FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 27 december 2007

'Kwaliteit oliebollen gaat vooruit'

OliebollenBakkers hebben dit jaar beter hun best gedaan op oliebollen. Dat blijkt uit de jaarlijkse oliebollentest die morgen in het AD staat. De helft van de 85 onderzochte verkooppunten krijgt dit keer een voldoende.

Vorig jaar leverden twee van de drie bakkers nog oliebollen die kwalitatief onder de maat waren. De ranglijst wordt aangevoerd door Meesterbakker Van Maanen. Hoewel de verkooppunten er beter van afkomen dan in 2006, blijft het volgens de test zoeken naar een echt goede oliebol. Slechts tien van de 85 bakkers komen in aanmerking voor het cijfer acht of hoger. "Het blijft opmerkelijk hoeveel kaf er ook nu weer tussen het koren zit", stelt Bob Cramwinckel, directeur van het smaakonderzoeksbureau CSO. "Je hebt uitschieters naar boven, maar toch vooral naar beneden. Het bakken van een goede oliebol is een kunst die lang niet iedereen is gegeven."

Vooral verkooppunten die hun olie niet tijdig vervangen en daarmee de gezondheid van hun klanten op het spel zetten, moeten het ontgelden. "Ik schrik werkelijk heel erg als ik zie dat bijna 10 procent van de verkooppunten op dit punt de wet overtreedt", aldus Hans van Wijk, directeur van onderzoekend laboratorium LabCo. "Als je dan ook nog bedenkt dat een aantal analyses vlak onder de norm van 16 procent zat - koop een paar uur later een oliebol en het is wel raak - dan maak ik mij daarover grote zorgen."

De winnende oliebol van Meesterbakker Van Maanen wordt omgeschreven als 'een superbol'. Het bedrijf levert de oliebollen aan zijn 48 filialen in de Bollenstreek, regio Leiden, Haaglanden en Haarlemmermeer. Van Maanen kwam ook in 2001 al eens als beste uit de bus.

Politie vindt dode man in woning

Icoon MisdaadDe Rotterdamse politie heeft vanavond in een woning aan de Soetendaalsekade een nog onbekende dode man gevonden. De buren hadden de politie gebeld na geluidsoverlast, waarna enkele agenten een kijkje gingen nemen.

Eenmaal aangekomen bij de woning ging er net een andere vrouw naar binnen. Binnen vonden ze het levenloze lichaam van de man. De politie gaat uit van een misdrijf, gezien de gevonden sporen. De vrouw is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Scan van Kingdom Hearts: Coded

Kingdom Hearts: Coded is een van de spin-offs van de Kingdom Hearts-serie die gaat verschijnen op de GSM. Normaal hebben wij als Europeanen vrij weinig aan een GSM-spel aangezien dat hier niet zo populair is. Maar toch liet Tetsuya Nomura weten dat Kingdom Hearts: Coded een wereldwijde release krijgt en dus ook in Europa. Vandaar dat wij ook even een scan laten zien die onlangs verschenen is.



Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 17

Icoon EredivisieNet als vorig jaar werd er dit jaar met kerst gewoon gevoetbald in de Eredivisie. De Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta werd gewonnen door Feyenoord en FC Groningen won in eigen huis van PSV. Ajax speelde in de ArenA gelijk tegen FC Twente en kon niet profiteren van het puntverlies van de Eindhovenaren. Hieronder een overzicht van enkele gespeelde wedstrijden.

PSV heeft de koppositie niet lang vast weten te houden. De Eindhovenaren gingen op bezoek bij FC Groningen en konden puntverlies niet voorkomen. De Groningers startten sterk en Gomes kon met enkele fabelachtige reddingen zijn doel schoon houden. Geheel tegen de verhoudingen in kwam PSV op voorsprong door een omhaal van de Braziliaan Alcides. De storm van de thuisploeg ging even liggen maar na de rust kon PSV de borst weer natmaken. Een inzet van Van de Laak kon bij PSV van de lijn gehaald worden maar de Eindhovenaren hadden geen antwoord op een schot van Lindgren. De verdediging van PSV wankelde en Berg kroonde zichzelf tot matchwinner: 2-1.

VVV-Venlo slaagde er deze speelronde weer in om punten te pakken. De Limburgers gingen op bezoek bij NEC en na 90 minuten stond er een gelijke stand op het scorebord. In de eerste helft zette NEC druk en dat leverde na 10 minuten al een doelpunt op van Janssen. VVV kwam goed weg want met name Holman en Lens hadden de score uit kunnen breiden voor de thuisploeg. In de tweede helft maakte Janssen de 2-0 en leek NEC eindelijk af te koersen op een overwinning. VVV bleef echter strijd tonen en dat werd uitbetaald in twee doelpunten van de invallers Kantelberg en Calabro: 2-2.

Excelsior won afgelopen weekend van Ajax maar ging vandaag hard onderuit bij FC Utrecht. De Domstedelingen waren veel sterker en domineerden de hele wedstrijd. De defensie van Excelsior deed weinig goed en het was een wonder dat het bij de rust slechts 2-0 stond door doelpunten van Nelisse en George. In de tweede helft kwam Van Guldener in de ploeg bij Excelsior en zijn eerste balcontact was direct een doelpunt. Utrecht was niet onder de indruk en bleef goed voetballen. Loval en George scoorden van grote afstand en zorgden daarmee voor de eindstand: 4-1.

Ajax snakt naar de winterstop en heeft in de wedstrijd tegen FC Twente opnieuw punten laten liggen. De Tukkers gingen goed van start en kregen enkele enorme kansen. N’Kufo en El Ahmadi kwamen oog in oog met Stekelenburg maar schoten naast. Direct na de kans van El Ahmadi slaagde Huntelaar er aan de andere kant wel in om het net te vinden. In de tweede helft begon Ajax sterk en kreeg het de kansen om de score uit te breiden maar het was Twente dat via Huysegems op gelijke hoogte kwam. Toen Huntelaar via de muur scoorde leken de Amsterdammers de drie punten toch in eigen huis te houden. Slordig verdedigen zorgde er echter voor dat N'Kufo ver in de blessuretijd gelijk kon maken: 2-2.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld in deze speelronde. Feyenoord boekte een regelmatige overwinning op stadgenoot Sparta en NAC Breda verloor thuis van Vitesse. De subtop-clash tussen Roda JC en SC Heerenveen werd gewonnen door de ploeg uit Kerkrade. Willem II verloor van Heracles Almelo en blijft daardoor op de laatste plaats staan.

Alle uitslagen van deze speelronde:
Woensdag 26 december:
Feyenoord – Sparta Rotterdam (2-0)
FC Groningen – PSV (2-1)
NEC – VVV-Venlo (2-2)
De Graafschap – AZ (afgelast)

Donderdag 27 december:
FC Utrecht – Excelsior (4-1)
NAC Breda – Vitesse (1-2)
Ajax – FC Twente (2-2)
Heracles Almelo – Willem II (1-0)
Roda JC – SC Heerenveen (1-0)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor de statistieken van de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie (27/12/2007)

Vanavond werden er vijf wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Ook komend weekend staat er nog een speelronde op het programma. Hieronder zijn de uitslagen van vandaag terug te vinden.

NAC Breda - Vitesse 1-2
41' Kolk 0-1
51' Gommans 0-2
90+3' de Graaf (pen) 1-2

Toeschouwers: 15.000
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion:
Gele kaart: Elshot, Lurling (NAC Breda), van der Schaaf, Takak, Verhaegh (Vitesse)
Rode kaart: Sansoni (Vitesse) (90+3/2xg)
Bijzonder: Lurling mist strafschop (48)

Opstellingen

NAC Breda: ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam, Fehér (Tamerus/75), Gilissen (De Graaf/65), Lurling, Amoah, Kolkka (Ammi/65)

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Swerts, Takak, van der Schaaf, Kolk, T. Janssen, Gommans, Junker (van Diermen/90+4)


Roda JC - SC Heerenveen 1-0
1' Tioté 1-0 (assist Yulu Matondo)

Toeschouwers: 18.000
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Parkstad Limburg
Gele kaart: Bradley (SC Heerenveen)
Rode kaart: Breuer (SC Heerenveen) (61)

Opstellingen

Roda JC: Castro, Saeijs, de Fauw, Kah, Tioté, Meeuwis, W. Janssen (Oper/79), Bodor, Cissé (van Tornhout/86), Yulu Matondo, Lamah

SC Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, H. Drost, Dingsdag, Jong-a-Pin, Poulsen, Bradley, Prager (Sulejmani/20), Pranjic, Sibon (Matusiak/78), Alves (Beerens/78)


FC Utrecht - Excelsior 4-1
9' Nelisse 1-0
37' George 2-0
62' van Guldener 2-1
64' Dickoh 3-1
86' Loval 4-1

Toeschouwers: 20.000
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: Galgenwaard
Gele kaart: Loval, Keller, Cornelisse (FC Utrecht), Bandjar, Alisic (Excelsior)

Opstellingen

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Keller, Dickoh, Pieters, Kruijs (Sânmartean/61), van Dijk, Caluwé (Somers/75), George, Nelisse (Rossini/77), Loval

Excelsior: Graafland, Bandjar, van Nieuwstadt, van Steensel, Zijm, Alisic (van Guldener/62), Luijckx, Braber, Piqué, den Ouden (Korf/55), Voskamp


Ajax - FC Twente 2-2
31' Huntelaar 1-0 (assist de Jong)
60' Huysegems 1-1 (assist (El Ahmadi)
76' Huntelaar 2-1
90+2' N'Kufo 2-2 (assist Arnautovic)

Toeschouwers: 50.523
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: Suárez (Ajax), Huysegems (FC Twente)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Heitinga, Vertonghen, Emanuelson, Gabri, Bakircioglü, de Jong, Rommedahl, Huntelaar, Suárez

FC Twente: Boschker, Wilkshire, Wielaert (Wellenberg/82), Braafheid, Heubach, El Ahmadi, Brama (Huysegems/58), Engelaar, Denneboom (Arnautovic/79), N'Kufo, Elia


Heracles - Willem II 1-0
86' Quansah 1-0

Toeschouwers: 8.450
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Polman-Stadion
Gele kaart: Maas, Bosnar (Heracles), Messoudi, Kargbo, Mathijssen (Willem II)

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Wuytens, Bosnar, Looms, de Vries, Maas, Quansah, Klavan (Bridji/84), Everton, Glusevic (Lakic/70)

Willem II: Aerts, Janse, Bælum, Hill (Swinkels/12), van der Struijk, Kargbo, Boutahar, Mathijssen, Douglas, Poepon, Messoudi (Bobson/76)

Vrouw (52) misbruikt peuters seksueel

Icoon MisdaadEen 52-jarige vrouw uit het Zuid-Hollandse Nieuwerkerk aan de IJssel is veroordeeld tot tbs met voorwaarden voor het misbruiken van twee peuters. De straf houdt onder meer in dat de vrouw zich niet mag ophouden in kinderrijke buurten en situaties waarin ze kinderen kan treffen moet mijden.

De Nieuwerkerkse gaf zich begin dit jaar vrijwillig aan voor haar misdaden. Ze bekende twee jongetjes onzedelijk te hebben betast die bij haar in de buurt woonden. De knaapjes waren geen broertjes van elkaar.

De inhoudelijke kern van de zaak vond vorige week plaats achter gesloten deuren. De advocaat van de misbruikende vrouw had daarop aangedrongen om de verdachte haar persoonlijke verhaal te laten doen. In haar gezinssituatie zou namelijk veel zijn gebeurd.

WoW-speler steekt klasgenoot in brand

Icoon GamesEen 17-jarige Chinees uit de hoofdstad Peking moet acht jaar de bak in, voor het in brand steken van zijn klasgenoot. Zijn ouders moeten 760.000 renminbi (ongeveer 66.000 euro) aan het slachtoffer betalen, terwijl een medeplichtige zeven jaar achter slot en grendel moet doorbrengen.

Voor de rechter zei de jongeman dat hij helemaal opging in zijn rol als vuurmagiër ('fire mage') uit het populaire computerspel World of Warcraft. Na een ruzie met een klasgenoot besloot hij om ook buiten de virtuele wereld zijn kunstjes ten toon te stellen.

Samen met een medeplichtige lokte de jongen zijn slachtoffer naar buiten, waarna deze met benzine werd overgoten en aangestoken. Hij heeft derdegraads brandwonden over 38 procent van zijn lichaam opgelopen. In totaal is 55 procent van zijn lichaam verbrand.


De vuurmagiër

Met dank aan Eisbaer voor de submit.

Rellen tussen hindoes en christenen in India

Icoon BuitenlandsNa aanhoudende gevechten tussen christenen en hindoes in het Indiase Orissa, heeft de regering een uitgaansverbod ingesteld. De onlusten hebben sinds maandag het leven gekost aan één persoon, dertig anderen raakten gewond.

Hoe de rellen precies begonnen is raadselachtig. Beide partijen steken een verschillend verhaal af. De christenen beweren dat de tegenpartij aanstoot nam aan een uitbundige kerstviering, en foutievelijk dacht dat hindoes uit de lagere kasten werden aangemoedigd om ook christen te worden.

De hindoes zeggen dat de 80-jarige Laxmanananda Saraswati werd aangevallen door christenen, waarna hij met lichte verwondingen in het ziekenhuis werd opgenomen. Saraswati is leider van de plaatselijke groep Vishwa Hindu Parishad, die zich verzet tegen bekeringen.

Tijdens de rellen zijn acht kerken in de as gelegd en zes kerken geplunderd. Aan de andere kant zijn drie tempels verwoest. Enkele woningen van hindoes en de woning van een christelijke politicus gingen ook in vlammen op. Verder moesten ook politieauto's en een politiebureau er aan geloven, omdat de dienders te weinig zouden doen om de residenten te beschermen.

Christelijke missionarissen staan al lange tijd onder druk in India. Behoeftige en wanhopige hindoes zouden in hun mooie woorden en voor hun goedgevulde beurzen vallen. Dit leidde in het verleden tot botsingen. Zo stierven in het jaar 1999 in Orissa een missionaris en zijn twee zonen, nadat ze een bijbelklas hadden opgezet.

India telt zo'n 1,1 miljard mensen, van wie verreweg de meesten hindoe zijn. Moslims zijn goed voor 14 procent, christenen voor 2,5 procent. Hindoepartijen in Orissa accepteren niet dat hindoes tot het christendom worden bekeerd. De staat heeft een wet aangenomen waarin is vastgelegd dat een bekering alleen geldig is als de politie daarvoor toestemming heeft gegeven. Christelijke organisaties hebben een rechtszaak aangespannen tegen deze wet.



Met dank aan Super7fighter voor de submit.

Cocaïne verstopt in kerstkaarten

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft zeven leden van een 'cocaïnebende' in Argentinië opgepakt. De bende wou 15 kilo coke naar Europa en Australië smokkelen door het te verstoppen in kerstkaarten.

De verdachten komen uit Argentinië, Colombia en Peru. Ze liepen afgelopen weekeinde tegen de lamp bij een actie van de antinarcoticabrigade in het noordoosten van Argentinië. Dit heeft de politie vandaag in Buenos Aires laten weten.

WB-zege Van Grunsven in Mechelen

Anky van Grunsven heeft bij wereldbekerwedstrijden in Mechelen de kür op muziek gewonnen. Ze kwam op Painted Black tot een score van 78,600%.

Ook de andere Nederlanders presteerden goed. Imke Schellekens-Bartels werd op Hunter Douglas Sunrise tweede met een score van 77,950%. Laurens van Lieren (74,100) werd met Hexagon's Ollright derde en de vierde plek was voor de Belg Jeroen Devroe met Paganini (73,550). Voor Van Grunsven was het al haar tweede wereldbekerzege. Vorige week won ze met Keltec Salinero al in Londen.

Ralf Schumacher neemt sabbatsjaar

Ralf Schumacher neemt een pauze van een jaar. Dit hebben mensen uit zijn omgeving gemeld aan het Duitse persbureau DPA.

De 32-jarige Duitser reed dit seizoen nog bij Toyota, maar daar werd zijn contract niet verlengd. Een overstap naar Team Force India zag Schumacher niet zitten. Interesse van andere teams was er niet. Ook heeft Schumacher de samenwerking met zijn Oostenrijkse manager Hans Mahr beëindigd.

De Vlaeminck: "Boonen presteerde niets"

Roger De Vlaeminck heeft in de Belgische krant La Dernière Heure flink uitgehaald naar Tom Boonen. Monsieur Paris-Roubaix is van mening dat de Belgische spurtbom een bleek seizoen heeft gereden. "Boonen heeft niks gepresteerd in 2007", aldus de oud-renner.

Ook schenkt de topcoureur van weleer geen enkele waarde aan het groene tricot dat Boonen tijdens de afgelopen Tour de France naar Parijs bracht. "Hij heeft de groene trui wel veroverd in de Tour de France, maar McEwen moest snel opgeven en Petacchi reed zelfs niet mee. In de bergen reed Boonen altijd voor de bezemwagen uit, hij moest alleen maar zijn ploegmaats volgen. En hij moest enkel 200 meter spurten per dag", aldus de viervoudig winnaar van de Hellenklassieker

Tornado Tom gaf zelf eerder - na afloop van het Belgische Sportgala, waarin hij werd verkozen tot Sportman van het jaar - aan dat hij wél content was met zijn seizoen. "Ik won dit jaar geen grote klassieker, waardoor bij sommigen het idee leefde dat mijn seizoen mislukt is, maar dat vind ik niet. Ik sprokkelde dit seizoen elf zeges, waaronder twee Tourritten, Dwars door Vlaanderen, Kuurne-Brussel-Kuurne en de E3-Prijs in Harelbeke. En ik ben de eerste Belg sinds Eddy Planckaert in 1989 die de groene trui kon winnen in de Tour. Voor zo'n seizoen zouden er veel willen tekenen."

Maar niet alleen Boonen kreeg een veeg uit de pan van De Vlaeminck, ook diens locomotief, Gert Steegmans, kwam er niet genadig van af: "Hij is niet meer dan een knecht. Hij won zijn Tourrit per toeval." Wel was er lof voor Stijn Devolder, Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet: "Zij hebben op karakter gereden."

Van Nistelrooy in 'beste team van de wereld'

Ruud van Nistelrooy is de enige Nederlandse vertegenwoordiger in het wereldelftal van het jaar. De aanvaller van Real Madrid vormt samen met Didier Drogba (Chelsea) de voorhoede van het 'beste team van de wereld', dat elk jaar door de Franse krant L'Equipe wordt samengesteld.

Tussen de palen van het sterrenensemble staat Gianluigi Buffon van Juventus. De doelman heeft de leiding over een viermansverdediging, bestaande uit Daniel Alves (Sevilla), Nemanja Vidic (Manchester United), William Gallas (Arsenal) en Patrice Evra (Manchester United).

Het elftal wordt gecompleteerd door de volgende vier middenvelders: Kaká (AC Milan), Steven Gerrard (Liverpool), Cristiano Ronaldo (Manchester United) en Cesc Fabregas (Arsenal).

Voetbal: Van Nistelrooy in wereldelftal

Icoon VoetbalAlweer een persoonlijk succes voor Ruud van Nistelrooy. Het Franse sportblad L'Équipe heeft net als vorig jaar een wereldelftal samengesteld en de spits van Real Madrid heeft daarin een plaats in de spits gekregen. Van Nistelrooy heeft zijn plaats te danken aan zijn goede spel van het vorige seizoen en zijn topscorerstitel in de Primera División.

Van de elf spelers zijn er zeven actief in de Engelse Premier League. Alleen Buffon, D. Alves, Kaká en Van Nistelrooy spelen in andere competities.

Het Wereldelftal 2007 van L'Équipe
Doel: Buffon
Verdediging: D. Alves, Vidic, Gallas, Evra
Middenveld: Kaká, Fabregas, Gerrard, C. Ronaldo
Aanval: Drogba, Van Nistelrooy

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Man duwt vrouw voor trein

Icoon BuitenlandsIn de Duitse stad Aken is vanmorgen een 38-jarige vrouw door een nog onbekende man voor de trein geduwd. Het incident vond plaats op de Westbahnhof, toen er net een trein binnenreed. De vrouw werd door de trein overreden en was op slag dood.

De vrouw stond samen met een andere vrouw en een man op de trein te wachten, totdat ze een flinke duw kreeg van de man, die na het voorval de benen nam. Hij is spoorloos; de politie heeft een helikopter ingezet om de dader te zoeken. De andere vrouw raakte in een shock en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Update
Een 33-jarige man heeft zich aan het eind van de middag bij de politie gemeld en bekend dat hij de vrouw voor de trein geduwd heeft. Dit meldt de Duitse krant Spiegel. De reden waarom de man deze daad gepleegd heeft is nog niet bekend.

Raúl: "Ik ga naar het EK"

Raúl González Blanco, aanvoerder van Real Madrid, heeft bondscoach Luís Aragonés meegedeeld dat hij erbij zal zijn op het EK. De twee spraken elkaar op het kerstgala van Marca.

Raúl wordt door Aragonés al meer dan een jaar lang niet meer geselecteerd voor het Spaanse nationale elftal. De aanvaller verkeert dit seizoen echter weer in een bloedvorm, maar toch weigert Aragonés de spits op te nemen in de selectie. Zelfs bij blessures van Fernando Torres en David Villa geeft de oefenmeester de voorkeur aan Raúl Tamudo en Dani Güiza. Op het kerstgala van de sportkrant Marca vertelde Raúl Aragonés dat hij er bij zal zijn op het aankomende Europees Kampioenschap.

Medewerkers van de krant waren getuige van een ontmoeting tussen de voormalig aanvoerder van Spanje en de bondscoach. "Ik ben in een bloedvorm en ik ben erbij op het EK", vertelde Raúl aan de coach. "Dan weet je al meer dan ik, maar ik ben blij dat je in vorm bent", antwoordde Aragonés in de vriendschappelijke conversatie. "Ik zie dat je zelfvertrouwen hebt, we zullen zien." De komende maanden zal duidelijk worden of Raúl daadwerkelijk weer in de selectie komt.

ENECO wil verder met wielerronde

ENECO Energie heeft de intentie uitgesproken om na 2008 in principe verbonden te blijven aan de ENECO Tour. Voorwaarde is wel dat er sprake moet zijn van een identiek goede organisatorische voorbereiding, zoals in 2007 te zien was. Dat meldt De Telegraaf vandaag op haar website.

De ENECO Tour, de enige meerdaagse wielerkoers voor zowel Nederland als België in de UCI ProTour, is in 2008 alweer aan haar vierde editie toe. Met name tijdens de eerste twee jaar kende de ronde de nodige wedstrijdtechnische problemen. De rittenkoers wordt volgend seizoen verreden van 20 tot en met 27 augustus.

Simoni nog vol ambitie

Hoewel Gilberto Simoni - met zijn 36 jaar - met recht één van de anciens van het huidige peloton kan worden genoemd, brandt hij nog van de ambitie. De kersverse kopman van Diquigiovanni-Androni vertelt in de Italiaanse media voor volgend jaar twee grote doelen te hebben: de Giro d'Italia en de Olympische Spelen

Gibo denkt in 2008 een goede kans te maken om de roze trui naar Milaan te brengen. "Het parkoers is me namelijk op het lijf geschreven." Mocht Simoni in zijn missie slagen, dan zou de Italiaanse ancien de Ronde van Italië voor de derde maal aan zijn palmares toevoegen; in 2001 en 2003 was hij immers ook al de sterkste.

Naast het completeren van deze hattrick wil hij zich als mountainbiker proberen te kwalificeren voor de Olympiade in Peking. Dat zou dan moeten gebeuren op het WK MTB-marathon, dat in juli in diens 'achtertuin' (Villabassa) wordt gehouden. "Het zal lastig worden om dat ticket te bemachtigen, maar ik ga het beslist proberen", aldus Simoni, die vorig jaar nog de nationale titel pakte in deze discipline.

Gasexplosie Kortenhoef na vuurwerkbom

Icoon BrandIn het Noord-Hollandse dorp Kortenhoef (gemeente Wijdemeren) is vanmiddag een gasbuis lek gesprongen na een vuurwerkontploffing. Uit de ontplofte gasleiding steeg een steekvlam tot 5 meter de lucht in.

Volgens de politie hebben onverlaten vuurwerk in een holle buis van een verkeersbord langs de Emmaweg gestopt. De gasbuis liep onder het verkeersbord en raakte door het ontploffende vuurwerk beschadigd waarna de boel explodeerde.

Monteurs hebben de leiding inmiddels afgesloten. Bij het incident raakte niemand gewond. Wel werd een tegenoverliggende woning uit veiligheidsoverwegingen korte tijd ontruimd.

-
Foto's bij RTVNH.

Gecastreerde honden krijgen nepkloten

In het hippe Amerika kun je je gecastreerde rakker zich toch weer het mannetje laten voelen. Voor slechts 275 euro kun je voor hem namelijk een setje nepballen aanschaffen. In de VS zijn de kunstkloten de nieuwste rage.

"Het zijn eigenlijk alleen mannen die langskomen met hun hond", laat Louis Schwartz van een toonaangevende dierenkliniek in Los Angeles weten. "Na de ingreep lijkt de hond weer anatomisch correct."

De Amerikaanse huisdierenmarkt is echt 'booming business'. Alleen aan digitale gadgets geeft de Amerikaan nog meer geld uit. Jaarlijks zijn de Amerikaanse huisdieren goed voor zo'n veertien miljard euro.

Dokter Schwartz verkoopt nog meer hulpmiddelen om het leven van de viervoeter zo aangenaam mogelijk te maken. Zo handelt hij bijvoorbeeld in medicijnen voor honden die kampen met depressies en verlatingsangst.

Artwork Golden Axe: Beast Riders

Het is een tijdje stil geweest rond Golden Axe: Beast Riders maar er zijn weer wat nieuwe artworks verschenen. In tegenstelling tot de klassieke Golden Axe kun je in Beast Rider niet kiezen tussen de barbaar of dwerg maar zul je altijd met de amazone spelen. Ze is niet alleen mooi maar kan ook verschillende beesten berijden om zo de vijand te lijf te gaan. Verder zal het mogelijk zijn om van uitrusting te veranderen en nieuwe wapens te gebruiken. Golden Axe: Beast Riders zal in 2008 verschijnen op de PlayStation 3 en Xbox 360.





Zatlap parkeert auto op spoorwegovergang

In het Belgische Mol heeft een dronken automobilist vanochtend bijna een flinke treincrash veroorzaakt. Al rijdende was de beschonken man namelijk in slaap gevallen.

Op zich geen ramp, maar de man was met de wielen van zijn voertuig komen vast te zitten tussen de treinrails bij een spoorwegovergang. Omdat de auto geen kant op kon, besloot hij uit te stappen en te voet zijn reis te vervolgen.

Gelukkig had een alerte vrouw het voorval zien gebeuren. Ze seinde de hulpdiensten in, die op hun beurt weer de machinisten alarmeerde. Zo kon op het nippertje een kleine ramp worden voorkomen.

Pamflet tegen vertonen Koran-film

Icoon BinnenlandsIn verschillende Nederlandse plaatsen zijn pamfletten verspreid waarin moslims wordt opgeroepen de 'Edele Koran' te verdedigen tegen hen die haar lasteren. Dat zou een 'islamitische plicht' zijn.

Het pamflet is duidelijk gericht tegen de Koran-film die Kamerlid Geert Wilders aan het maken is, alhoewel zijn naam niet in het schrijven voorkomt. ''Bepaalde personen in Nederland, gesteund door anderen, zijn vastberaden een film te maken over de Edele Koran. Verwacht wordt dat deze film in januari van het aankomend jaar uitgezonden zal worden op de Nederlandse televisie'', staat er onder meer te lezen.

In Noord-Holland is het pamflet opgedoken in brievenbussen van inwoners van Amsterdam, IJmuiden, Haarlem en Zaandam. Ook in Den Haag werd het pamflet verspreid, hetgeen daar tot onrust leidde onder bewoners van het centrum en de Vruchtenbuurt. Ook in steden als Rotterdam, Utrecht en Eindhoven is het pamflet gesignaleerd.

De opstellers van het pamflet noemen zich de jongeren van Hizb ut Tahrir (HUT) in Nederland. Volgens AIVD-rapporten is Hizb ut Tahrir een 'internationale radicaal-islamitische beweging die streeft naar een hernieuwde vestiging van een islamitische staat'. Het kabinet meldde in 2005 dat de organisatie een gevaar kan vormen voor de democratische rechtsorde. In veel islamitische landen en enkele Europese landen zoals Duitsland, is HUT verboden, ondanks dat de beweging zegt geweld af te zweren.

Stukje proza uit het pamflet: ''O, moslims in Nederland! Het stilzwijgen wanneer uw Koran vernederd wordt kan door sommige mensen begrepen worden als een teken van acceptatie. Ten gevolge waarvan zij voort zullen gaan in hun waan. Anderen zullen uw zwijgzaamheid beschouwen als een teken van zwakheid, ten gevolge waarvan hun haat voor en hun bespotting van uw religie zullen stijgen. Maar wij weten dat u nooit en te nimmer zult toelaten dat uw religie vernederd wordt! U bent sterk in uw geloof, en dat is waarom wij u vragen om deze moenkar (kwaad) terecht te wijzen en niet stil te zijn.''

En: ''[.....]Dit betekent dat wij niet stilzwijgend toe zullen kijken bij de bespotting van onze religie en de bespotting van onze Edele Koran. Het is een plicht op ons om onze religie te ondersteunen en de Koran te verdedigen. Daarom zijn wij, de jongeren van Hizb ut Tahrir in Nederland, opgestaan en een campagne begonnen.''


Het pamflet staat ook op de site Haltlasterenvanislam.nl (om precies te zijn hier)

Christmas cracker bevat dode muis

Een gezin uit Nieuw-Zeeland wilde de kersttraditie niet doorbreken, en opende na het kerstdiner de ene na de andere zogeheten christmas cracker. Bij het openen van een van de kleine kerstcadeautjes kwam er een dode muis te voorschijn. Oma vond het tijdens het diner al vreemd ruiken in huis, maar men kon toen de oorzaak niet achterhalen.

Pas na het eten kwam men er achter. "Een van mijn kleinkinderen haalde het beestje uit de verpakking. Ze dacht dat het een speelgoedje was", verklaarde de geschrokken grootmoeder.

Het dode beestje heeft het kerstfeest voor de familie goed verziekt. Men had acuut geen trek meer en ook de rest van de tijd was de stemming bedrukt. De christmas crackers zijn overigens in Indonesië gefabriceerd.

Inwoner Vledder blaast eigen hand op

Icoon PolitieIn het Drentse dorpje Vledder (gemeente Westerveld) heeft een 31-jarige bewoner van de Rolle gistermiddag zijn hand er deels afgeblazen met een zwaar stuk vuurwerk. De man ontstak het vuurwerk toen hij het vast had. Kennelijk brandde de lont sneller op dan voorzien.

Er was op het moment van de ontploffing niemand bij De Vledderaar in de buurt, waardoor er geen andere gewonden vielen. Per ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Het slachtoffer zal zijn zwaar verminkte hand vermoedelijk moeten missen.

De politie heeft niet bekend gemaakt wat voor soort vuurwerk het betrof.

[Darts] V.d. Voort en Extercatte uitgeschakeld

Op het PDC-WK zijn Vincent van der Voort en Erwin Extercatte er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken.

Van der Voort verloor met 4-2 van Adrian Lewis. Lewis kwam op een 3-1 voorsprong, maar Van der Voort kwam terug tot 3-2 door de vijfde set met 3-0 in legs te winnen. De zesde set ging echter toch weer naar Lewis.

Extercatte was nog dichter bij de overwinning. Pas in de beslissende zevende set moest hij buigen voor Barrie Bates en verloor zodoende de wedstrijd met 4-3.

Uitslagen:
Barrie Bates - Erwin Extercatte 4-3
Adrian Lewis - Vincent van der Voort 4-2
Kevin Painter - Chris Mason 4-0
Kirk Shepherd - Mick McGowan 4-3
John Part - Mensur Suljovic 4-1
James Wade - Steve Beaton 4-3

Amersfoortse giraffes luisteren de Top 2000

Icoon OpmerkelijkOm de giraffes van dierenpark Amersfoort voor te bereiden op oud & nieuw krijgen ze de Top 2000 van Radio 2 te horen. Iedere dag wordt het volume van de radio wat harder gezet. Op die manier reageren ze minder op de knallen van het vuurwerk met de jaarwisseling.

"Tijdens oud en nieuw staat de muziek zo hard, dat ze geluiden buiten helemaal niet meer ervaren", zegt hoofd dierverzorging Marjo Hoedemaker. Sinds kerstavond staat de radio op de Top 2000 afgesteld. De muziek gaat drie uurtjes na de jaarwisseling weer uit.

Voor andere dieren wordt de radio niet op 92.6 FM gezet. Die reageren nauwelijks op het knallen van vuurwerk. Bij de giraffes is gekozen voor de Top-2000 omdat het 'lekker continu is, zonder veel gebabbel tussendoor'.

Benazir Bhutto gedood bij aanslag

Icoon AanslagDe Pakistaanse oppositieleidster en ex-premier Benazir Bhutto is gedood bij een zelfmoordaanslag in Rawalpindi. Diverse nieuwszenders melden dit nieuws. Kort daarop bevestigde het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken dat Bhutto is overleden. Ook zegslieden van haar partij hebben haar dood gemeld.

In eerste instantie werd gezegd dat de politica ernstig gewond was en direct na de bomaanslag per ambulance naar een ziekenhuis was vervoerd. Daar is ze overleden.

De zelfmoordterrorist sloeg toe op een verkiezingsbijeenkomst van Bhutto. Eerst schoot hij in het rond en daarna blies hij zichzelf op. Daarbij vonden zeker twintig aanhangers van Bhutto de dood.

De 54-jarige Bhutto bleef in oktober nog ongedeerd bij een zware aanslag toen ze terugkeerde na een ballingschap van acht jaar. Er vielen toen 140 doden. Moslimextremisten hadden haar gewaarschuwd om niet terug te keren naar Pakistan, omdat zij te veel op de hand zou zijn van de Verenigde Staten.

Bhutto's partij PPP was een van de grote kanshebbers voor de overwinning bij de komende parlementsverkiezingen.



Bhutto

Amsterdam zegt sorry tegen Hells Angels

Het zit motorclub de Hells Angels de laatste tijd niet tegen. Na eerdere vrijspraken maakte de gemeente Amsterdam vandaag zijn excuus voor een eerdere stelling dat de Hells Angels ''de onzichtbare, echte dealers'' zijn van drugs op de Wallen. Het bestuur van de hoofdstad schreef dat vorige week in een rapport over de Wallen.

De Hells Angels beklaagden zich daarover, omdat het volgens hen niet waar is. De staf van burgemeester Job Cohen vroeg de politie daarop om nader onderzoek te doen. Daaruit blijkt dat de hoofdstedelijke politie zich ''niet herkent'' in het beeld dat in het rapport werd geschetst.

In het rapport stond: Uit een eerdere 'quick scan' is gebleken 'dat achter een groep zichtbare subdealers' de 'onzichtbare echte dealers zitten'. Daarbij zijn ''onder meer Turken, Colombianen en de Hells Angels genoemd. Zo zijn we uitgekomen bij de hoofdrolspeler in het gebied, de georganiseerde criminaliteit.'' De Hells Angels hadden in deze passage dus niet genoemd mogen worden.

Het Amsterdamse chapter van de Hells Angels is tevreden met die mededeling. ''Iedereen blijft maar roepen dat wij criminelen zijn, terwijl uit onderzoek steeds blijkt dat het niet zo is. Daar worden we een beetje moe van,'' aldus Hells Angel Tommy den Heijer vandaag in het Parool.

Eerder werd al door het Gerechtshof bepaald dat de Hells Angels geen criminele organisatie zijn. En de rechtszaak bij de rechtbank in Amsterdam tegen afzonderlijke leden van de club werd afgeblazen na grove fouten van het OM.



Meer privé internetten in de baas zijn tijd

Icoon InternetNa jaren van afname is het privé mailen, bellen en surfen onder werktijd het afgelopen jaar onverwacht tot ongekende hoogte gestegen. Dt blijkt uit een onderzoek - de ICT Barometer - van Ernst & Young dat vandaag gepresenteerd werd.

Vorig jaar werd nog 3,9 uur per week besteed aan oneigenlijk gebruik van bedrijfsmiddelen. Dit jaar is dat toegenomen tot 4,9 uur. Het zakelijk mailen en surfen in privé tijd, wat als compensatie kan worden beschouwd, is het afgelopen jaar echter gelijk gebleven op wekelijks 2,4 uur. Per saldo betekent dit een toename van maar liefst 67 procent per week aan tijd die niet wordt besteed aan werkzaamheden.

Met name privé surfen is populair. Van de 4,9 uur wordt hier per week 2,2 uur aan besteed. Privé e-mailen kost gemiddeld 1,8 uur en privé bellen 1,1 uur per week. Het zijn met name vrouwen en werknemers onder de 35 jaar die oneigenlijk gebruik maken van deze faciliteiten op het werk. Medewerkers onder de 35 jaar besteden drie keer zoveel tijd aan surfen, mailen en bellen voor privé doeleinden dan hun oudere collega's, wat neerkomt op ruim vier uur.

Jacob Verschuur, directeur ICT Leadership van Ernst & Young, noemt de cijfers schokkend: ''Ongelofelijk dat het privé-gebruik zo enorm is toegenomen. Het lijkt wel nu de arbeidsmarkt weer groeiende is mensen zich meer wangedrag op de werkvloer permitteren. Stel dat je een bedrijf runt van 100 mensen, dan komt dit per maand neer op 1000 uur arbeidsproductiviteitverlies. Dit is geen kinderspel meer, maar een serieus probleem dat direct moet worden aangepakt."''

Om oneigenlijk gebruik binnen de perken te houden kunnen bedrijven regels omtrent privé surfen, bellen en mailen opstellen. Het afsluiten van toegang tot bepaalde websites behoort ook tot de inperkingmogelijkheden. ''Juist regelgeving en de naleving hiervan zijn uitstekende methoden om misbruik te voorkomen en aan te pakken,'' concludeert Verschuur.

Met dank aan gatochkrassen voor de submit.

Fergie verloofd met haar vriend Josh

Icoon ShowbizzZangeres Fergie is verloofd met haar vriend Josh Duhamel. Het tweetal, dat al drie jaar samen is, maakte gisteren bekend dat ze gaan trouwen. Of Josh tijdens de kerstdagen op de knieën gegaan is voor Fergie is niet bekend. Fergie, die eigenlijk Stacy Ferguson heet, heeft sinds 2004 een relatie met de 35-jarige acteur.

Fergie is blij met de verloving en ze belde de hele familie om het nieuws te vertellen. Het is nog niet bekend wanneer de trouwerij plaats gaat vinden, maar volgens Fergie zal het in ieder geval de mooiste dag van haar leven worden.


'Nog nooit zo verliefd geweest.'

Fisichella heeft 10 miljoen over voor Force India

Na zijn gedwongen vertrek bij Renault is Giancarlo Fisichella wanhopig op zoek naar een racestoeltje voor 2008. Zo wanhopig zelfs dat hij er tien miljoen euro voor over heeft om bij Force India te mogen rijden.

Fisichella is al jaren een vaste kracht op de grid, maar door zijn vertrek bij Renault is de 34-jarige Italiaan vogelvrij verklaard. Vooralsnog heeft alleen Force India belangstelling voor de coureur. Om zijn kans te vergroten heeft Fisichella een sponserbudget van tien miljoen euro bij elkaar gesprokkeld.

Force India is sinds het vertrek van Christijan Albers nog steeds op zoek naar een tweede coureur naast Adrian Sutil. Naast Fisichella zijn ook Roldan Rodriguez, Vitantonio Liuzzi en Christian Klien kanshebbers voor het tweede stoeltje.

Westerveld blijft bij Sparta

Sander Westerveld zal ook na de winterstop blijven spelen voor Sparta. De doelman had eerder dit jaar nog de intentie om na de winterstop te vertrekken naar Amerika of Japan.

Westerveld werd in september naar Rotterdam gehaald wegens een gebrek aan keepers. Eerste doelman Harald Wapenaar was geblesseerd door een hernia en zou in januari weer het doel kunnen gaan verdedigen. Nu Westerveld te kennen heeft gegeven te willen blijven in Rotterdam is de toekomst voor Wapenaar onzeker geworden.

Succesvolle proef tegen dodelijke spierziekte

Icoon MedischEr gloort hoop voor kinderen met Duchenne spierdystrofie. De eerste test met een geneesmiddel ontwikkeld door het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en biotechbedrijf Prosensa is succesvol geweest.

Dat hebben de twee instellingen vandaag bekendgemaakt. Kinderen die lijden aan Duchenne spierdystrofie missen een bepaalde stof in hun spieren. Zij komen daardoor vroeg in een rolstoel en overlijden als jongvolwassene aan ademhalingsmoeilijkheden en hartfalen.

Het middel van het LUMC en Prosensa kan de ziekte aanpakken, zo blijkt uit de eerste test. Overigens gaat het om een kleine proef onder vier kinderen. Voor de dodelijke spierziekte is nu nog geen behandeling beschikbaar.

Wim Meuldijk, auteur Pipo, overleden

Wim Meuldijk, auteur van de Pipo de Clown-avonturen, is vannacht overleden in zijn huis in Vera in Spanje. Meuldijk is 85 jaar oud geworden. Dat heeft de woordvoerder van zijn rechtenstichting donderdag laten weten.

Wim Meuldijk werd in Schiedam geboren en schreef in 1958 de eerste afleveringen van de televisieserie Pipo de Clown. Er zouden 700 afleveringen in totaal worden gemaakt, aanvankelijk met in de hoofdrol Cor Witschge. Generaties groeiden op met Pipo's uitdrukkingen als Sapperdeflap en Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen.

Regisseurs van naam en faam verleenden hun medewerking aan de Vara-serie: Joes Odufré, Nico Knapper, Jan Dassen en Paul Cammermans bijvoorbeeld. Behalve Pipo zijn ook diverse andere figuren uit de reeks (1958-1980) in het geheugen blijven hangen, met name door de markante vertolkingen. Klukkluk de Indiaan (Herbert Joeks) is daar misschien wel het beste voorbeeld van.

Dankzij de tv-serie vlogen ook boeken en platen met Pipo als hoofdpersoon de winkels uit. Meuldijk schreef overigens ook de serie Ketelbinkie. Later maakte Meuldijk, de vader van Belinda, onder meer teksten voor Sesamstraat.

Meuldijk wordt vermoedelijk op oudejaarsdag in Vera bijgezet.


Wim Meuldijk, 1922-2007†

Arbeidsvitaminen kan boete verwachten

Icoon RadioDe AVRO kan mogelijk een boete van 20 duizend euro verwachten omdat er in het 3FM-programma Arbeidsvitaminen te veel reclame gemaakt is. Er is een klacht binnengekomen en het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft een onderzoek ingesteld naar het onderdeel 'Bedrijf van de dag'. De AVRO kan zich op 10 januari verdedigen tegen de boete.

Het CvdM heeft een aantal uitzendingen beluisterd om te onderzoeken of er te veel reclame gemaakt werd. Volgens het Commissariaat werd er in de uitzending van 30 juli 2007 te veel reclame gemaakt voor de Hema. Op dat moment was de winkelketen het 'bedrijf van de dag'. De presentator noemde de naam vijf keer en de afdeling Food en Horeca drie keer. Ook de activiteiten en de baas van het bedrijf werden drie keer genoemd.

Niet alleen de namen van de winkelketen werden genoemd in de uitzending. De presentator zei ook dat het bedrijf bekend staat om 'de rookworst, tompoucen en leuke gebruiksartikelen voor elke dag.' Er werd ook een verwijzing gemaakt naar de special rosé, die op dat moment te winnen was. Dit is in strijd met de reclameregels in de mediawet.

Het CvdM heeft ook overtredingen geconstateerd in de uitzendingen van 12 november 2007, 13 november 2007 en 19 november 2007. Het Commissariaat denkt dat het een structureel probleem is bij het AVRO-programma.


'Een leuk programma voor elke dag.'

Light-frisdranken populair in Nederland

Icoon BinnenlandsUit cijfers van de UNESDA en de Nederlandse Frisdrank Industrie (NFI) blijkt dat Nederlanders grootverbruikers van light-frisdranken zijn. Bijna één derde van alle frisdranken in Nederland is een zogenaamde light-variant. In onze buurlanden België en Duitsland liggen de percentages met respectievelijk 27 en 15,8 procent lager. In Frankrijk en Spanje wordt nog minder light gedronken. Daar zijn de percentages 15,3 en 13 procent.

Nederlanders drinken jaarlijks meer dan een miljoen liter frisdrank, bijna 400 duizend liter water, ongeveer evenveel vruchtensappen en ruim 800 duizend liter niet-alcoholische dranken zoals ijsthee en energiedrankjes. Waarom men zoveel light-dranken drinkt is niet duidelijk volgens de NFI en Coca Cola. "We zijn er heel blij mee, maar een echte verklaring hebben we niet", aldus een woordvoerder van de frisdrankgigant. "Toen light voor het eerst in Nederland te verkrijgen was, werd het vooral gedronken om minder calorieën binnen te krijgen, niet voor de smaak."

Light-frisdrank wordt vooral gedronken door vrouwen. Mannen liepen niet echt warm voor de light-variant en daarom heeft Coca Cola vorig jaar een speciale lightcola voor mannen geïntroduceerd: Coca Cola Zero.


Net als de light-variant erg populair.

Softwareverkopen Japan, driemaal Mario in top 10

Mario is hot in Japan, zijn drie meest recente games staan alle drie in de top 10 best verkochte games van vorige week. Naast Mario doen ook de RPG remakes van Square Enix het goed, zowel Dragon Quest IV als Final Fantasy IV staan in de lijst.

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Mario Party DSNDSNintendo330.0001.156.000
Final Fantasy IVNDSSquare Enix288.000288.000
Wii FitWiiNintendo214.000749.000
Super Mario GalaxyWiiNintendo114.000664.000
Naruto Accelerator 2PS2Bandai Namco109.000109.000
Mario & SonicWiiSEGA105.000317.000
Dragon Quest IVNDSSquare Enix94.000963.000
Doraemon BaseballNDSKonami85.00085.000
Wii Sports WiiNintendo84.0002.425.000
Prof Layton 2NDSLevel 583.000527.000

De nummers 11 t/m 30:
11. [WII] Wii Play (Nintendo)
12. [WII] Mario Party 8 (Nintendo)
13. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai-Namco)
14. [NDS] Pokémon Mysterious Dungeon: Time Expedition Party (Pokémon)
15. [NDS] Fast Card Battle: Card Hero
16. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
17. [NDS] Pokémon Mysterious Dungeon: Shadow Expedition Party (Pokémon)
18. [NDS] Powerful Pro-kun Pocket 10 (Konami)
19. [PS2] Jikkyou Powerful Pro Baseball 14
20. [NDS] Tamagotchi no Puchi-Puchi Omisecchi: Thanks Everybody! (Bandai-Namco)
21. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
22. [NDS] Kirarin Revolution: Make and Show at the Kime-Kira Stage (Konami)
23. [PS2] World Soccer Winning Eleven 2008 (Konami)
24. [PS2] Higurashi Matsuri
25. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
26. [NDS] Dinosaur King: The Seven Fragments (Sega)
27. [WII] Wario Ware Smooth Moves
28. [PS3] Gran Turismo 5 Prologue (Sony)
29. [NDS] Mega Man Star Force 2: Berserk × Dinosaur
30. [NDS] Mega Man Star Force 2: Berserk × Shinobi

Verdeling per console:
NDS - 18
WII - 7
PS2 - 4
PS3 - 1

Met deze verdeling zijn 25 van de 30 games voor Nintendo platformen, dat is ruim 80%.

CD: Jean Michel Jarre - Oxygene (new master recording)

SubheaderJean Michel Jarre, zoon van Maurice Jarre, heeft eigenlijk maar twee hitsingles gehad. Oxygene IV en Equinoxe V. Magnetic Fields haalde maar net de bovenste regionen van de hitlijsten en Oxygene 8 en 10 kwamen niet eens verder dan de tipparade. Maar niet alleen daarom heeft JM Jarre een heuse cultstatus. Hij geldt als één van de pioniers in de synthesizermuziek. Zijn album Oxygene dat in 1976 uitkwam was een enorm succes en hij zou voor altijd verbonden blijven aan de synthesizer. Met het organische geluid dat veelal in golven aan kwam rollen, scoorde de jonge muzikant hoog. Het hele album was bij hem thuis in de spreekwoordelijke bezemkast opgenomen. Met behulp van een achtsporenrecorder bespeelde hij zelf alle synthesizers en componeerde zo dit meesterwerk. Tijdens optredens waar de nadruk vooral op spectaculaire Lasershow werd gelegd, stond Jarre met drie andere spelers op het podium en nog vier man backstage. Deze optredens hebben hem maar liefst drie vermeldingen in het Guinness Book of Records opgeleverd, waaronder die van een concert met meer dan één miljoen bezoekers.

"Over een jaar sta ik in de toptwintig"

Michaëla Krajicek heeft hoge verwachtingen van de samenwerking met haar nieuwe coach Allistair McCaw. Met McCaw hoopt Krajicek binnen een jaar bij de beste twintig van de wereld te behoren. "Ik denk dat dit een haalbaar doel is", aldus 18-jarige Almeerse.

Krajicek steeg het afgelopen seizoen nog van de 35e naar de 33e plaats. De Nederlandse is tevreden met deze lichte stijging. "Ik ben allang blij dat ik in de topvijftig ben gebleven, want je ziet vaak dat jonge speelsters ineens ver terug kunnen vallen. Nu ik me in fysiek opzicht nog verder ga verbeteren, denk ik dat een flinke vooruitgang mogelijk is. Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen", zegt Krajicek.

McCaw zal zich vooral richten op de fysieke kanten van Krajicek. Maar volgens de Zuid-Afrikaan is dat niet zijn enige taak: "Ik zal vooral ook proberen ervoor te zorgen dat Michaëlla als een echte topsporter leeft. Dan gaat niet alleen over trainen, maar ook over eten, rusten en gezond blijven. En over mentaal sterk blijven uiteraard. Want de belangrijkste spier van een topsporter zit tussen de oren."

Premier: Wilders breekt af

Icoon PolitiekMinister-president Jan Peter Balkenende heeft vanochtend vanaf zijn vakantieadres laten weten volledig achter de woorden van de koningin te staan. Hij reageert daarmee op de felle kritiek van Geert Wilders op de kersttoespraak van koningin Beatrix. Balkenende wil er zelfs graag over in debat met Wilders, meldde hij.

''Wilders zegt het belang van Nederland te willen verdedigen, maar breekt ondertussen datgene af wat Nederland tot Nederland maakt: ons koningshuis, onze tolerantie en de solidariteit met anderen ook over grenzen heen.''

''Jammer dat hij alleen de nadruk legt op de elementen uit de kersttoespraak die hem kennelijk in negatieve zin aanspreken'', aldus de minister-president verder. ''En dat hij bijvoorbeeld de bijbeltekst die de koningin aanhaalt uit Jakobus ongenoemd laat: 'gerechtigheid groeit waar vrede is en wie vrede zaait zal gerechtigheid oogsten'.''

Nero en Dante samen in Devil May Cry 4 intro

Over slechts een paar maanden zullen PC-, PS3- en X360-gamers met de eerste Devil May Cry-game aan de slag kunnen waarin Nero de hoofdrol vervult. De oorspronkelijke held van de serie, Dante, vervult in dit deel een bijrol. Voor de mensen die niet kunnen wachten komt er binnenkort een demo uit, voor de mensen die ECHT zitten te springen, heeft Capcom nu de intro van de game alvast vrijgegeven.

Een High Quality versie van de intro kun je hier downloaden.

Stem: grootste mongool van Nederland 2007

Icoon Enqu괥FOK! wil van jou weten wie jij de grootste Nederlandse mongool van 2007 vindt. Welke persoon heeft jou het meest geïrriteerd de afgelopen 12 maanden? Je kunt de komende week jouw keuze bepalen op de speciale FP-poll

Om het jou gemakkelijk te maken hebben wij een shortlist gemaakt met 19 omstreden keuzes. Zo kun je stemmen op politici als Wilders en Verdonk, voetbaltrainers als Ten Cate en Van Gaal en zangers (kuch) als Dries Roelvink. Ook kun je stemmen op FOK!kers. Bijvoorbeeld Oppergoeroe Danny. Of hij aan jouw IP-adres kan zien dat je op hem hebt gestemd is helaas ook bij de crew niet bekend.

Uiteraard kun je zelf ook een suggestie doen. Let wel, wij zoeken naar de grootste Nederlandse mongool. Wij snappen heus wel dat jij voor Britney, Paris of Lindsay wil kiezen. En oké, wij smokkelen een beetje met weersvoorspeller Corbyn en aapje Bokito, die eigenlijk Engelsman en Duitser zijn. Hoe dan ook, ga snel stemmen en kies jouw grootste mongool van Nederland. Stem nu!

(c) FOK!
Danny, de grootste mongool van FOK! 2007?

Bijna helft Nederlanders viert oud en nieuw thuis

Icoon Algemeen49 procent van de Nederlanders zal oud en nieuw thuis gaan vieren. Bijna één op de vier zit bij vrienden. 12 procent weet nog niet waar ze de jaarwisseling zullen gaan vieren. Dat is gebleken uit een onderzoek van de Staatsloterij waar 711 mensen aan meededen. Vandaag zijn de resultaten bekend gemaakt. Tijdens oudejaarsavond blijft tv-kijken (45 procent) de populairste bezigheid, gevolgd door eten (37 procent) en spelletjes spelen (30 procent).

De vraag met welke BN’er de mensen het liefst het nieuwe jaar in willen gaan leverde een flinke lijst met namen op, al ligt de voorkeur bij Gordon en/of Gerard Joling. 87 procent van de ondervraagden gaan oud en nieuw vieren, terwijl 10 procent daar nog geen idee van heeft. De goede voornemens voor volgend jaar doen het blijkbaar niet zo goed, want 70 procent van de ondervraagden had geen goede voornemens.

Van 25 procent van de mensen die wel goede voornemens hebben, zei 42 procent voortaan gezonder te gaan eten, 36 procent beweert meer te gaan sporten en minder stressen en stopt 22 procent met roken.

Eerste trailer van Dragon Ball Z: Burst Limit

Volgend jaar kun je de avonturen van Goku, Piccolo, Gohan, Krillin, Yamcha en alle andere karakters uit de Dragon Ball Z saga's voor het eerst op je PS3 of X360 naspelen. In Dragon Ball Z: Burst Limit zullen de Kamahameha-waves je weer om de oren vliegen terwijl je power-level maar blijft groeien. Hieronder kun je alvast een indruk krijgen van hoe dat allemaal er uit gaat zien.

Chinese economie groeit 11,5 procent

Icoon Economie De Chinese economie is dit jaar waarschijnlijk met 11,5 procent gegroeid. Dat is hetzelfde percentage als in de eerste negen maanden van dit jaar, zo meldde vandaag de directeur van het Chinese Nationale Bureau voor de Statistiek.

China laat al jaren groeicijfers van ruim 10 procent zien. Het land heeft op dit moment de vierde economie van de wereld, maar zal naar verwachting spoedig de derde plaats van Duitsland overnemen. De Verenigde Staten staan op de eerste plaats, gevolgd door Japan.

De Chinese munteenheid klom intussen in de laatste week van 2007 naar de hoogste stand in twee jaar. De yuan noteerde vanochtend 7,31 dollar, een stijging van 0,3 procent ten opzichte van woensdag. De stijging had te maken met opmerkingen van een voormalige bestuurder van de Chinese centrale bank dat een sterkere yuan de inflatie zou dempen en importproducten zoals olie en voedsel goedkoper zou maken.

De yuan is dit jaar met 6,6 procent in waarde gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Ten opzichte van de euro daalde de Chinese munteenheid met 3 procent. De VS en Europa klagen dat de Chinese overheid de yuan kunstmatig laag houdt, waardoor Chinese producten in het buitenland goedkoop blijven.

Ajax-selectie nagenoeg ongewijzigd

Ajax kan zich vanavond, in de ArenA tegen FC Twente, revancheren voor de 2-1-nederlaag tegen Excelsior van afgelopen zondag. De selectie van interim-trainer Adrie Koster is nagenoeg ongewijzigd. Alleen Hedwiges Maduro ontbreekt vanwege een schorsing.

George Ogararu is weer hersteld nadat hij afgelopen weekend ziek was. Ook Michael Krohn-Dehli is weer fit. Jurgen Colin en John Heitinga kampten na Excelsior met wat kleine irritaties maar zijn gewoon beschikbaar.

Koster kan nog geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Edgar Davids en Leonardo. Ze trainen allebei wel weer mee, maar zijn nog niet wedstrijdfit. Ook Laurent Delorge, Thomas Vermaelen, Vurnon Anita en Gregory van der Wiel kampen met blessures.

Vrouw gewond door mishandeling in trein

Icoon BinnenlandsEen vrouw is gisteravond in een trein naar Rotterdam Centraal aangerand en mishandeld. Ze is met ernstig letsel opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Dat heeft een woordvoerder van de politie gemeld. Op het Centraal Station van Rotterdam kon de dader worden aangehouden.

De dader was zo over de rooie dat de Spoorwegpolitie pepperspray nodig had om hem af te kunnen voeren naar het politiebureau. De man zou in de trein ook hebben gevochten met een andere man. De oorzaak van het voorval is nog niet bekend.

Met dank aan PainDivine voor de submit.

Verstappen naar Le Mans Series

Jos Verstappen zal komend seizoen in actie komen in de Le Mans Series. Hij zal daarin rijden in een Porsche RS Spyder, voor het team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur. Hij zal uitkomen in de LMP2-klasse.

De LMS omvat vijf races van duizend kilometer. Naast deze races is het de bedoeling dat de Limburger ook tijdens de 24 uur van Le Mans in actie zal komen. Voordat het zover is moet het team echter nog wel uitgenodigd worden door de organisator van de race, de Automobile Club de l'Ouest.

De teamgenoten van Verstappen zijn komend seizoen Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn. Beiden hebben al ervaring is de lange-afstandsraces. De oud F1- en A1GP-coureur is blij met de nieuwe stap in zijn carrière: "De Porsche RS Spyder is een heel goede auto en ik heb alle vertrouwen in het team. Ik kijk dan ook erg uit naar deze nieuwe opgave."

"Ik verheug me erop om komend seizoen weer te kunnen racen, en dan natuurlijk vooral in de 24 Uur van Le Mans. Dat is voor iedere coureur een hoogtepunt," vertelt Verstappen. "Het rijden van lange-afstandsraces met pitstops en rijderswissels is helemaal nieuw voor mij en ik zal dan ook nog veel moeten leren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Porsche is natuurlijk een fantastisch merk met jarenlange ervaring en enorme successen in de autosport en ook het team bestaat uit mensen die weten hoe het op dit niveau werkt, dus wat dat betreft zijn alle factoren aanwezig."

Van Marwijk: "Hofs en Bruins maken ons beter"

Na afloop van de met 2-0 gewonnen derby tegen Sparta was de conclusie van Feyenoord-trainer Bert van Marwijk dat de terugkeer van Luigi Bruins en Nick Hofs Feyenoord beter maakt. In de Kuip vielen Bruins en Hofs in na lang blessureleed.

"In de eindfase met Bruins en Hofs in de ploeg zie je dat we elkaar wat gemakkelijker vinden. En dan zie je ook dat Roy Makaay actiever wordt. Die drie voelen elkaar goed aan", aldus Van Marwijk die tevens zei dat zijn ploeg het moeilijk kreeg omdat er gisteren in een te laag tempo werd gespeeld. "We gingen te veel mee in het tempo van Sparta. Maar het vraagt ook veel discipline om dat hoog te houden. Al snel in de tweede helft miste Makaay de kans op 2-0. Dan is de wedstrijd gespeeld. Nu had je in het vervolg ook twee punten kunnen laten liggen."

Arie Haan bondscoach van Albanië

Arie Haan is de nieuwe bondscoach van Albanië. De 59-jarige Groninger is het met de Albanese voetbalbond eens geworden over een contract tot medio 2010.

Haan, die eerder de bondscoach was van Kameroen en China, is de opvolger van Otto Baric, die opstapte na de 6-4 nederlaag in de EK-kwalificatie tegen Roemenië.

Als clubcoach was Haan onder meer actief bij Feyenoord, Anderlecht, Standard Luik, VfB Stuttgart, FC Nürnberg en PAOK Saloniki.

Wouters: "Afgetroefd op strijd"

Na afloop van de 2-1 nederlaag tegen Groningen, vond PSV-trainer Jan Wouters dat zijn elftal terecht had verloren.

"Ik denk dat FC Groningen terecht de overwinning heeft verdiend. We zijn afgetroefd op strijd,” aldus Wouters die zei dat Groningen vrijwel elk duel in de Euroborg won. "Als je wedstrijden wilt winnen, moet je ook duels winnen. Dat hebben we het hele duel nagelaten. De tweede helft werd het iets beter, maar toonde Groningen ook meer bereidheid om de strijd aan te gaan. Wij hebben spelers die individueel het verschil kunnen maken, maar missen voetballers die het kunnen opbrengen om die spelers te laten excelleren. De balans in de selectie is wat dat betreft niet goed.”

Heracles zonder Michalke tegen Willem II

Heracles Almelo kan vandaag in de thuiswedstrijd tegen Willem II niet beschikken over Kai Michalke. De Duitse middenvelder kampt met een liesblessure.

Ook Ricky van den Bergh (bovenbeen) en Rahim Ouedraogo (hamstring) zijn nog afwezig in het eerste duel zonder de eerder deze week ontslagen hoofdcoach Ruud Brood. Jan Wuytens en Karim Bridji zijn wel weer van de partij. Bridji is hersteld van een bovenbeenblessure en Wuytens keert terug van een spierkwetsuur.

Van Gaal baalt van late afgelasting

AZ-trainer Louis van Gaal was gisteren niet blij met de late afgelasting van De Graafschap - AZ. Wegens de slechte staat van het veld gelastte scheidsrechter Ben Haverkort het duel aan het begin van de middag af. Eén helft van de grasmat was zacht en de andere helft erg hard.

"Dit had in mijn ogen ook dinsdag al bekendgemaakt kunnen worden", aldus Van Gaal. "Bij De Graafschap wisten ze dat er nog veel vorst in de grond zat en dat de weersverwachting niet van dien aard was dat het opeens heel erg zou verbeteren. Wanneer we dit gisteren al hadden geweten, was ons een hele hoop ellende bespaard gebleven. Om ons optimaal voor te bereiden zijn we immers gistermiddag al uit Alkmaar vertrokken voor een trainingskamp in Doetinchem."

Wilders is 'multiculti' koningin spuugzat

Icoon KoningshuisPartij voor de Vrijheid-leider Geert Wilders heeft het helemaal gehad met het koningshuis. Directe aanleiding is de kersttoespraak van koningin Beatrix waarin ze onder meer waarschuwde dat de ''grofheid in woord en daad de verdraagzaamheid aantast.''

Volgens Beatrix ''ontaarden discussies in verharde verhoudingen. In zo'n sfeer worden mensen al snel als groep over één kam geschoren en worden vooroordelen als waarheid aangenomen. Daarmee erodeert de gemeenschapszin.'' Ook zei de koningin dat ''in wat een mens dierbaar en heilig is, zijn grootste kwetsbaarheid ligt. Voorkomen moet worden dat gekwetste gevoelens omslaan in wanhoop en agressie. Waar het op aan komt is dat grieven worden onderkend en ernstig genomen''.

Voor Wilders is het duidelijk: ''De koningin heeft het over mijn kritiek op moslims.'' Hij is ''dit soort toespraken boordevol multiculti-onzin spuugzat.'' De PVV-leider vindt dat de Koningin (of Koning) voortaan geen deel meer moet uitmaken van de regering. Hij kondigt een motie aan voor een grondwetswijziging om het staatshoofd een louter ceremoniële rol te geven.

In het Algemeen Dagblad van vandaag zegt Wilders dat hij zich ook gestoord heeft aan een boekje waarin de koningin in de bres springt voor Europa, en de toespraak van prinses Máxima over onze identiteit. ''Als je daar wat van zegt, hoor je: ze kunnen zich niet verweren. De minister-president is verantwoordelijk, maar hij heeft die uitspraken niet gedaan. Dus laten we het zuiver houden en het staatshoofd uit de regering zetten.''

In dagblad Trouw stelt Wilders dat koningin Beatrix ''steeds vaker haar grenzen op zoekt''. Volgens hem is staatsrechtelijk de positie van het staatshoofd binnen de regering ''krampachtig en niet van deze tijd. Deze mensen moeten hun uitspraken voor eigen rekening gaan nemen. De verantwoordelijkheden van staatshoofd en kabinet moeten uit elkaar. Dat is politiek transparant.''

Hij zal na het kerstreces het kabinet ter verantwoording roepen. Wilders zal in de loop van het jaar een initiatief-wetsvoorstel indienen om de grondwet te wijzigen.



'Zet het staatshoofd uit de regering'

Acht jaar dwangarbeid Zoe's Ark

Icoon Misdaad Een rechtbank in het Afrikaanse Tsjaad heeft zes Franse medewerkers van de Franse liefdadigheidsorganisatie Zoe's Ark gisteren veroordeeld tot acht jaar dwangarbeid. Tegen de zes waren eerder op de dag straffen van zeven tot elf jaar dwangarbeid geëist.

De zes zijn schuldig bevonden aan poging tot ontvoering van 103 kleinere kinderen. Volgens de Fransen ging het om weeskinderen uit Darfur (Sudan) die tijdelijk een onderkomen zouden krijgen in Frankrijk. De kinderen bleken echter geen wezen en kwamen ook niet uit Darfur maar uit Tsjaad zelf.

De rechtszaak begon vrijdag. Een van de Fransen zei enkele dagen geleden dat lokale tussenpersonen hem erin hadden geluisd. De zes hebben ook steeds ontkend dat het om illegale adoptie ging. Ze wilden de kinderen slechts een tijdelijk nieuw en veilig leven geven bij pleegouders.

Twee medeverdachten, een Tsjadiër en een Sudanees, kregen woensdag ieder vier jaar cel. Twee andere verdachte Tsjadiërs werden vrijgesproken. Velen verwachten overigens dat de Fransen hun straf in Frankrijk mogen uitzitten of gratie krijgen van de Tsjadische president Idriss Déby.

Opa Hilton's erfenis naar goede doelen

Icoon Showbizz Barron Hilton, de patriarch van de Hilton-hotel-familie, wil zijn kapitaal na zijn overlijden niet aan de familie geven, maar aan een stichting die namens de Hiltons goede doelen ondersteunt.

Dat is volgens de Amerikaanse nieuwszenders CNN en Fox News een forse tegenvaller voor Paris Hilton, de wereldberoemde kleindochter van Barron.

In een vraaggesprek met het blad Fortune zegt de 80-jarige Barron dat zijn persoonlijke vermogen circa 2,3 miljard dollar beloopt en dat 97 procent van wat er te vergeven valt na zijn dood naar de stichting zal gaan. Deze is in 1944 opgericht door de vader van Barron.



Forse tegenvaller voor Paris

Man heeft een schijtkerst

Icoon OpmerkelijkEen 77-jarige man uit het Amerikaanse Des Moines, heeft een deel van zijn kerstavond noodgedwongen ondersteboven doorgebracht in zijn septic tank. Toen hij probeerde een verstopping te vinden, verloor hij zijn evenwicht en kwam vast te zitten in de tank.

De man hing ruim een uur ondersteboven, schoppend en schreeuwend, in de opening. Toen zijn vrouw langs het raam liep en een paar korte beentjes in de lucht zag schoppen, vermoedde ze al dat er stront aan de knikker was. Ze belde onmiddellijk 911.

Pas toen de plaatselijke politie arriveerde, kon de man uit zijn benarde positie bevrijd worden. De opgeluchte man verklaarde: "Het was niet leuk, kan ik je vertellen. Het was mijn slechtste kerstavond ooit."

Grootste vliegtuig ter wereld geland op Schiphol

Icoon VervoerHet grootste vliegtuig ter wereld, de Antonov AN-225, is vanavond geland op Schiphol. Zeker tweehonderd mensen waren getuige van de landing en de spottersplaatsen stonden rond 19.00 uur overvol. Het vliegtuig zal komende nacht in alle vroegte weer vertrekken maar op welk moment dat precies zal zijn is nog niet duidelijk.

Eigenlijk zou de AN-225 al rond 14.00 uur landen maar het vliegtuig vertrok later vanuit Kiev omdat nog niet alles was ingeladen. Het vliegtuig zal op Schiphol geladen worden met windturbines, die eigenlijk gisteren al in Minsk hadden moeten zijn.

De Antonov AN-225 weegt maximaal 600 duizend kilo en kan 250 duizend kilo aan vracht transporteren. De spanwijdte van het toestel is ruim 88 meter en de lengte is 84 meter. Het vliegtuig landde eerder al eens op Eindhoven Airport maar voor Schiphol was het de eerste keer.


Het toestel staat deze nacht op Schiphol.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.