", antwoordde Aragonés in de vriendschappelijke conversatie. "Ik zie dat je zelfvertrouwen hebt, we zullen zien." De komende maanden zal duidelijk worden of Raúl daadwerkelijk weer in de selectie komt.